Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Montare parchet in balcon

Exista doar ... si restul

Instagram - sunt eu batran, sau...

Regim utilizare HDD Ubuntu
 La mulți ani @yanni17!

La mulți ani @Kokoshmare!

Mai exista la voi in oras strandu...

Bon Jovi - Living Proof
 Problema card reader Sandisk

Recomandare acumulator 26650

Accident nerespectare viteza

Consumul in bord VS consumul la p...
 PC-ul nu booteaza

Coada dronei de lupta Fioroasa

Taxa RAR pt motor 2.0 diesel Euro...

Radio Aftermarket Golf 5
 

Recomandari pentru vanzarea unui teren (proprietate+2ha gradina) in Sabisa,Seini,E58

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
16 răspunsuri în acest subiect

#1
H_FIRE

H_FIRE

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 12
  • Înscris: 19.03.2009
Salutari tuturor,

Am cautat mult timp aria dedicata recomandarilor de genul asta si cum nu am gasit-o, postez aici intr-un mod neelegant dar sper eu , eficient. "In a nutshell" sunt proprietarul unei case in satul Sabisa, Orasul Seini, Judetul Maramures, Romania la drumul national european E58 , pe linia directa a strabunicului meu care a construit-o . As dori putina asistenta , proprietatea fiind mare si eu incercand sa o plasez cat mai avantajos unor straini care ar dori sa investeasca in zona, ma simt depasit ca subiect ,aria mea de expertiza fiind avocatura corporativa.
Asa ca va intreb pe voi , o comunitate dedicata si responsabila, unde ar fi cel mai indicat sa incerc sa imi vand proprietatea pentru a atinge target-ul dorit. Pana acum am recurs la o agentie imobiliara din Seini si primarul din Sabisa, insa nu se misca nimic si am senzatia ca primesc sprijin doar verbal. De facto nu am vazut anunturi nicaieri si nu am fost anuntat decat de un interes marginal al unor localnici, undeva sub pretul pietei, sunt convins ca incearca sa ma determine sa vand ieftin doar ca sa "scap" de un bun la distanta care e greu de controlat.


Anexez acestui mesaj schita 1 a proprietatii care descrie doar proprietatea si primul hectar de (fosta livada de struguri) actual maracinis/gradina de pomi fructiferi relativ salbatici  cu mentiunea ca exista inca un hectar neinclus in schita , adaugat de facto ulterior , in extensia proprietatii actuale, fix in spate in continuare.
Adaug si imagini recente ale proprietatii deja "salbatice" (fiind evident neintretinuta) obtinute prin Google Earth. Mi se par foarte relevante pentru ca se vede exact deschiderea mare la strada (in trecut ma gandeam sa deschid o benzinarie/motel aici, dar avocatura nu-mi permite sa lipsesc prea mult din Bucuresti , prin urmare gestionarea subiectului s-a dovedit a fi prea grea).

Va multumesc tuturor pentru recomandari si sper ca nu am incalcat nici o bariera noua invizibila cu acest topic (intr-un forum in care nu se poate discuta liber, subiectele in care investesti timp si energie sunt sterse automat peste noapte si nici un moderator sau super-moderator nu poate da o explicatie plauzibila sau spune ce s-a intamplat, spalandu-se practic pe maini de orice responsabilitate). Daca totusi am gresit cumva , cer din timp ca subiectul meu sa fie pur si simplu mutat in aria corecta si sa primesc o notificare pe mail despre asta.

Cu stima

Fișiere atașate



#2
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 40.397
  • Înscris: 13.01.2011
Ce înseamnă că vor ieftin și care este preţul corect din moment ce nu este mare cerere ?!

#3
H_FIRE

H_FIRE

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 12
  • Înscris: 19.03.2009
Sunt 18 km pana in Baia Mare, preturile pe care le-am vazut pe internet pe imobiliare sunt intre 2,5 - 5 euro /m.p. la terenuri vazute in Maramures in diverse sate, in general la distante mai mari. Sa spunem ca o medie de 4 ar fi pretul relativ corect al pietei. Problema este ca suprafata e mare, si cei care au cerut informatii pana acum voiau doar bucati mici. As vrea sa stiu unde sa plasez anuntul pentru un investitor (fie in terenul urias ca vie, fie in deschiderea uriasa la drumul european cu un plan asemanator cu cel avut de mine - benzinarie/motel/restaurant).
Acum nu putem judeca valoarea unui bun doar pentru cererea "la un moment dat", mai ales ca cererea respectiva exista doar pentru "oferte facute", iar eu nu am avut ocazia sa transform proprietatea intr-o oferta vizibila inca. Dar nu e graba,informarea corecta e mai importanta inainte.
Multumesc pentru sprijin

Editat de H_FIRE, 05 septembrie 2014 - 12:17.


#4
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 40.397
  • Înscris: 13.01.2011
Postezi pe toate site-urile de imobiliare, plus agenţie.

Dacă tot nu se vinde dar pierzi bani la agenţii ști ce ai de făcut  :)

Succes.

#5
H_FIRE

H_FIRE

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 12
  • Înscris: 19.03.2009
ok, dar exista site-uri de imobiliare "dedicate strainilor" ? Stii de asa ceva? Adica accesibile strainilor , versiune in engleza (sau construite in engleza) , cu reclame facute de proprietari romani doar pentru investitorii straini? S-ar putea sa fie si romani interesati dar ii vad mai mult luptandu-se pentru supravietuire. Pe cand un strain s-ar putea gandi pe termen lung (tinand cont de criza actuala din piata imobiliara), la un resort, combo a.s.o.
Poate exista forumuri mixte in aceleasi linii?
Multam!

#6
sfantu.dracu

sfantu.dracu

    Taur de Balaur

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 15.197
  • Înscris: 28.06.2005
Problema pe care o văd eu vizavi de preţ e alta.
Fiind deja sălbăticit terenul, costurile pentru readucerea lui la viaţă sunt mari.
De aceea nu cred că o să primeşti cei 4E/mp.
În condiţiile actuale, eu, dac-aş fi un posibil cumpărător, aş plăti cam 2,5-2,75E/mp.

Habar n-am cum e treaba, dar ai încercat să promovezi pe site-uri din UK, Germania, Franţa, Belgia, etc?

#7
H_FIRE

H_FIRE

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 12
  • Înscris: 19.03.2009
Inca nu am ajuns acolo dar e urmatorul pas dupa o afisare in tara. Interesul mare in zona e al ungurilor dar strabunicul si bunicul au fost mereu niste ardeleni infocati care n-au vrut sa auda de asa ceva. In plus s-ar putea sa creez o razmerita in sat (ceea ce nu m-ar deranja prea mult , avand in vedere ca au incercat aproape orice de la a-i da in cap pana la a-l declara mort pe bunicul doar pentru ca incerca sa recupereze acte ,copii din cadastru, si in general sa-si urmareasca instinctele de avocat. A avut mereu o influenta buna asupra mea si sunt convins ca daca traia in orice alta tara n-ar fi existat problemele astea, de aceea as putea sa trec peste bariera nationalismului sau). *rubs hands excitedly*

#8
draculescu

draculescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.879
  • Înscris: 06.04.2013
De ce nu incerci pe situri straine? Scrie pe google "property land sale", sau alte cuvinte cheie, si vei gasi o gramada de situri specializate pentru asa ceva. Chiar daca sunt anunturi doar din tara respectiva, nu fi sfios si puneti anuntul acolo.

De asemeni, fa-ti un blog, sau chiar si un site facut gratuit, sunt mai multe platforme gratuite, unde iti prezinti terenul nu ca un simplu teren arabil ci ca pe o oportunitate de investitie, pui poze din google maps, poze facute de tine, videoclipuri pe care le urci pe youtube, prin care sa scoti in evidenta avantajele, utilitati aproape, drumuri, paduri (daca mai sunt... Posted image ), accesibilitate, obiective turistice (banuiesc ca vrei sa se dezvolte ceva in domeniul asta, nu?) etc.

Eh, trebuie sa fii un pic negustor si sa stii sa-ti lauzi marfa, asta in engleza, franceza, italiana etc, depinde de situl respectiv.


P.S. Haha, ia cauta pe google cu "property land sale romania", sa vezi cate anunturi sunt!

Editat de draculescu, 05 septembrie 2014 - 13:58.


#9
silvio_ro

silvio_ro

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 245
  • Înscris: 29.03.2009
Domnu' avocat. De EXEMPLU. Si mai sunt si altele. Lucrezi in avocatura corporatista in capitala si nu poti si matale sa discuti cu niste agenti imobiliari de la agentii mari? C'mon, mai ales in meseria matale in care ai contact permanent cu oamenii, ar trebui sa iti fie usurel.

Hai ca se poate :)

P.S. Angajeaza si matale un alt confrate sa se ocupe de problema :D

#10
draculescu

draculescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.879
  • Înscris: 06.04.2013
H_FIRE, de curiozitate, ce varsta ai?

#11
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 20.085
  • Înscris: 24.02.2006
wake up call: nu vine nici un strain sa cumpere doua hectare de teren intravilan, la marginea unui satuc aflat la 18 km de un orasel, la intersectia strazii Cimitirului cu un DN.
pentru agricultura nu e suficient de mult teren, iar o benzinarie sau un motel.....nu prea vad eu un strain deranjandu-se sa vina in romania, intr-un sat de care nu a auzit nimeni, in speranta ca o sa aiba clienti multi. daca aveai terenul intr-o zona cu potential turistic, se punea altfel problema.
inca ceva: deschiderea aia "uriasa", e importanta doar in context. daca ai un teren cu deschidere de 3-400 m in bucuresti, nu o sa mai stii cum sa scapi de cumparatori. daca ai un teren cu deschidere de 3-400 m la marginea unui sat, ghici surpriza: toate terenurile de langa tine au ditamai deschiderea "uriasa".

#12
H_FIRE

H_FIRE

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 12
  • Înscris: 19.03.2009
33 mon cher! La inceput :)

#13
H_FIRE

H_FIRE

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 12
  • Înscris: 19.03.2009
multumesc pentru precizari si recomandari, o sa le incerc pe rand. Smiley, in mare parte ai dreptate dar sunt planuri regionale de unificare cu Vestul prin autostrada, drumul european amintit s-ar putea sa fie chiar la mare cautare in contextul respectiv. E drept ca imi trebuie niste ani si multa rabdare si la fel de bine tot ce e proiect sa "da" se poate transforma in proiect sa "nu". In lipsa de altceva , in momentul de fata deschiderea e foarte buna pentru o benzinarie (zona fiind practic goala de asa ceva) si desi ar mai fi cateva idei tinand cont ca e singurul drum care leaga Baia Mare de Satu Mare .. ramane cea mai viabila pentru un investitor in "tranzit".
De resorturi nu poate fi vorba, ar constitui un precedent si intotdeauna se face greu primul pas.
Raman "via" care fiind hibrid dintotdeauna trebuie inlocuita cu o vita nobila, sau gradina de pomi fructiferi.
Imi e greu sa ma hotarasc pe care ramura publicitara sa merg cu promovarea. De exemplu am in acelasi sat o alta particica de proprietate pe care as vinde-o ca ferma de nuci, doar ca e micuta n-are mai mult de 12-16 nuci. In aceeasi idee, o plantatie de nuci ar merge si pe proprietatea actuala.  Complicat subiect.

#14
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 20.085
  • Înscris: 24.02.2006
daca-ti ofera cineva 4-5000 de euro pe hectar, eu as zice sa accepti.

#15
NewFolder

NewFolder

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 484
  • Înscris: 12.06.2011

Vizualizare mesajH_FIRE, pe 05 septembrie 2014 - 16:06, a scris:

... sunt planuri regionale de unificare cu Vestul prin autostrada, drumul european amintit s-ar putea sa fie chiar la mare cautare in contextul respectiv...

"via" care fiind hibrid dintotdeauna trebuie inlocuita cu o vita nobila, sau gradina de pomi fructiferi.

Imi e greu sa ma hotarasc pe care ramura publicitara sa merg cu promovarea.... am in acelasi sat o alta particica de proprietate pe care as vinde-o ca ferma de nuci, doar ca e micuta n-are mai mult de 12-16 nuci. In aceeasi idee, o plantatie de nuci ar merge si pe proprietatea actuala.  Complicat subiect.

Nu e complicat deloc: sunt 2 ha care se vand la pretul pietei intr-un sat din judetul Maramures. Doua hectare poate fac 4.000 euro/hectar daca sunt intravilan si sunt comasate. Nu 1ha care vine cu casa de la drum si are C.F. propriu si un alt ha cu C.F. separat chiar daca e lipit de primul Ha.

Ca o sa treaca candva o autostrada pe acolo pe mine m-ar ingrijora si m-ar grabi sa vand; autostrada nu se face peste traseul actualul DN sau E85, se face pe langa asa ca as exclude orice benzinarie sau resort facuta pe proprietatea aceea. Daca se face autostrada pe acolo E85 o sa devina drum judetean.

Via nu e vie daca e hibrid, livada nu e livada daca are 12 nuci, satul are 800 de locuitori, adica vreo 250-300 case.

Nu e nimic complicat, se vinde ce este acum, nu ce poate sa fie. Acum se vinde un teren intelenit  de buruieni intr-un sat cu 800 locuitori. Nu se vinde o benzinarie, nici o livada de nuci, nici o vie nobila. Nu se vinde autostrada pentru ca si daca va fi vreodata autostrada nu o sa treaca prin sat.

Asadar, domnule avocat corporatist, acum aveti la vanzare 2 Ha de maracinis. Pentru a aduce un teren plin de buruieni in starea de a deveni productiv agricol costa minim 1000 euro/Ha si trei ani de lucrari agricole. Si de pir tot nu scapi.

V-ati gandit ce vindeti de fapt? Benzinarie, livada, vie nobila, autostrada?

Pe ce ramura publicitara sa mergeti nu va pot spune ca nu ma pricep dar de ce nu incercati la corporatii? e domeniul dumneavoastra si sigur aveti contacte.

Editat de NewFolder, 05 septembrie 2014 - 22:47.


#16
draculescu

draculescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.879
  • Înscris: 06.04.2013
Ai 33 ani, ca maine ajungi la 35-40, varsta la care, intr-o dimineata, te trezesti, te duci la baie, te uiti in oglinda si te intrebi: "Ce dracu am facut eu pana la varsta asta?!? Ce-am realizat ca sa las ceva in urma mea?!?"

Sincer, te sfatuiesc sa nu-l vinzi, decat sa fii un jurist intr-o corporatie, adica un nimeni, o rotita intr-un angrenaj pe care-l doare fix in cotul drumului daca tu mai existi sau nu,mai bine strangi cureaua, pui un ban deoparte si te muti acolo.
Tu nu realizezi dar ai cateva avantaje, ai deja o casa, mai mult sau mai putin locuibila, ai utilitati, iar "mosia" e in spatele casei, ceea ce iti usureaza enorm paza ei. De asemeni, esti la o aruncatura de bat de Austria, odata ajuns la autostrada din nordul Ungariei, ajungi in 4 ore la Viena.

De ce sa nu o iei pe drumul tau, de ce, folosind un cliseu, sa nu devii propriul tau stapan si sa faci ceva pe alea 2 ha? Spui ca ai si niste nuci, perfect, pune arbusti fructiferi, zmeura, mure, agrise, coacaze, pomisoare, etc, si specializeaza-te pe dulceturi si gemuri. Avand nucii, poti face si dulceata de nuci verzi ( offf, Doamne, ce buna e... ). Daca reusesti sa obtii certificare bio, ce te opreste sa nu inchei contracte cu magazine ( nu de aici ca la noi nu prea au cautare), din Ungaria sau, cel mai sigur, din Austria?

Stiu ca sunt niste soiuri de capsuni vechi, cu o productivitate redusa, cu capsuni mici si urate si foarte perisabile dar care au o aroma si un gust de ramai cracanat, astea ar fi faine daca ai face din ele gem si dulceata.

Sau, pui plante medicinale. Sau, si mai simplu, faci o plantatie de catina, cei de la Fructex au omologat niste soiuri de catina foarte bune, unul, in sistem superintensiv, ajunge la 37t/ ha. Chiar daca solul tau nu este cel mai fertil si nu ai vreo sursa de apa pentru o irigare cu picatura, macar 10 t/ha si tot scoti. Si, desi pretul la catina, spun unii, ar fi de 1,8 euro/kg, chiar daca le dai cu 1 euro si tot ai castiga, cred, mai mult decat castigi acum.

In fine, idei sunt multe, bani sa fie...

Cum bine spunea cineva, pamantul nu se vinde, se cumpara.

Editat de draculescu, 05 septembrie 2014 - 23:15.


#17
draculescu

draculescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.879
  • Înscris: 06.04.2013

Vizualizare mesajNewFolder, pe 05 septembrie 2014 - 22:38, a scris:



Mey, io cred ca esti invidios ca prea vorbesti din ficati... Posted image

Editat de draculescu, 05 septembrie 2014 - 23:33.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate