Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce avem de platit in 2024 la cump...

La mulți ani @Arader!

La mulți ani @gabiroa!

La mulți ani @gerbil!
 La mulți ani @Therockstar!

Suspect Frauda Informatica

Scari interioare

Parcare gratis Romexpo
 Limbaj de programare RUST

Despre titularizare si definitiva...

date personale angajat

Intelectualii Romaniei
 Gaina rasa Brahma bolnavioara

Recomandare SmartWatch pe care po...

Concediu Vasiliki

Funcție WhatsApp
 

Ce ai mancat azi?

* * * * - 31 voturi
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
41094 răspunsuri în acest subiect

#24229
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.541
  • Înscris: 04.03.2014
niste cartofi noi la cuptor, nu grozavi,cam fara gust, langa care am pus, spre final, ceva sparanghel

de curiozitate, am luat niste galusti cu prune congelate, si am pus la cuptor cateva - nu e rau deloc, cu ceva smantana alaturi

Fișiere atașate


Editat de irina2014, 19 mai 2019 - 18:38.


#24230
canarel

canarel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.584
  • Înscris: 13.10.2010
io am facut shparanghelul  :lol: la cuptor, invelit in niste bacon, si l-am scapat cam mult, s-a inmuiat si n-a prea avut farmec.

ar tb recidiva, dar am ceva sechele, mai ales ca nici la pret nu-i prietenos.

#24231
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 36.547
  • Înscris: 04.05.2006
Nu-l lasa mai mult de 5 minute la 180 grade.
Mai bine sa fie mai crocant, decât sa fie prea moale.

#24232
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.541
  • Înscris: 04.03.2014
eu iau cand e la reducere, 9 lei, fata de 16-18. Se consuma ca atare, nu pe post de garnitura, asa ca dintr-un buchet din ala nu intelegi mare lucru.

am la cuptor niste spata masata cu rub din ala facut in casa pt. coaste "de pub"

chiar, isi aminteste cineva de Sidney, anii '2000, piata victoriei?

#24233
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.391
  • Înscris: 03.08.2004

View Postrichelieu, on 19 mai 2019 - 13:02, said:

...
Tuslama
Vreau si eu reteta. O am de ceva vreme in plan dar nu am gasit o reteta care sa ma convinga.

#24234
Vlad_22

Vlad_22

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 13.016
  • Înscris: 16.07.2015
Sarmale cu mămăliguță și niște cartofi prăjiți cu roșii, castraveți etc.

View Postrichelieu, on 19 mai 2019 - 13:02, said:

Ciorba ardeleneasca de salata (cu afumătură și tot tacâmul :D)
Tuslama
Acum as sari pe ciorba aia ardeleneasca, daca ar fi in fața mea. ;)

Editat de Vlad_22, 19 mai 2019 - 19:35.


#24235
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 36.547
  • Înscris: 04.05.2006
Rețeta in sine e destul de simpla:
1:1 burta și oase de vita (sa aibă și ceva carne dar și oase cu valoare)
Se fierb împreuna la foc mic pana când burta se înmoaie și carnea se ia de pe os. In ultimele 20 minute, adaugi legume de supa: morcov, țelina, păstârnac, ceapa. Acum merge sa potrivești  și de sare și piper.
Strecori supa și o pui la fiert, o reduci la jumătate.
Burta și carnea le porționezi in bucăți potrivite, ceva mai mari decât la ciorba.
Incingi intr-o oala/tigaie, o lingura de ulei și una de unt. Rumenesti cărnurile. Presari o lingura de faina pentru fiecare 500ml de supa. Prăjești și faina, fără sa o rumenesti...și stingi cu supa. Îngroși sosul la foc mic.
Separat, faci un amestec 1:1 de iaurt grecesc și smântâna fermentată. Eu folosesc jumătate din cantitatea de supa, adică la 500ml de supa, 250-300ml de amestec. In acesta, încorporezi usturoi făcut pasta, după gust.
La final, îl adaugi la tuslama. Reduci cât vrei tu sa ai de gros rezultatul.
Mie îmi place sa înmoi pâine in el și îl las mai lichid nitel.

Cam asta e toată filosofia :)

#24236
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.391
  • Înscris: 03.08.2004
Suna bine, o execut in week end.

#24237
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 36.547
  • Înscris: 04.05.2006

View PostVlad_22, on 19 mai 2019 - 19:34, said:

Acum as sari pe ciorba aia ardeleneasca, daca ar fi in fața mea. ;)
Este cea mai buna ciorba pentru sezonul de vara. Cel puțin după gustul meu :))
Îmi place și rece, poate chiar mai mult rece.

#24238
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 40.491
  • Înscris: 13.01.2011
Chiftele din carne de vită, salată mixtă, salată verde/castravete.

Fișiere atașate



#24239
canarel

canarel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.584
  • Înscris: 13.10.2010

View Postcrisstonne, on 19 mai 2019 - 21:46, said:

Chiftele din carne de vită,

as incerca si eu, dar mi-e ca-mi ies niste gloantePosted Image
ce-ai mai pus in carne?

#24240
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.541
  • Înscris: 04.03.2014
daca nu vrei sa pui paine/pesmet/cartof/alte legume, trebuie sa framanti foarte-foarte bine compozitia. Si niste lichid (apa, supa, vinut)

#24241
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 36.547
  • Înscris: 04.05.2006
Și grasimeeeee :D.

#24242
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 40.491
  • Înscris: 13.01.2011
Ceapă și ierburi, în cantități mai mari.

Ce gloanțe.
Dacă le mănînci fierbinți, calde de fapt, mormăi de plăcere.
Se pot face și în amestec, 50% vită, 50% porc.

De obicei așa le facem, amestec.
Mai rar doar carne de vită.

#24243
canarel

canarel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.584
  • Înscris: 13.10.2010

View Postirina2014, on 20 mai 2019 - 10:02, said:

daca nu vrei sa pui paine/pesmet/cartof/alte legume, trebuie sa framanti foarte-foarte bine compozitia. Si niste lichid (apa, supa, vinut)

oooo, irina, iti imaginezi ca am la activ cateva mii de chiftele prestate-n viata asta!!!

View Postcrisstonne, on 20 mai 2019 - 17:11, said:

Ceapă și ierburi, în cantități mai mari.

Ce gloanțe.
Dacă le mănînci fierbinți, calde de fapt, mormăi de plăcere.
Se pot face și în amestec, 50% vită, 50% porc.

De obicei așa le facem, amestec.
Mai rar doar carne de vită.

exact, la asta ma refeream, ca din amestec de carnuri am facut la greu.
cartof/pesmet...carbs de-astia,  la chiftele, evit.
de obicei pun dovlecei rasi si storsi, ceapa si usturoi verzi, verdeata multa si cand a fost musai nevoie si de-altceva, am pus fulgi de ovaz.

Editat de canarel, 20 mai 2019 - 18:27.


#24244
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.541
  • Înscris: 04.03.2014
categoric, imi dau seama in ce liga joci, dupa cate feluri de mancare faci intr-o zi :)

un sfat redundant, asadar ;)

am facut o mancare rapida de varza noua , cu mult piper si marar, si cateva cherry stranse prin congelator. Imi place sa pun si corcoduse, dar sunt inca mici, cu samburele neformat, amarui-acrisoare

#24245
Deenman

Deenman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.570
  • Înscris: 22.09.2013
Voiam ușor, acu nu cred că e ușor ușor. Mai am un sos picant.

Fișiere atașate



#24246
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.541
  • Înscris: 04.03.2014
As manca un Jnitzel, din ala subtire, mare, valurit, crocant

Dar mananc: o mini pulpa de curcan la cuptor, cu o salata din 2 dovlecei tagliatelizati, soia, balsamic, ceapa verde.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate