Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cat spatiu stocare aveti in total...

Centrale termice compacte

Portofoliu incepator pe Bursa New...

Probabil inselatorie pe OLX
 Istoric Google

Copil cu temperament sangvinic

ADA TEL SERVICES

inlocuire bara fata clio 4
 Ce avem de platit in 2024 la cump...

La mulți ani @Arader!

La mulți ani @gabiroa!

La mulți ani @gerbil!
 La mulți ani @Therockstar!

Suspect Frauda Informatica

Scari interioare

Parcare gratis Romexpo
 

casa scoala de la tara

- - - - -
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
limonu

limonu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 09.05.2013
Buna ziua!

Cochetam de 2-3 ani, eu si sotul meu, cu ideea construirii unei case la tara. Motivele sunt de toate soiurile, de la fugitul de la bloc in we si vacante pana la mult spatiu de joaca (evident afara) pentru copii mei si copiii prietenilor. Terenul il avem de acum 3 ani, iar din ianuarie tot discutam cu un constructor si un arhitect pentru planul casei.

din nefericire pentru noi suntem ...fraierii perfecti. Pana acum am crezut ca faci o casa bazandu-te exclusiv pe constructor, cum faci o operatie bazandu-te exclusiv pe medic. De 4 saptamani asteptam un proiect de structura si mai multe detalii de design interior de la arhitect, in conditiile in care am agreeat deja partea de arhitectura cu dimensiunile casei. la ultima intalnire, de aseara, iarasi nimic. Si uite asa am inceput sa caut pe net pareri despre constructii de case si....sunt absolut inmarmurita cate detalii cunoasteti, mai toti de pe forum, legate de materiale, izolatii, acoperisuri...adica de tot...

Proiectul nostru a ajuns de la o cerere a noastra de casa parter de 100 m2 la o suprafata propusa de ei, cu tot cu terasa, de 170 m2. Bugetul nostru este de 65k.

imi dau seama insa, dupa discutiile purtate aici, ca orice deviz mi-ar prezenta constructorul pentru mine, in momentul asta, sunt doar niste cifre cu care nu stiu ce sa fac. Sotul meu pleaca foarte des din tara si nu stie a construi decat case lego, dupa documentatia fabricantului, eu ma ocup full time de copii. In conditiile astea nu stiu cu ce sa incep...evident vreau sa invat, nu vreau cu niciun pret sa renuntam dar nu vreau nici sa fiu o kilofraiera ci, daca se poate, o deci spre centifraiera.

Incerc sa atasez ceva poze primite de la arhitect si va rog sa ma ajutati sa inteleg ce am de facut eu ca platitor. Intre timp citesc jurnalele de pe forum cum citeam povestile lui jules verne...ma minunez de ce citesc si mi se pare operatiunea casa ceva sf.

Nici nu stiu ce sa mai spun despre proiect, ma bazam doar pe buna credinta a constructorului, dar imi va fi mai usor sa raspund la intrebari.

Multumesc1

Attached Files



#2
Clerik

Clerik

    Fan Zalmoxis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,633
  • Înscris: 02.02.2013
Nu am înțeles care e faza cu școala.
În rest e foarte fain proiectul, doar că nu mă prind unde e poziționată terasa din poza a 2-a.

#3
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,836
  • Înscris: 03.02.2007
Bun venit în rândul celor cu nervii tari (sau cu buzunarul gros), care au hotărât să se mute la curte!

#4
limonu

limonu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 09.05.2013
Clerik faza cu scoala e tot o poveste veche...acolo as vrea sa-i invat pe copii mei si ai finilor si alte lucruri decat cele de la scoala, lucruri gen bucatarit, gradinarit, astronomie, arhitectura, pictura...intre timp se pare ca insasi casa va fi pentru noi adultii o scoala. In poza 2 este vedere din lateral a terasei.
Digix, multumesc pentru urare! Incep sa ma tem din ce in ce mai mult de constructia casei. Peste tot aud povestea cu nervii tari. Noi am visat ca un arhitect si o firma te scapa de tot balamucul pe care il presupuneam doar la constructia in regie proprie. Pe lume sunt multi visatori...Posted Image

Am atasat si un studiu primit de la arhitect.

Nu am nici cea mai mica idee despre ce inseamna turnat fundatie, betoane sau grosimi de caramizi si izolatie...la una din discutii constructorul a spus ca va face peretii mai subtiri ca sa nu depaseaca bugetul si zicea ceva de 10 cm. rascolind acum pe forum si pe net vreau sa cred ca nu am inteles eu despre ce vorbeste. Ferestrele sunt mari si desi imi place asa si le-am dorit asa cand vine vorba despre incalzire si pierderi de caldura (eu sunt foarte friguroasa) discutia se dilueaza foarte mult si, ma repet, nici eu nu stiu ce intrebari sa pun.

In principiu, marti ar trebui sa primesc un deviz si nu stiu ce fel de proiect si am sa va povestesc ce mi se pregateste Posted Image . Intre timp ma inarmez cu rabdare si cu lungi pagini de forum poate incepe sa se contureze in mintea mea ce am eu de inteles, de cerut si de facut.

Attached Files



#5
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,836
  • Înscris: 03.02.2007
O să învățați, așa cum am învățat și noi. În urma construcției casei, eu mi-am schimbat și profesia.

Oricum zic eu de nervi tari, dar după ce trece, uiți de toate când ieși dimineața să bei cafeaua în curte și să mângâi câinii, așa că fruntea sus și porniți înainte cu curaj! Vă doresc succes!

Nu aș fi în stare să mă întorc la bloc. Stăm de 11 ani la casă.

Edited by Digix, 09 May 2013 - 19:51.


#6
lowpy

lowpy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 29.01.2012
Salutare si bun venit printre noi.
Imi place proiectul vostru in special datorita simplitatii. Poza 2 ma atrage si pe mine. :) As prefera asa o terasa decat varianta din poza 5. Daca inteleg eu bine din stiudiul arhitectului aveti un teren cam de 300 si ceva de mp. Sau e mai mare?

Hai sa luam problemele pe rand. Din ce inteleg eu, arhitectura e stabilita de vre-o 4 saptamani si de atunci ai primit doar promisiuni ca se va face structura si ceva la designul interior.
Daca nu ati facut-o deja ar trebui sa va exprimati nemultumirea cu privire la viteza cu care merg lucrurile fie telefonic fie la urmatoarea intalnire. Evantual daca va spune ca lucreaza intens dar nu e inca gata rugati sa vi se arate ce e gata pana in momentul acela si sa se dea un termen ferm. Cu plata cum ati stabilit? (un mic avans si restul la final sau altfel?) Aveti contract care sa contina un termen de livrare?

Daca am inteles bine v-ati gasit si constructor deja. Constructorul este in contact cu proiectantul? Altfel daca tu nu ai oferit un proiect de structura si nici proiectantul nu i-a povestit nimic despre structura casei atunci devizul pe care zici ca trebuie sa-l primesti va fi unul destul de aproximativ. Constructorul iti va face casa la cheie sau doar la rosu?

La treaba cu peretii poate se referea la izolatie de 10cm?

Prima voastra tinta ar trebui sa fie obtinerea autorizatiei de constructie si pentru asta aveti nevoie de proiectul de arhitectura, rezistenta (fundatii) si de o serie de avize.

#7
limonu

limonu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 09.05.2013
Iowpy, poza 2 este o imagine mai noua, dupa poza 5. Am pus-o si pe 5 ca sa se vada de unde am plecat cu proiectul/ideile. Terenul este mai mare pentru ca este la tara, un fost teren arabil. Sunt 2500 m2.

Ieri am avut iarasi o discutie legata de livrarile pe care le asteptam de la ei, firma de constructii, proiectare si arhitectura pentru ca sunt 3 in 1Posted Image . Ei vor face casa la gata.

Contractul il semnam dupa ce avem un deviz detaliat si ar fi trebuit sa contina si termene de livrare si unul de finalizare. cand am inceput discutiile cu ei am agreeat inceperea constructiei undeva la mijlocul lui aprilie. Dupa ultima discutie spunea ca o sa incepem pe la inceputul lui iunie dar ma indoiesc foarte tare de asta pentru ca acum vreau si eu sa inteleg ce se intampla si nu mai merg pe incredere, ca la...stomatolog... La ultima discutie spunea, dar poate am inteles eu iarasi gresit, ca poate sa inceapa si fara autorizatie ca o putem lua si in timpul lucrarilor. Tot citind pe forum stiu ca nu o sa se intample asa pentru ca nu vreau sa fie asa. Intai vreau sa vad proiectul si sa inteleg ce spune si sa fiu convinsa ca solutiile alese si propuse de el nu sunt numai in castigul firmei lui.

Poate este iarasi o imaturitate a mea dar ma bazez si pe sfaturile celor de pe forum, ma informez si din jurnalele lor ca sa ajung unde visez cu casa scoala Posted Image

O zi minunata!!!

#8
lowpy

lowpy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 29.01.2012
Faina treaba cu terenul. Sunt invidios :)

Am inteles acuma cum e treaba cu echipa 3 in 1. Desi in teorie e de preferat ca cei trei sa se inteleaga cat mai bine, practica arata ca de multe ori nu prea e bine sa fie parteneri pentru ca apare tendinta de a lucra in detrimentul beneficiarului. Poate ca nu este cazul tau dar pentru siguranta ar trebui sa ceri transparenta. Adica sa vezi si tu ca exista plansele alea de structura si ca nu le scorneste constructorul pe loc. Eventual macar dirigintele de santier ai putea sa-l aduci din afara echipei lor ca sa ai pe cineva care sa verifice lucrarile.

Sunt intr-adevar multi care incep lucrarile inainte sa aiba autorizatia iesita. In majoritatea cazurilor daca nu ai un vecin "de treaba" care sa te dea de gol nu prea vine nimeni in control sa vada daca ai autorizatie mai ales daca spui ca terenul e undeva la tara. Eu unul am facut totul cat se poate de legal si asa mi se pare corect. Nu stiu cat dureaza pe la voi obtinerea autorizatiei din momentul in care pui dosarul. La mine a durat o luna. Deci mai depinde si cand v-ati propus sa fiti gata cu constructia si sa va mutati.

Citeste cat poti de multe jurnale si incet incet vei invata si ce intrebari trebuie sa pui.

Mult succes!

#9
marky37

marky37

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 10.05.2013

 limonu, on 10 mai 2013 - 07:10, said:

Iowpy, poza 2 este o imagine mai noua, dupa poza 5. Am pus-o si pe 5 ca sa se vada de unde am plecat cu proiectul/ideile. Terenul este mai mare pentru ca este la tara, un fost teren arabil. Sunt 2500 m2.

Ieri am avut iarasi o discutie legata de livrarile pe care le asteptam de la ei, firma de constructii, proiectare si arhitectura pentru ca sunt 3 in 1Posted Image . Ei vor face casa la gata.

Contractul il semnam dupa ce avem un deviz detaliat si ar fi trebuit sa contina si termene de livrare si unul de finalizare. cand am inceput discutiile cu ei am agreeat inceperea constructiei undeva la mijlocul lui aprilie. Dupa ultima discutie spunea ca o sa incepem pe la inceputul lui iunie dar ma indoiesc foarte tare de asta pentru ca acum vreau si eu sa inteleg ce se intampla si nu mai merg pe incredere, ca la...stomatolog... La ultima discutie spunea, dar poate am inteles eu iarasi gresit, ca poate sa inceapa si fara autorizatie ca o putem lua si in timpul lucrarilor. Tot citind pe forum stiu ca nu o sa se intample asa pentru ca nu vreau sa fie asa. Intai vreau sa vad proiectul si sa inteleg ce spune si sa fiu convinsa ca solutiile alese si propuse de el nu sunt numai in castigul firmei lui.

Poate este iarasi o imaturitate a mea dar ma bazez si pe sfaturile celor de pe forum, ma informez si din jurnalele lor ca sa ajung unde visez cu casa scoala Posted Image

O zi minunata!!!

Buna ziua tuturor!
Doamna, pentru a va ajuta putin, va pot garanta ca puteti face casa dvs. cu acei 65K. Cine-i impotriva, sa stea jos! Posted Image
Este un cost integrabil in cerinte medii.
In privinta arhitectului : i-ati dat ceva banuti pana acum? Daca nu, renuntati la el ca sunt altii care vor sa faca treaba Posted Image
Pe acesti "3 in 1" de unde i-ati luat?

Seara buna tuturor!

#10
molbro

molbro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,922
  • Înscris: 22.03.2012
mai Marky57, simt miros de arhitect in tine! :D  acuma zi-ne....esti sau nu esti? ai ceva idei sau esti doar entuziast? :)

@ limonu
mie imi place casa ta :)  asa ca nu vad de ce-ai schimba arhitectul (sorry, Marky :))

dar am o vorba sa-ti spun...

niciodata, dar niciodata...sa nu spui ca esti megafraiera, sau centi... sau whatever...pt ca vei fi "victima" sigura! nesiguranta va fi speculata in secunda2 de toti adumelcatorii de inocenta...

cand ti se vorbesc "limbi straine", ridica des din spranceana, stramba gura si exprima-te cu multe "hmm"-uri... nu aproba si nu dezaproba nimic. vii aici si discutam cu totii....:)
daca intelegi ce ti se spune si esti sigura ca omu' zice bine, aproba-l!
daca intelegi ce ti se spune si nu esti de acord cu ce ti se spune, pune repede piciorul in prag! daca nu-l pui tu, il va pune el...pe capul tau!

cam atat deocamdata.... in rest, bine ai venit si spor sa ai! Posted Image

#11
limonu

limonu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 09.05.2013
Buna dimineata!

Marky 37 nu am niciun motiv sa schimb arhitectul/echipa, cel putin pana acum. Imi place si proiectul iar de renuntat la oameni renunt doar atunci cand sunt motive mult mai...aspre decat ce am enuntat eu pana acum. Am insa convingerea ca nu ma mai pot baza doar pe ideea ca sunt oameni de treaba si trebuie sa inteleg eu ce spun ei...

Molbro, din pacate stau prost la capitolul sinceritate...mi-a placut mult echipa si le-am spus ca ma bazez pe buna lor credinta pentru ca noi nu avem habar de constructii. Citind pe forum am inteles ca pot sa am incredere dar ca nu-mi strica si intelegerea procesului Posted Image . Acum ma documentez despre fundatii case parter, fundatii terase si pereti...cam asta mi-ar fi tema pentru azi. Daca mai pot intelege si izolatii si ferestre ma declar chiar silitoare.

lowpy, terenul era pe jumatate cat acum si dreptunghiular, 20X60, si casa, in fata se ducea aproape dintr-un gard in celalalt. Atunci ne-am hotarat sa cumparam si terenul de alaturi...sa facem un dreptunghi cat mai patrat Posted Image . Am dezechilibrat bugetul insa...

Poate ma lamuriti si pe mine ce calitati ar trebui sa aiba izolatia casei si calitatile ferestrelor in conditiile in care am ferestre multe si inalte. Ma uit pe proiectul pe care il avem si va spun si cat de multe si cat de mari sunt...

WE linistit pentru toti!

Ma iau cu vorba si uit sa pun intrebarile esentiale. Exista o ...bursa a dirigintilor de santier? Unde pot cauta referinte? Despre ce vorbesc cu o persoana care  face asa ceva, e nevoie sa cer sa discut cu cei care au beneficiat de serviciile lui?

#12
feitosak1

feitosak1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,992
  • Înscris: 02.09.2011
Nu ai scris in ce zona construiesti.

#13
limonu

limonu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 09.05.2013
Am terenul langa crevedia, cocani.

#14
leonyda

leonyda

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 20.05.2010
imi place proiectul vostru, fiind si eu adeptul casei parter....mai trebuie lucrat un pic la functionalitate....
cred ca ar fi mai bine sa mutati zona de noapte departe de strada principala, motivele sunt lesne de inteles....zona de zi implica traversarea intregii case.....
nu inteleg care e baia de serviciu si care e baia familiei....
la acoperis incercati simulari cu alte tipuri de acoperis (daca pot zice astfel) nu va limitati doar la cel in 4 ape avand coame inclinate....
sunteti la casa....diversele scule unde le depozitati ?

#15
limonu

limonu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 09.05.2013
leonyda, casa a fost proiectata asa pentru ca terenul este la marginea satului, in camp, si strada principala este doar o figura de stil. In plus este doar o casa de sfarsit de saptamana/vacanta scopul ei fiind unul foarte social, sa zicem cu oaspeti pentru copii si pentru noi, de aceea foarte reprezentata este zona living. Zona de zi are acces pe 4 parti, unul dinspre intrerea principala si 3 din living inspre terase.
nu avem baia familiei si baia de servici sunt doua bai doar cu dus, functionale dar fara confortul cazii.
Pentru ca nu lucram casa in regie proprie firma isi va face santier pe teren cu baraci si spatii de depozitare.
Nu inteleg deloc cele 4 ape ale acoperisului. daca ai putea sa-mi explici ce inseamna si alte variante mi-ar fi de mare folos..
o saptamana linistita!

#16
hdi

hdi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,613
  • Înscris: 30.09.2008
Din cate vad eu, terasa este orientata spre sud, deci va fi expusa soarelui de dimineata pana seara. Asta o va face inutilizabila pe timp de vara cand cautam racoarea.
Construirea unei case poate fi si placuta. Stresul si micile nemultumiri vor exista oricum insa satisfactiile pot prevala in fata lor, asa ca nu te lasa descurajata.
Si ca sa-l parafrazez pe imbalsamatu': Citieste, citeste, citeste!

Spor la construit!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate