Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...

Merita Lumix FZ82 in 2024?

Nu pot activa Memory Integrity

Supratensiuni accidentale
 Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...

Mother's Day

Recomandare aparat de vidat alime...
 Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...

Samsung S90C vs LG C3
 Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady

Blocurile goale! Orase in car...
 

Cu masina, spre Turcia

* * * * * 7 votes
  • Please log in to reply
14152 replies to this topic

Poll: IMPORTANT (20 member(s) have cast votes)

Chestionarul e fictiv, doar pt a tine anuntul in capul fiecarei pagini. Va rog sa nu votati in el !

  1. Mai sus este topic PINNED dedicat taxelor de drum. (7 votes [35.00%])

    Percentage of vote: 35.00%

  2. Topicul se numeste "HGS / OGS in Turcia - mic ghid". (13 votes [65.00%])

    Percentage of vote: 65.00%

Vote Guests cannot vote

#6211
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,396
  • Înscris: 29.11.2001
Nu, nu am fost niciodata in Antalya. In Turcia am fost de multe ori, insa cu treaba. In general cu masina, o data am ajuns cu avionul. Ma rog, de destule ori in tranzit prin aeroport, insa aia nu are legatura (urasc aeroportul ala, cu oamenii "mici" aflati in functii de raspundere de tot cacatul, cu interminabile cozi la informatii, pasapoarte, checkin, security sau cine mai stie pe unde, cu smoking area in cvasi natura etc).

Insa in zona de sud-est nu am coborat mai jos de Izmir.

#6212
totonel2001

totonel2001

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 157
  • Înscris: 24.03.2002
M-am exprimat eu gresit cu Antalya. Ma intereseaza Bulgaria, daca ai fost de curand pe unul din trasee cum este drumul. Dupa aceea, catre Antalya nu sunt probleme. Bulgaria este mai "problematica"

#6213
ty_ty

ty_ty

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 14.08.2006
Am fost eu anul trecut pe Razgrad, Turgoviste, Kotel etc... dimineata devreme... drumul e bun cu mici exceptii, respectiv intre Razgrad si jumatatea drumului spre Turgoviste si apoi mai rau este pe centura orasului Elhovo.
Din ce am citit pe aici si pe alte forumuri se pare ca varianta cealalta de care ziceai este mai buna - adica prin Gurkovo.
LE: https://goo.gl/maps/lU7Od

Edited by ty_ty, 06 August 2014 - 16:48.


#6214
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,396
  • Înscris: 29.11.2001
Cred ca ai vrut sa spui Sliven - Yambol, nu Shumen - Yambol (nu se pupa Shumen pe traseul ala).

Cred ca ar fi asa: daca ma grabesc RAU, ma duc pe Razgrad, daca nu, pe Nova Zagora - A1 - Yambol (pentru 12 km in plus as alege varianta pe A1).

Drumurile sunt comparabile, doar ca pe Gurkovo ceva mai mult trafic greu decat pe Razgrad.

ty_ty: corect, eu am fost anul asta de cateva ori pe ambele, si spre Grecia (a fost inchis Na Republika datorita inundatiilor), si spre Turcia. Elhovo se face prin oras, NU pe centura.

Am scris destul de mult despre drumurile astea pe topicul cu Grecia: http://forum.softped...page__st__12600 (ultimile 3-4 saptamani). Despre Razgrad cred ca am scris si pe aici, prin iunie.

#6215
queenly

queenly

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 04.02.2009

View PostTyby, on 05 august 2014 - 16:44, said:

queenly, aici ar fi multe de povestit / comentat.

Istanbulul poate fi ori muma, ori ciuma. De la Avcilar la Pendik poti face intre o ora si 8 ore (NU, NU am gresit!). Credeti-ma, cand faci 70 de km in 8 ore (fara opriri, fara intrare efectiva in Istanbul) ti se ia grav de tot. Depinde foarte mult de ora, ziua si - eventual - sarbatoarea in care nimeresti pe traseu. Oricum, daca va programati traversarea Bosforului, faceti-o in asa fel incat sa ajungeti in zona Avcilar dupa ora 21:00 - 22:00, este mai sigur. In NICI UN CAZ dimineata sau dupa-amiaza, dupa ora 18:00. Puteti avea noroc, insa puteti avea si ghinion cat carul! (aia cu 8 ore e traita, nu e din povesti!).

Una dintre optiunile de luat in calcul ar fi ferry de la Yenikapi la Yalova (vreo 70 de lire EUR (120 lire) parca de auto - sper sa nu gresesc, traversarea dureaza cam 1h:40, orele sunt destul de stranse - verificati on-line cu mare atentie si incercati sa ajungeti la ferry cu macar 45 - 60 de minute inainte de plecare, mai ales daca este ultima).

A doua optiune este intr-adevar ferry de la Pendik, insa as mai face vreo 30 de km si m-as duce la Gebze, unde ai avantajul mai multor linii de ferry si cu program non-stop. Daca tin bine minte, ultima data (acu aproape 2 luni) am dat 60 de lire si pe un sens, si pe celalalt. Traversarea dureaza vreo 30 de minute, drop-point este irelevant (vreo 10 km - 12 km inainte de Yalova), pe malul sudic al Marmarei se circula relativ OK.

Am ales de vreo 2 ori si ocolirea Marmarei, sincer nu merita. De fiecare data am ajuns noaptea tarziu, si sa mai faci inca 100+ km cu TIR-urile mergand "ca la turci", cu un trafic de noapte incredibil de aglomerat mai tot timpul nu prea merita. La costuri iesi cam la fel, la timp mai bine cu ferry, la oboseala tot pentru ferry as opta. In zona Yalova - Altinova sunt cateva hoteluri accesibile, insa nu foarte fancy (sa nu aveti expectante prea mari). Se negociaza preturile la sange, in general variaza intre 100 si 150 lire (30 - 50 EUR / noapte).

Sa mai spun si ca o alta varianta este traversarea pe partea cealalta (Dardanele), pe la Gelibolu. Nu am facut calcule de distante, insa drumurile sunt relativ OK si putine sanse sa prindeti pe undeva traficul din Istanbul.

Revin la traversare Istanbul (Bosfor in special):
- mai tot timpul peste Bosfor e trafic intens, si sunt multe dopuri pe traseu (in general la toll-uri si in apropierea iesirilor mari de pe autostrada), insa - in pofida senzatiei cel putin neplacute si a aspectului vizual - sunt de cele mai multe ori mai rapide decat par
- o traversare a Bosforului, de la intrarea in trafic (cam in dreptul Avcilar) dureaza in mod normal 2-3 ore, cu noroc 1 ora - 1 ora si jumatate, cu ghinion 7-8 ore. E riscanta, insa solutiile sunt putine si nu neaparat mult mai bune (vedeti ce scriam mai sus de ferry la Yenikapi).
- atentie mare la trafic, mai ales in orele de varf, pare destul de haotic si trebuie sa fii pregatit sufleteste. Cu putin antrenament, schimbarile inspirate de benzi, impreuna cu incadrarea rapida in trafic, iti pot salva timpi destul de buni.
- tot referitor la trafic, nu circulati ca in Romania. Daca vrea unul sa va intre in fata, lasati-l. Veti fi si voi lasati la randul vostru (se "pazeste" fata in Turcia!). Semnalizarea celorlalti este de multe ori optionala, insa va recomand sa o folositi din plin, va va ajuta.
- soferii de TIR-uri si camionete merg pe principiul "sunt mare si ma doare fix in ..." - sunt destui care au niste capace cel putin "interesante" la roti, cu ceva lame care ies in afara - nu radeti, nu sunt placute pe tabla elementelor laterale ale autoturismelor voastre.

Succes!

Multumesc frumos tuturor pentru raspunsuri! Tyby, nu degeaba faci parte din grupul super moderatorilor!!!
Dupa ce am mai "rasfoit" putin forumul si ne-am mai sfatuit cu reprezentantul agentiei de la care am luat biletele, am schimbat traseul, urmandu-l pe cel care ocoleste Istanbulul, cu trecere prin Gelibolu, prima noapte in Bandirma sau Erdek, iar a doua pe langa Antalya. Cele doua cazari le cautam pe undeva pe malul marii, pentru a beneficia cat mai mult de cele cateva zile de vacanta pe care le avem pe an. Vrem sa avem un drum mai relaxat, avand in vedere ca nu mergem doar noi, 2 adulti, ci si cei doi copii ai nostri. Intentionam sa facem rezervari pentru cele doua opriri, pe booking.com. Ceea ce nu inteleg din ce citesc pe aici si ce vad pe booking, este diferenta mare de pret pentru o noapte de cazare (de ex. pe booking preturile pentru o camera cu mic dejun inclus pornesc de la 100 euro, iar pe forum citesc de 30-50 euro).

#6216
ty_ty

ty_ty

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 14.08.2006
Dacă îmi permiți un sfat îți recomand drumul prin İzmir cu intermediara cu tot.  Din İzmir apoi pe autostrada spre Aydın și apoi drumuri naționale prin Denizli, İsparta și Antalya.
LE. Iar pentru hotelurile de tranzit nu am folosit niciodata rezervare in avans...am oprit unde am vazut mai multe hoteluri si le-am luat la rand pana am gasit ceva sa imi placa

Edited by ty_ty, 06 August 2014 - 18:17.


#6217
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,396
  • Înscris: 29.11.2001
queenly - multam de apreciere, bucuros sa ajut.

Referitor la cele doua opriri, poate va mai ganditi. Drumul este "facubil" in doua zile, chiar si cu 2 copii (consider ca e mai chinuitor pentru ei ca a treia zi sa-i urci iarasi in masina, chiar si pentru inca doar 100 km).

Pana la Gelibolu aveti undeva la 750 km (more or less), care inseamna cam 10 ore de drum. Pana la Badirma mai sunt inca vreo 125 de km. In total ies la vreo 870 de km - cam 12 ore pentru prima zi.

Mi-e greu sa cred ca - daca reusiti sa treceti la Gelibolu in prima zi, nu veti face inca 750-800 km in a doua zi, prin Turcia. Si mai castigati o zi astfel.

Insa apar alte discutii, ceva mai ... sensibile.

1. Hotelurile de pe traseul Lapseki - Biga - Badirma sunt rare, putine si "slabute" (poti pune extrem in fata tuturor caracteristicilor de mai devreme). Ultima data am gasit cu mare greutate un hotel (la 1 noaptea nu mai conta, de orice fel) prin Biga, pana acolo nexam, zero. Cele cateva gasite pe navigatie ori erau inchise, ori pur si simplu nu existau. Intamplator a fost relativ ok ce am gasit dupa mai bine de o ora si jumatate de cautari (am stat la Kosdere Hotel, cu 155 TL pentru doua camere, mic dejun inclus).

E de preferat, daca ajungeti la concluzia ca e gata ziua, sa cautati in Gelibolu sau Lapseki ceva cazare, daca nu, mergeti direct in Biga, nu pierdeti timpul pe traseu, dar cautati / rezervati inainte de a ajunge (primele doua hoteluri din Biga, si ceva mai rasarite, erau full).

Zona Bandirma - Erdek nu o cunosc, insa pot spune ca zona Marmara nu e prea puternic orientata spre turism, ci e o zona destul de industriala, iar facilitatile de cazare sunt "mulate" pe acest profil. Nu va faceti asteptari foarte mari.


2. Pe de alta parte, opririle (una / doua) vor fi opriri de tranzit, nu cred ca are rost sa le ganditi ca opriri "de vacanta" si sa cautati neaparat facilitati in acest sens. Din experienta, dupa ce mergeti 800+ km cu masina veti aprecia ceva hrana pentru sanatate, patul si micul dejun de a doua zi, cand plecati iarasi la drum.


3. Ca traseu, cred ca m-as orienta pe coasta estica (Izmir) spre Alanya - distanta este cam aceeasi (+/- 20-30 km), insa drumul cred ca e si ceva mai bun calitativ si mai placut, si veti gasi si facilitati mai multe de toate felurile. Turcia continentala este destul de anosta si saracacioasa.


Personal am plecat pe la 11 dimineata din zona Galati, am trecut cu ferry pe la 10 noaptea (tot vreo 750 de km pana la Gelibolu, la fel ca in cazul vostru), am ajuns dincolo la 11:30 si m-am oprit aproape de 3 AM aproape de Izmir (Aliaga), unde aveam deja rezervare la un hotel ok (Prestige Donmez, vreo 140 TL / noapte). Insa am mers singur, si nu ma duceam in vacanta. De la ferry mai sunt aproape 300 de km, iar drumurile sunt bune, insa se lucra in draci in noiembrie anul trecut. S-ar putea sa nu va coafeze o distanta asa lunga, insa decat sa bateti 120 - 130 km prin camp spre Bandirma, mai bine o luati pe partea asta, zona e mult mai animata si mai ... prezenta, si va puteti stabili un target undeva pe traseu (ex. Burhaniye, unde sunt cateva hoteluri ok).

Cunoscand drumul destul de bine, cred ca m-as duce cu target Burhaniye - Aliaga - Izmir, cu oprire doar o noapte, si Alanya ca target a doua zi.

PS: Booking-ul este destul de "ciudat" pe Turcia (ne-turistica, cel putin). La ei se negociaza la sange cazarea, mai ales la ore tarzii. Rezervarea iti asigura (ma rog) o camera, insa pretul pe care il poti obtine "la fata locului" poate ajunge (real) si la jumatate din cel ante-contractat, insa cu ceva riscuri. Daca as pleca in vacanta, cu familia, mi-e greu sa spun ce varianta as alege sigur, nu cred insa ca mi-as pune problema de 15-20-30 EUR in plus.

Drum bun si vacanta placuta!

#6218
alexalb

alexalb

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 174
  • Înscris: 04.04.2008
traseul pe care l-am urmat eu si mi s-a parut excelent . La dus l-am facut in 5 h mers regulamentar la virgula la intoracere l-am facut in 3.5 h mers neregulamentar.

#6219
dcr

dcr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,022
  • Înscris: 01.05.2004

View Postradurobertin, on 05 august 2014 - 21:22, said:

Daca ma puteți lămuri si pe mine regula de circulație in giratoriu,in unele locuri acorda prioritate cei aflați in giratoriu,in altele au prioritate cei aflați in giratoriu.
La turci este cum a fost si la noi pana acum cativa ani, in giratoriu se aplica prioritatea de dreapta :)  Dar cea mai importanta regula la turci este sa nu lovesti cu fata, indiferent ce faci sa nu lovesti cu fata.
Daca esti pe un drum fara prioritate si vrei sa intri in intersectie, scoti mana pe geam si-i ceri sa stea si, rapid de tot, te bagi in intersectie. E stilul lor si functioneaza perfect :).

#6220
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,396
  • Înscris: 29.11.2001
dcr, ce inseamna "pana acum cativa ani"? Ca eu am permisul de vreo 20 de ani, si nu tin minte sa fi fost alta regula a prioritatii in sensul giratoriu decat cea actuala! In rest, sunt de acord cu ce spui mai sus (cu mentiunea ca sunt multe "giratorii" nesemnalizate ca atare la ei, in care se aplica - normal - regulile generale de circulatie).

http://ankara.mae.ro/node/347?page=2

#6221
totonel2001

totonel2001

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 157
  • Înscris: 24.03.2002

View PostTyby, on 06 august 2014 - 16:39, said:

Cred ca ai vrut sa spui Sliven - Yambol, nu Shumen - Yambol (nu se pupa Shumen pe traseul ala).

Cred ca ar fi asa: daca ma grabesc RAU, ma duc pe Razgrad, daca nu, pe Nova Zagora - A1 - Yambol (pentru 12 km in plus as alege varianta pe A1).

Drumurile sunt comparabile, doar ca pe Gurkovo ceva mai mult trafic greu decat pe Razgrad.

ty_ty: corect, eu am fost anul asta de cateva ori pe ambele, si spre Grecia (a fost inchis Na Republika datorita inundatiilor), si spre Turcia. Elhovo se face prin oras, NU pe centura.

Am scris destul de mult despre drumurile astea pe topicul cu Grecia: http://forum.softped...page__st__12600 (ultimile 3-4 saptamani). Despre Razgrad cred ca am scris si pe aici, prin iunie.

Da, desigur. Era vorba despre Sliven. Din graba...

#6222
eusebiuvintila

eusebiuvintila

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 17.03.2009
Varianta Ruse - Byala - Veliko Tarnovo - Gurkovo - NOVA ZAGORA - POLSKI GRADETS - MADRETS - GLAVAN - KAPITAN ANDREEVO a mai incercat-o cineva anul acesta? Am fost pe aceasta varianta de mai multe ori, ultima data anul trecut de Paste. Cu exceptia a doua sate (aproximativ 5-10 km) drumul era ok. Traseul este cam sinuos pentru cine are rau de masina, curbe multe dar nu serpentine. Avantajul este ca de la Nova Zagora este foarte liber (nu intalnesti 20 de masini pana la Svilengrad)

Edited by eusebiuvintila, 08 August 2014 - 11:53.


#6223
altenfilter

altenfilter

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 243
  • Înscris: 01.03.2013
Fratilor ,mergeti pe Targoviste ,Razgrad.
Eu sunt in Turcia si am intrat in Turcia pe la Hamzabely.
Am stat s apr. O ora la vama dar in rest a fost totul OK

#6224
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,396
  • Înscris: 29.11.2001

View Posteusebiuvintila, on 08 august 2014 - 11:34, said:

Varianta Ruse - Byala - Veliko Tarnovo - Gurkovo - NOVA ZAGORA - POLSKI GRADETS - MADRETS - GLAVAN - KAPITAN ANDREEVO a mai incercat-o cineva anul acesta? Am fost pe aceasta varianta de mai multe ori, ultima data anul trecut de Paste. Cu exceptia a doua sate (aproximativ 5-10 km) drumul era ok. Traseul este cam sinuos pentru cine are rau de masina, curbe multe dar nu serpentine. Avantajul este ca de la Nova Zagora este foarte liber (nu intalnesti 20 de masini pana la Svilengrad)

da, am scris eu de mai multe ori, si pe-aici, si pe topicul cu Grecia.

Asta este cel mai recent post, nu are rost sa repet:

View PostTyby, on 27 mai 2014 - 18:14, said:

[...]
Subscriu, au aparut cam multe gropi dupa iarna in BG. Intre timp am mai tranzitat Bulgaria de vreo 2 ori, spre Turcia, pe diverse optiuni de trasee. Cum am fost singur de fiecare data, am ales Shipka, Gurkovo - Nova Zagora, nu am "ocolit" prin Stara Zagora.

Din pacate drumul despre care vorbeam nu cu mult timp inainte, Madrets - Pastrogor (cel de 50 km, cu pista de aterizare "incorporata") a resimtit iarna tocmai trecuta, au aparut cam multe cratere / denivelari, trebuie mult mai multa atentie fata de acu' 6 luni. Despre portiunea Polski Gradets - Madrets .... numa' de bine. Sunt vreo 11 km de drum de alerta de gradul zero, din care 1.5 km in Polski Gradets de ... sant. La propriu.

Daca cunosti insa drumul si mergi foarte atent, atunci renteaza in economia traseului. Am avut timpi de Ruse - Edirne sau invers (pe mai multe variante) intre 3h10 si 3h30 cel mai mult. E drept, plecat cu treaba si target orar, nu in concediu. La care s-a adaugat - in medie - cate o ora de stat in vama la turci. Fara sa fie aglomeratie (X-Ray, Ultra-Super Control etc).

Ideea insa era alta: atentie, au aparut pe mai toate drumurile din BG portiuni ce devin brusc ... "neplacute". In atare conditii, as scurta traseul prin BG cat mai mult posibil.
Drum bun!

Completari la cele de mai sus:

- mi-e greu sa spun daca as alege traseul la un drum de graba, este prea riscant. Cert este ca nu cred sa mai merg noaptea pe el, dupa ultimul drum pe-acolo (vezi ce-am scris mai sus).
- pana acum Edirne pentru mine s-a dovedit - invariabil - cea mai proasta optiune de a intra / iesi din Turcia. In afara de vreo situatie de forta, voi evita fara discutie acest PCTF (cozi, intarzieri, nervi, controale aiurea etc). Lesovo e sensibil mai "curat", Malko Tarnovo e de aur.

#6225
eusebiuvintila

eusebiuvintila

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 17.03.2009

View PostTyby, on 08 august 2014 - 12:19, said:

da, am scris eu de mai multe ori, si pe-aici, si pe topicul cu Grecia.

Asta este cel mai recent post, nu are rost sa repet:



Completari la cele de mai sus:

- mi-e greu sa spun daca as alege traseul la un drum de graba, este prea riscant. Cert este ca nu cred sa mai merg noaptea pe el, dupa ultimul drum pe-acolo (vezi ce-am scris mai sus).
- pana acum Edirne pentru mine s-a dovedit - invariabil - cea mai proasta optiune de a intra / iesi din Turcia. In afara de vreo situatie de forta, voi evita fara discutie acest PCTF (cozi, intarzieri, nervi, controale aiurea etc). Lesovo e sensibil mai "curat", Malko Tarnovo e de aur.

Multumesc pentru informatii. Cred ca o sa revin la varianta Razgrad - Targovishte - Omurtag- Kotel - Elhovo. Si despre acesta am inteles ca este cu probleme (de-aia l-am abandonat acum cativa ani) dar se pare ca mai putine. Ca distanta (Ruse-Edirne) cel mai scurt acesta este.  Are doar 332Km, urmat de cel prin Nova Zagora - Polski Gradets care are 336Km.

#6226
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,396
  • Înscris: 29.11.2001
de ce tii neaparat sa intri pe Edirne?

#6227
eusebiuvintila

eusebiuvintila

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 17.03.2009

View PostTyby, on 08 august 2014 - 14:48, said:

de ce tii neaparat sa intri pe Edirne?
Nu tin sa intru prin Kapikule (mai ales ca-ti dau dreptate, este cea mai aglomerata vama), doar masor distanta in mod corect (Ruse-Edirne) pentru ca si daca intru prin Hamzabeyli tot langa Edirne ajungi. Si sunt cam 40km de la vama Hamzabeyli pana la autostrada O-3.

#6228
alexalb

alexalb

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 174
  • Înscris: 04.04.2008
@eusebiuvintila dar de ce nu te duci pe veliko-yambol ?

@eusebiuvintila de ce nu iei in calcul varianta Veliko - Yambol - Lesovo ? Din propria experienta iti spun ca Intre Veliko si Yambol drumul este perfect ceea ce pe partea cu Ragrad nu e tocmai buna pentru cativa km (confirmata de cativa prieteni care au fost pe acolo in luna Iulie ).

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate