Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Cea mai buna cafea
Last Updated: Jan 16 2023 06:52, Started by
Esthher
, Oct 10 2012 15:42
·
0
#37
Posted 09 November 2012 - 23:09
Sarkis Chocolatte e si preferata mea. E ceva deosebit.
|
#38
Posted 10 November 2012 - 00:49
O cafea excelenta, dupa parerea mea, muult peste cafelele care se gasesc la noi, gen Illy, Kimbo, Lavazza, etc este Filicori Zecchini. Din pacate nu se gaseste de cumparat ci doar in sistemul Horeca. In Constanta am vazut ca este lider de piata iar acum am vazut ca au deschis si intr-un mall din Bucuresti o cafenea proprie sau fransiza, nu stiu sigur...
A incercat cineva cafeaua celora de la Filicori? |
#39
Posted 10 November 2012 - 13:59
Miram-as... De obicei majoritatea cafelelor din horeca sunt foarte proaste. Si asta pentru ca acolo se urmareste profitul nu calitatea. Mai mult, in pretul cafelei trebuie sa intre si chiria pentru espressorul si rasnita din dotarea restaurantului/barului, caci Filicori sau Lavazza sa spunem, nu le va suporta din buzunar. Si asa se ajunge ca un mix de robusta/arabica care face in mod normal 20-30 lei/kg sa coste 80 lei, iar o arabica in jur de 100-120 lei/kg. Si spun la achizitie nu la client.
Insa dovada suprema a faptului ca dupa o luna si ceva cafeaua isi pierde majoritatea aromelor, indiferent de marca si de tipul ambalajului, este faptul ca 99.9% din producatori, cu sau fara renume, NU SCRIU DATA PRAJIRII PE AMBALAJ ci doar data expirarii, pe care o estimeaza la un an 'jumate-doi! |
#40
Posted 13 November 2012 - 22:23
Update: astazi am fost la Afi unde s-a deschis cafeneaua celora de la Filicori Zecchini, au si cafea de vanzare la kilogram, costa intre 140-180 kilu',in functie de sortiment.Ce sa zic, eu n-am nicio treaba cu ei ,nu le fac reclama,dar mie cafeaua lor mi s-a parut foarte buna in comparatie cu ce am baut eu pe la cafenele in oras.Este pe gustul meu, poate...
Sper ca nu va fi considerata reclama, eu vorbesc ca si consumator amator. Chiar as fi curios ce spun cunoscatorii... |
#41
Posted 13 November 2012 - 22:26
#42
Posted 13 November 2012 - 22:28
Am vazut si eu sigla Filicori Zecchini pe geamul unei cafenele pe Calea Calarasilor intersectie cu Delea.
|
#43
Posted 13 November 2012 - 22:33
Lyvyoo, on 13 noiembrie 2012 - 22:26, said:
Pentru o cafea ambalata de Horeca este eeeeenorm!!! Profit de 700% Eeei,poate pentru baruri/cafenele este mai ieftin...ma cam manca si pe mine sa-mi iau un kil... Dar,intr-adevar mi s-a parut scumpa,mai ales ca nu aveau si cantitati mai mici si nici eu nu am un expressor bun. Ma gandeam ca dau banii aiurea,conteaza mult si masina, asa cum spuneati si voi pe celalalt topic. Edited by grecul68, 13 November 2012 - 22:41. |
#44
Posted 13 November 2012 - 23:35
Conteaza si nu conteaza "masina"... O cafea buna poate fi preparata intr-o multime de alte moduri decat espresso.
Dar nu strica nimanui sa ia teapa pe bani multi caci doar asa te inveti minte. Noi cand am pornit pe Softpedia topicul "In cautarea espresso-ului perfect" aveam o singura voce radicala, userul Torin, care dadea de pamant cu toate ambalatele. Eu avand mai putina experienta ca el in cafea, intelegeam ce spune, il credeam, beam cafea proaspat prajita, dar creierul meu inca nu putea trece de o bariera - ca nu exista cafele ambalate mai bune sau egale cu o proaspat prajita de 70-100 de lei/kg. Si am continuat sa caut pe banii mei - am trecut prin majoritatea marcilor cunoscute sau mai putin cunoscute, am luat de la amici care aduceau din Italia, am luat cafea din Viena, din Paris, am luat de la barmanii din cafenele etc. Rezultatul a fost acelasi intotdeauana- teapa dupa teapa, ambalaj stralucitor dupa ambalaj stralucitor, bani aruncati, uneori chiar senzatii de voma (mai ales dupa Julius Meinl Wiener Gourmet), deseori boabe prea prajite sau chiar arse. Exista si o categorie de cafele ambalate neutre, baubile, arabica dar nu are niciun sens sa platesti 30-40E pentru brand-ul respectiv, cand pot plati la jumatate pentru ceva cu adevarat delicios. Deocamdata, din putinele prajitorii din Romania, cele mai bune cafele si modalitati de prajire le-am gasit la Papajacques, Sarkis si Ecuator Cafe. Florescu supraevalueaza marfa si prajirea inclusiv a alunelor in cuptorul de cafea pare ca a dat un gust pamantiu boabelor. Monakff mai erau foarte tari dar au dat faliment. Un amanunt deosebit de important - daca nu rasniti voi cafeaua inainte de preparare ati dat banii degeaba pe boabe, inclusiv proaspat prajite. |
#45
Posted 14 November 2012 - 02:05
Eu azi am testat cafeaua Kenya de la Sarkis. E ceva mai aromata decat Sarkis Sweet, e tare ca uite e doua noaptea si nu pot sa dorm. Sarkis decaff are prea multa cafea braziliana, un soi pe care nu il agreez. Din acelasi motiv nu-mi place Sarkis Chocolat.
|
#46
Posted 18 November 2012 - 20:19
kenya si costa rica de la leonardo
avedis forte pt ibric si avedis matinal pt expresso de la taica florescu geniale |
|
#47
Posted 19 November 2012 - 00:32
Am testat si cafeaua Sarkis, e foarte buna, mai buna decat Sarkis-Sweet. Maine cred ca voi incerca si Columbia sau Costa Rica.
|
#48
Posted 28 February 2013 - 18:21
#49
Posted 01 March 2013 - 11:45
#50
Posted 28 April 2013 - 17:57
Pentru ca vorbim de cafea in threadul asta, si pentru ca sunt un mare iubitor al cafelei, de curand am hotarat sa beau mai putin, dar de foarte foarte buna calitate,am trecut prin Mega Image si am luat de test o cafea din Kenya care se numeste Blue Mountain, cafeaua este exceptionala, are o aroma puternica, un gust usor acid, cu tente citrice, chestia este ca pretul la care vinde comerciantul din MI este foarte prohibitiv, cam 100 de euro per kilogram, stie cineva un magazin online care vinde si trimite in Romania cafeaua aceasta, sau orice alta cafea premium? Am gasit magazine cate vrei in usa, chiar si in ue, dar nu trimit in Ro.Si inca ceva, de preferat cand luati o cafea premium, sa o luati boabe, si sa folositi exact o cantitate rasnita pe loc, pentru cantitatea de cafea dorita, am incercat fel de fel de depozitari, in dulap, in frigider, in congelator, dupa cateva zile se pierde din aroma puternica a cafelei proaspat rasnite.
De asemenea daca mai exista si alti iubitori ai cafelei care au exemple, le pot posta aici va rog, dar fara cafele gen Tschibo sau Jacobs, sa le lasam la supermarket pe raft. |
#51
Posted 02 February 2014 - 14:42
La Auchan este un stand cu cafea boabe.
Imi puteti recomanda ceva de acolo ? Nu ma pricep, chit ca acord o importanta supradimensionata cafelei. Si o recomandare pentru o ransnita buna, daca se poate. Habar n-am ce inseamna buna in afara de faptul ca la un Bosch, putin inclinat, am observat ca nu se mai "lipeste" cafeaua de aparat, o poti zvarli direct in ibric. De cand sunt beau Tchibo. Edited by Thair, 02 February 2014 - 14:47. |
|
#52
Posted 02 February 2014 - 17:02
O cafea foarte buna beam la soacra-mea care locuia pe langa Piata 1 Mai. Vis-a-vis de piata era o mica pravalie unde vindea fostul patron, la vremea respectiva doar angajat in pravalia care ii fusee confiscata de comunisti. Apoi, cand a disparut cafeaua de pe piata, a fost desfiintata si paravalia. Am auzit ca fiii patronului din anii '70 si-au recuperat locatia si au deschis tot o cafenea mica, exact cum era pe vremuri. Daca vreti o cafea buna si stati in apropiere, incercati si dati-mi si mie de veste daca v-a placut sau nu. Eu cred ca nu mai ajung prin zona in urmatorii ani.
|
#53
Posted 26 February 2014 - 21:05
Eu am acasa un filtru mai profesional sa zic care rasneste cafeaua!! am incercat fel si fel de jacobsuri aduse de prin germanica lavazze tchibo si nu mai stiu ce toate boabe! am dat de dalmayr prodomo si la ea am ramas!!
|
#54
Posted 01 March 2014 - 00:01
O cafea, zice-se foarte bună, ar fi Organo Gold. Nu știu cât de reală este treaba aia cu ciuperca ganoderma lucidus pe care o conține. Pentru mine e una ca oricare alta.
|
Anunturi
▶ 3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users