Ce ai mancat azi?
Last Updated: May 17 2024 19:35, Started by
Jo_jo
, Aug 26 2005 10:34
·
274
#33211
Posted 18 January 2022 - 15:15
Am reușit sa fac o supa crema bavareză de cartofi, cu felii de cârnați Afumați. Am reușit sa și mănânc jumătate de bol.
Și-o bucățică mică de millefeuille |
#33212
Posted 18 January 2022 - 16:33
Ca a venit vorba de sare, am ramas fara sare si aveam o punga de sare neagra de Himalaya. A durat vreo doua saptamani pana mi-am dat seama ca mirosul nu era de la carne ci de la sare. Un miros din ala de oua clocite, de sulf, oribil. In caz ca aveti fantezii cu sare obscen de scumpa.
|
#33213
Posted 18 January 2022 - 16:40
MembruAnonim, on 18 ianuarie 2022 - 16:33, said:
Ca a venit vorba de sare, am ramas fara sare si aveam o punga de sare neagra de Himalaya. A durat vreo doua saptamani pana mi-am dat seama ca mirosul nu era de la carne ci de la sare. Un miros din ala de oua clocite, de sulf, oribil. In caz ca aveti fantezii cu sare obscen de scumpa. sarea aia e foarte sanatoasa si foarte nepoluata, caci se extrage adanc din munte . A mea e rozalie spre culoarea visiniu. E asa de frumoasa ca o tin ca decor. Am doua bucati mari aduse de familia mea din Nepal |
#33214
Posted 18 January 2022 - 18:12
super, Irina!
cand aveam o sursa verificata de vitel, am incercat si noi un preparat din pulpa. nu prea a fost incantat familionul. acum nu mai am nici sursa, a zis ca nu merita munca la animale. cred ca ar fi iesit mai spectaculoasa poza daca faceai taietura perpendicular pe fibra carnii. |
#33215
Posted 18 January 2022 - 18:27
Machmaldus, on 18 ianuarie 2022 - 16:40, said:
sarea aia e foarte sanatoasa si foarte nepoluata, caci se extrage adanc din munte . A mea e rozalie spre culoarea visiniu. E asa de frumoasa ca o tin ca decor. Am doua bucati mari aduse de familia mea din Nepal Diferenta intre sarea roz de Himalaya si sarea neagra de Himalaya, este cum sa spun, ca in viata reala Iar la cate alte mizerii mancam, gradul de poluare al sarii ar trebui sa fie fix ultima noastra problema. Edited by MembruAnonim, 18 January 2022 - 18:28. |
#33216
Posted 18 January 2022 - 18:30
Somon la gratar cu legume prajite, telina, fenicul, morcovi si brocoli, sosul de lamiie a fost cu capere si masline verzi, vinul un rose sec de la Siel, un cupaj interesant.
Attached Files |
#33217
Posted 18 January 2022 - 18:34
MembruAnonim, on 18 ianuarie 2022 - 18:27, said:
Diferenta intre sarea roz de Himalaya si sarea neagra de Himalaya, este cum sa spun, ca in viata reala Iar la cate alte mizerii mancam, gradul de poluare al sarii ar trebui sa fie fix ultima noastra problema. pai atunci de ce ti-ai cumparat sarea aia de Himalaya? Ca sa dea bine la carne? |
#33218
Posted 18 January 2022 - 18:37
Canarel, taietura e perpendiculara. Poza e cum e...Carnea buna-buna!
Edited by irina2014, 18 January 2022 - 18:37. |
#33219
Posted 18 January 2022 - 20:11
MembruAnonim, on 18 ianuarie 2022 - 16:33, said:
... o punga de sare neagra de Himalaya. A durat vreo doua saptamani pana mi-am dat seama ca mirosul nu era de la carne ci de la sare. Un miros din ala de oua clocite, de sulf, oribil. In caz ca aveti fantezii cu sare obscen de scumpa. Nu e ciudat ca o sare care a stat sute de mii de ani in munte are brusc un termen de valabilitate de un an cand iti este vanduta? Aplic regula de bautor caci la mancare nu ma pricep: daca vad termen de valabilitate la vin sau tarie, nu cumpar. S-a gasit miere de albine in mormintele faraonilor ce putea fi mancata, aveti grija ce cumparati cand e vorba de produse ce rezista mai ceva ca un arbore sequioa. Ma sperie in schimb laptele ce se spne ca rezista mai mult de o saptamana de zile (desi trei zile era maximul la laptele muls de la vaca, oaie, capra). Edited by Bogdansv1, 18 January 2022 - 20:12. |
#33220
Posted 18 January 2022 - 20:25
Bogdansv1, on 18 ianuarie 2022 - 20:11, said:
Nu e ciudat ca o sare care a stat sute de mii de ani in munte nu e ciudat ca tot mapamondu' asta mananca musai sare roz de Himalaya si Himalaya e tot pe pozitii, bine-merci? on: am prestat un risotto cu champignoane brune si, la final, i-am tras o mantecatura cu niste gorgonzola dolce. oliac' di trufa deasupra si-a iesit mult mai bun decat cu parmezan, care nu se topeste asa bine ca gorgonzola. da' are-o culoare... vai, vai! |
|
#33221
Posted 18 January 2022 - 20:42
Se pare ca se va modifica legislatia EU cu reglementarile alimentare, vot fi introduse si alimente fara termen de valabilitate, nu doar bauturi.
Oricum era o ciudatenie si cu produsele maturate, parmezanul exista maturat 36 luni dar avea termen de valabilitate 3 luni, adica dupa ce a stat la maturat 3 ani expira rapid, dar in acelasi timp exista si maturat 12 luni sau 24 luni care la fel, expirau rapid. In unele cazuri nu se acceptau la vanzare produse care foloseau mucegai pentru maturare din considerente de siguranta alimentara.Trebuiau autorizatii sanitare, certificate de conformitate cu valabilitate pe fiecare lot sa nu mai spun ca unele magazine refuzau sa primeasca Jamon Serrano pentru ca era mucegait, il trimiteau inapoi ca era stricat. |
#33222
Posted 18 January 2022 - 21:24
#33224
Posted 18 January 2022 - 21:51
Exista o explicatie! Cand gatesc imi place sa folosesc sare rasnita proaspat, sare si piper. Sarea asta de Himalaya e singura care se gaseste in cristale suficient de mari pentru asta. In ziua fatidica am ramas fara sare asa ca am zis sa folosesc din asta neagra, cumparata din curiozitate si evident niciodata folosita. Asa cum e in punga nu miroase, in fond e doar sare, nu? Gresit, in contact cu mancare pute al naibii, pute a carne din aia maturata imediat ce o scoti din ambalajul vidat. De aici si confuzia, ca initial am zis ca e carnea. Dar apoi salata beouf, am zis o fi fost de la vita fiarta. Dar apoi supa, omleta, intr-un final mi-a picat fisa.
Si o poza, care face cat toate cuvintele de mai sus. Attached FilesEdited by MembruAnonim, 18 January 2022 - 21:51. |
#33225
Posted 18 January 2022 - 21:59
Eu folosesc sare din aia rozalie tot cu rasnita reglata sa o scoata mai grauntoasa, nu fina.Sare fina am separat, o folosesc unde trebuie sa se dizolve rapid, la salata de exemplu, la gratar pe carne nu merge decat grauntoasa.
|
|
#33226
Posted 18 January 2022 - 22:02
Si eu folosesc sare fina la apa in care fierb paste sau oase si m-ar durea mana sa rasnesc atata.
|
#33227
Posted 18 January 2022 - 22:46
FC72, on 18 ianuarie 2022 - 20:42, said: Oricum era o ciudatenie si cu produsele maturate, parmezanul exista maturat 36 luni dar avea termen de valabilitate 3 luni, adica dupa ce a stat la maturat 3 ani expira rapid, dar in acelasi timp exista si maturat 12 luni sau 24 luni care la fel, expirau rapid. Gandeste-te ca pana si la un borcan cu conserve daca il deschizi, trebuie sa ii consumi continutul intr-o anumita perioada, nu ii pui capacul si il mai deschizi dupa 2 ani. |
#33228
Posted 19 January 2022 - 13:13
Bogdansv1, on 18 ianuarie 2022 - 20:11, said:
Nu e ciudat ca o sare care a stat sute de mii de ani in munte are brusc un termen de valabilitate de un an cand iti este vanduta? Aplic regula de bautor caci la mancare nu ma pricep: daca vad termen de valabilitate la vin sau tarie, nu cumpar. S-a gasit miere de albine in mormintele faraonilor ce putea fi mancata, aveti grija ce cumparati cand e vorba de produse ce rezista mai ceva ca un arbore sequioa. Ma sperie in schimb laptele ce se spne ca rezista mai mult de o saptamana de zile (desi trei zile era maximul la laptele muls de la vaca, oaie, capra). Vinul chiar nu rezista cine stie cat, asa ca daca vrei sa bei ce scrie pe sticla nu ai cum sa il tii 5 ani, decat daca e voirba de un vin special care se preteaza la invechire. Laptele e pasteurizat, de-aia rezista si nu se acreste. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users