Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Parere stare drum Sculeni - Chisi...

Necesit ajutor in gasirea a doua ...

Monitor 4k 27-28' PD USB C

Vacanta Italia
 Concediu Halkidiki

Ce vehicule motorizate ați avut d...

Router Asus nu se conecteaza WAN

Gradina, copaci, arbusti si plant...
 Trackpoint Thinkpad

Legare boiler electric trifazat l...

Upgrade CPU pentru Lenovo ThinkCe...

Mouse wireless multimode (2x BT +...
 Durere incheietura piciorului

Reparatie tablou electronic

Dell U2722 USB Connectors

Transport aragaz Germania - Ro
 

HD sau mini-DV pt nunta

- - - - -
  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#1
forza-stiinta

forza-stiinta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 20.05.2007
salut,
HD este "noua" tehnologie,
ofera o rezolutie MARE, avantaj daca aveti televizor HD ca se vede "pixel pe pixel".
Daca ai tv HD si filmarea este miniDV atunci acel DVD (transformi din caseta miniDV in DVD) cand il pui la televizor nu se vede asa bine ca filmarea HD.

Acum vine intrebarea: cand angajezi pe cineva sa iti filmeze la nunta, este bine sa ceri filmare HD?
Pai raspunsul ar veni imediat: normal, calitate mai buna.
Dar problema este ca acele camere bune de 12.000 RON filmeaza color de la 4 lux in sus.... Deci in biserica se va vedea urat, seara la nunta (taierea tortului, un blues cu lumina mica, etc) se va vedea urat.

Astept sfaturi pt merita filamare HD la nunta sau nu?

Multumesc frumos

Edited by forza-stiinta, 20 January 2010 - 13:23.


#2
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,587
  • Înscris: 17.08.2007
Am avut si DV acum am HD si se vede clar mai bine pe HD chiar si in biserica sau la tort. Ambele camere au fost de amator insa diferentele sunt clare.
Cam stiu cum sta piata de filmari prin Craiova si e plin de figuranti cu camere "profesionale" care cer de nu stiu cate ori mai mult pe HD decat pe SD (nu ca ar fi prea ieftin hd-ul). La Craiova se ia mai scump ca la Bucuresti pe filmari. (si eu sunt tot oltean :) din zona )

O camera cu adevarat din categoria profi nu va avea probleme de zgomot dar nu isi permit multi "filmatori" sa cumpere asemenea camere.

Edited by Mtz, 21 January 2010 - 09:09.
eliminare citat INUTIL


#3
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,449
  • Înscris: 07.08.2008

View Postforza-stiinta, on 20th January 2010, 13:21, said:

Dar problema este ca acele camere bune de 12.000 RON filmeaza color de la 4 lux in sus.... Deci in biserica se va vedea urat, seara la nunta (taierea tortului, un blues cu lumina mica, etc) se va vedea urat.

Ține cont că există și biserici bine iluminate sau lumini suplimentare puse de cameramani.
Ca sfat îți recomand să găsești o biserică iluminată ca lumea nu subsoluri de biserici neterminate fără geamuri cum am văzut și eu de cîteva ori și nici dacă mă împuști nu pricep cum pot unii miri să aleagă așa ceva pt nuntă/botez.
La fel pt restaurante.
De filmat mai bine HD dacă tot ai tv/player care vede așa ceva.

Edited by vgabi, 20 January 2010 - 15:10.


#4
coca_tm

coca_tm

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 16.11.2009
Daca-ti permite buzunarul, categoric merita HD!
Pe o plasma normala se vede bine si SD, daca ai una cat peretele... ma gandesc ca faci rost de finantare pentru HD  :OK:

#5
forza-stiinta

forza-stiinta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 20.05.2007
pai atunci o sa cer la "filmatori" niste sample sa vad cum filmeaza HD in conditii de lumina slaba (oricum, oricat de luminata ar fi biserica, tot negura e in ea.)

uite, gasii o camera la unu care filmeaza color daca are cel putin 6 lux. Acuma, tu zici ca aia este camera "profesionala"?
La concurenta lui am vazut si 2 lux. Cred ca se vede diferenta!!!!!
La 6 lux iti baga zgomot de imagine si in restaurant! Am dreptate?

Edited by forza-stiinta, 21 January 2010 - 00:59.


#6
SuperDuper

SuperDuper

    Crushed

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,295
  • Înscris: 25.04.2006
Camerele SD vechi vedeau si de la "0 lux" (bine, poate erau 0.5 lux :)) - dar aveau putini pixeli pe senzor (dar mari si sensibili), nu faceau poze de 5MP cu acelasi senzor...
Decat sa te arunci la un "HD" de sa iti para rau, mai bine SD - dar neaparat pe caseta miniDV (calitatea maxima), nu pe HDD sau stick.
Sigur, multe camere HD se lauda cu 2 lux, dar daca observi rezolutia efectiva la aia 2 lux vei vedea ca nu trece de cea SD (noise reduction puternic).

#7
glido

glido

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 930
  • Înscris: 31.03.2005
ok si daca faci HD ai CU CE sa-l vezi ? Nu nu Pe CE ? Ci CU CE? Adica doar LCD-ul HD nu ajunge .... trebuie si un BLUERAY Player pe linga altfel pe DVD playeru' xxTRONIC  tot numai SD vei vedea sau deloc

p.s. pt cei care ne-ati facut sa zimbim ... mai invatati ceva si voi ca miniDV e caseta folosita si se poate filma pe ea si SD si HD si acest SD HD sunt de fapt standardele de calitate/rezolutie !!!

Quote

gasii o camera la unu care filmeaza color daca are cel putin 6 lux. Acuma, tu zici ca aia este camera "profesionala"?
La concurenta lui am vazut si 2 lux.

ala de 6 lux are sapuniera (camera mica) iar ala cu 2 luxi o fi avand un semi pro (un SONY FX ceva)   sau nici ala nu stie despre ce vorbeste.

Filmarea HD e normal sa fie mai scumpa din urmatoarele motive:  - aparatura cu care se face HD este mai scumpa si ca sa-l amortizezi trebuie sa ceri un pret mai mare (aparatura nu inseamna numai camera video ci si PC si soft pt prelucrare). - workflow-ul, procesul de obtinere al materialului final, este mai laborios si dureaza mai mult - plus diferenta de calitate care e normal sa fie platita ....

Daca ai pe ce si cu ce atunci merita HD (si daca nu ai dar intentionezi sa iei ...) dar sa dai banii in plus pt HD si sa ti se livreze materialul final pe DVD clasic e tzeapaaaa

#8
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Nu cred ca e important daca ACUM are cu ce sa sa uite la acel HD. Doar sa ai girja sa obtii si materialul brut. ;)
Foarte buna ideea cu sample filmat, dar trebuie sa te asiguri in vreun fel ca e filmat de el. Tot la fel de bine este sa afli si modelul de camera cu care iti va filma si care sa fie in posesia lui, nu vrajeli sa te trezesti la nunta ca iti spune ca aia s-a stricat alaltaieri la un botez si acum filmeaza cu o sapuniera ca sa nu te lase balta.

enjoy,
Mtz

#9
pif_foto

pif_foto

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,852
  • Înscris: 05.06.2007
Si doar pentru faptul ca i se livreaza materialul HD (chiar si neprelucrat) pe un HDD si tot merita filmarea HD. Chiar si doar pt formatul 16:9 si tot merita. Pt neavizati (adica cei care vorbesc doar din carti sau din "prezentari" ale camerelor), lux-ul (unitatea de masura pt intensitatea luminii) este ceva relativ, cel putin atunci cand este scris pe camere (cu caractere mari si viu colorate). Importanta este "proba practica". Este adevarat ca FX1 este mai putin sensibil decat VX2100, dar zgomotul de imagine este mult mai putin suparator, iar faptul ca are o imagine nativa 16:9, cel putin in ziua de azi, este o mare "bila alba". Asta daca le comparam din punct de vedere SD... ca daca vorbim de HD nu mai avem ce compara. Am spus de FX1 si VX2100 ca sa nu vorbesc "din carti" ca altii... pt ca a aparut si FX1000 (sau Z5) care se apropie la luminozitate de VX2100 (camera "etalon" pt filmarile, mai ales NBC, in lumina slaba). Mai exista si Z7 si EX1 de la Sony si XH-A1 de la Canon, camere care se descurca foarte bine in orice conditii, dar calitatea filmarii depinde in primul rand de cine sta in spatele lor si apasa pe butoane.
@glido, m-am plictisit de cat trebuie sa justificam preturile prin investitii. Nu intereseaza pe nimeni asta (aproape pe nimeni), nici pretul investitiilor, nici experienta acumulata, poate, in zeci de ani, nici studiile in domeniu.... PRETUL, atat ("da halatu', cat e halatu'? Dincolo era mai ieftin..."). Cand vine ala cu VHS-u' si ii cere doar 500 lei (cu poze cu tot) zice ca l-a apucat pe Dumnezeu de picior.
Cat despre CU CE sa vada... exista media-playere HD (recomand EG-R1) care sunt bune si la vizionarea filmelor nu numai a filmarilor HD, iar pentru stocarea datelor exista HDD-uri externe (recomand Story Station de 1,5T). Daca un client are LCD sau plasma si nu vrea filmare HD, atunci este cel putin incult... dar deh, ce sa faci atunci cand e vorba de "fala". Dupa ce platesti cu 2000 euro lautarii aia cu care te "falesti"...pfff, tocmai la video si foto ti s-au terminat banii si nu mai ai cu ce sa-ti platesti SINGURELE amintiri cu care ramai.

Edited by pif_foto, 21 January 2010 - 10:09.


#10
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,449
  • Înscris: 07.08.2008
Păi ia să vedem dacă merită HD azi.
Un calcul simplu ne arată că un tv lcd plus un player HD decente le scoți la 2500 ron.
Din banii de nuntă mulți își cumpără ori calculator ori aparatură AV.
Deci nu e neapărat o problemă de bani că investiția merită făcută nu numai să vezi ce ai filmat la nunta ta.

Filmare la nuntă HDV, pe Bluray de 25GB comprimat avchd încap 3 ore sau mai mult.
Cam atît e și un material final la o nuntă normală fără multe fasoane.
De pe discul BD poți face oricînd un rip dvd-video de bună calitate care să încapă pe un dvd de 8GB ce poate fi văzut de oricine și de playerul vecinilor pensionari. De obicei cei care trag HD fac și un dvd-video ca bonus sau la negociere.

#11
glido

glido

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 930
  • Înscris: 31.03.2005
Adevarul e ca azi mai toata lumea are un PC cu o placa video mai rasarita pe acasa si daca-l duce inima sa bage un pic de banuti intr-un cablu VGA sau DVI sau HDMI de 5-10m sa ajunga de la PC la TV-LCD deja merita sa te gandesti la HD chiar si in formate mai de rip sa spunem asa ( .avi cu H264,... mkv) chiar si cu aceste compresii se va vedea mai bine decat DVD standard redat de pe DVD player ....

Quote

Dupa ce platesti cu 2000 euro lautarii aia cu care te "falesti"...pfff, tocmai la video si foto ti s-au terminat banii si nu mai ai cu ce sa-ti platesti SINGURELE amintiri cu care ramai.

da dar cartieru' nu vede lcd-ul de la el de acasa in schimb la nunta'si aude "fara numar" numele guitzat de Gu(i)tza, sa moare de ciude totzi dusmanii lui  :bandit:  as fi avut ocazia sa ma duc la astfel de eveniment dar am refuzat si nu din motive financiare ci din motive de intors stomacul pe dos  :samui:

#12
pif_foto

pif_foto

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,852
  • Înscris: 05.06.2007
Cand e vorba de Gheorghe Zamfir si taraful lui, nu prea ti se intoarce stomacul pe dos, chiar filmezi de drag... mie mi s-a intors dupa... si au trecut 7 luni si inca n-a venit sa-si ia filmarea :( . Din fericire, pana acum, n-am avut "norocul" asta decat odata, sa dau peste nunta de manelisti (dar cred ca nu se pune daca filmam cu VHS-ul atunci, nu?). Culmea, ginerele era blond, nici prin cap nu-mi trecea ce nunta o sa fie :P . Oricum ca om a fost de nota 20 (chiar daca ii placeau manelele). Mai sunt si d-astia, rar, dar mai sunt.

#13
forza-stiinta

forza-stiinta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 20.05.2007
"...dar sa dai banii in plus pt HD si sa ti se livreze materialul final pe DVD clasic e tzeapaaaa" - corect
"multe camere HD se lauda cu 2 lux, dar daca observi rezolutia efectiva la aia 2 lux vei vedea ca nu trece de cea SD
(noise reduction puternic)."

eu am un tv panasonic plasma de 106 cm, deci o sa ma orientez spre un HD, si da, normal, trebuie sa verific camera cu care vine (sa nu fie sapuniera) eventual sa specific in contractul pe care il semnez cu el.

multumesc frumos & o zi buna


cineva a spus ca are:
video: sony v1p (presupun ca este cumva asta http://www.price.ro/...vr-v1_65357.htm ) si sunt curios daca ar fi ok!
foto: nikon d700 + ob. 24-70 + SB-900 - aici nu vreau pareri, este sublim totul!

Edited by forza-stiinta, 21 January 2010 - 20:47.


#14
videoprod

videoprod

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 81
  • Înscris: 24.06.2009

View Postforza-stiinta, on 21st January 2010, 20:47, said:

cineva a spus ca are:
video: sony v1p (presupun ca este cumva asta http://www.price.ro/...vr-v1_65357.htm ) si sunt curios daca ar fi ok!
  nu vreau sa ma bag,dar se pare ca v1 nu e o camera de ''top'' de la sony,cel putin nu pentru nunti si alte alea...iluminare minima 4 lux...o sa vina ala cu mii de wati ca sa se vada bine,fie o sa ai o nunta filmata prin ochelarii de soare...
      da o geana si la comentariul de aici :  http://www.westbuy.r...=...ari=1&id=15

#15
Zenus

Zenus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 607
  • Înscris: 17.10.2007
iar vb de comparatii la lumina slaba? o camera nu trebuie sa fie luminoasa pentru a da o imagine de calitate! dimpotriva! adaptoarele de film intuneca imaginea pt a obtine acel look tenebros! din comoditate ne-am obisnuit sa nu mai preferam sa filmam cu proiectoare, ca avem vx, pd sau dvx100 - cea mai buna optiune in opinia mea (cine look)! am trecut de 2 ani la HD si nu credeam ca se va implementa atat de repede!
v1 e o camera slaba din mai multe puncte de vedere...

#16
glido

glido

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 930
  • Înscris: 31.03.2005
reflectoare ... 5 din top10 restaurante din zona nu permit montarea folosirea reflectoarelor ca strici ambianta restaurantului   :death:  traiasca camerele cu 1lux gen VX2100 si inca asteptatul lui urmas in HD

Edited by Mtz, 22 January 2010 - 15:17.
scos citat inutil


#17
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,449
  • Înscris: 07.08.2008
Restaurantele unde se organizează nunți ar trebui proiectate pt așa ceva și ar fi bine să ia ca model cele din străinătate.
Există cazuri în care se organizează și în discoteci. Aș fi curios să vedem niște poze cu un top 10 cîrciumi din Ro specializate pe așa ceva.
Bine că sînt lăsați cei cu muzica să pună 100 de stroboscoape că ei nu strică atmosfera. :nonobad:

#18
Zenus

Zenus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 607
  • Înscris: 17.10.2007
nu cred ca la insistentele mirilor, care dau banii, ar fi vreun patron tampit sa nu accepte proiectoare...sa fim seriosi!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate