Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Cea mai buna cafea
Last Updated: Jan 16 2023 06:52, Started by
Esthher
, Oct 10 2012 15:42
·
0
#73
Posted 09 February 2016 - 09:12
E usor s-o dam in snobisme si fițe de connoisseur alaturi de duble negatii... O firma mare are un control mult mai strict al întregului lanț, de la calitatea boabelor recoltate, ambalarea, transportul in condiții de umiditate controlata, igiena si controlul daunatorilor, procesul de prajire, personal profesionist, ambalaje de distributie hidroizolante cu valva de respiratie etc si pt serii mici (si triple la pret fata de seriile de mainstream din supermarket) si timpi scurti de la prajire - si rezulta "pseudocafele", comparate cu sacii aia umezi si jilavi de boabe dubioase cumparati de 3 scaieti srl de la vreo firma arabeasca, prajiti draq stie cum si trimisa in pungi de hartie din care dupa doua ore a iesit toata aroma. In fine, fiecare e liber sa probeze si aleaga, "spalat creierul" e totdeauna o notiune relativa.
Edited by SIR, 09 February 2016 - 09:15. |
#74
Posted 09 February 2016 - 10:17
Exista coffee shop-uri unde poti cumpara cafea proaspat prajita, se vinde ambalata in pungi pe care scrie data prajirii. Si fiindca tot poti alege, bine e sa alegi cafea prajita de maxim o saptamana, cu cat sta mai mult, cu atat isi pierde din calitati
|
#75
Posted 09 February 2016 - 10:57
she_wolf, on 09 februarie 2016 - 10:17, said:
Exista coffee shop-uri unde poti cumpara cafea proaspat prajita, se vinde ambalata in pungi pe care scrie data prajirii. Si fiindca tot poti alege, bine e sa alegi cafea prajita de maxim o saptamana, cu cat sta mai mult, cu atat isi pierde din calitati Unde,unde? |
#76
Posted 09 February 2016 - 11:17
SIR, on 09 februarie 2016 - 09:12, said:
E usor s-o dam in snobisme si fițe de connoisseur alaturi de duble negatii... O firma mare are un control mult mai strict al întregului lanț, de la calitatea boabelor recoltate, ambalarea, transportul in condiții de umiditate controlata, igiena si controlul daunatorilor, procesul de prajire, personal profesionist, ambalaje de distributie hidroizolante cu valva de respiratie etc si pt serii mici (si triple la pret fata de seriile de mainstream din supermarket) si timpi scurti de la prajire - si rezulta "pseudocafele", comparate cu sacii aia umezi si jilavi de boabe dubioase cumparati de 3 scaieti srl de la vreo firma arabeasca, prajiti draq stie cum si trimisa in pungi de hartie din care dupa doua ore a iesit toata aroma. In fine, fiecare e liber sa probeze si aleaga, "spalat creierul" e totdeauna o notiune relativa. Legine, on 09 februarie 2016 - 10:57, said:
Unde,unde? Edited by diasul, 09 February 2016 - 11:17. |
#77
Posted 09 February 2016 - 11:38
#79
Posted 09 February 2016 - 12:10
Acum cativa ani am citit „Confesiunile unui cafegiu” – un roman de atmosfera sociala… si vreun an numai cafea de la coffee-shopuri din astea am cumparat. Inconstanta in calitate a fost decisiva, si am revenit la cafea din zona relativa premium, cumparata in principal de pe Amazon direct de la producatori. Fascinant ca pe un topic unde fiecare ar trebui sa propuna simplu o sugestie de producator de cafea afli si ca esti spalat pe creier de corporatii, in grava eroare, ca “se pisa” altii pe cafeaua ta. Exhibitionismul asta de … sa nu-i zic imbecilitate, sa-i zic doar proasta crestere si lipsa elementara de cultura a dialogului ma lasa pur si simplu perplex. |
#82
Posted 24 October 2016 - 15:22
Eu de doi ani am descoperit o sursa foarte buna in cafelele de la Gourmet Coffee. Am incercat mai multe retete de la ei, iar acum pentru ca este mai rece afara prefer cafeaua espresso Amore di Verona de la Dolce Nera disponibil pe magazinul online Gourmet Coffee Shop - http://gourmetcoffee...erona-250g.html
|
|
#83
Posted 24 October 2016 - 23:30
cristalina1303, on 24 octombrie 2016 - 15:22, said:
Eu de doi ani am descoperit o sursa foarte buna in cafelele de la Gourmet Coffee. Am incercat mai multe retete de la ei, iar acum pentru ca este mai rece afara prefer cafeaua espresso Amore di Verona de la Dolce Nera disponibil pe magazinul online Gourmet Coffee Shop - http://gourmetcoffee...erona-250g.html Se taie la montaj? |
#84
Posted 28 January 2017 - 14:46
Orice dezbatere legată de gust (de genul cel mai bun vin /bună cafea etc.) e inutilă. Cum ziceau strămoşii "De gustibus (et de coloribus) non disputandum" - despre gusturi (şi despre culori) nu se dezbate. Ţine prea mult de educaţia primită, de tradiţie, de deschiderea şi de accesul la diferite calităţi şi mărci, de posibilităţile materiale şi, nu în ultimul rând, de orgoliile şi interesele participanţilor la discuţie. Nu-i totuna dacă în viaţă ai băut 2 sau 102 feluri de cafea, dacă ai băut cafea numai acasă sau în 30 de ţări, dacă ai prăjit-o şi râşnit-o cu mâna ta sau ai luat-o de-a gata de la supermagazin sau de la un magazin specializat, dacă bei zilnic 3 cafele de 30 de ani sau una pe lună de un an, dacă pregăteşti cafeaua la ibric sau la filtru sau la expresor manual sau automat, dacă eşti amator de mâncare fină şi mănânci destul de des, dacă există sau nu o tradiţie în familie şi părinţii ţi-au explicat de la o vârstă fragedă ce să cauţi la o mâncare/băutură bună.. Mai mult, dacă fumezi sau nu, dacă mănânci picant sau nu, dacă bei alcool sau nu. Astea sunt numai câteva criterii ce te individualizează şi care-ţi pot influenţa alegerea.
Cel mult, putem zice: "Mie-mi place xxxxx pentru că yyyyyy". Eventual menţionând din aspectele de mai sus. Pe scurt, cea mai bună cafea e aia care-mi place mie. Edited by Lexikonpapa, 28 January 2017 - 14:49. |
#85
Posted 04 February 2017 - 08:51
Ati incercat Davidoff Rich Aroma?
La inceput, cand am incercat aceasta cafea, o seveam la sfarsit de saptamana si la sarbatori. De o buna perioada de timp, aceasta cafea a devenit cafeaua casei. Jakobs, Tchibo, Doncafe, etc, au devenit doar o trista amintire Am incercat si Davidoff boabe pe care am rasnit-o acasa. Nu este acelasi lucru cu Rich Aroma. |
#86
Posted 22 February 2017 - 05:57
P-asta am gustat-o cu o rasnitza turceasca de la mama ei si un set de cafea prelucrat manual din Siria.
Cu 2-3 bucatele de rahat turcesc cu nuca prajita Pofta buna Attached Files |
#87
Posted 25 February 2017 - 15:33
Tsunnnami, on 22 februarie 2017 - 05:57, said:
P-asta am gustat-o cu o rasnitza turceasca de la mama ei si un set de cafea prelucrat manual din Siria. Cu 2-3 bucatele de rahat turcesc cu nuca prajita Pofta buna Folosirea ustensilelor de la mama lor(cu cat mai old style cu atat mai bine) mie imi creeaza o stara de placere "mentala" complementara cu cea a gustului. Gustul cafelei in cazul de fata, dar mai am si alte "gusturi": irish whisky, armagnac, vin. Si ele trebuie degustate cu "procedura". Se gaseste la noi Altura? Am vazut ca e mix de mexican&peru coffe. O simfonie in ceasca. Trebuie sa ajung si eu in cele doua locatii, un motiv in plus acum. |
|
#88
Posted 26 February 2017 - 00:21
Am cautat eu pe net si am gasit o firma in strainatate care o vinde cu vreo 42-45 lei pungutza fara transport dar nu are si varianta Turkish Blend. Ca parere personala, nu cred ca e asa buna cafeaua asta tinand cont ca provine din America de Sud. Mie imi place cafeaua de Etiopia sau Kenya. Cafeaua americana are o aroma care imi displace. Asa ca toata chestia cu cafea buna e o chestie relativa, subiectiva.
|
#89
Posted 26 February 2017 - 10:54
Freddy12, on 26 februarie 2017 - 00:21, said:
Am cautat eu pe net si am gasit o firma in strainatate care o vinde cu vreo 42-45 lei pungutza fara transport dar nu are si varianta Turkish Blend. Ca parere personala, nu cred ca e asa buna cafeaua asta tinand cont ca provine din America de Sud. Mie imi place cafeaua de Etiopia sau Kenya. Cafeaua americana are o aroma care imi displace. Asa ca toata chestia cu cafea buna e o chestie relativa, subiectiva. Pe de alta parte africanii au o mare diversitate de cafele, destul de multe zone producand robusta. Si cafea etiopiana am baut si am sesizat o aroma excelenta. Acum totul depinde si de gust. Spre exemplu eu nu reusesc sa beau cafeaua fara putin zahar(brun). De gustibus... |
#90
Posted 26 February 2017 - 14:50
Eu nu am spus ca nu e buna. Am afirmat ca nu-mi place si ca prefer aroma cafelei de Etiopia sau Kenya. Cea mai buna cafea pe care am baut-o vreodata a fost acum 30 de ani. Mi-a adus fratele meu o cutie de cafea din Algeria. Nu stiu ce fel de cafea era ca scria arabeste dar era o minune si in acelasi timp si foarte tare. Trebuia sa bei o cafeluta mica fiindca altfel te apuca ameteala. Dupa ce am deschis ambalajul, mi-am facut o cafea mai maricica, ceva pe la 150-200ml. Mi-a crescut tensiunea brusc, m-am inrosit la fata, m-a luat cu ameteala si asta in conditiile in care la vremea aia aveam o usoara hipotensiune.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users