Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Ce mancau romanii inainte de `89 (II)
Last Updated: Jan 09 2024 13:00, Started by
lucifer76
, Jul 26 2014 14:49
·
5
#1387
Posted 07 December 2018 - 16:34
Nu stiu daca s-a mai postat sau nu, dar se gatea mult, dupa urmatoarea reteta:
Pui faina, daca ai, daca nu, nu-i bai. Pui si unt, daca ai, daca nu, nu-i bai. Pui si oua, daca ai, daca nu, nu-i bai. Pui si ulei, daca ai, daca nu, nu-i bai. Amesteci bine si dai la cuptor, daca ai, daca nu, nu-i bai. La final, mananci, daca ai... Daca nu, nu-i bai! |
#1388
Posted 07 December 2018 - 17:10
problemele cu mancarea au inceput dupa 1980 sa fie serioase.
nu se manca seafood si mancaruri etnice. sotia mergea in fiecare saptamana cu prietenele la chinezescul de la majestic parca se numea. dar la intercontinental era supa de broasca testoasa de mare, parca era 25 lei una. la garderoba se gaseau constant peter stuyvesant la 21 lei. totul depindea cat castigai. la in jur de 20000/luna puteai sa cumperi cam orice se gasea pe piata...neagra. si venea si acasa. eu eram pricipal 2, sotia era principal 1 si dadeam meditatii din greu asa ca banii nu erau o problema. cei ce nu aveau access la aceasta piata sau nu isi permiteau aveau niste probleme la mancat, meniu monoton si carat regulat paine la tara pt hranit 2-3 porci ce asigurau carnea. se manca totul. in bucuresti nu erau ratii dar prin provincie da. dar si in provincie, aveai relatie la icil si luai unt la calup, nu se incurcau cu pachetele. cei ce nu putea, mancau adidasi si gheare si statea la coada sa ia un pachetel. dar de ex, muncitorii la republica produceau si vindeau arcuri si farfurii de suprainaltare a fundului daciei. cine putea isi gasea o sursa de venit suplimentara. cine nu gasea manca adidasi si gheare. am auzit ca faceau si jante. in ultimii 5-6 ani venise moda satelitului. am prieten in electronica care facea si vindea asa ceva la 20-25 mii bucata cu piese de la fabrici. dura cam o luna sa faca unul. alt prieten isi lua concediu la sfarsitul verii si mergeau in grup in delta, era pescar amator. de acolo venea cu multe butoiase cu peste si toata iarna avea peste bun. cand se prindea ceva de cumparat se lua cat cuprinde. cand se apropia iarna incepeau navetele la tara pt tot ce era nevoie de trecut iarna. dar bineintele daca gaseai intrarea la cineva din agricultura. deci esential era ca: 1. cine avea bani nu simtea lipsa mancarii 2. cine nu avea bani avea probleme dar de foame nu a murit nimeni. existau ciobani particulari (zona sibiului stiu eu). de acolo puteai sa iei oaie si telemea. dar mai buna era telemeaua din dobrogea, bine, de gustibus. aveam o cunostina cu relatii intre ciobani caci le facea rost de vase galle sau alte obiecte valoroase, ciobanii investeau banii. el a decedat dar copii au 3 vile pe langa becali. deci cam ca si acum dar mult mai pe ascuns. Edited by avenirv, 07 December 2018 - 17:17. |
#1389
Posted 07 December 2018 - 17:17
seafood si mancaruri etnice?!? adica fructe de mare?!? si ce-s alea mancaruri etnice?!?
|
#1390
Posted 07 December 2018 - 17:22
#1391
Posted 07 December 2018 - 17:27
#1392
Posted 07 December 2018 - 17:39
#1393
Posted 07 December 2018 - 19:15
Kokoshmare, on 07 decembrie 2018 - 17:39, said:
Eu știu doar de restaurantul Nanking de la hotelul Minerva dar u am fost niciodată nici măcar acum era restaurant de stat, schimb intre Romania si china, aveau 1-2 chinezi trimisi de ai lui mao. inseamna ca era si la ei ceva romanesc. EMotanuIO, on 07 decembrie 2018 - 17:27, said:
pai vorbim despre o tara comunista inchisa, nu gaseai nimic de mancare, nici macar la restaurant, de unde etnice?!? mai mergea romanul cel mai des in bulgaria. dar puteai sa mergi chiar si cu dacia ta in excursii in ungaria, cehoslovacia, rdg. nu stiu daca in polonia. apoi mai mergeai cu tururi organizate. poate nu chiar in fiecare an, dar cu o interventie se mai rezolva. in vest mergeau numai oamenii de cultura (sportivii si cei in delegatie nu se pun aici), toti deontologii actuali au vazut toata europa sub ceasca, au suferit mult. cei ce aveau rude prin israel, europa de vest, NA mai primeau cateodata aprobari daca cei de acolo le cam plateau cheltuielile. dar nu pleca toata familia, de obicei ramanea unul din parinti ca un fel de ostatic. Edited by avenirv, 07 December 2018 - 19:16. |
#1394
Posted 08 December 2018 - 08:08
am uitat ceva.
1. gospodinele gateau masiv, prindeau o gaina sau un porc si nu ramanea nimic nefolosit, bunicile erau de baza 2. majoritatea zdrobitoare puneau muraturi, faceau zacusca, faceau gemuri, cand taiau porcul/porcii faceau o multime de chestii tip conserve 3. pe langa adidasi si gheare am uitat gatzi 4. langa amzei aveau carciuma fratilor chivu unde gaseai tot timpul sturion (si nu un singur fel de sturion) 5. hanul lui manuc mergea, doina mergea, rapsodia mergea, flora avea un restaurant rasat 6. pepsi teoretic se gasea dar fara 5 lei si relatie nu te apropiai de el (in carciumi era alt pret) 7. langa ase era un magazin cu vanat 8. in marile cartiere de blocuri, in provincie in special, lumea parcelase langa bloc si pe aia 50 mp aveau o rosie, un castravete, etc |
#1395
Posted 08 December 2018 - 22:24
Existau în Bucureşti în perioada lui Ceauşescu mai multe restaurante cu specific străin. De exemplu "Berlin" cu specific German, "Budapesta" cu specific Maghiar şi s-ar putea să mai fi fost.
|
#1396
Posted 09 December 2018 - 20:04
Ce mancam ce mancam...
Dar de baut? [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/xVLiiRBdzcg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Covagin |
|
#1397
Posted 09 December 2018 - 20:12
Specific o sula ... sr chemau Berlin si Budapesta ... dar bucataria era neaosa
|
#1398
Posted 12 December 2018 - 15:32
avenirv, on 07 decembrie 2018 - 17:10, said:
[...] [...]mancau adidasi [...] |
#1399
Posted 12 December 2018 - 16:29
#1400
Posted 12 December 2018 - 17:16
Mount_Yerrmom, on 12 decembrie 2018 - 16:29, said:
doar copiii institutionalizati. dar aia, oricum, nu erau oameni. o fi fost mancare nevariata dar se FURA de catre romanii nostri. nu a fost multa mancare dar paine cu oase se dadeau. deci paine cu ciorba exista. asta nu este moarte prin inanitie. pacatele cele mari au fost cu libertatea. |
#1401
Posted 12 December 2018 - 18:06
avenirv, on 12 decembrie 2018 - 17:16, said:
ceea ce au tot arata cu copii institutionalizati erau filmati DUPA 1 ianuarie. o fi fost mancare nevariata dar se FURA de catre romanii nostri. nu a fost multa mancare dar paine cu oase se dadeau. deci paine cu ciorba exista. asta nu este moarte prin inanitie. pacatele cele mari au fost cu libertatea. Penuria generalizata le indemna pe fomeile alea care lucrau la cantina sa fure mancarea copiilor, aia, putina, cata era. Sa mai faca un ban in plus, sa-si hraneasca ele insele familiile, etc. Sunt convins ca si cantinele aveau dificultati de aprovizionare. E clar ca malnutritia si subnutritia nu s-au instalat in intervalul 22.12.1989 - 01.01.1990. S-a murit de foame si mizerie. |
|
#1402
Posted 12 December 2018 - 18:20
Mount_Yerrmom, on 12 decembrie 2018 - 18:06, said:
Penuria generalizata le indemna pe fomeile alea care lucrau la cantina sa fure mancarea copiilor, aia, putina, cata era. Sa mai faca un ban in plus, sa-si hraneasca ele insele familiile, etc. Banuiesc ca si in prezent e penurie generalizata. Ca altfel nu imi explic cum in 2018 se fura din mancarea batranilor institutionalizati. Trebuie sa fie penurie, nu are legatura cu faptul ca romanul are mana lunga. |
#1403
Posted 12 December 2018 - 19:20
Asa, si despre cite anchete de genul asta ai auzit vorbindu se inainte de "89?
|
#1404
Posted 12 December 2018 - 19:36
Quote „În ziua de 13.01.1988, inculpatul Bădălău Niculae, subinginer la ICAPA Giurgiu, profitînd de neatenția muncitorilor din cadrul Bazei de recepție Malu Spart care serveau masa de prînz a sustras 4 saci cu grîu în greutate de 12 duble dintr-un pătul pe care i-a transportat la locuința inculpatului Gheorghe Dumitru cu autoturismul Dacia 1300 nr. 3-B-6440 proprietatea sorei sale vînzîndu-i acestuia cu suma de 1.200 lei.” Acum e ministrul economiei . |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users