Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular

Parere apartament ~150k
 Limitare la 100mb/s

Altercație

Cartonașe și stickere t...

Ciobanesc german - zgarda electro...
 Ce este instalatia asta? (Valea B...

BD-R Verbatim 25gb salvare Fisier

Lupte WW2

Achizitie SUV, buget 17k euro
 Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...

Drept trecere cu “carulR...

Sunt noile generatii care se nasc...
 

Motocositoare - topic dedicat

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
6078 replies to this topic

#5923
Nael

Nael

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 184
  • Înscris: 24.08.2004
Unii ar trebui macar asa, de exercitiul scrisului, poate reusesc sa o faca mai corect, pufarine, daca nu din placerea de a-ti ajuta semenii si a-ti impartasi experienta.
Dar rautatea si anagramarea sunt mai simple.

#5924
pufarin

pufarin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,598
  • Înscris: 21.02.2006
Agramat asa cum sant stiu  sa folosesti nenoricita aia de casuta din dreapta sus, inainte sa intreb ceva.

#5925
alexbjorg

alexbjorg

    Who cares?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,143
  • Înscris: 10.10.2007
Rautatea unora sau lenea altora?
"bad boy,bad boy,what u gonna do..."Posted Image

#5926
vasile59

vasile59

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,610
  • Înscris: 23.09.2009
@ Nael, d-ta nu ai inteles un lucru legat de aria dedicata "agricultorilor"; aici este ca in familie.(pe alte forumuri poti face "misto" cat doresti)

#5927
calinjack

calinjack

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,678
  • Înscris: 21.10.2009
Am luat si eu anul trecut makita.am defrisat balarii si arbusti cu ea pe 10 ari in w transe la 1 sapt distanta ca nu an avut timp.oricum dupa fiecare transa mi-a amortit degetul de la buton pentru cateva zile.

#5928
IroN_vW

IroN_vW

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 100
  • Înscris: 11.07.2007
MS maxutu. Totusi cred ca o sa ma risc la una de 500lei. M-am hotarat la doua modele, le-am gasit pe ambele in acelasi magazin(au showroom). Le vad la fata locului si ma hotarasc la una din ele. Progarden JR-5200B-1 sau Gardelina SEVA PRO 2. La 500lei par cele mai ok din tot ce am vazut pe net sau prin magazine gen dedeman/hornback/etc si au si reprezentante/site in romania, deci banuiesc ca o sa fie ok cu piesele. Din 2.3/2.4cp macar un amarat de cal jumate real ma gandesc ca tot au. Sper doar sa nu ies mai scump la sfarsit :D (sa ajung sa iau alta de firma la anu, ca anul asta nu mai iau, orice ar fi, dar ma gandesc ca, cat de slabe pot fi...)

#5929
maxutu

maxutu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 05.11.2006

View PostIroN_vW, on 15 martie 2016 - 23:21, said:

MS maxutu. Totusi cred ca o sa ma risc la una de 500lei. M-am hotarat la doua modele, le-am gasit pe ambele in acelasi magazin(au showroom). Le vad la fata locului si ma hotarasc la una din ele. Progarden JR-5200B-1 sau Gardelina SEVA PRO 2. La 500lei par cele mai ok din tot ce am vazut pe net sau prin magazine gen dedeman/hornback/etc si au si reprezentante/site in romania, deci banuiesc ca o sa fie ok cu piesele. Din 2.3/2.4cp macar un amarat de cal jumate real ma gandesc ca tot au. Sper doar sa nu ies mai scump la sfarsit Posted Image (sa ajung sa iau alta de firma la anu, ca anul asta nu mai iau, orice ar fi, dar ma gandesc ca, cat de slabe pot fi...)

Nu vreau sa te influentez, dar e foarte riscant cu o motocoasa la care nu ai recomandari pentru fiabilitate si putere. Si eu cu FS 38 am cam luat plasa, am crezut ca pot defrisa ea si m-am limitat la o suma mica pentru investitie. Am facut tot ce s-a putut cu ea, dar i-am atins limitele. Probabil orice alta motocoasa din gama non name s-ar fi stricat. Asa ca anul asta am luat un efco 8460 si sper sa fie o scula buna. Dar facind calculul, pentru acelasi teren am cheltuit 650 lei pe fs38+ 1650(+accesorii) pentru EFCO. cred ca mai bine cumparam de la inceput ceva mai potrivit.Oricum, bafta

#5930
Protopopeus

Protopopeus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,484
  • Înscris: 23.05.2007

View Postmaxutu, on 17 martie 2016 - 15:44, said:

.......................Si eu cu FS 38 am cam luat plasa, am crezut ca pot defrisa................

Dar ce-ai vrut sa defrisezi maxutu, de te-ai impotmolit ?!

Ai folosit garnitura corespunzatoare, adica discul cu dinti ca de drujba ?
Ca discul cu asa zise pasile Widia, e o mare minciuna, comparativ cu discul de care zic eu, care lucreaza cam asa sau asa.
Mai repede tai folosind cutitul cu 3 sau 4 lame decat discul cu Widia...
Cu discul cu Widia eu tai o tulpina de catina (de pana la 2cm diametru, cu o motocoasa chinezeasca de 1,7CP) in cateva secunde, printr-un soi de zgariere, pana patrunde pe partea cealalta, in timp ce cutitul cu 3 dinti o taie instantaneu.

#5931
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,083
  • Înscris: 24.02.2011

View PostProtopopeus, on 17 martie 2016 - 17:12, said:

Cu discul cu Widia eu tai o tulpina de catina (de pana la 2cm diametru, cu o motocoasa chinezeasca de 1,7CP) in cateva secunde, printr-un soi de zgariere, pana patrunde pe partea cealalta, in timp ce cutitul cu 3 dinti o taie instantaneu.
Incerca sa tai ca si cu coasa manuala dintr-o miscare, dar turata bine, sa vezi ca taie instantaneu chiar si de 3cm.

Edited by sandel1, 17 March 2016 - 19:08.


#5932
eldorin

eldorin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 09.03.2011
vreau sa imi iau o motocoasa pentru a taia iarba de prin gradina, de pe la poarta, de pe langa flori..... nu as da prea multi bani pe ea. m-am uitat un pic prin magazine.... un coleg de servici si-a luat una de la Ruris, circa 450 lei a dat pe ea. zice ca are 2,5 cp, e multumit de ea. cei care le cunoasteti, ce puteti spune despre ele? sunt proaste? sa mai pun bani sa iau stihl???

#5933
Protopopeus

Protopopeus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,484
  • Înscris: 23.05.2007
E periculoasa tare iarba aceea de prin gradina ta, eldorin ?!
Ca daca o cosesti periodic (ca sa nu zic regulat ;) ) o motocoasa de 2,5CP este extrem de overkill.

Eu in urma cu aproape 2 ani mi-am facut damblaua si-am luat o prostioara de Ruris DAC 210, de 1,7CP (din aia chinezesti) si n-am intalnit aplicatie care sa ma puna in incurcatura, din punct de vedere al necesarului de putere. Totul se rezuma la a utiliza garnitura de taiere corespunzatoare aplicatiei si intretinerea acesteia in stare optima.

Pentru gazon sau altceva asemanator eu unul n-as recomanda asa ceva, din simplul motiv ca au turatie mica a masei de cosire si trebuie s-o accelerezi mult si bine ca sa cosesti.

Facusem eu un calcul in urma cu ceva timp la DAC210-le meu, si-mi rezultase o turatie a cutitului in jurul a 5000rpm. Ei, prin comparatie, o jucarie de Efco Stark 2500t a unui vecin, atinge o turatie cam dubla, ceea ce-nseamna ca el trebuie doar sa piste cate putin acceleratia, pe cand eu trebuie s-o accelerez de nu se poate, ca sa taie. Pe de alta parte, la o turatie dubla, energia cinetica inmagazinata este de 4 ori mai mare, deci taie din impuls cu mult mai bine.

Pentru ce doresti tu, nu-ti recomand sa iei ceva mai puternic de 1CP, si ai grija sa aiba turatie cat mai mare. O motocoasa de acest gen va fi si foarte mica si usoara, probabil chiar de 2 ori mai usoara decat o chinezeasca. Evident, unul dintre ale mai mari avantaje il reprezinta consumul. O chestie de 52cc (unul dintre motoarele standard chinezesti), turata spre maxim, ca sa taie ceva cu Autocut-ul, consuma cat un tractor, pe cand una de 1CP, turata cu discretie (presupunand ca are turatie mare), iti va consuma de cateva ori mai putin. Eu cel mai mare consum il aveam la gazon, mult mai mult decat la cosit de balarii cat mine de-nalte, si nu pentru ca as fi avut nevoie de putere mare, ci pur si simplu fiindca eram nevoit s-o turez mult.

#5934
cris1981

cris1981

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 22.10.2011
Eldorin , banuiesc ca doresti sa-ti iei un DAC 310 , eu detin o astfel de motocoasa , este puternica destul pentru o chinezoaica Posted Image .
Eu trag de a mea de 2 ani plini , acuma intra in al treilea , sincer nu am gasit iarba sau balarii care sa-i vina de hac , consumul clar este mai mare decat al uneia de firma , dar sa fie comparat cu a unui tractor mai este cale lunga Posted Image .
Spre exemplu vecinu meu detine o Husqvarna cu motor mic , de 1,1 cp cred , merge pe consum foarte mic , dar si timpul de cosire ii pe masura , noi avem in fata caselor multa iarba verde , foarte asemanatoare cu gazonul semanat , doar ca-i de la Domnul Posted Image , se taie foarte greu , folosim amandoi firul , ii dau fum la greu cu Dacul Posted Image , consumul pe aceasi suprafata mai crescut la mine cu o jumate de litru , un fleac ... dar am timp sa beau si doua beri pana-si termina el portia Posted Image.
Daca nu aveti iarba "pacatoasa" care se taie greu , va ajunge o chinezoaica pana in 2 CP , sau daca aveti bani de una mica de firma ii mai bine , dar totusi cand o avem in dotare parca i-am mai gasi de munca si in plus fata de ce am programat-o , si atunci nu sti peste ce dai ... un motor mare te scoate tot timpul din rahat Posted Image , asa cu dezavantajele alea lui .

Edited by cris1981, 23 March 2016 - 09:39.


#5935
Protopopeus

Protopopeus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,484
  • Înscris: 23.05.2007
Ei, evident ca nu consuma cat un tractor la modul propriu...

Insa, intr-adevar, e bine sa fie expuse toate cazurile si posibilitatile, apoi fiecare sa ia o decizie potrivita situatiei sale.

Atata timp cat ai de dat 100m2/luna evident ca nu este important consumul. Nu-i importanta nici greutatea, fiabilitatea, s.a.m.d.

Insa, pentru unii mai putini toleranti si care gandesc mai in profunzime, aceia realizeaza ca fleacul acela de-o juma de litru inseamna aproape doua rezervoare de Stihl FS38 cu care cosesc de se plictisesc.
Unii nu vor sa se traga cu 10 kile in spate ci doar cu jumate, iar pentru altii nu-i deloc o problema, unii poate n-au iarba atat de dura incat sa aiba nevoie de-un motor de peste 2CP si, oricum, daca ai nevoie de-un motor de peste 2CP ca sa cosesti nu stiu ce iarba de prin fata casei, in mod cert n-ai folosit garnitura corespunzatoare, asta fiindca poti sa retezi si pomi de cativa cm grosime cu o motocoasa de doar 1CP, cu garnitura corespunzatoare.
Si, nu in ultimul rand, mai intervine si pretul, cand te gandesti ca cu doar 370lei iei o motocoasa precum Ruris DAC210 cu care poti cosi orice si care, cu toate problemele sale de fiabilitate si constructie tampita, e totusi un produs care, strict ca performante, se poate lua la tranta si cu produse de firma de multe ori mai scumpe, e foarte Ok.
Mai departe, fiecare isi stabileste prioritatile !

Edited by Protopopeus, 23 March 2016 - 10:39.


#5936
eldorin

eldorin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 09.03.2011
multumesc pt unele lamuriri!  nu am nu stiu ce ierburi de taiat. iarba normala, plus ca n-o s-o las sa creasca ,mai mare de o palma. deci clar, nu intru cu ea in fan de 1 metru inaltime. momentan inclin sa nu dau bani multi, probabil o sa raman la dac310

#5937
willrock252000

willrock252000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,327
  • Înscris: 25.02.2011
Daca tot vrei o motocoasa ieftina arunca un ochi si pe stern ggt 1600,ai accesorii incluse pt cosit/defrisat,plasticele is peste cele de la ruris,ham o ideie mai ergonomic....in rest bafta multa..

#5938
lucas22010

lucas22010

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 715
  • Înscris: 31.01.2007
Hitachi CG31EBS sau STIHL FS55/56?
defrisat, buruieni, balarii, iarba inalta, gazon, max 1500mp
eventual si alta marca/model, numai s-o gasesc prin Timisoara.

Edited by lucas22010, 23 March 2016 - 21:06.


#5939
lucas22010

lucas22010

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 715
  • Înscris: 31.01.2007
n-a raspuns nimeni, am luat hitachi, pornim sambata

#5940
eldorin

eldorin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 09.03.2011

View Postwillrock252000, on 23 martie 2016 - 19:34, said:

Daca tot vrei o motocoasa ieftina arunca un ochi si pe stern ggt 1600,ai accesorii incluse pt cosit/defrisat,plasticele is peste cele de la ruris,ham o ideie mai ergonomic....in rest bafta multa..
da, mi-a recomandat cineva sa ma uit si la un stern, cam in aceeasi bani~500 lei zicea ca e. o sa arunc o geana si pe asta

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate