Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Cartofi prajiti ca la restaurant
Ultima postare: oct 17 2023 16:33, Inițiat de
alexandersch
, ian 24 2023 13:16
·
19
#1
Publicat: 24 ianuarie 2023 - 13:16
Salutare. Oricum as incerca sa gatesc cartofii prajiti, tot nu imi iasa ca la restaurant, adica crocanti, solizi, nearsi si nu stiu ce sa ma mai fac. Oare nu fac ceva bine sau imi lipsesc instrumentele potrivite ? Ori e ceva ingredient secret care ii face sa nu se inmoaie ?
Ideea e ca atunci cand ii scot din tigaie, par ca sunt ce trebe, dar dupa ce ii pun in farfurie incep sa se inmoaie si sa para ca mai degraba is fierti decat prajiti. Am incercat in tot felul, initial cu ulei putin, apoi cu ulei sa ii acopere (desi nu imi prea place ideea de risipa), uneori i-am lasat mai mult alteori mai putin, imi e greu sa ii intorc pe toate partile, ajung sa ii ard pe anumite parti, cu toate astea niciodata nu imi ies cum trebuie asa incat azi vreau sa caut solutia salvatoare aici. Astept indicatiile voastre. Ms |
#2
Publicat: 24 ianuarie 2023 - 15:31
La restaurant se folosesc friteuse, e o baie de ulei
si la tigaie iti ies crocanti, buni si neuleiosi daca dozezi uleiul si cantitatea de cartofi in functie de dimensiunea tigaii. Cartofii sa fie un singur strat, i lasi sa se prajeasca pe parte, ii intorci samd. Daca pui mai putini cartofi si mai mult ulei, nu mai e nevoie sa ii intorci. o varianta buna e sa ii tai in sferturi (sau felii mai mari, daca (,) cartoful e mare) si sa ii faci la cuptor electric, cu ventilatie. Putin ulei in tava, putin ulei pe cartofi, iti ies ca "wedges" la restaurant Editat de irina2014, 24 ianuarie 2023 - 15:35. |
#4
Publicat: 24 ianuarie 2023 - 15:49
Majoritatea restaurantelor folosesc cartofi congelați, pre-prajiti și ii prăjesc în baie de ulei bine încins, în friteuze.
Un alt aspect ce contează este tipul de cartof pe care îl folosești. Cel cu coaja alba este mai fainos și se înmoaie după ce-l prăjești, cel cu coaja rosie e mai tare și rămâne crocant mai mult timp după prăjire. Ca sa iasă crocanți și sa nu se lipească, trebuie prăjiți în baie de ulei într-un vas mai înalt (nu tigaie), și nu pui mulți cartofi odată. Ii lași sa se prăjească pana încep sa se ridice spre suprafața uleiului, în felul acesta ii poți învârti foarte simplu pe toate partile, pana se rumenesc uniform. |
#6
Publicat: 24 ianuarie 2023 - 15:51
E simplu, problema o reprezinta tipul de cartof folosit, mai corect spus cantitatea de amidon din cartofi. Ai aici o scurta descriere, cu specificatia ca nu e chiar foarte clar cum ii poti diferentia.
https://clickpoftabu...lor-491221.html Traiesc in Germania si aici cartofii sunt diferentiati in functie de intrebuintare - sunt produse diferite, in functie de ce vrei sa faci cu ei - cartofi pentru fiert/prajit ("Festkochen") sau cartofi pentru piure ("Mehlig"). Mai exista si o categorie intermediara "vorwiegend festkochend". Solutia cea mai buna cum a spus cineva mai sus sunt cartofii din supermarket. P.S. Doar ca info, cei de la Mac folosesc ulei de cocos pentru prajire + friteuza + un amestec de condimente care dau gustul specific. Asa ceva nu vei putea obtine acasa. Editat de mykero, 24 ianuarie 2023 - 15:51. |
#8
Publicat: 24 ianuarie 2023 - 15:59
Ai văzut ce cuva cu ulei au la restaurant? Zeci de litri de ulei.
Screenshot_2023-01-24-16-01-02-259_com.android.chrome.jpg 87,13K 100 download-uri Vezi și puterea 36 kW Editat de dorin_2k, 24 ianuarie 2023 - 16:02. |
#12
Publicat: 24 ianuarie 2023 - 16:21
friteuza e smecheria. baie de ulei la temperatura ridicata. nu-s obligatorii cartofii congelati. merg f. bine si cartofii normali, ar fi de preferat un aparat din ala care ti-i taie, fiindca daca-i tai la mana cei care sunt mai grosi raman mai "blonzi", cei care sunt taiati mai subtire tind sa iasa mai "bruneti".
Editat de Fane, 24 ianuarie 2023 - 16:23. |
#17
Publicat: 24 ianuarie 2023 - 16:40
E un secret in toate. Mai intai cartofii se feliaza cat mai subtiri si se spala bine in apa pentru eliminarea a cat mai mult amidon. Apoi se prajesc la foc mic pentru eliminarea apei. Trebuie avut grija sa nu-i sfarami in procesul de amestecare. La sfarsit focul se inteteste ca sa formeze culoarea aurie si sa elimine uleiul. Vor iesi mai buni decat la Mec. Totusi nu am vazut la Mec cartofi crocanti. Sunt facuti atat cat trebuie.
Cartofii trebuie sa fie dulci din soiul rosu. Nu ma refer la sortimentul de cartofi dulci din Egipt. Cei pentru prajit. Editat de Leo2006, 24 ianuarie 2023 - 16:45. |
#18
Publicat: 24 ianuarie 2023 - 16:40
Eu de mult nu mai manac cartofii prajiti de (la) restaurant.
3 minute au gust, apoi se fac fleasca sau se intares. Cand comand gratar, sau orice altceva merge cu cartofi prajiti, ma sincronizez sa fiu gata cu cartofii, cand vine comanda (primele 2 postari @Corinadaniela si @baribalu arata foarte corect cum trebuie procedat) Editat de vio69c, 24 ianuarie 2023 - 16:43. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi