Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Tomatele
Last Updated: Jul 02 2019 22:28, Started by
mirceabadea2010
, Apr 30 2010 21:25
·
0
#4861
Posted 05 September 2014 - 19:49
si inca ceva ffffffffffffffff important ...off topic si imi cer scuze pt asta, dar la Castraveti nu prea se scrie.
pe frunze si flori am furnici , sunt bagate in floare multe . ce sa fac le las asa? cauzeaza in vreun fel? dau ceva ? iar de la udat ca n am mai facutpicuratori ci rigole , promele frunze sqau cam patat semne de mana , le rup si las planta mai departe? sau trebuie neaparat tratament? pentru a stopa extinderea? stima!!!! |
#4862
Posted 05 September 2014 - 20:05
Sunt bune si puse in lada, dar nu le mai poti numi rosii proaspete, dupa decongelare nu se pot taia, dar merg foarte bine la gatit adaugate in oala asa congelate in timpul fierberii.
Daca ai sterilizat borcanele, sau macar daca ai pus continutul fierbinte in borcane uscate si apoi cu gura in jos, sigur tin pe iarna. Pentru conservele de tomate gen cele de supermarket, eu stiu ca se fierb in suc de rosii preparat anterior, nu in apa. Conservele sterilizate nu au nevoie de conservant. |
#4863
Posted 05 September 2014 - 20:57
Eu știu că dacă ai o sămânță în bulion de la aia începe să fermenteze.
Taică-miu nu pune nici un fel de conservant, dar are grijă ca sticlele în care pune bulionul abia luat de pe foc să fie perfect uscate și capacele să fie noi. |
#4864
Posted 05 September 2014 - 21:06
spuneți-mi, vă rog,dacă mai pot stropi roșiile de mană (desi au roșii pe care trebuie să le culeg sau urmează) ..dacă da o zeamă bordeleză e indicată? sau ce recomandați?
roșiile le am în grădina nu în seră |
#4865
Posted 05 September 2014 - 21:21
@chiperr
300kg de tomate pt consumul propriu?...ar insemna aprox 1kg/zi... In ce priveste bagatul la freezer, se poate face fara mofturi, tomate intregi, puse in pungi de plastic, perioada garantata de pastrare minim 6luni. La dezghetare se despieliteaza cu usurinta si se folosesc la mancaruri gatite... anasstasia, on 03 septembrie 2014 - 19:14, said:
Cine ma ajuta si pe mine cu o identificare? [ http://s19.postimg.org/zcrb8yrnn/PIC_0001_2.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Ignorati va rog data, nu am facut setarea la aparat. Colega mea le-a cumparat din Billa drept rosii cherry. Mie imi seamana oarecum cu Tigerella, insa forma este diferita. Edited by subway_guru, 05 September 2014 - 21:24. |
#4866
Posted 05 September 2014 - 21:33
Eu oricum o sa le plantez, ca la cat sunt de incapatanata...Nu-mi cade mana sa ud 5 plante in plus. Asa o sa vedem cu totii ce ciudatenie va iesi
|
#4867
Posted 05 September 2014 - 21:37
vizual poate o sa arate bine, dar ai putea obtine rosii fara gust si fara seminte sau cu seminte microscopice
|
#4868
Posted 05 September 2014 - 21:58
Conteaza sa fie bune la gust. Vizual mai putin conteaza. Le-am pastrat semintele deoarece mi-au placut gustul lor forte mult.
Maine plec in concediu o saptamana. Abea astept sa vad ce rosii mai gasesc "in picioare". In ultima perioada a fost seceta si cum nu le-a udat nimeni... Oricum, am avut productie mult peste asteptari. Nu stiu daca isi mai aminteste cineva cum am pornit la inceputul sezonului...Prognozele erau sumbre: rosii crescute cu o galeata de apa o data la 3-4 saptamani (in rest ce a dat Dumnezeu), fara sa le pot controla problemele de sanatate, fara sa le pot stropi....M-a ajutat Dumnezeu si am avut vara ploioasa si desi multi s-au plans de boli, curtea mea a fost ocolita. Va felicit pe toti pentru productiile foarte frumoase pe care le-ati avut si le aveti. |
#4869
Posted 05 September 2014 - 22:35
Acum, ca esti in deplina cunostinta de cauza e doar o problema de legere personala si de noroc!
Eu iti inteleg alegerea, am facut si eu pariuri imposibile si unele chiar mi-au iesit asa ca...Bafta! |
#4870
Posted 05 September 2014 - 22:44
Multumesc! Ma gandeam ca par nebuna Poate la anul asa ma voi considera si eu, insa nu mi-ar da pace sa stiu ca nu am incercat. As incerca orice soi de toamate, am o lista maricica pentru toamna aceasta.
|
|
#4871
Posted 05 September 2014 - 23:12
E o 'boala' pe care am parcurs-o toti la inceputuri...apoi ne-am mai vin decat...dar nu de tot!
|
#4872
Posted 05 September 2014 - 23:24
anasstasia, on 05 septembrie 2014 - 21:58, said:
Conteaza sa fie bune la gust. Vizual mai putin conteaza. Le-am pastrat semintele deoarece mi-au placut gustul lor forte mult. Maine plec in concediu o saptamana. Abea astept sa vad ce rosii mai gasesc "in picioare". In ultima perioada a fost seceta si cum nu le-a udat nimeni... distractie placuta si soare mult !! poate dai peste niste soiuri tentante, sa le cumperi pentru recoltarea semintelor am fost si eu plecat o sapt. in concediu pe la Bai langa Oradea si m-am intors de cateva zile cu niste rosii faine de gradina de acolo, de la care evident am recoltat ceva seminte Attached FilesEdited by marco71, 05 September 2014 - 23:52. |
#4873
Posted 06 September 2014 - 07:38
adilie2003, on 05 septembrie 2014 - 20:57, said:
Eu știu că dacă ai o sămânță în bulion de la aia începe să fermenteze. Taică-miu nu pune nici un fel de conservant, dar are grijă ca sticlele în care pune bulionul abia luat de pe foc să fie perfect uscate și capacele să fie noi. Cu sau fara seminte, orice conserva nesterilizata va fermenta. Sterilizarea se poate face prin mai multe metode, una din ele fiind cea descrisa de tine mai sus... poti avea si seminte in bulion ca tot nu ar fermenta. Eu pun rosii pentru iarna cu seminte de mai multi ani... mai am si acum borcane de anul trecut si sunt bune pentru la iarna. Desigur, dupa deschidere, borcanul trebuie tinut la frigider pana la terminarea continutului. La metoda desrisa de tine, este obligatoriu ca borcanele si capacele sa fie uscate, continutul manevrat fierbinte pana la clocotit , iar borcanele ( cu capacul in jos ori nu) impachetate in paturi pana la racire. Eu sterilizez in cuptor, borcanele pot fi ude, iar continutul se mai poate racori, dar nu rece pentru a nu lungi prea mult sterilizarea. |
#4874
Posted 06 September 2014 - 17:55
subway_guru:
300 pentru consum ....mai fac bulion 50 de kg, mai dau la rude ...ca mai nou cica asa se face:)) mai o salata mai suntpierderi si uite as anici nu ti dai seama cum se duc . Azi am intrat in solar, iar s a facut jungla am taiat tot ce se putea taia , am lasat vrejul cu rosiile care mai sunt . De departe cele mai productive au fost prunisoarele sau colibri si nu exagerez cand spun ca au produs aproape de 17 kg p[e vrej , deja sunt pe la atajul 15 si au buchet de la 6 fructe in sus fff mari . la fel de bine au mers Yarden , olandeze care si acum sunt pe rod , fructe mari si gustoase. per ansamblu desi nu am respectat ceea ce au spus cei care au experienta si le am pus cam dese de la 450 de fire de rosii am scos in jur de 3,5 tone . plus ce o sa raman gognele . nibisor , se putea si mai bine , avand in vedere ca etajele 6 -7 au fost avortate 100% din cauza vremii , adica inca 5000 de gogo . in alta ordine de idei , am pus catravetii de toamna in alveole in 28 iulie, in 20 august i am plantat definitiv , iar azi am vazut ca au ajuns cam la 60 - 70 de cm inaltime si au deja castrati de 2 cm . si fasolea p[lantata in 27 august a iesit are cam 10 cm . aurie de bacau . Edited by chiperr, 06 September 2014 - 17:57. |
#4875
Posted 06 September 2014 - 19:19
Ai noroc cu solarul și, probabil, cu vremea. Eu am plantat 280 fire, Inimă de bou, Rio Grande, Buzău 22, și Uriașa Românească (câte 70), dar din cauza vremii, de abia pe 20 iulie am cules primele, iar ieri am fost nevoit să le scot pe toate. Deși au fost stropite la 7-10 zile, au "prins" toate bolile posibile și imposibile.
Am cules în total 380 Kg după aprecierea mea, aprox. un etaj, unu și jumătate. Restul .... (în primăvară făceam socoteli pt. aprox. 900 - 1000 Kg), Deci până la primăvară trebuie construit la și la mine solarul. |
|
#4876
Posted 06 September 2014 - 21:25
chiperr, on 06 septembrie 2014 - 17:55, said:
subway_guru: 300 pentru consum ....mai fac bulion 50 de kg, mai dau la rude ...ca mai nou cica asa se face:)) mai o salata mai suntpierderi si uite as anici nu ti dai seama cum se duc . Azi am intrat in solar, iar s a facut jungla am taiat tot ce se putea taia , am lasat vrejul cu rosiile care mai sunt . De departe cele mai productive au fost prunisoarele sau colibri si nu exagerez cand spun ca au produs aproape de 17 kg p[e vrej , deja sunt pe la atajul 15 si au buchet de la 6 fructe in sus fff mari . la fel de bine au mers Yarden , olandeze care si acum sunt pe rod , fructe mari si gustoase. per ansamblu desi nu am respectat ceea ce au spus cei care au experienta si le am pus cam dese de la 450 de fire de rosii am scos in jur de 3,5 tone . plus ce o sa raman gognele . nibisor , se putea si mai bine , avand in vedere ca etajele 6 -7 au fost avortate 100% din cauza vremii , adica inca 5000 de gogo . in alta ordine de idei , am pus catravetii de toamna in alveole in 28 iulie, in 20 august i am plantat definitiv , iar azi am vazut ca au ajuns cam la 60 - 70 de cm inaltime si au deja castrati de 2 cm . si fasolea p[lantata in 27 august a iesit are cam 10 cm . aurie de bacau . Poze fiule! |
#4877
Posted 07 September 2014 - 00:16
andrei_ci, on 06 septembrie 2014 - 19:19, said: Ai noroc cu solarul și, probabil, cu vremea. Eu am plantat 280 fire, Inimă de bou, Rio Grande, Buzău 22, și Uriașa Românească (câte 70), dar din cauza vremii, de abia pe 20 iulie am cules primele, iar ieri am fost nevoit să le scot pe toate. Deși au fost stropite la 7-10 zile, au "prins" toate bolile posibile și imposibile. Am cules în total 380 Kg după aprecierea mea, aprox. un etaj, unu și jumătate. Restul .... (în primăvară făceam socoteli pt. aprox. 900 - 1000 Kg), Deci până la primăvară trebuie construit la și la mine solarul. |
#4878
Posted 07 September 2014 - 08:16
"Porcăriile" de care vorbești, Inimă de bou și Buzău 22, le cultiv de 5 ani, semințe cumpărate din magazin, și nu prea am avut probleme, iar semințele de Uriașa Românească (nume dat de mine) le-am luat de la o vecină, care le cultivă de peste 30 ani (inclusiv mama ei le avea în grădină). Deci nu cred că semințe sau soiul este de vină. Aș vrea să văd soiul de roșii care nu se îmbolnăvesc în condițiile vremii de anul acesta - din mai și până acum, din 7 zile a plouat cel puțin 4-5. Nu am avut vreme frumoasă mai mult de 3 zile consecutiv. Nu am putut nici da cu sapa, doar pliveam buruienile.
Până și pomii fructiferi (de 4-5 ani) a trebuit să-i ancorez, deoarece din cauza terenului îmbibat cu apă au început să se încline sub bătaia vântului, fiind în pericol de a fi dezrădăcinați (de altfel, la 2 meri le-au și putrezit rădăcinile). În primăvară mi-am instalat sistem de picurare (aproximativ 400 m.l), și am consumat vara aceasta, total 3 m.c. de apă (atunci când am verificat sistemul și la plantarea roșiilor). |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users