Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ciobanesc german - zgarda electro...

Ce este instalatia asta? (Valea B...

BD-R Verbatim 25gb salvare Fisier

Lupte WW2
 Achizitie SUV, buget 17k euro

Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...

Drept trecere cu “carulR...
 Sunt noile generatii care se nasc...

Butuc pedalier

Niste intrebari despre apartamente

Comentarii amuzante pe Youtube
 Nu iese laptopul din sleep mode.

Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...
 

Dubrovnik

- - - - -
  • Please log in to reply
505 replies to this topic

#397
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,633
  • Înscris: 12.12.2006
E OK sa spunem ce ne-a placut si ce nu. Pana la urma impresiile fiecaruia aduc un plus de informatie sau un alt punct de vedere. Dar a spune cuiva ceva de genul “ia mai du-te si in alta parte sa-ti largesti orizonturile” nu mai duce spre o comunicare constructiva.

@Cronos, pentru ca tot ai adresat o gramada de intrebari si ai primit o gramada de raspunsuri in ultimii 1-2 ani despre Croatia si spui ca ti-a placut mult Bonifacio, te asteptam pe topicul de Corsica cu niste impresii si informatii. Am vazut ca deocamdata ai pus niste poze. Eu as fi interesata sa merg la anul in sudul Corsicai si m-ar interesa informatii despre: orase/locuri interesante de vizitat, trasee care se pot face vara fara sa mori de cald, preturi la restaurante si recomandari culinare (feluri specifice). Plaje frumoase am vazut ca sunt, nu am prea multe de intrebat la capitolul asta. De asemenea m-ar interesa ce ati ales pentru cazare: hotel, rezidenta,  B&B, apartament si cum a fost?

Aici e topicul de Corsica, un pic neintuitiv ca e sub Europa, nu sub Franta: https://forum.softpe...6#entry28318306

Edited by mdt, 05 August 2022 - 22:36.


#398
Cronos1

Cronos1

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 680
  • Înscris: 27.08.2021
Scuze dacă am supărat pe cineva cu părerea mea despre Dubrovnik (desi am argumentat tot ce am zis), dar departe de mine sa dau lecții. Ce pot sa iti spun mdt este ca Insula Frumuseții a întrecut în "frumusețe " tot ce am văzut în ultimele 9 veri, de cand am avut și noi posibilitatea de a merge afara in concedii. Deja ai trecut prea repede peste un capitol foarte important:plajele! Majoritatea sunt rezervații naturale protejate, neatinse de mana omului, itri pana la genunchi în nisip fin, nu ai melteanu lângă tine sa râgâie bere....nu vorbesc aici de plajele comerciale. Cazarea...aici fiecare face cum vrea( tine de portofel), nu e asa importantă.  Eu cred ca e important sa ai masina la dispoziție sa te poți misca. Daca ai întrebări iti mai pot răspunde, dar deja am un gust amar cand vad ca 2-3 useri nu pot sa accepte(pe argumente) ca cineva vede ca mărețul Dubrovnik e supraestimat (de fapt e o țeapă)

#399
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,633
  • Înscris: 12.12.2006
Toata lumea a inteles ca nu te-a impresionat Dubrovnik si nu asta a deranjat ci tonul de superioritate cu care te-ai adresat celor carora le-a placut.

Ups, asta cu nisipul fin in Corsica e aiurea, mie nu-mi place nisipul fin care ti se lipeste de picioare si il duci peste tot. Plaje cu nisip mai mare/grunjos nu sunt? Hai ca imi mut intrebarile pe topicul dedicat.

Edited by mdt, 06 August 2022 - 07:40.


#400
camelia19

camelia19

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,040
  • Înscris: 31.01.2010

View PostCronos1, on 04 august 2022 - 09:45, said:

Ceea ce m-a frapat din start este ca e mic și cam tot ce se livreaza in schimb e comercial și chicios. Ma rog, poate asa se întâmplă când ai termeni de comparație.

Chiar crezi ca deranjeaza ca nu ti a placut tie un oras anume? Din contra, sa nu-i mai placa nimanui ca sa ma pot plimba singura pe-acolo! Insa cand incepi sa vorbesti de sus cu oamenii  (care ti-au mai dat si sfaturi si ti au raspuns la intrebarile pe care le aveai), e foarte urat. Si chiar nu ai de unde sa stii daca acei oameni au sau nu au termen de comparatie. Poate ca au, dar pur si simplu le-a placut mult ce nu ti-a placut tie. E asa greu de acceptat asta? Apoi ma trimiti sa mi largesc orizonturile prin vest si imi spui pe unde ar trebui sa mi fac vacantele ca sa ajunga si mintea mea la acel nivel superior de intelegere a frumosului. In conditiile in care nimeni pe-aici nu te-a jignit, din contra, toata lumea a vorbit politicos. Asa ca stai linistit, nu deranjeaza pe nimeni ce iti place sau nu iti place tie, ci atitudinea superioara. Pacat ca nici acum nu te ai prins.

Edited by camelia19, 06 August 2022 - 08:08.


#401
Cronos1

Cronos1

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 680
  • Înscris: 27.08.2021
Ok. M-am prins acum. Scuze, încă odată!
PS ca sa fiu sigur ca nu am mai jignit pe cineva, cand am zis "meltenanu care râgâie bere" nu m-am referit la userul @melteanu.
Scuze bătrâne daca te-ai simțit vizat.


Mdt ai plaja capu laourosu cum îți place ție. E la ani lumină de riviera makarska.

#402
iuhas

iuhas

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 308
  • Înscris: 13.04.2008
"Supraestimat" e poate cuvântul corect.
"Țeapă" e exagerat spus plus că se poate înțelege și altceva
Și eu am impresia că Dubrovnikul a fost și este supraestimat dar la fel cred și ce se spunea mai sus că văzut în altă perioadă a anului îmi poate schimba părerea.
Eu am nimerit în Dubrovnik într-o zi super-caniculară și cu un puhoi de lume pe străduțe iar asta clar că mi-a influențat în cea mai mare măsură impresia despre oraș.

Mie mi se pare că Croația îți poate plăcea sau nu, nu prea are variantă de mijloc sau cel puțin n-am văzut-o eu. Și încerc pe cât posibil să n-o compar cu altă destinație. Fiecare destinație are farmecul și neajunsurile ei plus că-s destul de mare ca să mai cred în basme cu destinații perfecte.
Nici eu nu mă dau în vânt după nisip așa că "raritatea" acestuia în Croația o consider un plus.
Legat de berea croată nici mie nu mi-a plăcut. Mai dai de câte o bere artizanală bună dar e după noroc și n-o găsești la tot pasul.
Totuși au scuza că toate țările din sudul Europei fac bere proastă deci nu-i un capăt de lume.
Plus că mai găsești în magazine/baruri/restaurante și mărci de calitate din Cehia/Germania/Danemarca...așa că există variante de răcorire și fără poșirci de fițe

P.S. Balcanii au niște delimitări naturale. Geografice și istorice. Mai mult de jumătate din teritoriul croat(Istria, Kvarnerul, Dalmația) nu se află în Balcani.

#403
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,633
  • Înscris: 12.12.2006
Multumesc de recomandare. Din pacate nu e pe gustul meu, pare o plaja mare, fara umbra si cu valuri din cate vad din poze. Chiar ca e departe de plajele din zona Makarska, din pacate.

#404
Cronos1

Cronos1

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 680
  • Înscris: 27.08.2021
Cu placere. Eu nu am prins valuri(am fost de 2 ori). Umbra am avut de la umbrela dar sunt și niște stânci mai mari pe acolo.

Iuhas, inteleg ce spui. Pana la urma totul tine de percepția fiecăruia.  Eu doar mi-am exprimat(cu argumente) părerea.  Si da, dupa părerea mea, cand cineva vrea sa iti vândă un rahat frumos ambalat, e țeapă.

PS
Mie mi-a placut berea mythos.

Edited by Cronos1, 06 August 2022 - 09:07.


#405
camelia19

camelia19

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,040
  • Înscris: 31.01.2010

View Postiuhas, on 06 august 2022 - 08:51, said:

Mie mi se pare că Croația îți poate plăcea sau nu, nu prea are variantă de mijloc sau cel puțin n-am văzut-o eu. Și încerc pe cât posibil să n-o compar cu altă destinație.

Asa mi se pare si mie. La fel si Grecia, unii o adora, altii merg o data si nu mai calca in veci. Mie imi plac ambele, dar pentru lucruri diferite. Grecia pentru marea frumoasa, plajele impecabile, relaxare, lipsa rigorilor si atmosfera generala de vacanta si voie buna. Croatia pentru arhitectura frumoasa, curatenie, orase desprinse din cartile postale, superba Coasta a Dalmatiei pe care sper sa reusim o data sa o facem cu motocicleta de la un capat la altul, pana dincolo de Kotor. In schimb nu imi place atmosfera de pe plaje, faptul ca trebuie sa platesti pt orice incepand de la parcare, la dus si chiar la wc...si nici nu agreez plajele cu pietris si intrare brusca. Dar apreciez umbra naturala a pinilor si mirosul lor vara, cand totul e incins in jur, atunci pinii au un miros parca si mai pregnant. Si oricand as alege Croatia in fata Italiei, pentru plaje si mare, de exemplu. Iar in Italia am vazut chiar "la creme de la creme", la capitolul asta. Fiecare destinatie are si bune si rele si pana acum nu am gasit niciun loc despre care sa spun ca e o teapa absoluta. Da, au fost locuri cu care nu am rezonat, dar mereu am considerat ca problema a fost la mine, poate oboseala, poate alegerea neinspirata a anotimpului, poate faptul ca aglometatia excesiva ma agita etc. Balcanii sunt una din cele mai spectaculoase zone ale Europei din pdv al peisajelor, reliefului, amestecului cultural, iar pentru calatoriile cu motocicleta sunt o zona ideala, mereu surprinzatoare, inca poti sa iesi pe un drum de offroad, inca poti sa te plimbi o zi intreaga prin locuri salbatice, fara bariere, fara restrictii, ceea ce in vest e imposibil. Eu asta apreciez la o destinatie, plus faptul ca nu trebuie sa mi programez dinainte ce fac peste X zile, deja cand ajungi sa mergi la plaja cu rezervare online e clar, something has gone totaly wrong...acum vreo 2 zile am vazut ca in Slovenia se sta si 2 ore sa reusesti sa urci la Mangart...ma intreb ce o fi pe Stelvio? Acum 4 ani am stat trei sfert de zi sa urcam la Aiguille du Midi, era sa nici nu reusim, si exemplele pot continua. Asta e Europa de Vest, in asta s a transformat in ultimii ani, din pacate, iar eu nu asta visez de la o vacanta. Oi fi eu mai incuiata de fel, tot ce se poate...

Edited by camelia19, 06 August 2022 - 10:38.


#406
Cronos1

Cronos1

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 680
  • Înscris: 27.08.2021

View Postcamelia19, on 06 august 2022 - 10:23, said:


Oi fi eu mai incuiata de fel, tot ce se poate...
Nu ești încuiată,  doar crezi ca dacă tie ti se pare ca ceva e minunat ( apusul de soare etc..) atunci asta trebuie sa devina o axioma pentru toți. După mine, Croația e destul de ok( aici ma refer la zona de sub Split, riviera Makarska), in ce privește cadrul natural. Cred ca e plina de nemți pentru ca se ajunge ușor cu mașina și pentru ca simt și ei ca vin într-un loc unde se simt superiori(da, miroase a meltenism). Totusi, locurile sunt prea îngrămădite , prea multa bătaie de cap cu parcările, plajele prea înguste si prea aglomerate.  As zice ca sunt mult sub greci. Cultură?,nema cultura in zona asta...Servicii?,  am observat o mulțime de lucruri. Nu zic ca nu e buna mâncarea dar nu e cu nimic peste ce am mâncat in Grecia, dimpotrivă,  parca era mai buna acolo. Ce ma deranjează e ca nu ti se dau șervețele. E doar ala in care se aduc tacâmurile iar la mese nu sunt scobitori. Si ar mai fi multe dar chiar ca ar fi strict subiective.  Prețuri?,inafara de Dubrovnik unde sunt chiar nesimțite,  sunt ok, un pic mai mari ca în Grecia.  Oamenii?, destul de ok, se screm sa facă și ei un ban din turism,  dar parca ar putea sa lucreze un pic mai mult în, zona de PR. Per total, as da un 7 pe o scara 1->10. Daca vreți,  va zic și chestiile subiective.

Edited by Cronos1, 06 August 2022 - 11:21.


#407
Cronos1

Cronos1

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 680
  • Înscris: 27.08.2021
Am uitat sa precizez ceva important:cazările sunt cel puțin duble față de Grecia ( tot din cauza nemților,  zic eu).

#408
iuhas

iuhas

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 308
  • Înscris: 13.04.2008

View PostCronos1, on 06 august 2022 - 11:18, said:

Cultură?,nema cultura in zona asta...
Posted Image
vorbim de aceeași țară?

#409
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,633
  • Înscris: 12.12.2006
@Camelia eu iti apreciez foarte mult postarile si avem unele gusturi similare, unele diferite, de aici vine si frumusetea schimbului de pareri. Mie imi place mai mult rigoarea si planificarea, motiv pt care nu agreez asa mult Grecia. Dar iti urmaresc cu mare placere postarile de acolo si ma ajuta sa decid daca as vrea sa merg sau nu intr-o anumita destinatie. La Mangart am fost in 2019, am mers de dimineata, (eram cazati in Bovec) nu am prins nicio coada; pt Aiguille du Midi mi-am facut rezervare pt peste doua saptamani, sa vedem cum se arata vremea :).  Cu ceva planificare te strecori cumva si prin aglomeratie… Anul asta e foarte aglomerat peste tot, nu mai pupam noi libertatea din 2020/2021. Ceea ce pana la urma e bine.

Edited by mdt, 06 August 2022 - 12:57.


#410
Cronos1

Cronos1

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 680
  • Înscris: 27.08.2021

View Postiuhas, on 06 august 2022 - 12:04, said:


Posted Image
vorbim de aceeași țară?
Da-mi niște exemple ( la sud de Split) unde eu, ca turist, as putea sa gust ceva cultură.  Cu Dubrovnik-ul mult adulat sunt lămurit. Nu mai calc acolo.

#411
iuhas

iuhas

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 308
  • Înscris: 13.04.2008

View PostCronos1, on 06 august 2022 - 13:02, said:

Da-mi niște exemple ( la sud de Split) unde eu, ca turist, as putea sa gust ceva cultură.  Cu Dubrovnik-ul mult adulat sunt lămurit. Nu mai calc acolo.
Cre'că ar trebui mai întâi să ne explici ce înțelegi tu prin "cultură".
Nu de alta dar am văzut mai sus confuziile între părere și argument + obiectiv și subiectiv.

Culmea e că din februarie ai fost avertizat că în Croația nu e ca în Grecia.   Aici  Și totuși insiști cu comparația.
Și mai lasă nemții ăia în pace, n-au nicio vină. Posted Image   Dacă "sapi" mai adânc o să descoperi că nu ei sunt grosul. Iar dacă vor să se arate "superiori" au alte destinații

#412
Cronos1

Cronos1

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 680
  • Înscris: 27.08.2021
Hmmm, prin cultură, sa zicem ca înțeleg sa iau contact cu modul de viata, cutumele, obiceiurile, tradițiile, istoria locului respectiv, sa descopăr "frumosul" acelui loc. Sa simt ca ma îmbogățesc spiritual. De exemplu în Creta mi-au plăcut enorm și am descoperit "frumosul" in orasele Chania si Rethimnon(muzee, promenade, cetății medievale autentice nu chiciuri, mituri, legende etc.) . Asta ca să iti dau un exemplu de ce înțeleg prin "Cultură " de concediu la mare , sa zic asa. Tu ce înțeleg prin cultură?

#413
iuhas

iuhas

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 308
  • Înscris: 13.04.2008

View PostCronos1, on 06 august 2022 - 14:26, said:

Hmmm, prin cultură, sa zicem ca înțeleg sa iau contact cu modul de viata, cutumele, obiceiurile, tradițiile, istoria locului respectiv, sa descopăr "frumosul" acelui loc. Sa simt ca ma îmbogățesc spiritual. De exemplu în Creta mi-au plăcut enorm și am descoperit "frumosul" in orasele Chania si Rethimnon(muzee, promenade, cetății medievale autentice nu chiciuri, mituri, legende etc.) . Asta ca să iti dau un exemplu de ce înțeleg prin "Cultură " de concediu la mare , sa zic asa. Tu ce înțeleg prin cultură?

Aha!

View PostCronos1, on 06 august 2022 - 14:26, said:

Tu ce înțeleg prin cultură?

Acum? Nimic.

Posted Image

Edited by iuhas, 06 August 2022 - 15:04.


#414
zuv

zuv

    Erectile member :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,198
  • Înscris: 05.01.2008

View PostCronos1, on 06 august 2022 - 11:18, said:

Cultură?,nema cultura in zona asta...
O fi de la seceta asta pacatoasa...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate