Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La Multi Ani @AndReW99!

Tesla - Full Self-Driving

media box digi

Sfat achizitie autoturism buget m...
 Apartament inchiriat cu probleme

Ofertele online Vodafone - o minc...

Visa flotant - la proprietar cu b...

Sfat Achizitie Sistem 5.0
 Eroare instalare drivere MSI

Huawei P Smart 2019 vs. Moto G6 P...

Gemini Man (2019)

Miel viu sau carcasa
 Probleme programe

Pisica de apartament dusa la tara?

Schimbare prefix baza de date

rezolutie mare pentru laptop
 

Romtelecom-IpTV

- - - - -
 • This topic is locked This topic is locked
943 replies to this topic

#1
ANTENA

ANTENA

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 823
 • Înscris: 08.01.2004
Ce credeti, poate fi o amenintare asupra duopolului UPC-Astral si RCS&RDS?

#2
IP-XCENTRIC

IP-XCENTRIC

  pResident Evil

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 4,631
 • Înscris: 13.03.2004

View PostANTENA, on Nov 14 2005, 10:29, said:

Ce credeti, poate fi o amenintare asupra duopolului UPC-Astral si RCS&RDS?

Serviul a fost lansat in premiera de Ines.
AStept sa vad ceva concret din partea Romtelecomului. :naughty:

#3
Speedo

Speedo

  Super Moderator

 • Grup: Super Moderators
 • Posts: 8,791
 • Înscris: 26.11.2001
Pentru asta este nevoie de cateva conditii:

- STB-urile pentru liniile de Cu sa fie stabile si suficient de rapide, si se vede ca cele de cablu sunt departe de acest deziderat considerand totusi ca s-au dezvoltata foarte mult;

- Lumea trebuie invatata sa plateasca content, pentru ca RTC nu va oferi televiziune ieftina;

- Noi codec-uri, pentru ca in cei 15-20Mbps din ADSL2+ sa poata intra mai multe stream-uri de HDTV pentru ca probabil omul are mai multe televizoare in casa.

Deci peste mai multi ani...poate...

Speedo

Edited by Speedo, 14 November 2005 - 10:39.


#4
marian1976

marian1976

  Junior

 • Grup: Members
 • Posts: 92
 • Înscris: 25.05.2005
12 Nov 2005, 00:20
Piata de televiziune prin cablu va fi atacata de un nou operator: Romtelecom. Oficialii companiei spun ca sint pregatiti sa ofere servicii de televiziune, incepind de anul viitor, prin reteaua de telefonie fixa. Competitia va creste serios, in conditiile in care operatorul national de telefonie are, in prezent, peste 4,2 milioane de clienti.

UPC si RCS vor avea de anul viitor un concurent serios pe piata serviciilor de televiziune prin cablu. Romtelecom va furniza televiziune prin cablul de telefonie fixa, cel mai probabil, de anul viitor. Optiunea Romtelecom este considerata fireasca, in conditiile in care telefonia fixa pierde teren in fata telefoniei mobile, nu numai in Romania, si operatorii se orienteaza si catre alte surse de venituri, precum serviciile de transmisii de date sau cele TV. Cum reteaua Romtelecom ajunge la majoritatea abonatilor firmelor de cablu, analistii spun ca se vor vedea efectele concurentei. Pe de alta parte, Romtelecom a anuntat investitii de 500 de milioane de euro in urmatorii trei ani, care ar putea fi amortizate prin intermediul acestui nou serviciu.

Anunt-surpriza

Anul viitor va aduce, cel mai probabil, lansarea comerciala a acestui serviciu. „Pentru a oferi Triple Play, Romtelecom are nevoie doar de acordurile cu furnizori de content, aflindu-se deja in discutii cu o serie de astfel de furnizori. Din punct de vedere tehnic, Romtelecom va fi pregatit sa ofere IPTV in cursul anului viitor“, a spus la „Zilele Biz“ Vasile Voicu, director servicii date si Internet al Romtelecom. Infrastructura si numarul mare de abonati vor face din Romtelecom un concurent redutabil pentru operatorii de cablu. Factorul decisiv in optiunile romanilor va fi pretul acestui serviciu, in conditiile in care factorul pret este mai important pentru consumatorii de astfel de servicii decit factorul calitate. De asemenea, va fi important si pachetul de programe care va fi inclus in oferta Romtelecom.

Concurenta directa

Conform Romtelecom, procesul de digitalizare a retelei a atins pragul de 75%. Sint acoperite orasele si o parte dintre localitatile din mediul rural. Teoretic, 75% dintre cei 4,2 milioane de abonati ai Romtelecom ar putea opta pentru acest serviciu, in detrimentul ofertelor operatorilor de cablu TV. Reprezentantii cablistilor sint inca in expectativa. „Asteptam cu interes sa vedem serviciile oferite“, spune Radu Petric, presedintele Asociatiei de Comunicatii prin Cablu. Acesta considera ca, in prezent, principalul concurent il reprezinta firmele care ofera televiziune digitala. Trebuie spus insa ca principalii jucatori din „concurenta“ sint in mina operatorilor de cablu. Astfel, UPC detine 50% dintre actiunile FocusSat, iar DigiTV este creatia RCS&RDS. Impartirea pietei va fi tulburata de intrarea Romtelecom, care va reprezenta alternativa.

Pret sau calitate?

Radu Petric considera ca, in prezent, oferta firmelor de cablu este cea mai adaptata la cerintele pietei autohtone, intr-un raport calitate-pret. Este evident ca preturile practicate de Romtelecom vor cintari serios in optiunile romanilor. Calitatea IPTV este superioara celei garantate de operatorii prin cablu, in conditiile in care vorbim de semnal digital. Practic, imaginea va avea calitatea unui DVD. De asemenea, IPTV ofera optiuni pentru pay-per-view si video-on demand. Ramine de vazut cum vor fi tarifele. In strainatate, pretul unui pachet cu aproximativ 40 de programe TV si, in unele cazuri, chiar cu posturi radio este de 15-20 de euro, in functie de operator. La acestia se adauga costul set-top-box-ului, taxa de instalare etc. Pentru Romania insa, pretul ar putea fi mult mai mic, in conditiile in care si veniturile sint mai mici. „Romtelecom dispune de o infrastructura digitala semnificativa. De asemenea, cind un provider are o baza de clienti foarte mare, poate sa negocieze cu producatorii de programe discounturi semnificative. Pretul ar putea sa rivalizeze cu cel al cablistilor“, spune Gheorghe Serban, director executiv al Asociatiei Nationale a Internet Service Providerilor. Va conta strategia pe care o va alege Romtelecom. In cazul ADSL, pachetele s-au diversificat, iar preturile au scazut pe masura ce numarul clientilor a crescut. Enigma pretului va fi dezlegata insa abia dupa ce Romtelecom va scoate oferta pe piata. •

Atac la plata anticipata

Serviciile cablistilor nu sint intotdeauna apreciate. Organizatiile pentru protectia consumatorilor primesc numeroase reclamatii la adresa operatorilor de televiziune prin cablu. Obligarea la plata anticipata a abonamentului si marirea tarifelor fara instiintarea prealabila a abonatilor sint masuri care ii nemultumesc pe clienti. Oamenii se mai pling si de nerespectarea termenului de instalare a cablului TV sau de reconectare, precum si de intreruperile care sint remediate cu intirziere.

Razboi vechi cu Romtelecom

Prima ciocnire intre Romtelecom si operatorii de cablu s-a produs in urma cu citeva luni, cind conducerea Romtelecom a anuntat ca nu va mai permite accesul firmelor de cablu TV la stilpii aflati in proprietatea sa. Directorul general al Romtelecom, James Hubley, a spus ca stilpii aflati in proprietatea companiei nu au fost proiectati pentru a suporta retele suplimentare. Oficialii Asociatiei de Comunicatii prin Cablu au afirmat ca Romtelecom vrea sa instituie un sistem de monopol, deoarece vrea sa ofere propriul serviciu de televiziune prin cablu.

Ofensiva pe telefonia fixa

Compania RCS&RDS estimeaza ca serviciul de telefonie fixa al companiei va depasi la sfirsitul acestui cifra de 300.000 de abonati, cu aproape 50.000 mai mult decat in prezent. „Bazate pe infrastructura proprie, serviciile RDS.TEL completeaza oferta companiei, alaturi de televiziunea prin cablu si Internet. In varianta apeluri internationale, serviciul a fost lansat in luna mai a anului 2003, iar pentru pentru convorbiri nationale in aprilie 2004“, a spus Valentin Popoviciu, director de dezvoltare in cadrul RCS&RDS.

Vals in doi pe piata

Piata de comunicatii prin cablu este dominata in prezent de doi actori: UPC-Astral si RCS&RDS. UPC devine principalul operator, cu peste 1.250. 000 de clienti. Cei doi mari provideri de televiziune prin cablu detin peste 60% din piata romaneasca de profil, care insumeaza 3,7-4 milioane de abonati. Pe restul de aproximativ 40% se inghesuie aproape 400 de firme. Ambele companii au crescut semnificativ prin achizitii. Cel mai spectaculos salt l-a facut UPC, care, prin cumpararea Astral, a trecut de pe locul al treilea pe locul intii.

Crestere de 800%

„Numarul clientilor business pentru solutiile broadband de Internet si date de la Romtelecom a inregistrat un adevarat boom in ultimele luni, de la 1.000 in luna martie la 8.000 in octombrie, dintre care 30 au retele de tip IP MPLS, cu acoperire nationala“, a anuntat Vasile Voicu, director Servicii de Internet si Date Romtelecom, in cadrul prezentarii sustinute la „Zilele Biz“. Vasile Voicu a mai spus ca Romtelecom este lider pe piata de dial-up, cu aproximativ un milion de utilizatori care folosesc astfel de servicii.

Cotidianul

#5
rvic77

rvic77

  Active Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 4,129
 • Înscris: 03.12.2004
O miscare buna a Romtelecomului, pentru ca pana la urma lumea vrea servicii integrate cat mai ieftin : cabluTV, internet, voce, etc. Nu cred ca prindea telefonia la RDS daca nu aveau oferte bune la internet si cabluTV... tot asa si Romtelecomul se poate revigora sau macar sa nu mai piarda clienti la voce daca ofera mai multe servicii la preturi comparabile cu ceilalti operatori.
La Astral m-am lamurit si eu cum e cu digitalul, totusi poate Romtelecomul va oferi o calitate mai buna (caburile lor sunt mai bine amplasate si nu atarna de blocuri in bataia vantului)
S-ar putea sa mai astept cu instalarea de cablu pana la anul pentru ca unde ma mut eu am deja Romtelecom dar n-am nici un cabluTV tras  :D

#6
holmes

holmes

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,713
 • Înscris: 21.04.2004
Ar fi bine sa existe concurenta aceasta rtc,mai ales ca ea ii prezenta acolo unde ceilalti operatori au monopol local.Insa ma astept la preturi mari...
La internet inteleg ca au avut o penetrare buna a pietei la segmentul bussiness.Dar la preturile lor,nu vor fi concurenti semnificativi pentru cablisti in ce priveste clientii rezidentiali.Si cred ca daca nu vor avea preturi competitive,asta va fi situatia si la tv.

#7
nsec

nsec

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,638
 • Înscris: 11.10.2004
Felicitari Romtelecom ! Imi creste inima cand vad unul dintre "simbolurile nationale" revenind in forta ... era si timpul ...

#8
muntealb

muntealb

  Junior

 • Grup: Members
 • Posts: 133
 • Înscris: 02.08.2003
Enuntul-cheie al articolului din ziarul Cotidianul care a fost prezentat mai sus este : "Factorul decisiv in optiunile romanilor va fi pretul acestui serviciu, in conditiile in care factorul pret este mai important pentru consumatorii de astfel de servicii decit factorul calitate. De asemenea, va fi important si pachetul de programe care va fi inclus in oferta Romtelecom". Din el reiese parerea de rau a celor de la RT ca romanii pun pe primul plan pretul unui produs si nu calitatea, pentru ca astfel avantajul RT fata de cablisti dispare, cum dispare si motivul RT de a cere mai multi bani decit cablistii pentru un serviciu similar. Problema este ca RT nu isi da seama ca doreste sa ofere in principal calitate a IMAGINII, nu a CONTINUTULUI. Ori multa lume se va gindi ca nu merita sa platesti mai mult pentru a vedea programele TV obisnuite la calitate DVD. Programele TV romanesti sau straine din grila celor de la cablu sint in general atit de proaste si pline de reluari incit a le difuza cu o calitate a imaginii crescuta nu le va creste in nici un fel cota. Deci daca RT vrea sa realizeze ceva cu noul serviciu trebuie sa vina si cu programe noi si interesante, inexistente inca in grila cablistilor. Iar optiunile "pay-per-view" si "video-on-demand" care sint facute posibile de tehnologia ce va fi folosita de RT nu vor avea o mare audienta atita timp cit vor fi scumpe. Si bineinteles costul aparaturii ("set-top box") trebuie luat in calcul iar el reprezinta un dezavantaj major pentru oferta RT, cablistii neavind nevoie de asa ceva, cablul coaxial intrind direct in TV.

RomTelecom incearca sa stopeze renuntarea la abonamentele la telefonia fixa, dar nu va reusi acest lucru atita timp cit tarifele la acest serviciu nu scad (ma refer in principal la convorbirile locale) si nu sint introduse optiuni suplimentare de genul numerelor favorite. RDS "rontaie" incetul cu incetul din telefonia fixa a RT si oferta sa de [internet + telefonie fixa] la 11 USD (incl. TVA) este pe moment imbatabila, mai ales ca ofera 500 de minute gratuite de convorbire locala in reteaua RDS, indeajuns pentru a determina unele familii de a folosi in mod exclusiv telefonia RDS in detrimentul celei a RT. In momemtul in care si UPC/Astral va oferi [telefonie fixa + internet] la preturi asemanatoare si va semna acorduri de interconectare reciproc avantajoase cu RDS, RomTelecom va fi intr-o situatie extrem de delicata. Singura sansa a RT este sa ofere un pachet [internet + telefonie fixa + TV] la un pret apropiat de cel al cablistilor, ceea ce pare inca a fi de domeniul imposibilului, atita timp cit tarifele la convorbirile locale practicate de RT sint mai mari decit cele ale cablsitilor si nu exista semnale ca vor scadea in viitorul apropiat.

Oricum, faptul ca in momentul de fata cablistii reprezinta principala forta pe piata internetului de mare viteza este in intregime "opera" RT, care a intirziat foarte mult lansarea serviciului ADSL. Acum RT plateste pentru deciziile gresite din trecut si nu ar fi exclus sa auzim de concedieri masive la aceasta companie in viitorul apropiat pentru a se face economiile necesare unei politici agresive de investitii, singura care poate salva compania de la faliment in conditiile in care va fi listata la bursa in viitorul apropiat..

#9
zaze

zaze

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 901
 • Înscris: 21.01.2004

View Postmuntealb, on Nov 14 2005, 16:52, said:

Enuntul-cheie al articolului din ziarul Cotidianul care a fost prezentat mai sus este : "Factorul decisiv in optiunile romanilor va fi pretul acestui serviciu, in conditiile in care factorul pret este mai important pentru consumatorii de astfel de servicii decit factorul calitate. De asemenea, va fi important si pachetul de programe care va fi inclus in oferta Romtelecom". Din el reiese parerea de rau a celor de la RT ca romanii pun pe primul plan pretul unui produs si nu calitatea, pentru ca astfel avantajul RT fata de cablisti dispare, cum dispare si motivul RT de a cere mai multi bani decit cablistii pentru un serviciu similar. Problema este ca RT nu isi da seama ca doreste sa ofere in principal calitate a IMAGINII, nu a CONTINUTULUI. Ori multa lume se va gindi ca nu merita sa platesti mai mult pentru a vedea programele TV obisnuite la calitate DVD. Programele TV romanesti sau straine din grila celor de la cablu sint in general atit de proaste si pline de reluari incit a le difuza cu o calitate a imaginii crescuta nu le va creste in nici un fel cota. Deci daca RT vrea sa realizeze ceva cu noul serviciu trebuie sa vina si cu programe noi si interesante, inexistente inca in grila cablistilor. Iar optiunile "pay-per-view" si "video-on-demand" care sint facute posibile de tehnologia ce va fi folosita de RT nu vor avea o mare audienta atita timp cit vor fi scumpe. Si bineinteles costul aparaturii ("set-top box") trebuie luat in calcul iar el reprezinta un dezavantaj major pentru oferta RT, cablistii neavind nevoie de asa ceva, cablul coaxial intrind direct in TV.

RomTelecom incearca sa stopeze renuntarea la abonamentele la telefonia fixa, dar nu va reusi acest lucru atita timp cit tarifele la acest serviciu nu scad (ma refer in principal la convorbirile locale) si nu sint introduse optiuni suplimentare de genul numerelor favorite. RDS "rontaie" incetul cu incetul din telefonia fixa a RT si oferta sa de [internet + telefonie fixa] la 11 USD (incl. TVA) este pe moment imbatabila, mai ales ca ofera 500 de minute gratuite de convorbire locala in reteaua RDS, indeajuns pentru a determina unele familii de a folosi in mod exclusiv telefonia RDS in detrimentul celei a RT. In momemtul in care si UPC/Astral va oferi [telefonie fixa + internet] la preturi asemanatoare si va semna acorduri de interconectare reciproc avantajoase cu RDS, RomTelecom va fi intr-o situatie extrem de delicata. Singura sansa a RT este sa ofere un pachet [internet + telefonie fixa + TV] la un pret apropiat de cel al cablistilor, ceea ce pare inca a fi de domeniul imposibilului, atita timp cit tarifele la convorbirile locale practicate de RT sint mai mari decit cele ale cablsitilor si nu exista semnale ca vor scadea in viitorul apropiat.

Oricum, faptul ca in momentul de fata cablistii reprezinta principala forta pe piata internetului de mare viteza este in intregime "opera" RT, care a intirziat foarte mult lansarea serviciului ADSL. Acum RT plateste pentru deciziile gresite din trecut si nu ar fi exclus sa auzim de concedieri masive la aceasta companie in viitorul apropiat pentru a se face economiile necesare unei politici agresive de investitii, singura care poate salva compania de la faliment in conditiile in care va fi listata la bursa in viitorul apropiat..


Astral e interconectat cu RDS, si ofera si ei telefonie, ce e drept mai scumpa, si mai proasta (dupa parerea mea) decat a rds-ului. Oricum, nu despre asta e vorba aici...Referitor la IPTV de la Romtelecom, sa vedem preturile, pentru ca daca va fi un IPTV ca cel al Inesului, atunci nu cred ca se vor abona prea multi.

#10
marian1976

marian1976

  Junior

 • Grup: Members
 • Posts: 92
 • Înscris: 25.05.2005

View Postmuntealb, on Nov 14 2005, 16:52, said:

Enuntul-cheie al articolului din ziarul Cotidianul care a fost prezentat mai sus este : "Factorul decisiv in optiunile romanilor va fi pretul acestui serviciu, in conditiile in care factorul pret este mai important pentru consumatorii de astfel de servicii decit factorul calitate. De asemenea, va fi important si pachetul de programe care va fi inclus in oferta Romtelecom". Din el reiese parerea de rau a celor de la RT ca romanii pun pe primul plan pretul unui produs si nu calitatea, pentru ca astfel avantajul RT fata de cablisti dispare, cum dispare si motivul RT de a cere mai multi bani decit cablistii pentru un serviciu similar. Problema este ca RT nu isi da seama ca doreste sa ofere in principal calitate a IMAGINII, nu a CONTINUTULUI. Ori multa lume se va gindi ca nu merita sa platesti mai mult pentru a vedea programele TV obisnuite la calitate DVD. Programele TV romanesti sau straine din grila celor de la cablu sint in general atit de proaste si pline de reluari incit a le difuza cu o calitate a imaginii crescuta nu le va creste in nici un fel cota. Deci daca RT vrea sa realizeze ceva cu noul serviciu trebuie sa vina si cu programe noi si interesante, inexistente inca in grila cablistilor. Iar optiunile "pay-per-view" si "video-on-demand" care sint facute posibile de tehnologia ce va fi folosita de RT nu vor avea o mare audienta atita timp cit vor fi scumpe. Si bineinteles costul aparaturii ("set-top box") trebuie luat in calcul iar el reprezinta un dezavantaj major pentru oferta RT, cablistii neavind nevoie de asa ceva, cablul coaxial intrind direct in TV.

RomTelecom incearca sa stopeze renuntarea la abonamentele la telefonia fixa, dar nu va reusi acest lucru atita timp cit tarifele la acest serviciu nu scad (ma refer in principal la convorbirile locale) si nu sint introduse optiuni suplimentare de genul numerelor favorite. RDS "rontaie" incetul cu incetul din telefonia fixa a RT si oferta sa de [internet + telefonie fixa] la 11 USD (incl. TVA) este pe moment imbatabila, mai ales ca ofera 500 de minute gratuite de convorbire locala in reteaua RDS, indeajuns pentru a determina unele familii de a folosi in mod exclusiv telefonia RDS in detrimentul celei a RT. In momemtul in care si UPC/Astral va oferi [telefonie fixa + internet] la preturi asemanatoare si va semna acorduri de interconectare reciproc avantajoase cu RDS, RomTelecom va fi intr-o situatie extrem de delicata. Singura sansa a RT este sa ofere un pachet [internet + telefonie fixa + TV] la un pret apropiat de cel al cablistilor, ceea ce pare inca a fi de domeniul imposibilului, atita timp cit tarifele la convorbirile locale practicate de RT sint mai mari decit cele ale cablsitilor si nu exista semnale ca vor scadea in viitorul apropiat.

Oricum, faptul ca in momentul de fata cablistii reprezinta principala forta pe piata internetului de mare viteza este in intregime "opera" RT, care a intirziat foarte mult lansarea serviciului ADSL. Acum RT plateste pentru deciziile gresite din trecut si nu ar fi exclus sa auzim de concedieri masive la aceasta companie in viitorul apropiat pentru a se face economiile necesare unei politici agresive de investitii, singura care poate salva compania de la faliment in conditiile in care va fi listata la bursa in viitorul apropiat..

In mare parte iti dau dreptate, cum si ce ai gandit (mai ales in ultima parte), dar ti-am mai zis mai urca un nivel (no offence). Televiziunea digitala e o afacere mult mai comlexa. Oricum o sa ramai surprins cu ce tarife o sa intre Romtelecom...

#11
holmes

holmes

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,713
 • Înscris: 21.04.2004

View Postmarian1976, on Nov 14 2005, 21:49, said:

In mare parte iti dau dreptate, cum si ce ai gandit (mai ales in ultima parte), dar ti-am mai zis mai urca un nivel (no offence). Televiziunea digitala e o afacere mult mai comlexa. Oricum o sa ramai surprins cu ce tarife o sa intre Romtelecom...

Bine-ar fi sa fie cum zici tu...mai ales ca atunci vor incepe cablistii sa se teama si ei putin,si n-ar strica putina competitie.

#12
zaze

zaze

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 901
 • Înscris: 21.01.2004

View Postmarian1976, on Nov 14 2005, 21:49, said:

In mare parte iti dau dreptate, cum si ce ai gandit (mai ales in ultima parte), dar ti-am mai zis mai urca un nivel (no offence). Televiziunea digitala e o afacere mult mai comlexa. Oricum o sa ramai surprins cu ce tarife o sa intre Romtelecom...

Lasa-ma sa ghicesc...FOARTE MARI? : :lol:  Sper sa nu fie asa, dar...vorbim de ROMTELECOM  :lol:

#13
eb2e2

eb2e2

  Active Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,667
 • Înscris: 16.05.2003
a aparut iar muntealb.....si romtelecom...adik vechea marota :strrrrategia companiei si vechile grrrrreseli romtelecom   :coolspeak:
unde romtelecom...hop si munte... :w00t:
:worthy:

Edited by eb2e2, 14 November 2005 - 23:18.


#14
muntealb

muntealb

  Junior

 • Grup: Members
 • Posts: 133
 • Înscris: 02.08.2003
Marian1976, nu ma supar daca cineva imi spune ca nu inteleg perfect abordarea unui fenomen (de ex. televiziunea digitala preconizata de RT) in conditiile in care nu dispun de informatii complete legate de abordarea respectiva. RomTelecom nu ofera in mod public informatii despre strategia sa privitoare la televiziunea digitala, poate pentru ca aceasta strategie nu este inca pusa la punct in intregime. Nu am cum sa ghicesc care sint costurile RT si modul in care departamentul de marketing decide care sa fie pretul pentru utilizatorul final. Oricum aceste lucruri nu sint importante pentru clientii potentiali, care sint interesati in primul rind de pretul unui serviciu, nu de modul in care se ajunge la el. Daca RT reuseste sa propuna preturi similare cu cablistii la pachetele de [internet + telefonie + TV] atunci are sanse sa isi pastreze actualii clienti si sa cistige unii noi. Vom vedea daca acest lucru se va intimpla, pe moment tarifele la telefonia locala fixa sint punctul slab al RT, fiind mai mari fata de cele ale cablistilor. Cind RT va introduce numerele favorite (promise de multa vreme) cu care sa contracareze sutele sau miile de minute incluse in abonamentul RDS o sa mai discutam. Multa lume nu vrea TV la calitate DVD, dar vrea sa poata discuta la telefon cite 1-2 ore pe zi (timp normal pentru o familie de 4 persoane) fara sa plateasca sume enorme pentru asta. Deci nu stiu daca trebuie sa urc eu un nivel in a intelege strategia RT, mai degraba se pare ca RT trebuie sa coboare un nivel si sa inteleaga felul in care gindesc clientii romani, care trebuie sa gestioneze un buget personal nu prea mare, deci sint inclinati sa favorizeze pretul mic fata de calitatea unui serviciu. Ramine de vazut daca voi fi surprins de tarifele propuse de RT pentru pachetele [internet + telefonie + TV]. In acest moment telefonia fixa a RT ca si serviciul ADSL sint mai scumpe decit ofertele similare ale cablistilor, deci pentru ca pachetul complet de la RT sa fie mai ieftin decit pachetul complet de la RDS ar trebui ca tariful pentru TV sa fie sensibil mai mic la RT decit la RDS, ceea ce este destul de greu de crezut ca se va intimpla, dar evident nu imposibil.

Eb2e2, te-am adaugat la lista de persoane ignorate pe acest forum. Daca nu poti veni cu comentarii la subiect, abtine-te cel putin de la a posta ironii grosolane. Sint satul de trolisme si nu le incurajez raspunzind la ele pentru ca nu doresc sa contribui la scaderea calitatii forumurilor romanesti.

#15
Airwaves

Airwaves

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 798
 • Înscris: 04.12.2004
Mamaa, ce discutii aprinse.
Sa se inteleaga de la inceput ca nu sunt deloc impotriva progresului dar cred ca cei mai multi au pierdut din vedere exact aspectul CEL MAI IMPORTANT.

Stiti proverbul cu "lupul isi schimba parul dar naravul ba" ? Il stiti, sunt convins.Cred ca se potriveste ca o manusa operatorului in cauza despre care se dioscuta. A uitat brusc toata lumea ca e vorba tocmai despre operatorul de telefonie care se plangea la ANRC ca deja pretul abonamentelor e prea mic (!?) si au nevoie de o scumpire? A fost una, au fost doua, trei, samd.

Grecii au venit cu un singur scop la noi. Sa se imbogateasca rapid (au crezut ei). Socotelile lor de acasa nu prea s-au potrivit cu cele din targ. Dovada ? Miile de deconectari care au loc zilnic,iar aceasta tendinta descendenta continua intr-un ritm ametitor.

Se vehiculeaza termeni ca" preturi competitive", in viziunea clientului, preturi accesibile. Imi vine sa zambesc cand cuvantul "pret accesibil" este alaturat cuvantului "RomTelecom". O stiti prea bine.

Ce nu vor unii sa accepte e faptul ca, in ciuda infrastructurii imense de care beneficiaza RT, zilele operatorului au devenit numarate. Au reactionat greu, au fost inflexibili de la bun inceput, aroganti si cu o strategie de marketing practic inexistenta. Abia acum se intampla faptul ca au simtit un ghimpe in coasta si ca le fuge pamantul de sub picioare. Dovada: IpTV, nu ca un serviciu suplimentar oferit abonatilor de telefonie fixa ci ca un eventual colac de salvare pentru ineficienta companiei.

Fiind invatati sa jecmaneasca abonatul, nu ma astept la preturi rezonabile si implicit oferta lor nu va prezenta un interes pentru mine ca client.La ora actuala beneficiez de un pachet de 32 de programe (de calitate) la o firma de catv platind pentru asta 130.000 /luna. HBO-ul este inclus pentru inca 40 de mii

La Romtelecom, abonamentul este in jur de 300.000 de lei, in conditiile in care abia daca sunt incluse ceva minute de convorbiri.
cu 130.000 luna la cablu si cu inca 150.000 abonamentul la mobil, ajung la 280.000 luna.Mai adaug inca 120.000 de internetul si obtin 400.000 /luna ca plata la abonamente care insumeaza CABLU TV/ TELEFONIE MOBILA/INTERNET.
Ca eu sa fiu interesat de ceea ce va putea oferi RomTelecom, va trebuie sa primesc toate aceste servicii mai putin mobilitatea convorbirilor, la un pret sub 400.000 de lei. Lucru imposibil, pun pariu.Ca mine sunt multi. In alta ordine de idei nu va prezenta nici un avantaj si automat nu ma va interesa.

Din punctul meu de vedere, RomTelecom nu si-a  facut toate studiile de fezabilitate incat sa vada clar ce se intampla din acest punct de vedere pe piata.Se arunca cu capul inainte si tare cred ca vor lovi un perete. Poate ma insel dar nu prea cred. RomTelecom e cel mai elocvent exemplu de "CUM SA NU CONDUCI O COMPANIE".

"Fratiorul" lor Cosmorom/ Cosmote am vazut ca tot in coma e. Si acela a fost si este un exemplu pentru alte companii de telefonie.

Ca o concluzie,RomTelecom malai viseaza. Desi tare as vrea sa ma insel si sa beneficiez de servicii de calitate la pret redus, de seriozitate...ehh..  Acum si eu visez. In definitiv, "vrabia malai viseaza".

Edited by Airwaves, 15 November 2005 - 16:13.


#16
calin1

calin1

  Junior

 • Grup: Members
 • Posts: 55
 • Înscris: 18.03.2005
Distractiv. Poate ai dreptate in ceea ce spui dar mi se pare mie sau este un non sens in toata dizertatia ta. Calitate ieftina nu este. Atunci putem sa zicem si noi romanii ca ar fi bine sa cumparam Mercedes la pret de Dacie. Aici comparatia este exagerata numai ca se poate folosi. Nicaieri pe piata nu exista ieftin si bun. Vrei Calitate platesti Pret. Asa este peste tot in lume. Numa ca la noi se aplica alt principiu : Vrem sa fie calitate si daca se poate firma care o ofera sa aplice polita de preturi urmatoare : ieftin, moka, 0 sau daca se poate sa ne mai dea si bani.
Daca stam sa ne uitam pe piata ce se intimpla putem vedea urmatoarele:
= la RDS se plateste factura in avans pentru un serviciu de care nu beneficiaza, nu poti primi discount daca platesti in avans,  nu poti plati prin banca ci numai la casierie si daca maraie clientul ii zici nu-ti convine du=te in alta parte.
= la majoritatea furnizorilor vechi sau noi de CATV sau de Internet se aplica principiul de montare a "fibrei optice" pe stilpi (chit ca sunt ai rtc sau nu ), prin copaci , prin canalizatie mai nou ( fara acord rtc) etc,
si lista poate continua.
NU zic ca Rtc si-a tratat bine clientii pina acum , nu zic ca ii trateaza bine in continuare, dar pot sa zic ca fac ceva in privinta schimbarii acestui lucru. Daca sa vazut in piata asta nu o pot spune eu, dar pentru mine sa vazut.
Ideea e ca toata lumea da in Rtc.

#17
blackcat

blackcat

  Active Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 4,217
 • Înscris: 29.11.2001

View Postcalin1, on Nov 15 2005, 17:04, said:

NU zic ca Rtc si-a tratat bine clientii pina acum , nu zic ca ii trateaza bine in continuare, dar pot sa zic ca fac ceva in privinta schimbarii acestui lucru. Daca sa vazut in piata asta nu o pot spune eu, dar pentru mine sa vazut.
Ideea e ca toata lumea da in Rtc.

Rtc este inca o companie bolnava. Am avut un sentiment de usurare cind am renuntat la serviciile lor tarifate cu nesimtire. Daca nu ar fi fost RDS si Astral Rtc si acum ar fi oferit doar dial-up, la fiecare scumpire anuntind la TV cu nesimtire ca iar s-au ieftinit abonamentele (o inovatie Rtc: sa te lauzi ca ai ieftinit in timp ce scumpesti tot mai mult).
Nu vreau servicii proaste la preturi mici. Vreau doar servicii ca in Franta la preturile lor. Imi permit sa dau 19 eur pe luna. Dar vreau sa primesc ceea ce primeste un francez. Poate Rtc sa ne ofere asa ceva? Nu cred ca o vor face in urmatorii 5 ani. Atunci ma voi abona din nou la ei, desi nu prea cred.

#18
jurasic

jurasic

  Junior

 • Grup: Members
 • Posts: 101
 • Înscris: 09.02.2005
blackcat, ai dreptate suta la suta! Chiar am studiat ofertele din Franta in ultimele 3 luni(eram si personal interesat de un abonament ADSL in orasul Sochaux) si am ramas efectiv socat de diferenta uriasa intre furnizorii francezi si Romtelecom. Pai Romtelecom ofera 1 Mb/sec la 46 de euro iar francezii au oferte de 20Mb/sec la 15 euro! .Plus ca exista oferte de 30 euro pe luna cu Internet ADSL la 20Mb/sec, telefonie nelimitata si 100 posturi TV incluse in acesti bani!

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate