Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Silver Crest True Wireless Blueto...

Noua locatie a spitalului chirurg...

Adoptie catel de talie mica

tur virtual imobiliare
 Ghimbal pentru telefon și ca...

O intrebare legata de chec sau co...

Sfat laptop 3500-4000 lei

Refresh rate Lenovo LENOVO IdeaPa...
 Shazam: The Fury of Gods (2023)

Initializare facila mai multe var...

Pete ciudate aparute pe balcon

Unde gasesc acest tip de surub?
 Redresor automat cu tiristor

Extindere apartament pe terasa

Recomandare troler cala

Izolare pereti interior rcasa din...

Corsica

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
49 replies to this topic

horatiu81

horatiu81

Junior Member

• Grup: Members
De cand si-a dobandit Corsica independenta (in raport cu Franta)?!

atupi

atupi

Senior Member

• Grup: Senior Members
Momentan e parte a Franței

OvidiuNS

OvidiuNS

Senior Member

Ideea era că topicul trebuia să fie la "Vacanţă în Franţa", nu aici.
Dar în fine, şi Franţa tot în Europa e, aşa că ce mai contează ...

Sănătate şi toate cele bune !

Cronos1

Cronos1

Member

• Grup: Validating
Vacata Corse du Sud , iulie 2021.

Attached Files

mdt

mdt

Senior Member

As fi interesata sa merg la anul in sudul Corsicai si m-ar interesa informatii despre: orase/locuri interesante de vizitat, trasee care se pot face vara fara sa mori de cald, preturi la restaurante si recomandari culinare (feluri specifice). Plaje frumoase am vazut ca sunt, nu am prea multe de intrebat la capitolul asta. De asemenea m-ar interesa ce ati ales pentru cazare: hotel, rezidenta,  B&B, apartament si cum a fost?

In materie de orase am vazut in Lonely Planet Ajaccio, Bonifacio, Porto Vecchio, Sartene, plus ceva sate de munte.

KiloW

KiloW

Senior Member

Eu vara n-am reușit chestia cu traseele... Era infernala căldura, și contrar așteptărilor când urcai mai sus în loc sa se răcorească se făcea și mai cald, respirabil era doar lângă mare. Pur și simplu stâncile dogoreau.
Plus ca toată insula era în flăcări.
Cu plajele eu am fost dezamăgit. Sunt frumoase dar complet sălbatice, fără dus (erau restricții de ala), fără toalete...

Edited by KiloW, 06 August 2022 - 07:51.

mdt

mdt

Senior Member

Mda, cam asta ma sperie si pe mine cu traseele vara, ca va fi prea cald pentru ele.

Lipsa dusurilor nu ma deranjeaza pe plaja, facem dus la cazare. Cu toaletele e mai deranjant.
Este umbra naturala/copaci pe plaja? Am vazut pe GMaps niste pini la Palombaggia si parca si la alte plaje.

KiloW

KiloW

Senior Member

Da, umbra găsești însă pt toaletă ai de mers :)
Eu am stat în Ajaccio pe un yachtulet (găsit pe airbnb), Bonifacio un airbnb (un apart într-o  vila cu 2 apart de închiriat) si Bastia într-un hotel.

Edited by KiloW, 06 August 2022 - 08:09.

mdt

mdt

Senior Member

Multumesc! Nu sunt baruri/restaurante pe plaja care sa aiba toalete pe langa ele?

KiloW

KiloW

Senior Member

Sunt însă rare, nu-s unul lângă altul ca-n România sau Spania. Tocmai asta e farmecul plajelor din Corsica, faptul că-s sălbatice.
E drept nu le-am văzut pe toate, însă pe unde am fost erau destul de sălbatice.

mdt

mdt

Senior Member

Ca plaje ma tenteaza Palombaggia, Tamaricciu, Folacca/ Santa Giulia, Rondinara si Sperone. Ai fost pe vreuna dintre ele? Daca sunt mai salbatice/naturale cu atat mai bine. Ce m-ar incanta sunt niste pini/copaci sub care aa putem sa ne punem paturica/prosoapele. Iau in considerare si sa cumparam o umbrela si sa o abandonam la sfarsitul vacantei dar suntem 5, o umbrela nu ne ajunge. Nu suntem fani de sezlonguri pe plaja.

@Moderatori, s-ar putea muta topicul asta sub Franta? Multumim!

Edited by mdt, 06 August 2022 - 09:10.

KiloW

KiloW

Senior Member

Naiba mai știe, am fost în 2017 și de la o vreme începe sa ma lase neuronul. Le-am încercat și eu pe alea care apăreau în toate ghidurile...

atupi

atupi

Senior Member

@mdt citește și impresiile.mele din 2020 https://forum.softpe...8#entry26720169

Plajele menționate de tine sunt f asemănătoare cu cele din NE-ul Sardiniei dar cum spuneam francezii sunt mai naturiști iar șezlongurile sunt o excepție spre deosebire de Sardinia unde sunt muuulte și scumpe. Ajungeau și la 50e/zi 2sezlonguri. Depinde de cazare, unii dau și umbrele lăsate de alții. Poți să stai și printre pini daca ajungi devreme la.plaja. Corsica e frumoasa și parcă nu așa ultra turistică că Sardinia sau balearele

mdt

mdt

Senior Member

@atupi multumesc! Le-am citit atunci si le voi reciti cu siguranta!

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate