Cartofi prajiti ca la restaurant
Last Updated: Oct 17 2023 16:33, Started by
alexandersch
, Jan 24 2023 13:16
·
19
#37
Posted 24 January 2023 - 19:19
#38
Posted 24 January 2023 - 19:51
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/WC_upRGlvMs?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Fara asa mult ulei... Si chiar ies buni, am incercat de cateva ori. Plus ca la air fryer poti face multe alte retete cu mai putin ulei. |
#39
Posted 24 January 2023 - 19:54
Sunt excelenti, mancati cu mult sos de maioneza si usturoi.
|
#40
Posted 24 January 2023 - 19:56
tigerheart, on 24 ianuarie 2023 - 19:51, said:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/WC_upRGlvMs?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Fara asa mult ulei... Si chiar ies buni, am incercat de cateva ori. Plus ca la air fryer poti face multe alte retete cu mai putin ulei. Edited by Fane, 24 January 2023 - 19:57. |
#41
Posted 24 January 2023 - 20:12
Mai nou vad ca la city grill mi-au furat reteta de cartofi prajiti. Ma rog nu era a mea si eu o furasem acum vreo 15 ani...
Ideea este ca cartoful taiat sa fie cat mai mare. Trebuie sa aiba cca 2-3 cm grosime... Deci nici gand de cartofi pai... Dupa mine sunt cei mai buni/sanatosi cartofi prajiti. Exteriorul este crocant, interiorul fiert. Edited by adip1962, 24 January 2023 - 20:15. |
#42
Posted 24 January 2023 - 20:34
alexandersch, on 24 ianuarie 2023 - 13:16, said:
Salutare. Oricum as incerca sa gatesc cartofii prajiti, tot nu imi iasa ca la restaurant, adica crocanti, solizi, nearsi si nu stiu ce sa ma mai fac. Oare nu fac ceva bine sau imi lipsesc instrumentele potrivite ? Ori e ceva ingredient secret care ii face sa nu se inmoaie ? |
#43
Posted 24 January 2023 - 21:11
#44
Posted 24 January 2023 - 21:13
In randurile urmatoare veti vedea culmea tehnologiei umane. Dati google translate daca vreti.
6 large russet potatoes 2 quarts of high-quality beef tallow or duck fat (for frying) 1 tsp of Maldon sea salt 1 tsp of freshly ground black pepper 1 tsp of finely chopped fresh rosemary 1 tsp of finely chopped fresh thyme 1 tsp of finely chopped fresh parsley 1 tsp of finely grated Parmesan cheese Instructions: Peel and cut the potatoes into thin, even fries. Rinse the fries in cold water to remove excess starch. Soak the fries in cold water for at least 2 hours (or overnight) to remove more starch and improve crispiness. Drain the fries and pat them dry with a paper towel. Heat the tallow or duck fat in a deep fryer or large pot to 325 degrees F (165 degrees C). Fry the potatoes in small batches for about 5-7 minutes, or until they are light golden brown. Remove the fries from the oil with a slotted spoon and let them drain on a paper towel-lined plate. Increase the oil temperature to 375 degrees F (190 degrees C). Fry the potatoes again for about 2-3 minutes, or until they are golden brown and crispy. Remove the fries from the oil and drain them on a paper towel-lined plate. While still hot, toss the fries with the sea salt, black pepper, rosemary, thyme, parsley, and Parmesan cheese. Serve immediately and enjoy! |
#45
Posted 24 January 2023 - 21:43
nu am stat sa vad toate linkurile, dar daca a mai postat cineva ceva asemanator .. deh, coincidentza
folosesc o plasa de genul celei din link. se gasesc si separat, fara oala/cratitza, eu folosesc un tuci de fonta la care am gasit o plasa pe masura. rezultate garantate. https://www.oalamea....it-cartofi-1270 |
#46
Posted 24 January 2023 - 22:11
alexandersch, on 24 ianuarie 2023 - 13:16, said:
Salutare. Oricum as incerca sa gatesc cartofii prajiti, tot nu imi iasa ca la restaurant, adica crocanti, solizi, nearsi si nu stiu ce sa ma mai fac. Oare nu fac ceva bine sau imi lipsesc instrumentele potrivite ? Ori e ceva ingredient secret care ii face sa nu se inmoaie ? Ideea e ca atunci cand ii scot din tigaie, par ca sunt ce trebe, dar dupa ce ii pun in farfurie incep sa se inmoaie si sa para ca mai degraba is fierti decat prajiti. Am incercat in tot felul, initial cu ulei putin, apoi cu ulei sa ii acopere (desi nu imi prea place ideea de risipa), uneori i-am lasat mai mult alteori mai putin, imi e greu sa ii intorc pe toate partile, ajung sa ii ard pe anumite parti, cu toate astea niciodata nu imi ies cum trebuie asa incat azi vreau sa caut solutia salvatoare aici. Astept indicatiile voastre. Ms |
|
#47
Posted 24 January 2023 - 22:16
pasilla, on 24 ianuarie 2023 - 19:19, said:
La restaurant nu se vand cartofi congelati. Doar bodegile au asa ceva in meniu. Mc Donald's prajeste cartofi congelati. Unii au precizat lucruri corecte insa insuficiente, legat de cei facuti de Mc Donald's din amintiri: 1. cuva cu ulei trebuie sa fie destul de mare ma refer pe verticala. 2. scufundati in ulei de la jumatatea cuvei in in jos, cuva sa fie plina, da este nevoie de ...mult ulei. 3.temperatura este constanta de 240 de grade C cam 2 min 40 dureaza o sarja ceva de genul, peste 3 minute se vor arde 4.uleiul aici este cu cantec, are vascozitatea uleiului de masina la rece un 15W-40, la temperaturi de peste 200 de grade este lichid. N-as putea spune tipul uleiului, n-am avut curiozitatea sa intreb, oricum este un ulei neobisnuit, sa spunem de tip industrial insa compatibil cu alimentatia. Nu va recomand sa mancati cartofi de la McDo decat rar spre niciodata si in ziua cand au schimbat uleiul Edited by iulian_1976, 24 January 2023 - 22:21. |
#48
Posted 24 January 2023 - 22:22
#49
Posted 24 January 2023 - 22:23
Cartofi pai la punga preprajiti si congelati.
Azvaliti in air frier, de preferat ceva scula, eu folosesc un Philips XXL la 175 de grade timp de 15 minute (zero ulei adaugat) -> ies McDonalds style. Edited by abac, 24 January 2023 - 22:24. |
#50
Posted 24 January 2023 - 22:24
#52
Posted 24 January 2023 - 22:30
Prajiti in untura de porc, sau grasime de rata si in ceaun de fonta si produsi in gradina proprie.
Edited by pasilla, 24 January 2023 - 22:31. |
#53
Posted 24 January 2023 - 23:03
Cartofi prajiti, daca se poate spune asa, in "jegul" care ramane dupa pomana porcului, facuta ATUNCI, in acelasi timp cu transarea mortaciunii, in ceaun de fonta sau tigaie adanca - Wok.
Pomana sa fie aia adevarata, si cu o bucatica de ficat, un muschiulet facut bucatele, pulpita, toate prajite in untura ramasa la GARNITA dupa ce am halit carnatii afumati conservati. Pofta buna! |
#54
Posted 24 January 2023 - 23:07
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users