Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Denon AVR 1804

Texte și mesaje funny pe sit...

Recomandari carti non-fictiune

Cat costa un pui la rotisor?
 cum leg firele de la o pompa subm...

PC Voltage +3.3V Red!

Cum conectez la net o centrala Fe...

w11 nu mentine profil power proce...
 DIGI se lanseaza in Belgia cu ser...

Setari XMP ram pentru 5900x - BSO...

Iphone 13, 14 sau 15?

Dune: Prophecy (2024 _ ...)
 DMSS problema

Montare parchet in balcon

Exista doar ... si restul

Instagram - sunt eu batran, sau...
 

Green City sau Orasul verde.

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1257 replies to this topic

Poll: Green City (283 member(s) have cast votes)

Va place Green City?

  1. DA, am facut o alegere inspirata (41 votes [14.44%])

    Percentage of vote: 14.44%

  2. NU, regret alegerea facuta (26 votes [9.15%])

    Percentage of vote: 9.15%

  3. NU stiu, nu locuiesc aici dar ma intereseaza (92 votes [32.39%])

    Percentage of vote: 32.39%

  4. Nu ma intereseaza. Vreau sa vad ce au votat locatarii (125 votes [44.01%])

    Percentage of vote: 44.01%

Vote Guests cannot vote

#1207
mitzuki

mitzuki

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 22.07.2010
Pentru cei interesati...casa Neva cu curte mare(138 mp curte)...locuita din iulie 2011...fara vicii ascunse ...gazon, rulouri aluminiu...ceva mobila...etc...de vanzare...posibilitatea preluarii ratelor la banca + diferenta

Edited by ech, 18 January 2013 - 15:28.


#1208
ALX21

ALX21

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 05.02.2013
Sal ,

Sunt proaspat propietar in GC , am luat o casa SENA deja construita ( mai sunt cateva randuri in diferita faze de constructie ) . Am citit destul de mult topicul acesta (si cel vechi pe acelasi subiect) si m-a ajutat sa iau o decizie :) . Postez acum pentru a face un mic update la ce se spunea prin 2010-2011 pe aici :

- ca da faliment -> nu a dat faliment , ba din contra , vad ca tot se extind si am vazut cel putin 15 familii noi in ultima luna.
- ca se da jos padurea -> padurea a ramas :)
- ca nu exista access facil -> fac 10 minute pana la Progresu pe ceas , exista RATB chiar la poarta complexului si niste Maxi Taxi.
- ca nu sunt facilitati -> clubul de fitness , restaurantul , gradinita , CECul  merg bine. mega I de acolo e mai ieftin ca cele din oras.
- ca va ramane in paragina -> dezapezire se face , curatenie se face , gunoiul se ia , apa curge bine , gazele isi fac treaba .

Postez asta pentru ca acum 6 luni cand am citit prima oara topicul m-am cam speriat de ce se scria pe aici. Noroc ca m-am dus pe acolo si am intrebat oamenii la poarta daca sunt multumiti :) .

Cine e interesat de o casa in GC cel mai bine vorbeste cu unul dintre noi (propietarii ) ...poate sa vina la 'poarta ' si sa ne intrebe . Cam 300 ron max e incalzirea+apa calda iarna cand e f frig...in rest 150-200 Ron in functie de vreme. Cam 120Ron pe luna e taxa pentru complex cu tot cu paza ..(da nici asta nu sa marit ...in 2010 toata lumea tipa ca o sa ajunga 6-8 milioane :) )

#1209
christig

christig

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,861
  • Înscris: 31.10.2002
v-a trimis bucsaru la scris pe forume? :D

#1210
ALX21

ALX21

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 05.02.2013
Ahh acum am observat ca trebuie sa schimb setarile sa nu primesc email la fiecare reply :( .

@christig : de fapt mi-am facut cont pentru ca am vazut acum cum e sa traiesc acolo si am vrut sa impartasesc experienta. Cu oameni ca tine pe topice nu mi-as fi facut in mod normal cont , mai ales la cum mai jignit. Dar totusi merita clarificate niste lucruri , mai ales ca poate niste oameni care cauta o casa , trec pe langa GC din cauza comenturilor pe dinafara de aici. Si eu era sa patesc la fel ...

#1211
locatar_green_city

locatar_green_city

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 22.02.2013
Salutare tuturor,

Am creat un cont special pentru a scrie despre Green City. Locuiesc in Green City de ceva timp.

Voi incerca sa fiu cat de impartial poate fi un locatar. Nu doresc sa fac un deserviciu nici dezvoltatorului nici locatarilor nici viitorilor locatari din contra.

Voi scrie numai lucruri concrete, adevarate, pe care le-am cunoscut sau experimentat direct. Ma voi abtine de la a le comenta sau interpreta.

Despre Green City concret, utilitati:

Energie electrica:

Facturarea energiei electrice, numita refacturare, a fost facuta pana acum de firma Comaico - o firma a dezvoltatorului. Facturarea se facea estimativ, cu regularizare la 3 luni asa cum face si ENEL. Luna aceasta refacturarea a fost preluata de Intermed Green House, o alta firma a devoltatorului. Factura de luna aceasta contine o suma in avas de 300 lei, numita garantie pentru energia electrica ce urmeaza a fi consumata pana la urmatoarea factura. Green City se plange de o datorie mare a locatarilor catre Comaico - care desi au consumat nu au platit curentul. GC nu a intrerupt insa furnizarea. A fost transmis un excel cu datoriile locatarilor catre Comaico - sunt intr-adevar sume mari. Acum amenintarile de intrerupere curent in caz de neplata par a se concretiza - a fost angajata o firma in acest sens.


Pentru energie electrica nu stiu sa existe contracte, eu nu am - primesc numai factura care contine si taxa de administrare.

Intreruperile au fost destul de frecvente, in ultimul timp insa s-au rarit si au fost planificate. Mai neplacuta este fluctuatia tensiunii - uneori ajunge la 180V si centrala nu mai merge - e necesar stabilizator.

Gaze:

Gazele sunt livrate de GDF Suez, contractele sunt direct cu aceasta companie. Informativ, consumul de gaze intr-o luna de iarna este undeva la 350 lei (caldura, apa calda, aragaz). Nu au fost intreruperi si presiunea este buna.

Apa potabila si canalizare:

Nu stiu sa existe contract de furnizare cu cineva, eu nu am. Este furnizata gratuit. Cunosc vecini care au facut analiza si este potabila. Au fost intreruperi rare si scurte si au fost niste perioade in care avea un miros ciudat.

Canalizarea este furnizata gratuit, sunt frecvente situatiile de canale infundate cu interventia vidanjei. Atunci cand se infunda, partial sau total miroase...evident urat. In unele situatii desfundarea este facuta de Green City (pentru cele mai de la "sosea") iar in altele de locatari pe cheltuiala lor. Aici fiecare da vina pe celalat: Green City pe locatari ca arunca mizerii nepermise iar locatarii pe GC ca le-a facut de mantuiala.

Internet, TV, Telefonie:

Furnizor pe cablu, IPTV este Romtelecom. In general calitatea este buna atunci cand merge, au fost probleme cu anumite echipamente, le-au schimbat -  apoi cei care nu aveau probleme cu cele vechi au avut cu cele noi... Intreruperi au tot fost.

Iluminat public:

Este cam anemic, mai ales pe strada care face legatura cu sensul giratoriu de pe DN5, cel amenajat temporar. Strada este des utilizata pentru ca este cel mai apropiat punct de unde se poate lua microbuzul. Au fost inlocuite becuri mai puternice, cu lumina calda cu unele mai slabe cu lumia rece.

Iluminatul in cartier este frecvent oprit noaptea tarziu - dupa ora 1, 2 si repornit spre dimineata.

Exista insa multe gradini luminate chiar de locatari.

Salubritate:

De 2 ori pe saptamana se ridica gunoiul vara si o data pe saptamana iarna. Au fost mai multe firme de salubritate care au tot facut contracte cu locatarii. Aceste firme par a avea contracte cu primaria din 1 Decembrie. Nu exista serviciu de maturat strazi, sunt cateva cosuri de gunoi pe stalpi dar nu stiu cine le goleste. In trecut a existat un punct unde se puteau strange materiale reciclabile. A fost desfiintat. Destul de des locatarii aduceau in acest punct si "gunoaie" mai mari pe care le abandonau pe langa - probabil de aia s-a desfiintat.



Sper sa fie de folos, urmatorul post va fi despre: padure, strazi si acces in complex, zapada, transport spre Bucuresti, caini comunitari

Edited by locatar_green_city, 22 February 2013 - 16:02.


#1212
bulan60

bulan60

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,274
  • Înscris: 19.01.2009
Am fost si eu in Green City.
La biroul vanzari am fost informati ca trebuie sa asteptam putin pana ne preia un agent de vanzari.
Am intrebat daca putem sa dam o tura prin cartier.
Da puteti dar lasati-ne un numar de telefon ca sa va chemam cand vine agentul de vanzari(era plecat cu alti vizitatori).
Am intrebat daca putem sa intram pe santier sa vedem casele in diferitele stadii de constructii.
Da puteti dar aveti grija sa nu va accidentati!
Case Neva nu am vazut in stadiul de santier dar Sena da.
Ei bine mie mi-a placut ce am vazut.
Daca la cununie toata lumea ureaza casa de piatra in viata casele nu se mai construiesc asa.
Pentru pretentiosi sfatul meu ar fi sa cumpere casele la rosu si le finalizeze in regie proprie.
Dar atentie daca nu va pricepeti chiar daca ii respirti in ceafa meseriasului acesta nu va face decat ce-i cereti.
Oricine daca nu e de meserie constructor isi poate da cu parerea obiectiv abia dupa ce a participat la constructia unei case de la A la Z fie si ca spectator.

#1213
locatar_green_city

locatar_green_city

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 22.02.2013
Padure:

Aceasta consta intr-un grup de copaci in centrul complexului, intre birourile de vanzari si restaurant precum si alt grup in partea nordica. In cartierul Neva nu exista insa spatii verzi altele decat curtile proprietarilor. Sunt niste spatii care delimiteaza parcarile unde sunt plantati cativa copaci.

Au fost taiati copaci pentru a se construi casele Tamisa. Au fost taiati copaci, sunt destule radacini scoase si in grupul din centru. Unii erau uscati altii nu. Acest grup s-a rarit vizibil. Nu stiu daca intentia este de ingrijire sau alta.

Strazi si acces in complex:

Strazile sunt asfaltate, locatarii au drept de servitute pe baza contractului de vanzare-cumparare. Strazile secundare insa au doar primul strat de asfalt, al doilea nu. Accesul in complex se face pe la poarta A (locatari) unde exista bariera si paznic si pe la poarta B (sens giratoriu amenajat provizoriu pe DN5) locatari si vizitatori unde este bariere si paznic. Masinile cu marfa sunt uneori directionate pe un drum de tara pe sub pod - drum impropriu. Au existat certuri intre locatari si dezvoltator privind nepermiterea accesului pentru masinile cu marfa, de amanjare spatii verzi etc. (desi aveau sub 3.5 t). Au existat situatii in care vizitatori sau persoane angajate de locatari (bone, muncitori) au fost dirijati pe la poarta B desi erau pe jos, Nu este trotuar pe DN5 din 1 Decembrie pana in complex si traficul este destul de periculos.

Mai sunt si alte cai de acces in complex, care cel mai probabil nu sunt cuprinse in dreptul de servitute - iesirea direct in 1 Decembrie pe la biserica catre statia de RATB, scoala 1 Decembrie - pe aici nu se permite accesul auto, in unele perioade nici pietonal - trebuie ocolit pe DN5.

Parcarile sunt gratuite dar nu mai pot acoperi numarul de masini. Se parcheaza si pe strazi. Inca este loc. Nu pot fi parcate insa in paralel pe o parte si pe alta a strazii datorita latimii acesteia.

Zapada:

Anul acesta nu a prea fost. Este curatata cu un buldozer cu lama. Pe strazile principale se da si cu nisip, pe strazile secundare nu se da, se formeaza gheata datorita acelei lame.

Transport catre Bucuresti:

RATB din 1 Decembrie autobuz 471, infiintata dupa ce a castigat PSD-ul alegerile locale (felicitari primariei) - se ajunge cam dificil din cartierul NEVA, este ceva distanta si nu stiu daca e voie pe la poarta de la biserica. Circula destul de rar, merge pana la intrarea in Bucuresti dar exista.

Microbuze, circula des, se pot lua de pe DN5 de la sensul giratoriu, sunt cam pline in orele de varf - unele merg pana la intrare in Bucuresti altele pana la Eroii Revolutiei.

Au fost mai multe incercari esuate ale locatarilor de a organiza o linie de transport proprie - costuri ridicate.

Caini comunitari:

Exista, sunt un bun motiv de a nu putea ajunge la RATB sau la microbuz, unii sunt hraniti si protejati chiar de locatari. Evident, acolo unde sunt caini sunt si rahati de caine. Rahatii provin si de la cainii cu stapan sau de la pisici.


Data viitoare: despre case, despre atitudinea dezvoltatorului fata de locatari si intentiile de dezvoltare privitoare la complex, promisuni si vise...

PS: astazi s-a transmis un email prin care locatarii au fost amenintati cu debransarea de la curentul electric (incepand cu 1 martie) daca nu achita garantia de 300 lei peste ceea ce au consumat. Pe de o parte GC se plange de aceasta povara financiara si administrativa (refacturarea curentului) care nu ii aduce nici un beneficiu iar pe de alta parte nu a manifestat nici o dorinta de a iesi din organizarea de santier privind bransamentele electrice si a lasa locatarii sa incheie contracte direct cu ENEL.

#1214
bulan60

bulan60

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,274
  • Înscris: 19.01.2009

 locatar_green_city, on 27 februarie 2013 - 19:15, said:

Data viitoare: despre case, despre atitudinea dezvoltatorului fata de locatari si intentiile de dezvoltare privitoare la complex, promisuni si vise...

Hai ce faci!?!

#1215
bulan60

bulan60

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,274
  • Înscris: 19.01.2009
Stau in dubiu sa ma mut sau sa nu ma mut in Green City?
@ locatar_green_city
Data viitoare: despre case, despre atitudinea dezvoltatorului fata de locatari si intentiile de dezvoltare privitoare la complex, promisuni si vise...
Sa stii ca astept postarea ta obiectiva!

#1216
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007
Am fost si eu acum vreo 2 ani in vizita la Green City.
Ce mi-a placut:
1. Padurea. Aer curat, desi am fost in primavara si inca nu inverzisera toti pomii.
2. Era destula liniste. Nu l-am auzit pe Guta si nici pe Minune.
3. Cartier tipic. Destul de aerisit la o prima vedere.
4. Curatenie, locuri de parcare. Nu trebuie sa-ti parchezi masina in fata curtii si sa incurci circulatia.
5. Magazin. Atunci nu era cabinet medical. De gradinita nu mai stiu dar parca era.
Ce nu mi-a placut:
1. Case cubice fara nici o arhitectura. Daca aveau pod deci acoperis clasic poate ca aratau mai bine.
2. Practic nu stai la casa in adevaratul sens al cuvantului. Este o cladire cu 4 apartamente fiecare cu intrarea sa. Mie nu imi plac nici duplexurile asa ca aici sunt un pic obiectiv.
3. Curte foarte mica iar daca vrei sa stai pe terasa in timp ce vecinul fumeaza o tigara respiri tot fumul ca distanta intre case nu e mai mare de 7-8 m.
4. Daca vecinul isi bate nevasta sau copii auzi tot, practic ai pereti comuni cu inca 2 familii.
5. Distanta mare pana in oras.

Daca vrei sa vinzi e practic imposibil deoarece se construieste in continuare.
Preturi destul de mari fata de ce se ofera.

Concluzie:
1. Pentru o familie de pensionari care nu vrea sa se mute la sat si sa puna o rosie, un castravete in curte (deci nu are nevoie de mai mult pamant), si vor doar sa stea cu burtile la soare si sa-si toace pensile in liniste e o alegere potrivita. Liniste si aer curat.
2. Pentru familiile active e destul de complicat cu naveta in Bucuresti mai ales daca lucrezi in ture sau termini programul de munca pe la ora 20.

Edited by Clovis, 17 March 2013 - 16:45.


#1217
panoramic66

panoramic66

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,444
  • Înscris: 14.02.2011
Urmaresc de ceva vreme sa cumpar o casa la GC, pana in acest moment nu sunt convins ca voi locui vreodata aici.
.
Va multumesc pentru sinceritate!     Posted Image
.

 Clovis, on 17 martie 2013 - 16:43, said:

........
Ce nu mi-a placut:
1. Case cubice fara nici o arhitectura. Daca aveau pod deci acoperis clasic poate ca aratau mai bine.
2. Practic nu stai la casa in adevaratul sens al cuvantului. Este o cladire cu 4 apartamente fiecare cu intrarea sa. Mie nu imi plac nici duplexurile asa ca aici sunt un pic obiectiv.
3. Curte foarte mica iar daca vrei sa stai pe terasa in timp ce vecinul fumeaza o tigara respiri tot fumul ca distanta intre case nu e mai mare de 7-8 m.
4. Daca vecinul isi bate nevasta sau copii auzi tot, practic ai pereti comuni cu inca 2 familii.
5. Distanta mare pana in oras.

Daca vrei sa vinzi e practic imposibil deoarece se construieste in continuare.
Preturi destul de mari fata de ce se ofera.
...............


#1218
bulan60

bulan60

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,274
  • Înscris: 19.01.2009
Cred ca vanzarile in GC sunt pe masura discutiilor de pe topic in ultimile luni.
Stau si ma intreb in cati ani puzdereia de vile Neva care stau goale se vor deteriora si nu vor mai putea fi vandute?

#1219
balasageorge

balasageorge

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 11.02.2013
buna ziua,cum pot intra in legatura cu asociatia de propietari?

#1220
ALX21

ALX21

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 05.02.2013
Sal ,

Din pacate revin cu vesti foarte proaste. De circa o luna s-a imputit rau de tot treaba. Am descoperit o restanta la ENEL de 350.000 Ron desii majoritatea suntem cu platile la zi (refactureaza Bucsaru in regim de santier curentul ). Lumina Stradala e mai mult inchisa si ni s-a blocat accessul la parc , birouri si padure.

Se pare ca se construieste un nou 'complex' care se numeste ""Petite Ville"" chiar in cadrul spatiului verde pe care il aveam teoretic noi si ca sa il faca exclusivist pe ala , a blocat accessul nostru catre zona verde. Paza a fost retrasa doar in zona aia si in loc sa ne apere pe noi , acum ne opreste pe noi din a intra in spatiul verde si cel de joaca . Nu mai avem voie sa intram pe la punctul A ...si punctul B a ramas fara bariera si intra cine vrea.

Se zvoneste ca ramanem fara curent si fara apa in cateva saptamani.  Am alertat televiziunile si media in general , sa vedem daca ne baga cineva in seama. E dezastru :(

Petite Ville are site-ul : http://vilata.ro/index.html sa vedeti cum zice ca toata padurea e a lor , etc . Suntem 400-500 de familii aici care ne-am luat tzeapa , majoritatea niste lasi care nu fac nimic.

#1221
patty1

patty1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,841
  • Înscris: 18.07.2013
Trec destul de des pe langa Green City, si peisajul imi pare din ce in ce mai dezolant. Au pus afise peste tot cu scaderi de preturi, oare se mai vinde ceva pe acolo?

#1222
paulpetrovan

paulpetrovan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 151
  • Înscris: 23.10.2009

 augustinparcab, on 07 martie 2012 - 15:34, said:

Salut Paul,

Am fost cam ocupat in ultima vreme, dar uite ca nu am renuntat in a incerca sa educ oamenii cu DG pe piept si minibloc cu credit.
Nu ma ascund in spatele niciunui ID fals, ti-am spus demult ca Augustin ma cheama. Nu lasa frustrarile sa-ti intunece ratiunea si nu incepe sa aberezi despre viata mea mizerabila. Daca vrei si vrei sa compatimesti pe cineva, uita-te in oglida si compatimeste-te pe tine. Continuu.
Nu e usor si te inteleg. La naiba in praznic, haituit de caini vagabonzi, inconjurat de chici (sa poti intelege..) si cu aere de Amsterdam.
Constat cu reala emotie faptul ca v-ati inchis si forumul propriu, lasandu-va prada meschinariilor cauzate de departarea de civilizatie si autosatisfactia insuflata unul altuia.


Eu stau pe strada 12. Strada este ok, nu pot sa iți spun însă cum e cu Argeșul, eu stau mai spre casa demo inițială (cea cu acoperiș de țiglă). Ce am observat totuși, este ca în zona la care te referi s-a aciuit o haita de câini. Eu personal nu am probleme cu ei (probabil din motive de dimensiune), însă sunt destul de fioroși sa nu pot lasă copilul singur sa iasă din curte. Este o problema temporara, dar recurenta, în sensul ca în mod regulat câinii "dispar", însă alții noi revin, probabil din sat.




Salut, locatarule din Green City!

Vrei sa repeti? Nu-ti puteai lasa copilul sa se joace, in propria curte? Din cauza cainilor? Hmm.. Glumesti si ma faci sa zambesc!.




Ructus,

Ce naiba?




Paul,

Esti penibil.



 augustinparcab, on 07 februarie 2012 - 21:39, said:

Dragele mele,
Dupa un mare timp de stat acasa cu copilul, am hotarat ca trebuie sa aduc si eu un ban in casa si trebuie sa muncesc. :-) Da, dar ce fac cu copilul? ...Am cautat o gradi in zona mea (13 Septembrie) si am toot cautat...Am fost la una, la alta ..nu vreau sa le spun numele ca nu conteaza...Vreau sa spun altceva..Mi a recomandat o prietena ( multumesc Oana!!) una noua,dupa principiul ca poate I ca la all inclusive-urile din turcia,daca I nou e bun! Am fost ( Slobozia e strada) si am descoperit ceva ce nu vazusem: cladire noua, superluminoasa si un incredibil bun gust! Al cladirii,al ..tot! :-)  Oameni calzi, preturi decente, iar conditiile ..conditiile ULUITOARE!..Am ales deja, LittleTeam e gradinita Nataliei mele..de 2luni aproape. Sper sa nu se schimbe ceva, va tin la curent! Promit! Cu drag, Maria.

Quod erat demonstrandum!!! :-))

Edited by paulpetrovan, 12 September 2013 - 08:55.


#1223
patty1

patty1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,841
  • Înscris: 18.07.2013
http://www.cancan.ro...-fac-crima.html

Posted Image Posted Image Posted Image

#1224
patty1

patty1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,841
  • Înscris: 18.07.2013
"Bucşaru, tun de 6 milioane de euro pentru puţurile dintr-un cartier de lux" Posted Image

http://www.evz.ro/de...ux-1057818.html

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate