![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Corsica
Last Updated: Aug 07 2022 21:44, Started by
roxanica74
, Mar 28 2010 23:21
·
1

Posted 01 February 2021 - 16:46

De cand si-a dobandit Corsica independenta (in raport cu Franta)?!
|
Posted 02 February 2021 - 00:29

Ideea era că topicul trebuia să fie la "Vacanţă în Franţa", nu aici.
Dar în fine, şi Franţa tot în Europa e, aşa că ce mai contează ... Sănătate şi toate cele bune ! |
Posted 06 August 2022 - 07:45

As fi interesata sa merg la anul in sudul Corsicai si m-ar interesa informatii despre: orase/locuri interesante de vizitat, trasee care se pot face vara fara sa mori de cald, preturi la restaurante si recomandari culinare (feluri specifice). Plaje frumoase am vazut ca sunt, nu am prea multe de intrebat la capitolul asta. De asemenea m-ar interesa ce ati ales pentru cazare: hotel, rezidenta, B&B, apartament si cum a fost?
In materie de orase am vazut in Lonely Planet Ajaccio, Bonifacio, Porto Vecchio, Sartene, plus ceva sate de munte. |
Posted 06 August 2022 - 07:50

Eu vara n-am reușit chestia cu traseele... Era infernala căldura, și contrar așteptărilor când urcai mai sus în loc sa se răcorească se făcea și mai cald, respirabil era doar lângă mare. Pur și simplu stâncile dogoreau.
Plus ca toată insula era în flăcări. Cu plajele eu am fost dezamăgit. Sunt frumoase dar complet sălbatice, fără dus (erau restricții de ala), fără toalete... Edited by KiloW, 06 August 2022 - 07:51. |
Posted 06 August 2022 - 08:00

Mda, cam asta ma sperie si pe mine cu traseele vara, ca va fi prea cald pentru ele.
Lipsa dusurilor nu ma deranjeaza pe plaja, facem dus la cazare. Cu toaletele e mai deranjant. Este umbra naturala/copaci pe plaja? Am vazut pe GMaps niste pini la Palombaggia si parca si la alte plaje. |
Posted 06 August 2022 - 08:05

Da, umbra găsești însă pt toaletă ai de mers
![]() Eu am stat în Ajaccio pe un yachtulet (găsit pe airbnb), Bonifacio un airbnb (un apart într-o vila cu 2 apart de închiriat) si Bastia într-un hotel. Edited by KiloW, 06 August 2022 - 08:09. |
Posted 06 August 2022 - 08:49

Multumesc! Nu sunt baruri/restaurante pe plaja care sa aiba toalete pe langa ele?
|
Posted 06 August 2022 - 08:52

Sunt însă rare, nu-s unul lângă altul ca-n România sau Spania. Tocmai asta e farmecul plajelor din Corsica, faptul că-s sălbatice.
E drept nu le-am văzut pe toate, însă pe unde am fost erau destul de sălbatice. |
Posted 06 August 2022 - 09:11

Ca plaje ma tenteaza Palombaggia, Tamaricciu, Folacca/ Santa Giulia, Rondinara si Sperone. Ai fost pe vreuna dintre ele? Daca sunt mai salbatice/naturale cu atat mai bine. Ce m-ar incanta sunt niste pini/copaci sub care aa putem sa ne punem paturica/prosoapele. Iau in considerare si sa cumparam o umbrela si sa o abandonam la sfarsitul vacantei dar suntem 5, o umbrela nu ne ajunge. Nu suntem fani de sezlonguri pe plaja.
@Moderatori, s-ar putea muta topicul asta sub Franta? Multumim! Edited by mdt, 06 August 2022 - 09:10. |
|
Posted 06 August 2022 - 09:18

Naiba mai știe, am fost în 2017 și de la o vreme începe sa ma lase neuronul. Le-am încercat și eu pe alea care apăreau în toate ghidurile...
|
Posted 07 August 2022 - 12:49

@mdt citește și impresiile.mele din 2020 https://forum.softpe...8#entry26720169
Plajele menționate de tine sunt f asemănătoare cu cele din NE-ul Sardiniei dar cum spuneam francezii sunt mai naturiști iar șezlongurile sunt o excepție spre deosebire de Sardinia unde sunt muuulte și scumpe. Ajungeau și la 50e/zi 2sezlonguri. Depinde de cazare, unii dau și umbrele lăsate de alții. Poți să stai și printre pini daca ajungi devreme la.plaja. Corsica e frumoasa și parcă nu așa ultra turistică că Sardinia sau balearele |
Posted 07 August 2022 - 21:44

@atupi multumesc! Le-am citit atunci si le voi reciti cu siguranta!
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users