Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Gradina, copaci, arbusti si plant...

Trackpoint Thinkpad

Legare boiler electric trifazat l...

Upgrade CPU pentru Lenovo ThinkCe...
 Mouse wireless multimode (2x BT +...

Durere incheietura piciorului

Reparatie tablou electronic

Dell U2722 USB Connectors
 Transport aragaz Germania - Ro

Ssd m2 NVMe nu este recunoscut de...

De ce apare lag la telefoanele Mo...

Proiect monitorizare - comunicare...
 La inmatriculare se mai cer placu...

Transport internațional de m...

BMW i3 Hibrid vs Honda Jazz Hibri...

Cum instalez compilatorul gcc pen...
 

Maramureș

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
413 replies to this topic

#379
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,550
  • Înscris: 14.04.2008
nehotarata, multumesc mult! Recomandari astept de la toata lumea!🙂
Din pacate nu cred ca vom ajunge in zona Borsa. Iar in cel mai fericit caz va fi in trecere. Retin insa recomandarea pt data viitoare, care sper sa fie cat mai curand, nu cu frecventa asta!😀
Venim din sud, iar in Maramures vom ajunge plecand din Sovata. Inca nu am definitivat traseele pe care ne vom duce/intoarce. Vad ca drumul intre Salva si Sacel e in lucru, iar noi am fi vrut sa mancam un pastrav in Romuli.😊 Avem o masina obisnuita, noi am cumparat-o pe ea, nu ea pe noi, dar nu am vrea nici sa o chinuim prin gropi, caci ne-am chinui si pe noi. De aia ma intereseaza si aspectul acesta (al drumului).


#380
Brainie

Brainie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,763
  • Înscris: 18.04.2007
Mie mi-a (nouă ne-a) plăcut foarte mult cu mocănița de pe Valea Vaserului.Asta se întâmpla în 2009. Pe 15 aug (de Sf. Maria) am traversat foarte greu pasul Prislop (cred că era și Băsescu pe acolo, la mănăstire), Am stat în seara aia la o pensiune în Borșa, Am încercat să sun la tren să cer informații (știam că sunt 2 opțiuni de trasee, lung și scurt, am aflat pe urmă că se făcea unul singur, mediu, până la Paltin), n-a răspuns nimeni, așa că a doua zi dimineața am ajuns la gară. Era deja plin, am luat bilete și ne-am înghesuit pe ultimele locuri din ultimul vagon, inclusiv pe scaunul rotund al frânarului. Bineînțeles că atunci când a plecat trenul ne-a dat la o parte de acolo, dar am găsit locuri până la urmă tot pe ultimele banchete.

Ne-a plăcut traseul de-a lungul apei (permanent pe mal, nu prin pădure, din ce îmi amintesc). Curbe, podețe, popas pentru alimentare, fum pe coș (fiind ultimul vagon, deschis, nu ne-a deranjat) - vreo 3 ore. La Paltin, nu era cum citesc că ar fi acum, erau de vânzare câteva chestii (plăcinte, sucuri, bere), cine voia bine, cine nu, iarăși bine. Un singur tren turistic. În 2018 (tot în jur de 15 aug) am încercat să repetăm, dar nu am mai prins bilete decât la tren cu locomotivă Diesel, și am renunțat. Dar cred că plecau 3-4 trenuri la intervale scurte, mi-e greu să mă gândesc ce aglomerație era la Paltin.

Revenind la 2009, am avut în zona aia de vagon o colega de călătorie, o doamnă îmbrăcată în ie, care a creat permanent în jurul ei bună dispoziție. Călătorea singură (Bucovina + Maramureș), soțul la pescuit în deltă, și se distra. I-a dat mecanicului 10 lei și când îi făcea semn, ăla trăgea sirena. Ne-a povestit de o pensiune unde a stat în MM, cum le-a zis gazdelor că ea nu vrea la betoane (în pensiunea propriu-zisă), ci în anexa de lemn unde a dormit cu bunica familiei. Atât a lăudat-o, că ne-am prelungit și noi șederea în zonă (o noapte), și ne-am simțit și noi foarte bine. În 2018 am revenit acolo. Am povestit și aici la momentul respectiv.

Am divagat, dar cu un scop. Mocănița din Vișeu merge la început prin sat, dar apoi se afundă în sălbăticie. Huțulca merge numai prin sate, și de-a lungul drumului (în alt an am mers pe drum cu mașina, și am continuat pe drumul forestier până pe partea cealaltă, la Brodina). Frumos și aici, sunt peisaje frumoase, dar mai mult ne-a plăcut în MM (poate și datorită condițiilor de atunci, mai puțin aglomerat).

Cu Huțulca am fost tot pe 16 aug, dar în 2015. Și ca să scurtez, pe cine vedem noi la capăt, în zona tarabelor ? O doamnă în ie. Nu mai țineam minte figura, așa că după o scurtă ezitare, am întrebat-o. De data asta nu mai eram vecini de vagon, ea era mai reținută, era cu soțul, fiica, nepoți. Binențeles că ne-a mai recomandat o pensiune și în Bucovina, unde iarăși a fost foarte bine. Cât ne-am plimbat noi cu Huțulca plouase foarte tare în Moldovița (am prins un pic de ploaie și în tren), și o zonă de parcare de la gară era cu apă peste glezne. Eu am avut noroc, în zona mașinii mele nu era apă mare, dar în zona mașinii doamnei era. Așa că m-a rugat să încercăm o cascadorie (cu fiica dumneaei), să merg cu mașina mea lângă a ei, și să treacă din una în alta. Încercarea moarte nu are, dar cum nu era niciunul dintre noi văr cu Bond, James Bond, tot a pus un picior în baltă. După care ne-am dus la pensiunea ei, să ne prezinte gazdei, la care am revenit după câteva zile, iarăși după o schimbare de program. Amintiri deosebite ...

Nu știu cât v-am ajutat cu povestea asta, dar strict dpdv mocănițe, considerăm VV2009 peste Huțulca2015.

#381
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 12.12.2006
Frumoasa povestea, Brainie!
Eu deja sunt curioasa ce va alege @dariuscha, “a fi sau a nu fi” mocanita.

#382
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,063
  • Înscris: 20.06.2009

 dariuscha, on 10 septembrie 2021 - 21:17, said:

(...)
Venim din sud, iar in Maramures vom ajunge plecand din Sovata.(...)
E doar o sugestie, dar bazată tot pe experiența noastră din vară: cînd am plecat spre casă din Maramureș (mai precis din Borșa, după ce-am vizitat de dimineață Cascada Calului), am luat-o prin Pasul Prislop pînă în Vatra Dornei, apoi prin Pasul Tihuța către Bistrița, Cluj și mai jos către casă. A fost unul dintre cele mai frumoase drumuri cu mașina pe care le-am făcut!

#383
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,857
  • Înscris: 04.07.2010

 Brainie, on 11 septembrie 2021 - 22:21, said:

... Mie mi-a (nouă ne-a) plăcut foarte mult cu mocănița de pe Valea Vaserului.Asta se întâmpla în 2009 .... Ne-a plăcut traseul de-a lungul apei (permanent pe mal, nu prin pădure, din ce îmi amintesc) ...

Vezi tu, aici e buba. Adică trebuie ţinut seama şi de faptul că vegetaţia creşte. Un singur rând de copaci e suficient să obtureze vederea. Şi atunci filmările devin nasoale, iar pozele trebuie să le faci rapid, şi invariabil unele vor fi rateuri. Ce faci pe urmă, pierzi timp ştergînd fiecare rateu ? Sau continui, ştergînd rateurile abia după ce descarci pozele pe computer ? Rateurile pot reprezenta multă memorie pe cardul foto. Deci - o dilemă, zic eu.
Degeaba trece traseul cam pe malul râului dacă din 2009 încoace a crescut mult vegetaţia. Eu m-am uitat din satelit special la traseu aproape integral, şi linia ferată e încadrată pe ambele părţi de vegetaţie aproape peste tot. Aşa că degeaba traseul trece la câţiva metri de apă dacă se interpune un rând de copaci. Poate în 2009 nu erau prea înalţi şi puteai filma sau poza în bune condiţiuni, pe când în prezent situaţia poate fi alta, cum am experimentat la Sovata. Posibil ca arborii crescuţi să fie tunşi la ora actuală, sau chiar să nu mai existe în multe locuri (dacă ne gândim că a spus Kokoşmare că s-a refăcut traseul mocăniţei în unele locuri).
Nu ştiu, dragule, care e situaţia actuală, mai ales că încă nu am fost fizic acolo. După ce voi ajunge voi avea o părere personală, dar până atunci nu pot decât să ascult păreri subiective şi să fac presupuneri despre ce vom simţi noi. Oricum ar fi, eu vreau să experimentez şi o zi cu mocăniţa de pe Vaser.

Dariuşa, mergeţi cu toate mocăniţele posibile, indiferent ce credem unul sau altul pe aici. Eu ţi-am zis şi pe topicul de Sighişoara că nu trebuie să te iei după mine. În definitiv ce pierzi ? Orice călătorie cu o mocăniţă e o experienţă. Şi experienţa e nouă dacă parcurgi traseul prima dată. Dacă vei renunţa nu vei şti niciodată cum ar fi fost, şi îţi vei reproşa asta mereu. Mai bine o experienţă nasoală decât nicio experienţă ! Fiindcă în timp părţile negative devin poveşti de spus nepoţilor şi motive de bună dispoziţie la un pahar de vorbă ...
Părerea mea: mocăniţi-vă, cum am văzut scris undeva pe net. Până la urmă nu veţi regreta, zic eu ... Şi peste ani sunt convins că şi @mdt şi @nehotărâta vor avea poveşti mişto de spus despre mocăniţă. Poate lor nu li se pare aşa acum, dar eu aşa cred.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 11 September 2021 - 23:54.


#384
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,063
  • Înscris: 20.06.2009

 OvidiuNS, on 11 septembrie 2021 - 23:50, said:



Vezi tu, aici e buba. Adică trebuie ținut seama și de faptul că vegetația crește. Un singur rând de copaci e suficient să obtureze vederea. Și atunci filmările devin nasoale, iar pozele trebuie să le faci rapid, și invariabil unele vor fi rateuri. Ce faci pe urmă, pierzi timp ștergînd fiecare rateu ? Sau continui, ștergînd rateurile abia după ce descarci pozele pe computer ? Rateurile pot reprezenta multă memorie pe cardul foto. Deci - o dilemă, zic eu.
(...)
În primul rînd, ca unul ce a fost acolo de curînd, nu mi s-a părut a fi fost (prea) multă vegetație! Iar cea care este, participă cu succes la crearea minunatului peisaj care te înconjoară...
Și cu asta ajungem la punctul doi. Nu cred că trebuie mers undeva, vizitat ceva, doar pentru scopul de a face poze! Mă duc acolo să îmi bucur ochii și sufletul, nu cardul din aparatul de fotografiat!

P.S. Fiindcă am scris mai sus de drumul prin pasurile Prislop și Tihuța... păi dacă voiam să imortalizez tot ceea ce mi-a plăcut acolo, ar fi trebuit să am o turelă ca a mașinilor google și să filmez nonstop, 360 de grade...:)

Edited by crislacor, 12 September 2021 - 10:34.


#385
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,857
  • Înscris: 04.07.2010

 crislacor, on 12 septembrie 2021 - 10:34, said:

În primul rînd, ca unul ce a fost acolo de curînd, nu mi s-a părut a fi fost (prea) multă vegetație! Iar cea care este, participă cu succes la crearea minunatului peisaj care te înconjoară...

Asta ar fi o informaţie utilă, dacă am putea înţelege că nu se interpune nimic între noi (cei ce admirăm priveliştile din mocăniţă) şi peisaje.
Deci, dacă tot ai fost de curând, spune-ne, rogu-te, dacă putem înţelege acest aspect. Fiindcă din satelit se vede altfel, anume că linia ferată are cam peste tot măcar un rând de vegetaţie până la loc dechis. Mi-ar plăcea să am mai multe privelişti frumoase decât copaci trecînd prin faţa ochilor ca nişte umbre.
So, please, cum e acum ?


 crislacor, on 12 septembrie 2021 - 10:34, said:

... Nu cred că trebuie mers undeva, vizitat ceva, doar pentru scopul de a face poze! Mă duc acolo să îmi bucur ochii și sufletul, nu cardul din aparatul de fotografiat ...

Nu crezi acuma, dar asta e o altă discuţie. Şi în principiu îţi dau dreptate. Aşa gândeam şi eu când eram mai tânăr.
Totuşi, acum, la 56 de ani am început să-mi dau seama că pozele şi filmuleţele reprezintă cea mai bună "memorie externă" pentru ultimii ani de viaţă. Am revăzut de curând mai multe seturi de poze şi filme făcute cu ceva vreme în urmă, şi pot spune că uitasem multe detalii.
Normal că îţi rămân la suflet locurile pe unde treci în viaţă, dar amintirile reprezentate de poze şi filmuleţe sunt aur curat.
Şi îmi pare rău că în trecut am pierdut vremea doar admirînd peisajele în loc să fac măcar câteva poze.
Probabil că eşti încă prea tânăr şi nu-ţi dai seama de aceste aspecte, dar cu timpul sunt convins că vei ajunge să gândeşti ca mine.
La urma urmei care ar fi problema să admiri peisajele şi să faci şi poze (sau să filmezi) în acelaşi timp ? Îţi spun eu, niciuna ! Dar amintirile aşa ţi le asiguri, cu memoria "externă". Altfel ele se estompează în timp.

În fine, fiecare procedează cum crede că îl avantajează mai mult. Dar n-ar fi rău să nu repete unele greşeli făcute de alţii mai înainte.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 12 September 2021 - 11:16.


#386
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,063
  • Înscris: 20.06.2009

 OvidiuNS, on 12 septembrie 2021 - 11:11, said:

(...)
So, please, cum e acum ?
(...)
Cam așa...:)
Attached File  IMG_20210811_094503.jpg   358.88K   18 downloadsAttached File  IMG_20210811_105627.jpg   684.23K   16 downloadsAttached File  IMG_20210811_122325.jpg   452.83K   16 downloadsAttached File  IMG_20210811_122349.jpg   416.62K   15 downloads

 OvidiuNS, on 12 septembrie 2021 - 11:11, said:

Probabil că ești încă prea tânăr (...)
Daaa, debordez de tinerețe, am cu 3 mai puțini ca tine!Posted Image

P.S. Eu, cînd mă uit la poze sau filmulețe mai de demult, retrăiesc sentimentele pe care le-am încercat în acele momente...

#387
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,550
  • Înscris: 14.04.2008
Va multumesc tuturor pt impresii/pareri!
Brainie, chiar ai ajutat cu povestea, ai inclinat balanta.🙂
crislacor, multumesc mult pt sugestie, o sa o iau serios in calcul! Stiu ca drumul prin pasul Prislop era prost, daca ai informatii recente ar fi de mare ajutor.
Ovidiu, o sa tin cont de indemnul “mocaniti-va!”. Nu pt Sovata, ci pt MM. De pierdut am avea timp si bani, insa vorba aia: “in viata mai si pierzi, nu doar castigi”. Problema cu pozele am rezolvat-o, ca nu prea mai fac de cand am realizat ca de multe lucruri nu ma bucuram pe deplin atunci, ci le vadeam prin aparatul foto (in Austria+Cehia nu stiu daca am facut Eu 100 si astea pe telefon!).  
mdt, se pare ca va fi mocanita, totul depinde acum de vreme.🙂

#388
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,063
  • Înscris: 20.06.2009
Nu am avut probleme cu drumul, a fost boboc!

#389
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,857
  • Înscris: 04.07.2010

 crislacor, on 12 septembrie 2021 - 13:30, said:

...  când mă uit la poze sau filmulețe mai de demult, retrăiesc sentimentele pe care le-am încercat în acele momente...

Păi asta e ideea, de aceea fac poze. Memoria externă - o numesc eu.

Mulţumesc pentru poze. E ok vegetaţia.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 12 September 2021 - 16:41.


#390
mihaistoian

mihaistoian

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 588
  • Înscris: 02.11.2009
Foarte interesante mesajele si pozele.
Eu am fost in iunie 2018, nu am regretat si nu regret nici astazi, am facut foarte multe fotografii si eu si fata cu doua aparate foto si am filmat intregul drum cu o camera montata pe marginea vagonului deschis cu un trepied cu trei brate flexibile. La dus am fost ultimul vagon, la intors primul vagon, iar mirosul de lemn ars a fost superb, deloc innecacios, chiar daca si la cina mai miroseam a fum.
Chiar daca treci prin marginea localitatii, poti admira o poarta maramureseana, dar peisajul este totusi salbatic, iar pe drum mai vezi si echilibristica. Merita mers

Attached Files


Edited by mihaistoian, 12 September 2021 - 18:28.


#391
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 12.12.2006
Vazand pozele vostre imi dau seama ca experienta noastra a fost proasta si pentru ca am prins loc intr-un vagon inchis, si nu am putut scoate capul afara sa vedem trenul de-a lungul lui. Deci @dariuscha straduieste-te sa prinzi loc in vagon deschis.

#392
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,857
  • Înscris: 04.07.2010

 mdt, on 12 septembrie 2021 - 18:37, said:

... am prins loc intr-un vagon inchis, si nu am putut scoate capul afara sa vedem trenul de-a lungul lui ...

Dacă geamul e murdar, atunci da, contează. Dar dacă geamul e curat, atunci e mai important să stai în coada trenului, şi la curbe pozezi şi filmezi tot trenul fără să fii nevoită să mai scoţi capul pe geam.
Dar şi trenul trebuie să fie suficient de lung.
Pe valea Vaserului e ok, trenul e lung, oricum ies poze mişto (măcar pe unul din segmentele de drum - cazul lui MihaiStoian), la Huţulca au fost şi acolo destule vagoane (am fost de 2 ori cu Huţulca), în schimb la Sovata trenul a avut doar 2 vagoane, iar asta a contribuit decisiv la părerea mea.

Şi ar mai fi ceva, eu de fiecare dată am încercat să stau la capătul vagonului, şi să mă mişc stânga - dreapta pentru poze în funcţie de partea spre care se curbează trenul. Nu m-a interesat niciodată să stau jos. Am deschis ambele uşi şi făceam poze când pe una, când pe alta, direct în aer liber. Asta la Huţulca, unde nu se vând locuri în tren. Din păcate, la Sovata e cu locuri, iar la capătul vagonului a stat un nene din staf lângă mine, nu am putut face poze decât pe stânga şi înapoi.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 12 September 2021 - 19:31.


#393
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,063
  • Înscris: 20.06.2009

 OvidiuNS, on 12 septembrie 2021 - 19:26, said:

Dacă geamul e murdar, atunci da, contează. Dar dacă geamul e curat, atunci e mai important să stai în coada trenului (...)
La mocănița de la Vișeu există o regulă: întotdeauna vagoanele închise sînt primele, iar cele deschise la urmă. După ce trenurile ajung la Paltin și toți pasagerii au coborît, se merge puțin mai sus și se schimbă poziția locomotivei și a vagoanelor, dar respectînd aceeași regulă de mai sus!
Situația nu a fost așa de la început, dar au fost în trecut anumite persoane care au stat în vagoane descoperite în spatele locomotivei și au făcut mai apoi reclamații că li s-au umplut hainele de funingine sau chiar au fost atinși de scîntei...

P.S. Apropo de miros, e absolut fantastic! Deși nu e doar de lemn, mai sînt și niște cărbuni pe acolo (pentru un jar consistent)...:)

#394
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,550
  • Înscris: 14.04.2008
crislacor, tu cand ai fost? Inteleg ca nu trebuie sa imi fac griji pt gropi sau lucrari pe drum prin pasurile Tihuta si Prislop?!
A! Inca o intrebare: bisericile de lemn sunt deschise, sau trebuie sa suni pe cineva? Imi amintesc ca in Bogdan Voda am asteptat putin sa vina cineva sa ne deschida (singura unde s-a intamplat asta).

Edited by dariuscha, 12 September 2021 - 20:01.


#395
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,063
  • Înscris: 20.06.2009

 dariuscha, on 12 septembrie 2021 - 19:55, said:

crislacor, tu cand ai fost? Inteleg ca nu trebuie sa imi fac griji pt gropi sau lucrari pe drum prin pasurile Tihuta si Prislop?!
Pe 11 august am fost, anu' ăsta...Posted Image Se vedea în poze, în denumire.Posted Image
Cît despre drum, ca-n palmă! Nici o lucrare, pe nicăieri. Evident, mai cîte un petec pe ici, pe colo, dar nimic deranjant, sînt chiar foarte rare!

 dariuscha, on 12 septembrie 2021 - 19:55, said:

A! Inca o intrebare: bisericile de lemn sunt deschise, sau trebuie sa suni pe cineva? (...)
Noi am vizitat trei obiective religioase: biserica de lemn ortodoxă din Plopiș, mănăstirea Bîrsana și mănăstirea Prislop. Personal am fost profund impresionat de prima și a doua. Și da, au fost deschise, găsești pe net info despre orar la fiecare dintre obiective.
Biserica de lemn din Plopiș:
Attached File  IMG_20210810_124236.jpg   204.56K   8 downloadsAttached File  IMG_20210810_131558.jpg   742.57K   7 downloads
Mănăstirea Bîrsana:
Attached File  IMG_20210810_190231.jpg   620.01K   7 downloadsAttached File  IMG_20210810_191331.jpg   707.09K   5 downloadsAttached File  IMG_20210810_192114.jpg   241.48K   6 downloads

#396
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,857
  • Înscris: 04.07.2010

 crislacor, on 12 septembrie 2021 - 19:45, said:

La mocănița de la Vișeu există o regulă: întotdeauna vagoanele închise sînt primele, iar cele deschise la urmă. După ce trenurile ajung la Paltin și toți pasagerii au coborît, se merge puțin mai sus și se schimbă poziția locomotivei și a vagoanelor ...

Ok, poziţia locomotivei e normal să se schimbe.
Dar şi vagoanele ? Cum naiba reuşesc asta ? E nevoie de o groază de manevre. Poţi să detaliezi ?
Şi apropo, sunt scrise pe bilete locurile ? La Sovata a scris cu pixul fata de la casierie. Aşa e şi la Vişeu ?
Eu sunt cam sceptic, mai ales că nu am mai văzut să obligi pasagerii să coboare toţi, mi se pare cam aiurea.

Măcar ar fi ok dacă ai putea să stai în tren unde vrei tu, adică să stai în picioare, nu pe locul tău.


Sănătate şi mulţumiri !

Edited by OvidiuNS, 12 September 2021 - 21:32.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate