Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Achizitie SUV, buget 17k euro

Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...

Drept trecere cu “carulR...
 Sunt noile generatii care se nasc...

Butuc pedalier

Niste intrebari despre apartamente

Comentarii amuzante pe Youtube
 Nu iese laptopul din sleep mode.

Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...
 Card de debit virtual emis de India

Diferenta ATS generator si PV

La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar
 

Igo Primo

- - - - -
  • Please log in to reply
1183 replies to this topic

#793
cmd

cmd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 627
  • Înscris: 28.06.2004
BeOnRoad am folosit si eu cu OSM (dintr-o) intamplare, prin Grecia, Macedonia, Serbia si Romania si pot sa confirm ca e OK, se misca bine.
Exista si dezavantaje - de exemplu la iesire de pe A3 in zona Turda spre Sebes, m-a rutat gresit deoarece in OSM era trecut un inceput de A10 si vroia sa ma ruteze pe A10. Noroc cu indicatorul. O fi fost vre-un "user" de OSM mai visator si zelos -:)

#794
Rhesus

Rhesus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,884
  • Înscris: 22.04.2014

 razor74, on 25 august 2014 - 13:45, said:

Nu am zis ca vreo harta de aici este minunea hartilor. Dupa cum ati vazut, de-a lungul timpului am promovat harta celor de la (ex) Topmap, si pe cei de la Here. Multa stima pentru google maps pt. incercarea de a introduce numere de adrese in toata tara. La urma urmei , cu trecerea timpului toate hartile vor evolua la o acoperire similara sau suficienta incat  fiecare sa poata alege dintre ele dupa criteriul - "aia imi place mie" si nu pentru ca una e mai buna decat alta...
Si osm inca are lipsurile ei destule chiar . Insa marele avantaj este ca se pot corecta foarte repede - imediat  chiar daca ai un cont si stii despre ce este vorba. Practic poti sa iti faci harta ta - sa o pregatesti cat de bine se poate pentru un anumit traseu si sa ai acces la date cat se poate de repede. Sunt disponibile o gramada de tool-uri pentru verificarea rutarii online, inainte de a avea ultimul release in gps. Se pot face corectarile necesare si testa direct - online. Nu iti convine ceva - modifici pana iti iese cum trebuie. Numai ca trebuie sa mai stii si ce sa faci cu cele 3 editoare disponibile.

Oricum nu se compara inca cu IGO Primo ca fiabilitate niciunul din programele de navigare disponibile pentru osm. Igo este Igo... Dar am ajuns sa ne folosim de hartile free si sin cauza ca producatorii de harti  - Here si TomTom taraganeaza prea mult treaba si nu vor sa mai investeasca in estul europei cat au investit initial in vestul europei, atata timp cat la noi pirateria e in floare.


Cred că este cea mai ,,punctuală” frază. iGO nu neaparat Primo, fie si 8.3 a rămas in sufletele noastre (și a europenilor), datorită fiabilității. Dar tărăgăneala de care zici tu a distrus acest soft. Adică providerii de hărți au distrus un intreg brand prin lentoarea lor! Trist...

 cmd, on 25 august 2014 - 14:09, said:

BeOnRoad am folosit si eu cu OSM (dintr-o) intamplare, prin Grecia, Macedonia, Serbia si Romania si pot sa confirm ca e OK, se misca bine.
Exista si dezavantaje - de exemplu la iesire de pe A3 in zona Turda spre Sebes, m-a rutat gresit deoarece in OSM era trecut un inceput de A10 si vroia sa ma ruteze pe A10. Noroc cu indicatorul. O fi fost vre-un "user" de OSM mai visator si zelos -Posted Image

Asta este acel ,,scepticism” de care vorbeam eu. Adică nu m-aș duce 100% pe ceva creat strict de utilizatori (majoritatea novici - nu toți au cunoscut era TopMap, și nu știu in ce costă o editare de mapă). Dacă unul e nervos astăzi, poate are și schizofrenie, și vrea o autostradă in centrul Brașovului, o editează și peste 10 zile mă trezesc cu ea in GPS.

Cred că o colaborare intre oamenii angajați (cu facultatea de geografie si geodezie - analist geodezic) ai hărților + useri ar fi perfect.

Totuși mă uit și la OSM, deoarece nu pot fi așa de inchis să nu încerc (nu neaparat să și accept) o hartă...

Offtopic: Iti spun eu că nu neaparat pirateria a distrus iGO...având in vedere că majoritatea GPS-urilor vin cu sistemul de navigatie preinstalat.
Europenii cumpără sisteme de navigație preinstalate in GPS. Românul nu mai cumpără astfel de sisteme. Cumpără orice gadget doar cu sistemul de operare, și ,,se descurcă el” după aceea. Asta a distrus iGO.

Edited by Rhesus, 25 August 2014 - 15:03.


#795
razor74

razor74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 816
  • Înscris: 09.10.2006
Aici de fapt nu vorbeam de problemele IGO in general ci a celor 3 producatori de harti - NNG, Here si TomTom. Toti au  avut si au probleme din cauza pirateriei. Asta este concluzia studiilor independente facute de fiecare in parte. Despre here pot spune chiar mai multe deoarece am fost "inside" . Iar de aici se poate aplica un sablon generalizat si celorlalti 2. Majoritatea banilor le vin din contracte diverse si in special de la cele cu producatori auto. Banii veniti din vanzarea directa  de harti de pe portalul lor sau indirecta prin intertmediul aparatelor gps sau catre companiile producatoare de softuri de navigare sunt foarte putini.  Conducerea  companiei nici nu vrea sa investeasca mai mult. Dezvoltarea o sa mearga strict in functie de bani. Here are o echipa de 8 oameni in ro si se pare ca au de gand sa o subtieze. Tom Tom nu are nici macar atat. Acoperirea hartiii ambilor producatori a fost facuta grosss-modo din india de catre o echipa de ~ 100 oameni. Iar de prin 2010 se chinuiie sa repare tampeniile desenate de aia. In releasul Here q1 2014 au disparut aproximativ 1,7 mb din harta tocmai ca s-au sters o gramada ( aproximativ 2000) de drumuri care nu exista in realitate. Fiecare producator de soft de navigatie -Igo, Navigon, Aponia, Garmin si altii isi cumpara de la Here din baza lor de date strict ce au nevoie si apoi le convertesc in formatul lor proprietar.

#796
gphg

gphg

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,301
  • Înscris: 10.05.2008
Azi am studiat putin problema, mi s-a parut la un moment dat ca razor74 era asociat pe un site legat de osm map cu 3 nume postate intr-un cuvant ce continea "sebastian". Ciudat ca acelasi nume sau user posteaza imediat, primul lui post in 7 ani de zile!!! Deoarece am fost mahmur la acea ora, va rog sa nu ma luati in seama.

Edited by gphg, 25 August 2014 - 21:01.


#797
razor74

razor74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 816
  • Înscris: 09.10.2006
Cred ca inca esti mahmur. Nu m-a chemat vreodata sebastian si nici nu cred ca am interactionat vreodata cu vreo persoana ce poarta numele acesta... Asa ca studiaza mai departe problema...

#798
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,690
  • Înscris: 07.02.2003

 razor74, on 25 august 2014 - 13:45, said:

Nu am zis ca vreo harta de aici este minunea hartilor. Dupa cum ati vazut, de-a lungul timpului am promovat harta celor de la (ex) Topmap, si pe cei de la Here.
Ai facut bine, e chiar oki NNG pentru auto Posted Image In rest OSM si Google Maps pentru poteci montane.

#799
GabrielSebastianMoise

GabrielSebastianMoise

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 11.11.2009
@gphg Daca ti-a trecut mahmureala, iti sugerez sa mai cauti. Cauta pe Facebook si vezi ce rezultate ai dupa numele meu. Apoi verifica niste poze. Cauta Grupul OpenStreetMap Romania, si vezi ca Sambata pe 30 August la ora 19.00 se intalnesc in Bucuresti o mare parte din echipa de mapping de la OpenStreetMap, alaturi de Michael Hackel din Germania, si un invitat surpriza de la Here Romania ( Geographic analyst II, cel ce inchide release-ul si-l da mai departe pentru verificarea si compilarea finala ) .

Eu si @Razor74 nu suntem una si acelasi lucru, daca nu am postat nimic din 2009 si pana acum, inseamna ca am avut ceva motive. Sunt satul de diverse persoane care prin atitudinea lor, sau prin postarile lor, distrug forumuri de discutii precum vechiul 3x.  Contul a fost facut aici de prin aceeasi perioada, cautand mai marii de pe acel forum... insa i-am gasit in alta parte, unde ne-am facut o gasca serioasa...

   Am postat aici din nevoia de a atrage "un semnal de alarma" , si a explica unele lucruri, acest topic gasindu-l dupa niste rezultate de cautare din Google.

Daca dupa aceste explicatii inca mai simti nevoia de o mahmureala, vino pe 30 August la ora 19.00 la Have a Cigar in Bucuresti, si-ti fac cinste... Poate o sa te luminezi un pic, si o sa vezi cu ochii tai ca GabrielSebastianMoise si Razor74 , nu sunt una si aceeasi persoana. Oricine doreste sa vada cam despre ce o sa se vorbeasca acolo, sau sa puna ceva intrebari..... poate veni cu placere... Nu sunt restrictii.... Pentru cei sceptici si dornici sa puna intrebari directe la Here  , sa vada de ce nu sunt unele giratorii si de ce un release inchis in Iulie, apare dupa 9-12 luni... o poate face in mod direct tot acolo....

    Cand aud ca google are cea mai buna acoperire, etc.... imi vine sa mor.... Google nu e in stare sa puna denumiri de strazi macar dupa pozele cu Street View dap'ai numere ... Cand te uiti pe editor, numerele putine la numar care au fost introduse,  sunt puse alandala cu erori de peste 75 metri..... Pozele facute cu street view au atasate si pozitia GPS, insa nu stiu cine sa le prelucreze in afara de cei care le blureaza numerele si fetele personajelor de prin poze. Pe DN1 de la Ploiesti la Campina, acum 1 an, GPS-ul facea tot timpul reconfigurarea traseului, deoarece "linia" DN-ului era cu mult deplasata din cauza unor imagini satelit deplasate din punctul GPS original. Am editat si pe Editorul Google Maps, insa la cat de multa munca e acolo si libertate..... nu ai nici o sansa sa repari ceva....
Numele de strazi in multe orase , au fost inventate de google intr-un stil barbar, multe din ele nici nu au existat ca denumire vreodata prin acele orase in ultmii 150 de ani.

   Deci pentru cei care dau note de 9.3 - 9.5  la Google Maps, pentru acoperire si corectitudine..... Despre ce vorbim ?!?!

#800
Geo DJ

Geo DJ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 718
  • Înscris: 16.12.2005
Salut baieti.
Care harta e mai buna dintre HERE 2014.Q1 si NNG 2014.03 ?

#801
danutzu_1069

danutzu_1069

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,691
  • Înscris: 17.01.2008
NNG

#802
Geo DJ

Geo DJ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 718
  • Înscris: 16.12.2005
Motivul ca e mai noua sau de ce? Din ce citesc pe net lumea cam fuge de hartile NNG, fiind mai proaste. Cele mai bune ar fi cele de la TomTom, dar sunt actualizate foarte rar.

Mai astept si alte pareri �

#803
danutzu_1069

danutzu_1069

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,691
  • Înscris: 17.01.2008
Lasa-i sa fuga, ca habar nu au de ce fug...
NNG e facuta de firma de cartografiere, Here e facuta de utilizatori

#804
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006

 Geo DJ, on 01 septembrie 2014 - 09:47, said:

Salut baieti.
Care harta e mai buna dintre HERE 2014.Q1 si NNG 2014.03 ?
Mai buna la ce, boss?

#805
adryanos

adryanos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,595
  • Înscris: 10.06.2008
De unde stii tu ca Here e facuta de utilizatori? Unii merita batuti pentru ce tampenii tasteaza...

#806
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
Ambele sunt praf, nici una nu stie sa dea cu mopul.

#807
razor74

razor74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 816
  • Înscris: 09.10.2006
Eu zic ca se poate face ceva gen "perlele de pe softpedia". Ca alea de la bac sunt deja invechite...

#808
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006

 adryanos, on 01 septembrie 2014 - 19:46, said:

De unde stii tu ca Here e facuta de utilizatori? Unii merita batuti pentru ce tampenii tasteaza...

Nu esti singurul care gandeste asa:

Quote

Mie mi-ar placea sa o bat pe autumn_dream asta. Sa o am la dispozitie legata de un stalp si sa o tin fara mancare o saptamana intreaga cat timp testez pe ea diverse obiecte, urland "De ce esti fa, asa proasta? Zi fa, de ce. De ce, esti proasta asa, fa?" .
Si iti dau dreptate. Poate ca unii s-ar gandi de doua ori inainte sa deschida calculatorul daca ar sta cu gandul ca risca sa-si primesca un monitor in dinti daca mananca rahat cu perje.






 razor74, on 01 septembrie 2014 - 19:48, said:

Eu zic ca se poate face ceva gen "perlele de pe softpedia". Ca alea de la bac sunt deja invechite...
Yes, we have: http://forum.softped...6#entry15776410

Edited by gumball3000, 01 September 2014 - 19:53.


#809
GabrielSebastianMoise

GabrielSebastianMoise

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 11.11.2009
@danutzu_1069 Mai bine invatai mai mult si poate luai si tu BAC-ul cinstit, nu pe gaina in desaga.... Poate ai avut azi o zi nasoala si ai gresit prafu de tras pe nas, cu pudra de talc..

Daca hartile Here sunt facute de utilizatori, inseamna ca Google si OpenStreetMap sunt facute de Pinguinii Mov coordonati de Zana Maseluta....

#810
Geo DJ

Geo DJ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 718
  • Înscris: 16.12.2005
Momentan am hartile HERE pe SGS5. Sunt multumit deocamdata. La un calcul de traseu pe drumuri ciudate de periferie iGO se comporta ok in comparatie cu Sygic sau BE-ON-ROAD care prefera sa-si numai drumuri principale...

Am intrebat deoarece vreau sa pastrez iGO, fiind o aplicatie destul de reusita. Mai dau probleme vocile TTS, nepronuntand numele strazilor, decat cand are el chef.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate