Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...
 Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady
 Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism
 Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?

Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...
 

Sunt dependent de iute

* * * * - 7 votes
  • Please log in to reply
826 replies to this topic

#199
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,441
  • Înscris: 29.04.2008
Așa e rețeta: cu foarte multa sare. E pentru conservare. In principiu e o chestie buna că nu mai are chimicale. Practic, dacă nu ai grija poți strica o mâncare. Noi am făcut acasă, că ne mai rămăseseră niște ardei. Ne-a ținut un borcan mai bine de juma de an, că puneam cu lingurița.

#200
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,436
  • Înscris: 05.07.2018
Am dat peste niste poze mai vechi. Vor urma si altele.

Attached Files



#201
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,836
  • Înscris: 15.08.2014
Am facut un sos stil Tabasco in sfirsit cum ar trebui sa fie. Soiul de ardei conteaza mai putin,descriu doar procedura
- curatat ardeii de seminte si cozi,ceea ce datile trecute nu am facut si am pierdut timp cu filtratul,cit si o anumita cantitate de sos
-tocat marunt la robot si adaugat 10 g sare la 100g de ardei.data viit incerc sa i toc direct la blender
-pus la fermentat in mediul fara aer,in borcan cu balbuteur si balbuteur ul pus intro sticla cu apa.balbutorul se mestereste si acasa dintrun furtun,stut si
piulita.
-lasat la fermentat 6 saptamini,pot fi lasati si mai mult
-dupa fermentare amestecat cu otet din comert de 9 grade in proportion 1:1
-lasat asa 1 saptamina,daca aveti agitator puteti folosi dar eu nu i vad obligativitatea.
-dupa o saptamina dat prin blender si intradevar ca n am insistat si au mai ramas mici bucatele netocate
-bagat in sticle
Gusty aroma si culture minutate(o sa pun si poze(. Intradevar dupa un timp se separa ardeiul de otet. Nu vad o pb,ca nu este pt comert.se agita inainte de consum si aia e.

P.s cu ocazia asta am amestecat approx 50 ml de Tabasco Scorpion cu 100 de Chipotle. Scorpionul e tare, poate prea tare. Il support dar parca nu are gust aroma savoare,doar iuteala. Asa ca am sosuri.....
Plus ardei iuti fermentati in apa cu sare+apa in care au fermentat care acrisoara-iute-sarata.



Tabasco Rica e sos made in Costa Rica,l am papat demult
Va urz succes si spor daca va apucati de yreaba si pofta buna

Attached Files



#202
MKdens24kw

MKdens24kw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,859
  • Înscris: 02.02.2014

View PostMKdens24kw, on 20 aprilie 2022 - 13:46, said:

@Puferiu
Tu nu esti dependent de iute, tu esti doar obsedat Posted Image))
Reusisem si eu sa recuperez cu penseta 3 seminte de Carolina . Le-am pus in ghiveci dar n-au iesit Posted Image

" Un trandafir creste la firida mea...."

Pana la urma a iesit ,mai tarziu dar.....o sa avem o vara fierbinte.

Attached Files

  • Attached File  CR.jpeg   160.55K   26 downloads
  • Attached File  CR1.jpeg   150.05K   26 downloads


#203
Sky_Way

Sky_Way

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 25.04.2008
deabia aștept și eu.. habanero am băgat.. aștept ceva mai potent..

Attached Files


Edited by Sky_Way, 05 August 2022 - 23:03.


#204
DANANDREI2001

DANANDREI2001

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,653
  • Înscris: 10.08.2009
Niste halapenos pentru zile reci de iarna
M-a usturat mana stanga 2 zile.

Attached Files


Edited by DANANDREI2001, 06 August 2022 - 10:06.


#205
MKdens24kw

MKdens24kw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,859
  • Înscris: 02.02.2014
Ajutati-ma cu o parere despre ce soi ar fi vorba.
Mie imi aduce mai repede a Trinidad Scorpion “Butch T”
Chiar de nu-i Carolina...efectiv doare, nu ustura.

https://www.slabsaug...mai-iuti-ardei/

Attached Files


Edited by MKdens24kw, 14 August 2022 - 19:45.


#206
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,436
  • Înscris: 05.07.2018
O informatie de maxima importanta: la Metro gasiti chilli intreg de departe cu pretul cel mai mic. Pacat ca nu se gasesc si alte soiuri. De iute, e iute, fara aroma. Maine pun poze.

#207
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,436
  • Înscris: 05.07.2018
Tot din pozele mai vechi.

Attached Files



#208
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,328
  • Înscris: 13.01.2011
Cică ar avea 2 400 000 pe scala iuțelii, o să urmeze omologarea oficială.

Attached Files



#209
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,436
  • Înscris: 05.07.2018
Da, am vazut si eu stirea. Pana nu e omologat, imi vine greu sa cred. O fi iute, nu zic nu. Dar nu cred ca e cel mai iute.

Edited by Puferiu_, 04 September 2022 - 16:10.


#210
MKdens24kw

MKdens24kw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,859
  • Înscris: 02.02.2014
2.400.000 SHU nu e cel mai iute din lume.
Ar fi al 3-lea dupa Pepper X si Rasuflarea dragonului.

Edited by MKdens24kw, 04 September 2022 - 19:27.


#211
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,328
  • Înscris: 13.01.2011
@MK, nu vrei să citești și altfel decît pe diagonală  🙆😂

#212
MKdens24kw

MKdens24kw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,859
  • Înscris: 02.02.2014
@criss
mi-ai dat fazan la faza asta :))
recunosc ca am avut o zi ...incarcata la job...
te asigur de respectul meu sincerPosted Image

#213
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,436
  • Înscris: 05.07.2018
Cand fac salata, pun ardei iute in loc de ardei gras. Il tai grosier si ii scot samburii (am gastrita). De obicei luam verde, romanesc. Nefiind prea iute, ieri m-am hotarat sa iau cat mai iute posibil, chiar daca e mai scump. Asa ca m-am dus la Carrefour si am gasit Habanero. 80 de grame, 12 lei. Mi s-a parut cam putin si cam scump. Asa ca m-am reorientat catre ardei mix (habanereo, chilli, jalapeno etc.): 100 de grame, 6 lei. Azi am mancat salata si va zic ca ardeii sunt iuti, pe gustul meu. Vi-i recomand.

#214
DANANDREI2001

DANANDREI2001

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,653
  • Înscris: 10.08.2009
Au iesit foarte buni halapenisii mei murati.
La o farfurie de ciorba unul tocat marunt si 2 linguri de otet ardeiat....beton.

#215
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,328
  • Înscris: 13.01.2011
Paste iuți.
Cum altfel dacă nu cu ardei iute proaspăt, nu este de ajuns, se pune și piper mixt, dacă tot nu este de ajuns, se adaugă sos concentrat de ardei iute  😋

#216
icrobert

icrobert

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 823
  • Înscris: 03.02.2016
Bishop's crown, habanero si jalapeno, o parte la fermentat si o parte direct la sos Posted Image

Attached Files



Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate