Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Cartofi prajiti ca la restaurant
Last Updated: Oct 17 2023 16:33, Started by
alexandersch
, Jan 24 2023 13:16
·
19
#109
Posted 16 October 2023 - 18:44
Dacă putem folosi un ulei mai de calitate, de ce nu......
|
#110
Posted 16 October 2023 - 18:46
ionutzitaly, on 16 octombrie 2023 - 18:27, said:
Cel mai sanatos e sa prajiti cat mai putin si sa fie un ulei rafinat, nu presat la rece. In Romania ulei de rapita apoi de floarea soarelui. Cel de floarea soarelui are punctul de ardere de pe la 210 grade pana la 250 in functie de acidul oleic. Cel mai sanatos e sa mananci cat mai rar chestii prajite in ulei in cazul asta poti sa le faci si in untura care in general nu are un punct de fum scazut:) Untura de porc nu e prea buna pentru prajit, are punct de fumegare destul de scazut (~190°). Mai bun e seul de vita (250°), insa ala este extrem de rar. Acum 35-40 de ani, McDonalds foloseau seu de vita in friteuze. |
#111
Posted 16 October 2023 - 19:01
#112
Posted 16 October 2023 - 19:05
Than floarea soarelui
pasilla, on 16 octombrie 2023 - 18:33, said:
Cartofii prajiti nu sunt danuatori sanatatii. Cantitatea ingurgitata, poate fi Nu numai, sunt chiar buni daca-i mananci odata pe luna/la cateva luni. P.s. Prajeala in baie de ulei la 160-170 e cam ideala, nu cred ca trebuie urcat mai sus. Edited by ionutzitaly, 16 October 2023 - 19:08. |
#113
Posted 16 October 2023 - 19:47
Îți dai seama, n-am cum măsura la cât fierbe oala (friteuza), dar mi-aș dori să folosesc totuși un ulei mai puțin dăunător. Mi-a băgat în cap chestia asta nenea de la ”Starea nației”, însă uleiul de rapiță sau cel de măsline nu-mi place deloc. Bine, că uleiul de măsline nici nu poate fi folosit la prăjit!
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ETs9RqWzBBo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#114
Posted 16 October 2023 - 23:12
#115
Posted 17 October 2023 - 07:31
Oricum consum rar acest tip de preparat, cartofii prăjiți, dar când o fac totuși, căci sunt atât de gustoși, vreau să mă asigur că am folosit un ulei mai puțin nociv când este prăjit...
|
#116
Posted 17 October 2023 - 16:33
Uleiul devine nociv cand depaseste punctul de fum sau cand il folosesti de 100 de ori . Eu iti recomand o friteuza cu controlul temperaturii si ulei de palmier . Eu ii fac(faceam) double fry - 7 minute la 160°C , apoi urc temperatura la 180° C si ii mai prajesc 3-4 minute, depinde de tipul de cartof folosit, cantitatea de zahar sau amidon ramasa. Inainte de prajit ii tin 5 minute in apa rece cu sare si apoi clatesc pana nu mai vad amidon in apa.Acum ii pun la InstantPot 5 minute la abur - si ies fierti cam 80-90%, apoi ii tai in 4-6 si ii trag la tigaie non aderenta cateva minute cu 1lg de ulei de masline. La final , condimente dupa gust....ies excelenti, asa ...de dieta
Edited by Dodo03, 17 October 2023 - 16:36. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users