Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tencuiala exterioara casa caramid...

Contact posibil deteriorat proces...

ce se mai lucreaza remote ?

Care din urmatoarele optiuni este...
 Distante etrieri

Fisier corupt reapare in galeria ...

Ce condensator ar putea fi? TV Vo...

Problema droguri
 Soldat gradat profesionist - dipl...

Eroare incarcare formular

merita upgrade de la Ryzen 5 2600...

Intel i9 14900K cooler air Deepco...
 Curațare disc vinil

Atentie la site-ul FixShop.ro - p...

Display cu culori neuniforme

Despre Laborator Defectoscopie Ca...
 

Pentru cei de peste 35 de ani care au prejudecati despre generatia tanara

- - - - -
  • Please log in to reply
368 replies to this topic

#325
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009

 andu2012, on 15 noiembrie 2013 - 19:55, said:

Eu cred ca voi nu prea ati mai fost pe la interviuri de multi ani. Hai sa va explic eu cum e pe la majoritatea.
Vine cate o duduie de 23-24 de ani, intepata, fardata, aranjata si incepe sa abereze. Primare intrebare e inevitabil : Ce stiti despre firma noastra (probabil ca ii gadila foarte mult in orgoliu sa le spui cat de cunoscuti si buni sunt).
A doua intrebare e si mai profunda : De ce vreti sa lucrati la noi ( Oare de ce? Sa fie ca n-am bani, ca secretara are balcoane mari ?)

Apoi incepe dialogul intr-o limba straina : Ce hobby-uri aveti ? (Si daca n-am hobby-uri ce sa zic? I-am zis uneia ca ma pasioneaza electronica - A dat din cap : "Doar atat". Da, doar atat. stiu, nu e asa de captivant ca atunci cand ii spui ca ai ca hobby-uri sporturile, lectura, uitatul in stele, dar mie chiar imi place). Nu mai zic ca pe unele dintre aceste domnisoare daca le ei cu termeni tehnici le-ai pierdut. si apoi tot ele zic ca nu stii bine limba.

A si sa nu uit. toti se jura ca vor reveni cu un raspuns. Nimeni nu te mai cauta, nici macar un amarat de email. Nu mai vorbesc de feed-back, sa iti spuna si tie : Ba dobitocule, esti prea prost pt noi, etc.
Se pare ca tu chiar iti doresti sa te angajezi ceea ce te diferentiaza de ceilalti "doar comentatori de pe aici"! Ultimul interviu la care m-am prezentat a fost marti ,saptamana trecuta! De multe ori ma duc la interviuri doar pentru a invata ceva nou !!!!
1) "Duduia aberanta" este cea care te poate propulsa in urmatoarea faza a interviului sau NU ! Trebuie (ca iti place sau nu) sa o tratezi ca pe viitorul tau sef!!! Trebuie sa te comporti respectuos si serios!!! De altfel dupa tine mai intra 200 de insi si ea ........are de unde sa aleaga!
2) "Ce stiti despre firma noastra?" - Scoti o foaie printata(de acasa) de pe site-ul firmei lor si ii raspunzi cate ceva ! Aceasta denota ca esti un tip interesat si dornic sa inveti !!!
3) "De ce vreti sa lucrati la noi?" - "Deoarece imi doresc sa imi construiesc o cariera iar compania dumneavoastra imi poate oferi aceasta oportunitate!!!" - Denoti un limbaj controlat si dorinta de afirmare !!!
4) "Limba straina" - este un criteriu al jobului respectiv!!!
5) "Hobby-uri!" - daca postul respectiv este de vanzari si necesita persoane dinamice,comunicative,carora le place sa se deplaseze mult si tu spui "electronica" care reprezinta "a lucra singur" ,in casa ,fara a comunica cu alte persoane - NU ai profilul potrivit pentru acel job !!!Trebuie sa comunici anumite hobby-uri care se adapteaza pe natura jobului !!!
6) "Aberanta" nu este prietena ta !!! Tu trebuie sa te "vinzi" cat mai convingator !!!
7) Termenii tai tehnici nu impresioneaza(doar enerveaza) pe orice intervievator chiar daca postul este de electronist!!! Ei angajeaza persoane din multe domenii !!! Tehnica o demonstrezi "in campul muncii"!!!
Pot scrie 1000 de pagini dar m-am plictisit!!! Renunta la 2,3 pachete de tigari/beri/etc. si cumpara o carte despre "cum sa ma comport la interviu! si una despre limbajul verbal si non-verbal !!! Dupa ce le vei citi iti vei da seama ca nimeni nu ar angaja pe cel care esti in prezent !!! Daca tu ai fi angajatorul si vine la tine un tanar fara experienta care te priveste ca pe "un aberant","un imbalsamat" sau "batut in cap"(pentru ca nu intelegi tu termeni din "razboiul stelelor") pariez ca l-ai da afara in 3 secunde!!! Nu ma deranjeaza deloc tinerii dar cei care sunt si nepregatiti si aroganti  nu am cum sa-i apreciez!

Succes !

#326
Oscilatrix

Oscilatrix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,581
  • Înscris: 30.11.2009

 River_Song, on 15 noiembrie 2013 - 19:10, said:

Tu n-auzi ca lor le e greu sa-si completeze un CV, ce visezi acolo de proiecte!

Nu e "greu" sa completezi un CV. Al meu cred ca mi-ar lua vreo 30 de minute si juma' de pagina. E doar scarbos si soul crushing sa incerci cat poti de tare sa pari cel mai vesel si performant sclavete posibil.

Edited by Oscilatrix, 15 November 2013 - 21:10.


#327
On_my_way

On_my_way

    robotica melomana

  • Grup: Validating
  • Posts: 9,799
  • Înscris: 06.06.2012

 mihaigerard, on 15 noiembrie 2013 - 20:44, said:

De unde ai scos aberatiile astea? De la functionara ce incaseaza banii la administratia financiara sector 3?
Aberatii sunt pt. tine, care traiesti in norisori rozi.

#328
buteliearagaz

buteliearagaz

    Contabilizez vorbe

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,137
  • Înscris: 13.12.2006

 River_Song, on 14 noiembrie 2013 - 19:31, said:

Pe care le-as fi acceptat, daca nu gaseam ceva mai bun. Munca-i munca, cand trebuie sa platesti rata la banca, nu ai loc de mofturi.



Da. Ca era MULT mai nasol atunci.
Din pacate multa lume nu intelege ca era mai greu de gasit de munca in 2005 decat in 2013 si salariile erau infime.

 Karhu, on 14 noiembrie 2013 - 19:54, said:

Sau, daca ai niste fonduri, eventual sustinere financiara din partea parintilor, poti sa-ti deschizi o mica afacere intr-un domeniu care te pasioneaza.
Ca sa ai o afacere trebuie sa poti munci nonstop si sa aiba cine te intretine, pentru ca pana treci pe plus dureaza destul de mult.

 andu2012, on 14 noiembrie 2013 - 20:18, said:

Mor cand astia din Bucuresti dau sfaturi despre piata muncii. Si le dau cu superioritate. Pai du-te nene in Petrosani, Vaslui, Calan, Otelul Rosu, Campia Turzii. sa vezi ce de oportunitati de angajare sunt pe acolo. Si apoi sa vorbiti ca nu vor oamenii sa munceasca.
Tablagiu, nu depinde numai de tine, aste e problema.
Uitasi sa treci Resita.

 DjMx, on 14 noiembrie 2013 - 22:54, said:

Problema cu facultatile astea este ca atrag prin natura lor cam cei mai praf oameni posibil, in principiu daca n-ai chef sa faci ceva calumea te duci la psihologie sau la ceva asemanator. Sunt sigur ca sunt si cateva exceptii dar marea majoritate a absolventilor au facut facultatea aia doar ca sa se mai distreze cativa ani.

In conditiile astea mi se pare perfect normal ca 95% dintre ei sa nu-si gaseasca de munca.
Mie mi se pare ca 5% din ei isi gasesc de lucru doar din intamplare.

 Quantum, on 15 noiembrie 2013 - 06:17, said:

Sa faca o scoala profesionala/arte si meserii, atunci iese mecanic, sudor, coafeza, bucatar etc, iar daca invata in scoala, va sti suficient sa poata porni.

Tu daca ai avea firma ta, si ai vrea sa angajezi pe cineva intru domeniu calificat, ce faci daca iti vin tineri absolventi de liceu/facultate, care nu au habar de nimic in domeniul respectiv desi au diploma care zice ca au calificare? si cer salariu cat un manager mic... la asta se adauga lenea si figurile (pitipoanca/cocalar). Ei trebuie instruiti/calificati la locul de munca. Pe banii cui? Asta e situatia in ziua de azi...

eh?
Lenea si figurile ar mai fi cum ar fi, dar sa vezi cum e cand dupa cateva zile nu mai vin la munca si ai postul descoperit o perioada.

 Stryker_9, on 15 noiembrie 2013 - 08:34, said:


Eu oricum am cam terminat-o cu faza asta cu dat anunt si asteptat cv-uri , n-are niciun rost. Mai bine anunt lumea ce-o stiu ca ne trebuie om si e mai mare probabilitatea sa apara cineva mai ok.
Si uite asa ajunge lumea la concluzia ca se gaseste de munca doar pe baza de pile, fara sa se gandeasca ca recomandarile sunt de preferat pentru ca sti cu cine ai de-a face aproape din prima zi.

 -Diana-, on 15 noiembrie 2013 - 10:59, said:

Eu tot ma intreb de ce dracu a pus Osci cifra de 35 ca fiind granita intre tinerete si batranete. Posted Image
Ca sa se oftice una lume, dar si pentru ca ea ii considera pe astia care au peste 35 de ani ca facand parte din alta generatie.

 AlinE, on 15 noiembrie 2013 - 13:35, said:

si ne intorcem la ce-am blamat pana acum.

un exemplu concludent in cazul romaniei si a blocajelor aparute: de exemplu unul termina scoala PTTR (daca mai exista, nu stiu facultate daca o exista si chiar nu ma intereseaza). posturile sunt blocate la posta. poate aparea un post vacant in cazul in care unul iese la pensie. unde faci tu internship-ul pentru a avea experienta, de azi pe maine, pentru a candida la postul respectiv? si mai sunt multe alte domenii.
Poate sa se angajeze intr-o firma de curierat sau intr-o firma de posta privata.

 On_my_way, on 15 noiembrie 2013 - 20:06, said:

Posted Image Tu pe ce lume traiesti? Majoritatea interviurilor din Romania sunt praf in ochi, poti sa ai un CV beton, cei care te intervieveaza nu sunt interesati nici de el, nici de tine. In ziua de azi, daca nu te-ai cacat in scaldatoare, fara o recomandare, macar, nu faci nimic, poti sa fii geniul geniilor, nu te baga nimeni in seama.

Acuma mai depinde si pe ce post intentionezi sa candidezi.

#329
futurist

futurist

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,852
  • Înscris: 09.05.2008

 FAP, on 15 noiembrie 2013 - 21:08, said:

Tu trebuie sa te "vinzi" cat mai convingator !!!
De ce trebuie sa pleci din postura de sclavete?

#330
andu2012

andu2012

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,253
  • Înscris: 18.09.2012
Fap, iti dai seama ca nu m-am dus sa ma cert cu aia pe acolo si nici nu le-am povestit despre cruciade si cavalerii templieri. Partea proasta ca pe la ce firme am fost eu sa ma angajez am aflat ulterior ce se cam intra pe pile. Chestii aflate de la prieteni care lucreaza pe acolo.
Bine am fost si pe la interviuri penru joburi unde nu ma potriveam.

PS. butelie, iti respect varsta dar e mult mai greu acum. In anii 2000 intrau multe firme in Romania si cautau pe orcine dispus sa vina la ei sa il invete ceva.
Acum toti au pretentii. Spre exemplu la un post de inginer automatist entry level ti-se cere sa ai experienta in programarea plc-urilor de minim 1 an.Experienta de lucru pe plc-uri, intr-o fabrica, nu experienta de shaormist.
Eu inteleg ca patronii vor sa fie faraoni dar totusi amaratii aia de absolventi ce abia au iesit de pe bancile facultaii de unde sa aiba asa ceva? Si mai nou cand angajatii ncep sa isi cera drepurile ameninta ca se muta in China sau Tanger (pentru cine cunoaste)

Edited by andu2012, 15 November 2013 - 21:33.


#331
buteliearagaz

buteliearagaz

    Contabilizez vorbe

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,137
  • Înscris: 13.12.2006

 futurist, on 15 noiembrie 2013 - 21:26, said:

De ce trebuie sa pleci din postura de sclavete?

Pentru ca forta de munca este o marfa si trebuie sa stii sa te vinzi.

#332
Oscilatrix

Oscilatrix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,581
  • Înscris: 30.11.2009

 buteliearagaz, on 15 noiembrie 2013 - 21:28, said:

Pentru ca forta de munca este o marfa si trebuie sa stii sa te vinzi.

Expresia "a te vinde" nu e folosita in mod normal referitor la a te prostitua sau la a-ti calca demnitatea?

Edited by Oscilatrix, 15 November 2013 - 21:33.


#333
futurist

futurist

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,852
  • Înscris: 09.05.2008

 buteliearagaz, on 15 noiembrie 2013 - 21:28, said:

Pentru ca forta de munca este o marfa si trebuie sa stii sa te vinzi.
Alta chestie "da dreapta".
Apai, sa suga pixu' alde angajatoru', ca, daca stia sau putea sa faca treba de unu' singur,
nu mai avea nevoie de "angajati".

Edited by futurist, 15 November 2013 - 21:34.


#334
Sirius_B

Sirius_B

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,291
  • Înscris: 30.04.2012

 Oscilatrix, on 15 noiembrie 2013 - 21:31, said:

Expresia "a te vinde" nu e folosita in mod normal referitor la a te prostitua sau pentru a-ti calca demnitatea?

Toti ne vindem.
Pentru mai mult sau mai putin.

#335
Oscilatrix

Oscilatrix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,581
  • Înscris: 30.11.2009

 Sirius_B, on 15 noiembrie 2013 - 21:33, said:

Toti ne vindem.
Pentru mai mult sau mai putin.

Stiu asta si am si zis cu alta ocazie. Eu ziceam de expresie.

Edited by Oscilatrix, 15 November 2013 - 21:35.


#336
futurist

futurist

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,852
  • Înscris: 09.05.2008

 Sirius_B, on 15 noiembrie 2013 - 21:33, said:

Toti ne vindem.
Pentru mai mult sau mai putin.
Corect.
Da' nu pe degeaba.

 andu2012, on 15 noiembrie 2013 - 21:27, said:

Si mai nou cand angajatii ncep sa isi cera drepurile ameninta ca se muta in China sau Tanger (pentru cine cunoaste)
Mare smecherie!
Iti platesti doua, trei internsipuri din buzunar si gata!
Esti deja angajat pe post de "portar" la Mioveni.
Doar nu vrei direct inginer, ce dreacu!
Posted Image

Edited by futurist, 15 November 2013 - 21:41.


#337
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009
"Dragii mei " va las sa va exprimati in continuare problemele ! Desi sunt tenace stiu cand nu exista "publicul targetat" si "consum cuvinte degeaba"!!!
PS -
Cand te angajezi iti vinzi forta de munca !!! Depinde daca o vinzi mai scump ,mai ieftin sau deloc(cazul multor colegi de forum)!!!
"Munca in echipa inseamna sa poti lucra intr-o relatie buna cu ceilalti membri ai echipei,sa nu fiti aroganti,certareti,negativisti sau pseudoatotstiitori pentru a nu provoca tensiuni in echipa care echivaleaza cu scaderea productivitatii" - deci majoritatea de aici nu aplicati la joburi care presupun asta !!!!!

Edited by FAP, 15 November 2013 - 21:50.


#338
andu2012

andu2012

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,253
  • Înscris: 18.09.2012
Targetat sau presetat. Zii mai bine ca te bagi la meci Posted Image

#339
futurist

futurist

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,852
  • Înscris: 09.05.2008
Si, de ce te mai vad in bara de jos?! :w00t:

#340
Sirius_B

Sirius_B

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,291
  • Înscris: 30.04.2012

 FAP, on 15 noiembrie 2013 - 21:42, said:

"Dragii mei " va las sa va exprimati in continuare problemele ! Desi sunt tenace stiu cand nu exista "publicul targetat" si "consum cuvinte degeaba"!!!
PS -
Cand te angajezi iti vinzi forta de munca !!! Depinde daca o vinzi mai scump ,mai ieftin sau deloc(cazul multor colegi de forum)!!!
"Munca in echipa inseamna sa poti lucra intr-o relatie buna cu ceilalti membri ai echipei,sa nu fiti aroganti,certareti,negativisti sau pseudoatotstiitori pentru a nu provoca tensiuni in echipa care echivaleaza cu scaderea productivitatii" - deci majoritatea de aici nu aplicati la joburi care presupun asta !!!!!

De ce scrii cu '!!!'?

#341
vpiti

vpiti

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,857
  • Înscris: 11.01.2010

 andu2012, on 15 noiembrie 2013 - 19:11, said:

Nu mai dati exemple din tineretea voastra. vorbim strict de ceea ce e azi. Ca daca e sa o luam asa, acum 30 de ani te bagau aia cu forta la munca. Daca erai aiurea pe strada te duceau si iti puneau reparitia in mana.

Probabil nu imi era adresat mie fragmentul acesta din mesajul tau dar chiar si asa simt nevoia sa raspund: ceea ce descriam mai sus a fost pornit in facultate acum ~12 ani si usor a crescut, ajungand la ceea ce am spus eu.  Eu am terminat licenta in 2012, deci nu e nimic din "tineretea mea"
Ceea ce am vrut sa arat e ca nu e dracu' asa negru si ca totusi se poate face treaba cat de cat buna si sa obtii acea experienta pe care toti o cauta chiar si in jegul asta de sistem de invatamant.

#342
mihaigerard

mihaigerard

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,279
  • Înscris: 28.08.2006

 On_my_way, on 15 noiembrie 2013 - 21:17, said:


Aberatii sunt pt. tine, care traiesti in norisori rozi.
Cate angajari ai facut tu in mediul privat? Mai mult, lucrezi la privat sau doar la sala?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate