Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Nu pot activa Memory Integrity

Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...
 Mother's Day

Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare
 Mod de lucru Purmo Tempco Digital...

Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie
 Codrea Pallady

Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986
 

Probleme Centrala Termica Ariston Uno

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
350 replies to this topic

#307
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,354
  • Înscris: 26.02.2008
Centrala este montată în bucătărie sau în apropierea ei? Dacă da, presiunea pe distanțe scurte poate fi suficientă să rețină, în poziția conectat, magnetul ( sau membrana) fluxostatului.
La baie, pe distanțe mari, chiar dacă debitul la duș pare constant, la centrală de fapt presiunea variază și fluxostatul se decuplează. Poți verifica cu un aparat de măsură, cu centrala oprită electric dacă circuitul se desface când folosești apa la baie...

Edited by orlandobarbulescu, 28 June 2018 - 07:48.


#308
iordantonio

iordantonio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 13.09.2007
Se intampla opriri scurte si la bucatarie. Fluxostatul simte cerinta de apa de la oricare robinet, lucreaza bine.
Un reparator a verificat-o, a reglat si n-a mai aparut fenomenul, dar mi-a recomandat inlocuirea presostatului de aer, cand a masurat la evacuare si il mai presa apareau intreruperi. Acum nu au mai aparut probleme, nici leduri aprinse. Am probat si pe caldura cteva ore si merge normal. Mi-a dat pompa pe viteza 3 (era pe 1 si am vreo 9 radiatoare, dar asa a mers bine de cativa ani... ma gandesc sa trec macar la vit.2).

#309
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,354
  • Înscris: 26.02.2008
Micșorând viteza la pompă veți micșora și presiunea apei în calorifere. Viteza apei nu are treabă cu fluxostatul

#310
iordantonio

iordantonio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 13.09.2007
Asa este, n-are treaba cu apa calda, dar cred ca vit 2 e suficienta ptr. circulatia agentului termic, din moment ce mi-a functionat bine ani de zile doar pe 1. Pe apa calda la una din bai ( a chiriasului) , nu stiu de ce pe apa calda se oprea la cam la 30 secunde, statea 5 secunde si repornea, fara nici o avarie sa alt led aprins, in afara de cel verde care indica o functionare normala. Poate fi din presostattul de aer, dar fara sa se a prinda ledul galben de la evacuare? Nu stiu de ce se oprea si repornea imediat, ca apoi am folosit si eu la baia mea, vreo 20 min. apa calda la maxim, fara sa o combin cu rece si nu am avut nici o intrerupere. Ma gandesc ca dincolo, fiind mai aproape de centrala, vine mai fierbinte, o combina cu rece si atunci fluctueaza presiunea si face scurte opriri si reporniri.
Mai am o intrebare: e bine sa reglez termostatul ca apa calda sa fie suficient de calda ptr. dus, fara sa mai trebuiasca combinata cu rece, sau sa friga incat sa o combini cu rece cu monocomanda pe mijloc? Am o contrazicere cu un utilizator, ca maneta trebuie musai pe mijloc, ca sa vine mai mult debit, dar daca o racesti asa, trebuie si termostatul dat la mare si nu omoara centrala? Eu am folosit mereu la dus doar pe apa calda, foarte rar mi s-a parut prea fierbinte ca sa o combin cu putina rece; ce rost ar avea sa produci apa calda si s-o racesti in mod deliberat, ca ,cica, sa-i vine mai mare presiune ?!

#311
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,354
  • Înscris: 26.02.2008
1. Ideal ar fi ca centrala să fie folosită cu reglajele pt apa caldă fix cât trebuie pentru o spălare fără amestec. Problema e că temperatura fluctuează dacă robinetul este mai departe( de exemplu cel din baie când centrala e în bucătărie). Faptul că acest lucru „omoară” centrala e un nonsens.
2. E adevărat că doar pe caldă e presiune mai mică. În centrală e un șurub de amestec astfel încât debitul de apă caldă la 60 grC să fie cel din catalog (12-13 lit/min).
3. Circulația„suficientă” pe treapta 1 era cu serpentinele circuitului primar din centrală ne obturate de carbonați da calciu și magneziu, așa cum era din fabrică. Cu timpul, sectiunea se micșorează, frecarea crește, viteza apei scade și centrala ajunge prea repede la maximul temperaturii fără a ceda energia calorică apei din circuitul secundar.  Puteți încerca pe 2 dar verificați în timp, la iarnă, încălzirea celui mai departe radiator.
4. Dacă există suspiciuni vis a vis de presostatul camerei etanșe atunci cu siguranță trebuie verificat. Nu se poate regla in regim de amator. Se verifică si reglează de către un specialist, după datele de catalog ale presiunii dinamice si cele statice, pe diferite trepte de funcționare a centralei. Funcționarea sa defectuoasă poate duce la multe simptome, e drept.

Colmatarea circuitului primar poate duce la opriri repetate ale centrale , mai ales când se combină apa, pt ca debitul mic al apei face să crească rapid temperatura în focar.

Edited by orlandobarbulescu, 02 July 2018 - 07:34.


#312
iordantonio

iordantonio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 13.09.2007
Asa zic si eu, sa reglez temperatura apei calde cat sa nu necesite racirea ei cu combinatie de apa rece. Distanta catre bai nu este mare. Am zis ''omoara centrala" caci folosirea apei calde la temperaturi mai mari, nu-si are rostul ca s-o combini cu rece, doar ptr. un mic surplus de presiune la robinet, automat creste uzura, consumul, arderea si implicit depunerile... Deci ideal e sa reglezi calda cat sa nu friga.
Colmatarea poate fi, ma gandesc la o spalare... are 9 ani fara nici o interventie.
Merge bine pe caldura, iar apa calda la baia mea nu mi s-a intrerupt... baile sunt lipite, iar alaturi apareau acele scurte opriri si reporniri pe apa calda.. posibil cand o combina cu rece. Eu zic ca n-are nimic centrala.
In ce priveste circulatia in instalatie, am verificat pe vit 2 la pompa si radiatoarele sunt calde.
Presostatul  cand opreste, n-ar fi normal sa-mi indice avarie ledul galben de cos de fum? Sau poate nu intra avaria de cos, fiindca ies gazele imediat la oprire si nu are timp sa aprinda avaria. Meseriasul a zis ca sa-l schimb, dar presostatul poate doar trebuie reglat cu aparatul de masura, avand in centru acel surub de plus-minus.  Multumesc mult ptr. raspunsurile la obiect!

#313
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,354
  • Înscris: 26.02.2008
Cu mare plăcere.
La 9 ani si eu zic ca ar fi necesară o spălare chimică cu un agent slab acid și neutralizare cu o bază puternică. Apoi, după decolmatare o clătire temeinică.
Cu presostatul am avut multe probleme, dar e drept centralele semnalizează defectul lui prin avarie gaze arse.

#314
raffgsm

raffgsm

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 17.02.2011
Am si eu o problema, cu o centrala ariston ,nu se mai vede modelul cred 24 uno  am dat placa jos si are transformaotrul in drepata jos cum te uiti si  3 relee freapta sus ,am recunoscut o poza pe unde va dar nu mai stiu unde exact.
Problema cu ea este ca am dat pe apa calda nu mai are flacara de veghe, nu are macar aprins nici ledul rosu de protectie sau verde prezenta flacara, are presiune in manometru ,am dat-o jos ptr contacte imperfecte ,m-ar interesa pearea unui specialist si algoritmul de verificare ,mentionez ca sunt electronist de profesie dar neavand un algoritm de verificare in afara de a verifica componentelel ,nu am o schema ,as dori cateva sfaturi ,multumesc
codul placii electronice este 9260102901233 BT1 MI/FFI

#315
raffgsm

raffgsm

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 17.02.2011
deja incep intrebarile ,scuzati anticipat greselile din postarea anterioara ,m-am grabit ,acum am dat spre stanga de cred o electrovalva care apoi se inchide automat ,problema e ca daca dau apoi drumul la presiune in centrala curge prin acea electrovalva jos ,are deasupra si o electrovalva electrica cred dupa faptul ca deja intra 2 papuci sub tensiune acolo,cum as pue-ao da jos si schimba sua curata ca acum oricum nu mai pot baga presiune in centrala pana nu o fac sa nu mai picure

e 2  noaptea ,de maine o sa cehm si un specialist dar pana atunci daca e cineva so,nambul ca mine sa imi deaniste idei

#316
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,354
  • Înscris: 26.02.2008
Nu te supăra prietene, cheamă și un profesor de română. Nu știu câți dintre noi am putea pricepe ce ai scris.

1. Ariston uno nu are flacăra de veghe.
2. Acea „elctrovalvă” de fapt este supapă de siguranță la suprapresiune. Nu te juca la ea că o strici.
3. Cea de deasupra face parte din ansamblul detectării cererii de apă caldă menajeră și comanda vanei cu trei căi.

Dacă citeai bine posturile anterioare ai fi văzut cum se desfac, curăță, înlocuiesc acele componente.

Edited by orlandobarbulescu, 03 August 2018 - 07:59.


#317
raffgsm

raffgsm

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 17.02.2011
Vad ca ai 2700 de postari ,daca 2000 sunt doar sa atragi atentia ,eu am cerut un sfat ,la ora 2 noaptea nu stau sa vad daca s-a tastat un n sau n c pe tastatura.
Si la 50 de ani si avand destula pregatire  nu cred ca am chef de joaca sau sunt copil mic ,acea supapa de suprapresiune de 3 bari  are sens automat de deschidere invers acelor de ceasornic ,si cred ca s-a blocat cel mult datorita calaminei ca nu am umblat niciodata la ea ....acea electovalva sau cum am scris e scris la suparare ,cei de specialitate ca si doctorii ar trebui sa nu se blocheze de scris,chipurile..
Eu am  cerut un sfat nu aveam nevoie de critici  ,daca  e cineva sa ma ajute ,ar fi ok cu un algoritm ,me repet de verificare ,oricum astazi sunt in cautare de asa zisi specialisti ,la mine in oras mai rar de aceea am apelat la internet....am scris ceva anticipat ,daca e cineva dispus .orice e bine primit ptr inceput ,inclusiv criticile

3. Cea de deasupra face parte din ansamblul detectării cererii de apă caldă menajeră și comanda vanei cu trei căi.

aici nu  inteleg la ce te referi ,si de citit am citit azi noapte toate cele 18 pagini si nicaieri nu am gasit ceva de genul ,porneste ,are led rosu de avarie care nu se aprinde dar dupa reset nici cel verde nu se aprinde se aude doar un mic click si atat ,daca as stii ca as primi ceva ajutor as incepe si cu foto ,dar va rog ,lasati criticile pentru altii

Edited by raffgsm, 03 August 2018 - 09:34.


#318
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,354
  • Înscris: 26.02.2008
Nu era vorba de greșeli de ortografie sau typing ci de conținut. Alambicat și incoerent. Din postările mele, numai aici la partea de centrale, ai fi văzut că știu despre ce vorbesc. Problema cu mândria e că ea orbește și întunecă raționamentul. Fie cum vrei. Lasă specialiștii să o repare.

#319
t-daniel

t-daniel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 217
  • Înscris: 28.10.2007
Buna ziua.
Nu e ariston dar poate stie cineva sa-mi spuna ce este scr1 la placa din poza.
A explodat in urma unei supratensiuni si lipseste jumatate din el.
Tot ce stiu este ca este capsula TO202-3 .
Centrala e motan si da eroare E5.
Multumesc.

Attached Files



#320
raffgsm

raffgsm

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 17.02.2011
Pentru un ventilator imbacsit de praf a trebuit sa sun 8 amarati de specialisti,vai de specialistii lui peste ,in contextul in care regula era atat de simpla
Are dreptate omul ala ,lasati meseriasii sa faca treaba dar a uitat sa specifice ca nici el nu e meserias Posted Image)
Nu mai dati sfaturi prin corespondenta daca nu stit sa lucrati decat babeste dupa ureche  
Patania mea  cu meseriasii e urmatoarea ,
A venit un neica  multi de peste tot ,a ...,e placa 10 milioane Posted Image) ma da-o dracu dupa 30 de ani  de electronica vine un parlit de instalator sa fie mai destept ca mine ,Posted Image) asa o fi ,la cata scoala am facut o fi si asta ,hai frate pune placa ....a pus placa ,clipocea un releu ,da tot asa ,nu ca e si la mine un releu de pe ventilator
ok,  sa schimb releul ..i-am platit omului deplasarea 50 de lei ,fug iau releu pun releu ,la fel ...il sun ...
  iar... a... stiu ce e.... supapa de presiune de 20 milibari ca da mai putin , are el una noua ,....vine omu pune supapa ...cat costa ,alti 150 de lei ea pe net de la 30 la 70 de lei ... porneste ...pleaca...eu intre timp ii zisesem ca desfacusem un nu stiu ce fluxometru ,da era un contact magnetic ,o chestie minuscula care normal daca se umplea de namol nu mai facea contact ,nu era nava spatiala ca si supapa de supra presiune care am ...chipurile stricat-o ca m-am jucat cu ea ,in fine si acum imi vine sa rad de asemena hal  de raspuns >>>Posted Image)..daca are alta noua, cat costa ,100 de lei da zic las ca ii trece ,...o schimb eu si supapa ..pleaca ,hopa..... pica iar centrala Posted Image)
Intre timp ma uit pe supapa mea, ariston cu reglaj 6 milibari ,55 milibari ,mai compacta ,mai robusta ,a lui o  chestie noua ,care daca o tine 2 ani zic sar mana ...merg mai departe ...sun iar ...ca acu aia a fost ideea cand am vazut supapa m-am prins de algoritm ce l-am intrebat aici da tot asa meseriasi Posted Image) oamenii critica vocabularul sau gramatica ,da de algoritm nu s-a auzit in DEX Posted Image)
ce insemna ,si de ce aveam nevoie acum cateva zile era doar atat
-scoate ma cap patrat daca zici ca te pricepti cu masuratorile un furtunel aspira putin si daca pleaca ventilatorul gandesti ce trebuie ,daca nu ,iti spun si urmatorii pasi Posted Image
am ramas la sunat persoana care tot el ma intreaba daca am curatat vreodata ventilatorul ,
chiar ca m-a bufnit rasul ca doar a vazut pacaliciul ca nu era umblat ,zic nene stai acolo ca esti in plus rau ...ma mir de oamenii ce te primesc in casa ..
am desfacut ventilatorul l-am spalat ,l-am curatat ,l-m pus la loc si e totul ok
si iaca asa un ventilator imbacsit de praf ,m-a costat o groaza de nervi si ca sfat nu spun decat atat ,lasati-va fratilor care va pretindeti meseriasi sau specialisti de a va plimba pe la oameni de dragul unui ciubuc ca le dati dracu foc la oameni la casa Posted Image)

hai buna ziua clor ce se pretind specialisti Posted Image) am uitat sa tastez litera e ,daca e ceva ma sunati in privat ca la cat cunosc principiul acum de functionare s-ar putea ca dupa nici 2 ore de aprofundare sa am si eu pretentii de SPECIALIST in centrale ,HA HA HA

PS si cei care ii primesc in casa ,mai ales ca se lucreaza cu gaze ,cereti-le fratilor un act ceva macar cu o scoala de calificare sa nu confunde gazul cu curentul electric ,acum chiar nu mai rad cand vad cine  ne calca pragul
  o zi buna sa aveti ,



-

Edited by raffgsm, 06 August 2018 - 15:54.


#321
Rbt88

Rbt88

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 13.06.2015
Salutare și scuze de deranj părinții mei dețin o centrală Ariston uno 24 mfi și are o problema cu apa calda oricat as seta termostatul de la centrală pe orice poziție apa vine călduță nu este o problema vara dar iarna sa ai o apa la 34 de grade cam tremuri de frig sub,dus aveți idee de la ce poate fii ca asta ar fi marea problema care m-a frământa și când am chemat instalatori sa o facă dadeaua cu presupusul și doar ii jecmănea pe ai mei ? Și exista unele cazuri cand dau drumul la apa calda și nu vine deloc apa calda este cumva de la comutatorul de debit cel cu 2 pini .
Mulțumesc și o seara frumoasa sa aveți

Edited by Rbt88, 21 January 2019 - 21:36.


#322
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,354
  • Înscris: 26.02.2008
Acela nu e un comutator de debit. Este un releu comandat de un magnet ce este in țeava de apă rece. El, la rândul lui , comandă un robinet electric cu trei căi dar si pornirea centralei. dacă magnetul din apă e blocat, nu comanda nici pornirea centralei. Verifică un lucru: deschide robinetul de apă caldă, vezi dacă porneste centrala si ține mâna pe teava de tur a incălzirii. Daca se incălzește nu e bine. Pe acolo se pierde căldura din focar si nu ajunge la boiler. Defect: caneaua cu trei căi nu închide sufucient circuitul.
Dacă nu atunci poate fi colmatat boilerul si căldura nu se mai transmite la apa rece.

Edited by orlandobarbulescu, 22 January 2019 - 08:15.


#323
Rbt88

Rbt88

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 13.06.2015
Pai si de ce caldura in calorifere merge pe orice intensitate as seta o merge,dar apa calda nu,sa fie de la aceea canea cu trei cai ca nici idee nu am care e si la apa calda daca dau drumul laapa calda si anulez acest senzor electromagnetic(
Flowswitch Uno 995948 ,Asta e numele lui)din poza care am Atasat o si o fac pe direct(anulez senzorul și in locul lui pun contactul pe direct) merge,porneste o încălzeste dar la o Temp mică fără sa ia in considerare de satarea care e pusă centrală dacă îl pun pe el nu porneste deloc deci clar el e o problema dar nu tind sa cred ca asta îmi afectează și caldura apei .
Mersi pentru răspuns @orlandobarbulescu

Edited by Rbt88, 22 January 2019 - 21:06.


#324
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,354
  • Înscris: 26.02.2008
Dacă dai drumul la apă caldă pleacă căldură spre calorifere? Se încălzeste teava de tur?
Acel releu din grupul flowcontrol ( switch) poate fi el insuși defect, sau partea din interior care il comandă
Despre  temperatură mică a apei la apă caldă vedem după ce-mi răspunzi la prima intrebare.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate