Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...

Mother's Day
 Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...
 Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady
 Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism
 

viata din anii '90-2000

* * * * - 9 votes
  • Please log in to reply
14699 replies to this topic

#13717
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,892
  • Înscris: 28.11.2006
Nu musai. Am fost in cateva excursii cu o agentie de turism. 3/4 pensionari, dar a mai fost si tineret. Au pus baietii muzica seara la restaurant, de la manele (putine) si cantece de petrecere pana la Meneaito, Macarena si Dansul pinguinului. Am dansat toata noaptea de-am obosit!

#13718
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,626
  • Înscris: 13.06.2004
Pentru Neaceaşcă   :D

[ https://i0.wp.com/ziaristii.com/wp-content/uploads/2019/04/Basescu-Valcov-afis-alb-negru-e1554827515686.jpg?resize=696%2C639&ssl=1 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#13719
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,626
  • Înscris: 13.06.2004
Mă uitam ieri seară la un documentar în Franceză (fiind limbaj simplu, am înţeles cam 70-80% din ce s-a zis) despre evoluţia computerelor şi a programelor pentru computere. Prin ce revoluţiune am trecut în anii '90 - '000: am început să avem acces la P.C.-uri un pic mai performante (deşi până prin 1997-1998 P.C.-urile nu erau prea accesibile în România),
prin revoluţia mediilor de stocare - primele discuri dure (hard discuri) cât de cât acceptabile la preţ şi la capacitate de stocare, apoi cea a discurilor optice - prima dată C.D., apoi pe măsura răspândirii şi ieftinirii, a D.V.D.-ului - pe astea le urma pentru că au distrus V.H.S.
apoi revoluţia interentului şi a siteurilor
cât de cât şi cea a laptopurilor.
O fi zicând cei tineri de azi că au prins ei revoluţia, dar noi am prins cu adevărat revoluţia tehnologică!

#13720
DY2

DY2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,778
  • Înscris: 13.11.2006
Pana la hdd, ai sarit de dischetele floppy mici si mari, sau inaintea lor era CIP care functiona cu sistemul BASIC, joculete pe caseta audio, etc...

#13721
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,626
  • Înscris: 13.06.2004
Eu am zis revoluţie, de aceea nu am menţionat de acele tehnologii.   Posted Image   Hard Discul de mai vechi ca şi concepţie decât discheta! (belive it or not), însă deşi discheta (discul floppy) a fost o tehnologie populară, utilizată bine mersi până în anii '000, Hard Disk-ul şi discurile optice au făcut trecerea la capicităţi de stocare mari şi în general mai fiabile.
Casete de date, dar nu de tipul casetelor audio compacte (casetele audio clasice), de erau folosite la computerele de generaţie anii '70 - '80, ci alte tehnologii, sunt folosite şi azi, dar nu sunt ieftine.   Posted Image  Mişto ca aspect erau acele casete tip cartridge tape, de 5,25" lungime, cu bandă fără sfârşit. Never ending story. Şi pe audio au existat, dar tehnologie mai veche, care nu a ajuns pe P.C.-uri.
Apropos de casete, pe 11 Mai, pe undeva pe Şos. Orhideelor (cred că unde era fabrica de pâine pe vremuri) e concert cu muzică din anii '90. Sper să ajung.
Ce bucurie era când venea maşina cu pâine proaspătă?
Mai ţineţi minte "pâinea Turcească"? Pâine cu vin sau de ce nu cu struguri? Ce aş bea nişte vin   Posted Image  Azi seară nu, dar poate iau mâine de la Obor dacă găsesc. Sau struguri. Du-mă măi tramvai la ceva bun.

Edited by djl, 08 February 2023 - 22:27.


#13722
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017
eu cu tehnologia am inceput bine, la 10 ani deja stiam lucruri despre calculatoare pe care altii habarn-aveau. dupa care nu prea am avut legatura , calculator acasa mi-am luat tarziu cand erau totusi cat de cat mici la pret

#13723
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,885
  • Înscris: 14.10.2008
Cand eram mic credeam ca gunoiul merge la ardere, asa ca aruncam cu placere caietele la final de trimestru scolar. Erau si incendii frecvente la groapa de gunoi Milcov, fumul venea peste oras. Dar asa cum eu bagam in soba la Spineni orice ardea, credeam ca salubrizarea arde tot, in afara de sticla si metal.

Acum toate gunoaiele din Olt sunt carate in halda Balteni, langa Slatina spre est, unde se face sortarea de catre angajati si masinarii. In rural inainte de 2010 nu existau servicii de ridicare a deseurilor menajere, lumea le arunca "la rapa", resturile de mancare la animale si pasari.

Insa in copilarie, pe langa meteo si electro, pasiuni aparute la 5 ani, mi-au placut mereu si curgerea apei (canalizarea, raurile) precum si arderea, focul, avand si problemele cu prizele si instalatia de la bloc, nu agreez incalzirea si apa calda pe electric, ci doar pe gaz, lemne in cel mai rau caz, cazul rural, unde gaz si canal nu exista, in general.

Si vin astia acum sa interzica orice fel de ardere, noaptea mintii.

Casele amandoua au avut semineu in proiect si nu s-a mai facut. In ziua de azi un termosemineu ar fi bun, sa faci foc doar cand ai chef si atunci cand il faci, sa incalzeasca apa din calorifere sau pardoseala, economisind gaz la centrala.

#13724
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,626
  • Înscris: 13.06.2004
Unele blocuri din Bucureşti au avut pe vremuri crematoriu de gunoi.    :samui:   Sinistru de tot. E bine că pe motiv de poluare le-au scos din uz. Mai face şi ecologia ceva util.
Dar aşa de mult urai şcoala? Eu am vrut să păstrez caietele, dar nu am putut din cauza mamei. Poate dacă insistam, le aveam. Nu mă atrăgea pe mine prea mult şcoala, dar ţin la amintiri.
În documentarul ăla cu computere arătau şi ceva laptopuri din alea albe, de început de anii '90. Slabe la performanţe, dar arătoase rău de tot. Acum sunt valoroase la colecţie!
Partea de canalizare şi apă m-a pasionat înainte de anii '90. Acum a revenit cumva pasiunea cu instalaţiile, datorită pasiunilor legate de blocurile vechi (de fac rost de certificat de cercetător mă duc la arhivă şi mă apuc să scriu despre ele), dar doar cu alea foarte vechi. Îmi doream un robinet de alamă, eventual pentru rudele de la ţară (rudele bunicii), că urmau să-şi facă baie. Astea monocomandă, care cred că în anii '000 au început să se răspândească, sunt mult mai facile, că faci mişcarea uşor, poţi şi cu dosul palmei să le manevrezi dacă eşti murdar, dar alea cu corpul de alamă ţineau "zeci de ani" (cu schimbarea garniturilor, fireşte, desigur). Existau şi pe vremuri ceva robinete monocomandă, numite la noi "robinet de doctor" (acum mă gândesc că la noi sănătatea încă e în proastă condiţie), dar din monocomandă puteai regla doar amestecul de apă, nu şi debitul; aşa ceva nu am văzut decât în cărţi.
Sobele îmi plăceau pe vremuri, acum nu-mi mai plac. Dar sunt utile în anumite cazuri. Însă la alea cu lemne sau alţi combustibili solzi trebuie să tot pui combustibili. Au existat şi unele pe păcură - pe când eram la seminternat, doi taţi vorbeau, că unul avea nevoie de un inel-garnitură ca să pună pe ţeavă. Dar soba cu gaze sau cu lemne are farmecul ei, deşi prefer acum caloriferele.
Că tot fac un post care se termină în 601, mă gândeam ce să zic despre stundeţie. Deşi ponderea transportului auto a crescut, trenul e încă un bun prieten al studentului. Dar şi pentru cei cu "maşină mică", care vin din provincie au parte de mâncare de acasă - nu cred că va dispărea asta. Căminele din Grozăveşti - Regie arătau naşpa pe vremuri (cel puţin alea care nu-s stil garsonieră), dar aveau C.E.T.-ul pe aproape şi probabil nu era frig. Pe linia studenţească 601 am mers cu acel autobuz "Renault" primit cadou. Un student avea uneori mai mulţi bani decât un licean, dar nu neapărat cu mult... totuşi, cu un mic venit în plus, îşi mai permitea ceva.

#13725
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,885
  • Înscris: 14.10.2008
Mancarea studentului consta in zacusca si shaorma. Dar studentii se lauda cel mai tare cu petrecerile, betiile, calatoriile si numarul de femei regulate. Mai ales cei de la camin zic astea. Cei linistiti cum am fost eu nu am vrut la camin. Fratele a fost 2 ani la camin.

Da, gazele si caloriferele sunt cea mai comoda varianta. Dar nu la preturile astea. Foarte, foarte trist ca gazul avea inainte un pret de care nici pensionarilor nu le pasa, dar acuma ma costa 10.000 lei per total iarna sa incalzesc 2 case (mai mult de jumatate la mine, fratele are Ipat).

As trece chiar la soba, m-as muta la bloc, totul din cauza Engie. Pe gaz nu exista oferta ieftina precum Hidroelectrica. Aerul conditionat ma costa 1.500 lei per vara. Nu 10.000 ca gazul.

Eu aveam mancare de acasa in studentie, chiar daca eram cu trenul. Trageam de bagajul ala, dar era frumos, preturile erau mici.

#13726
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,626
  • Înscris: 13.06.2004
Era şi un mişto: un tren cu studenţi a deriat. Victime au fost mii de borcane cu zacuscă.
Eu mâncam zacuscă mult. Acum nu prea mai mănânc. Nic shaworma/kepab.
Era scumpă încălzirea şi în anii '000, când o duceam mai bine. Dar nu aşa de scumpă. Adică era naşpa pentru un pensionar cu pensie mică, dar dacă aveai să zic cu 50% peste salariul minim, puteai trece iarna. La chestia asta o să ajungem să regretăm şi anii 2016-2018. Iar la partea de repartitoare, ţin cu tine. În anii '80 era limită impusă de stat, acum e limită autoimpusă, ceea ce mi se pare şi mai şi. Oricum, s-a ajuns la o harneală de nu visau nici bişniţarii anilor '90 sau imobiliarii anilor '000. Iubesc caloriferele, iubesc baia, iubesc elecricitatea,
Acum a ajuns să fie răcoare şi în S.T.B. Nici extremul căldurii nu-mi place, dar îmi aduc aminte de când începuse să fie cald la R.A.T.B. În unele autobuze din alea vechile era frig că nu dădeau şoferii drumul la căldură.
Bilete, bilete, ce bine că s-a făcut în anii '90 unificarea tarifelor. În Bucureşti, biletul de tramvai, cel de troleibuz, cel de autobuz aveau preţuri diferite. Au început să dispară şi din tonetele S.T.B., şi din chioşcurile din staţii. Ambele erau utile.

Posted Image

Posted Image

Îmi pare rău că nu mai am bilete de călătorie măcar de la parte din trenurile cu care am circulat pe vremuri. Existau şi agenţiile de voiaj a C.F.R., uneori în cadrul P.T.T.R.
P.T.T.R. avea şi un serviciu cu telefax, adică telegramă versus fax.
Am nevoie de o carte a amintirilor.

#13727
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,885
  • Înscris: 14.10.2008
Știm bine ca înainte telefonia era scumpă. Un rahat de voce care se auzea prost costa enorm. După 2012 telecomunicațiile s-au ieftinit, au rămas cu abonament fix lunar indiferent cât vorbești sau nu la telefon.

Telecomunicațiile scumpe dar utilitățile ieftine. Acum este invers, telecomunicații ieftine și utilități scumpe. Apa s-a scumpit, de la 400 lei la 700 pentru 2 case, iar la apartament a urcat la 200 lei, la o cunoștință.

La încălzire e ironia sortii ca eu sa dau mult ori sa ma tot cert cu fratele, deși sunt rău de căldură nu de frig. In transportul în comun nu as fi deranjat sa nu fie căldură, e lume multa și e cald, nu trebuie sa dau jos geaca. Dar vara nu ii iert pentru lipsa aer condiționat.

Cei care scumpesc curentul și gazul merita executați precum al nostru. Harneala și vrăjeală și minciuna la rand de adevăr suprem da, masele de oi din România mereu au crezut orice minciuna dacă este zisa la televizor sau mai nou pe internet.

#13728
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,626
  • Înscris: 13.06.2004
La Proviţa de Sus era nasol cu telefonia fixă pe vremea centralei manuale, că se auzea prost. În Bucureşti, cu centralele analogice era o.k. la calitatea convorbirii, singura problemă fiind că uneori nu mergea din prima apelul, trebuia să formezi şi a doua oară numărul. Scumpe au fost până a apărut nebunia "Cosmote", că au trebuit să intre şi ceilalţi în horă, că doar ei, marii granzi nu puteau să rămână pe dinafară... probabil fără chestia aia, am fi avut vechile tarife cu salariile de aici.
Mie îmi place că deşi s-a redus numărul de chioşcuri de la "botul calului", încă am magazine destule, dar ce-i drept, nu mai sunt non-stopuri decât la prima staţie şi pentru unele lucruri trebuie să mă duc un pic mai departe.
Da, e bine când nu e prea cald în transportul în comun. Dar când e frig, să dea totuşi drumul un pic la căldură. Îmi plăcea căldura din tramvaiele albastre (aseară am văzut unul), dar cum mă îmbrac gros, aş fi transpirat în căldura aia iarna. Pe vremuri, urcam îmbrăcat gros şi 3-4 etaje, fără să transpir(t). Duse sunt vremurile alea pentru mine.
Măi Neaceaşcă, tatăl tău fuma în maşină? Spaţiu închis (mai ales dacă e cald) + fum de ţigară = naşpa. Foarte naşpa. Pe vremuri visam să se poată fuma în tramvai. La alea albastre, remorca să fie pentru fumători. Sau să fie împărţit vagonul în 2 (tot la alea albastre), ca să se poată fuma. Bine că m-am lăsat.
Facem mişto de ăia de la ţară, dar ăia pot băga cam orice în sobă. Zic cam orice, că dacă vrei aer curat, nu bagi chestii care miros nasol. Avantajul de a avea căldură: poţi aerisi şi iarna, fără a se face foarte frig. La cât curent consum, nu pot să las mult geamurile deschise, că se face frig la loc. Nici ca în trecut, când dacă mă îmbrăcam să ies afară transpiram cu puloverul pe mine nu vreau. Extremele nu-s bune. Da uite, asta cu căldura e o chestie care te face să fii nostalgic(ă) după vremuri care nu au fost neapărat super. Totuşi, eu am avut căldură multă şi în 2006-2009, adică între când începusem să ne permitem mai mult, să socializăm pe internet, nu mai făceam foame şi o criză. Dacă am putea cumva îngheţa (uite ce termen folsesc) lumea la nivelul anilor 2006-2008 (de harneală nu scăpăm dacă vrem s-o ducem mai bine, că aşa e Firea umană), cred că ar fi perefect... pentru Vestici ar merge şi anii '90, că ei o duceau bine pe atunci. Poate şi Japonezi, până în 1997. Hai, că s-a făcut un pic mai cald şi poate ies pe afară, ca să iau traseul inelar spre vremuri un pic mai frumoase.

#13729
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,626
  • Înscris: 13.06.2004
Off-topic: aveam un vecin care fuma des. Adică mai tot timpul cu ţigara în gură. Şi fuma prin toată casa cred. A murit. La 2 săptămâni a murit şi soţia... a avut bronşită, probabil agravată de fumatul pasiv.
Din păcate am avut şi un vecin care a făcut cancer, deşi nu era fumător.   :(   Soţul Lilianei Munteanu.

#13730
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,885
  • Înscris: 14.10.2008
Mi-a scapat topicul asta in Ajun, am citit pe Youtube ieri ca Maxi Jazz de la Faithless nu mai e printre noi, ce melodii faine aveau, intre 1995 si 2005.

https://forum.softpe...jazz-faithless/

#13731
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,626
  • Înscris: 13.06.2004
Nu mi-au plăcut. Ca stil muzical.
Ieri rămăsese tembelizorul pornit şi era pe "America Express -  Drumul Aurului". O recunosc pe Andreea Bălan pe acolo, deşi s-a mai schimbat un pic la faţă. Pe urmă îmi dau seama că era şi cealaltă Andreea, Andreea Antonescu. Deci s-au reunit pentru concurs. Chiar ieri mă gândeam în contextul muzicii proaste la formaţia Andre.
În anii '90, la început de anii '000 visam la lansări de rachete spaţiale, la călătoria în spaţiu. Acum visăm doar să nu crească preţurile.

#13732
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,885
  • Înscris: 14.10.2008
God is a DJ se auzea demential pe Thomson. Acel televizor era bun rau pentru muzica, dar si-a trait viata pe politica si meciuri la tata in sufragerie. Cand a ajuns la mine in liceu, era deja bolnav si mi-a distrus verile, in special cele din 2002 si 2005.

#13733
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,626
  • Înscris: 13.06.2004
1) Alea în carcasă de lemn/furnir aveau ele o anumită "fonetică", dar pe urmă s-a trecut exclusiv la plastic, că era mai ieftin şi mai rapid de făcut. Acum s-a rezolvat problema prin evoluţia difuzoarelor... no, dacă e ceva mind blowing la perioada recentă e că au reuşit să facă difuzoare mici şi destul de perfromante calitativ (adevărat că nu se compară încă cu nişte boxe adevărate)... acum 25 de ani nu reuşeai să scoţi prea multă calitate dintr-un asemenea difuzor. Nu-s difuzoare de studio sau de audiofil, dar pentru cine are mici pretenţii, sunt bune.
2) Şmechere erau alea la care puteai conecta boxe externe. La noi abia după 1989 au apărut aşa ceva în comerţ, noi sau s.h. Probabil mai găseai în uz la ţară celebrele televizoare Zdielano v S.S.S.R., "Rubin" 102 (la Proviţa era unul la bowling/popice, dar nu cred că era funcţional). Ajunse azi piese de colecţie. Eh, au existat şi variantele '201' şi '202', duble ca înălţime, care aveau ditamai difuzoarele, dar nu au fost vreodată importate la noi; aveau şi radio F.M. pe 65-73 M.Hz. ca f.d. De ce s-a distrus la Marea Debarasare, nu vreau să-mi amintesc.   Posted Image
3) Până la urmă ai ajuns cam la aceiaşi concluzie în ceea ce priveşte viitorul. Dacă cineva se leagă de persoana mea sau a lui Neaceaşcă, îl rog/o rog frumos să studieze perioada din 1997 până acuma, adică vreo 3 epoci (sau poate 4). Să vedem dacă e în stare să tragă o concluzie. Viitorul poate fi de aur, că dacă e să luăm exemple trecutului au existat perioade (nu în România din păcate) în care s-au făcut lucruri minunate, dar acest lucru e imposibil azi din cauza harnelii. Şi nu mă pot adopta la urât. Şi nici la singurătatea digitală. Şi nici la faptul că pe mulţi digitalul îi prosteşte, deşi ar putea să facă cea mai mare revoluţie educativă din istoria umanităţii.
4) No, deşi nu mă mai pasionează auto (prea multe în Bucureşti, anumite chestii sociale), mă uitam cu totul alt scop mai devreme pe net (căutam despre prima linie de troleibuze din Bucureşti... la inaugurare în poză apare şi un "Buick" de care îmi doream; comuniştii importau maşini capitaliste noi) şi am ajuns la pagina asta: https://www.simplybu.../?page_id=12043
Până să se înmulţească maşinile, nu era mare problemă cu poluarea. Mai mult decât că erau vechi era problemă de carburant, că ăla prost cam genera poluare în cazul vehiculelor mici.
Mentalităţi idioate contra maşinilor vechi existau şi pe atunci. Dar în sinea ta, dacă chiar ţineai la o maşină şi era una veche şi frumoasă, te simţeai ca un mic burghez. Să ai ceva capitalist, dar model mai scump din anii '60. Eu îmi doream ceva din anii '30. Ah, se zice că femeile nu suportă maşinile vechi. La mine în zonă e o Japoneză de prin 1987-1988, nu în stare prea bună, care însă e condusă ocazional de o ... tanti. M-a mirat. Acum ceva zile am văzut şi un "S.E.A.T." din ăla pătrăţos, probabil anii '80 condus tot de o tanti. Deci mai sunt şi excepţii. Idem cu tinerii care repară, recondiţionează maşini vechi (şi nu mă refer la o anumită marcă preferată de cocalari) şi în felul ăsta le dau un fel de lecţie ălora mai mari care au uitat... Ah, la Proviţa avea cineva un 'Wartuburg' din ăla rotunjit, vopsit alb cu roşu; în 1998; persoană de maxim 30 de ani.
Păcat că în loc să fie protejate, multe clasice au ajuns la fier vechi. Impotenţă umană, mai 1 vezi dacă vrea să le salveze cineva şi abia după aia le casezi eventual. Birocraţi, "modernişti", "progresişti", "iecologişti", aceleaşi specimene.
Iar vehiculele vechi (aici includ cam tot ce se mişcă pe roţi), dar şi alte chestii vechi precum clădiri, aparate, eh, au farmecul lor, pe când dacă te apropii de anii '80-'90-'000, dacă se degradează ceva, repede ajunge urât. Cum nu prea mai vezi maşini care să aibă cel puţin 25-27 de ani de viaţă, vă invit să faci experienţa asta cu clădiri... na, un bloc ante-comunist sau chiar din primii 12 ani de comunism, tot arată decent, chiar şi cu faţa neîngrijită. Luaţi blocuri mai recente să vedeţi cum e... mai ales blocuri iefinache. Ah, până şi "Dacia" 1310 din prima serie arată mai o.k. în stare rablă decât o rablă modernă, care pare să se dezintegreze în absolut. Pe acel site apărea şu un "Mercedes" Ponton (ăsta mai exact), vopsit în cel mai mârlnănesc stil posibil. Eh, tot arăta bine în halul ăla... ce lucru nou reuşeste să facă asta?
Şi ia să vedem, ce atrage mai mult atenţia, o maşină recentă, la modă, sau ceva la fel de confortabil ca trenul, adică vreo Americană veche?   Posted Image
5) Ce mişto erau banchetele alea duble de la tramvaiele albastre (nu aveau toate). Şi aveau şi geamuri mari, să priveşti lumea. O plăcere frumoasă de a vedea oraşul, plăcere dispărută.

Edited by djl, 22 February 2023 - 01:23.


#13734
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,540
  • Înscris: 02.09.2006
Cu ce sens folosesti  asa de des cuvintul ''Ah'' la inceputul unei propozitii?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate