Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare acumulator 26650

Accident nerespectare viteza

Consumul in bord VS consumul la p...

PC-ul nu booteaza
 Coada dronei de lupta Fioroasa

Taxa RAR pt motor 2.0 diesel Euro...

Radio Aftermarket Golf 5

Renault Kadjar serie motor neconf...
 Anulare Planului Urbanistic Zonal...

Flicker expunere drona noua

Corectare barem Tudor Vianu

Dji mini 4 pro si limita de inalt...
 Masinile cu volan pe dreapta - de...

Harta - apa minerala naturala

Recomandari forum Softpedia pentr...

Este TeamViewer o aplicatie cu cr...
 

Rezectie apicala

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
120 răspunsuri în acest subiect

#37
Ana_Karr

Ana_Karr

    Ana

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.500
  • Înscris: 06.04.2005

 takashita, on 30th June 2009, 01:40, said:

1- incearca sa consulti si un medic ORL-ist
Singurul care o poate ajuta este un medic BMF. Si spun asta pt ca am vazut pacienti trimisi de ORL-isti la BMF. Macar au bunul simt si stiu unde sa trimita pacientii.
In alta ordine de idei BMF-ul se ocupa de sinus. De ce ai trimit cazul asta la alta specialitate ? Doar asa pt plimbarea pacientului ? Crezi ca se simte mai bine daca il vad 5 specialisti ?

#38
takashita

takashita

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 23
  • Înscris: 24.06.2008

 Ana_Karr, on 30th June 2009, 11:34, said:

Singurul care o poate ajuta este un medic BMF. Si spun asta pt ca am vazut pacienti trimisi de ORL-isti la BMF. Macar au bunul simt si stiu unde sa trimita pacientii.
In alta ordine de idei BMF-ul se ocupa de sinus. De ce ai trimit cazul asta la alta specialitate ? Doar asa pt plimbarea pacientului ? Crezi ca se simte mai bine daca il vad 5 specialisti ?
poi probabil k justlenu ti-a spus ana, ca locuieste intr-un oras mai mic (dar cred ca nu ai citit )si ca medicul chirurg la care a fost este singurul la care poate merge(si dak este un oras mai mic poate medicul nici nu este BMF-ist ci are doar ceva specializari de mica chirurgie) Un ORList bun iti spun sigur ca este in orasul in care locuieste (chiar dak nu stiu cum se numeste orasul) iar lavajele de sinus(si lavaje o sa faca numai dak este nevoie ) ORListul este specializat sa le faca la fel de bine ca un BMFist asa cum ii tot lauzi tu, si uneori il face chiar mai bine; R-ul din ORL vine de la RINO - si ghici la ce se refera - gresit daca te gandesti la rinichi  :harhar: ...  sa nu ne rezumam doar la Bucuresti k si cum doar acolo se pune coada la pruna
eu i-am dat doar niste sfaturi la justlenu iar daca ea tine cont de ele sau nu este doar la latitudinea ei; nu este cazul ana sa te ataci asa rau si sa incepi sa fii sarcastica si rautacioasa - nu, nu cred ca este cazul sa fie consultata de "5 specialisti" asa cum ne spui tu , inca un specialist e suficient si sa stii k nu trebuie sa iti fie rusine sa consulti un coleg dak nu te mai descurci cu un caz mai special iar cand este in joc pielea lui justlenu e bine sa se uite de doua ori pana sa traverseze strada (asta este sfatul pe care il dau tuturor pacientilor... sa stii ca padurea noastra este fooooarte plina de uscaturi, si da ma refer la medicina)
ai uitat de o chestie ana... k atunci cand vine un pacient la tine primul lucru pe care il faci este sa il linistesti iar apoi sa ii explici despre problema pe care o are si eventualele solutii pe care tu le vezi ca fiind cele mai potrivite si mai bune pt persoana in cauza (nu este obligatoriu sa faci asta  :OK: ... poti continua sa ii sperii  si sa le spui k trebuie sa faca cura radicala de sinus  :scared: si crede-ma ca ma abtin sa iti spun multe :argue: )
ai dreptate... "lactatele sunt contraindicate pt ca impiedica cicatrizarea" sau mai bine iti spun eu procesul - laptele contine caseina care are ceva proprietati de anticoagulant si impiedica formarea cheagului, deci cheag nu cicatrizare, dar probabil ca te-ai oprit aici si nu ai mai citit mai departe prin carti... scria nu consuma lactate doar in prima zi dupa extractie iar despre "nu mai este actual mitul ca-ti protejeaza stomacul" referindu-te probabil la lactate nu prea stiu de unde iei miturile astea - totusi citeste mai sus treaba cu fitochinona sau mai poti lua o carte de biochimie si ceva cursuri din anii 2-3 de facultate  :OK:
totusi iti cam dai cu stangu'n dreptu' -ma tragi la raspundere pe mine k trimit pacientu pe drumuri la "5 specialisti" dar ma bucur ca tu esti una din cei
"5 specialisti" si ai specializare in gastroentero recomandand inhibitori de pompa de protoni(omeprazol)... daca imi dai si ceilalti 2 componenti ai schemei de tratament pt ulcer si gastrite ma inclin in fata ta(te ajut eu putin- un antihistaminic si un antibiotic, tu dai denumiri  :signher: )
m-a deranjat faptul ca tu incerci sa critici pe altii pt parerile lor si cel mai tare faptul ca eu ii spun ca poate se rezolva  problema cu o simpla extractie si tu mergi pana la cura radicala de sinus desi nici nu stim cu ce probleme se confrunta de fapt justlenu iar de la o sinuzita acuta (care nici nu stii sigur ca o are) pana la o sinuzita cronica(pt care stiu eu ca se face cura radicala de sinus) este cale mai lunga si suferinta multa pt un om
am mai multe sa iti spun dar o sa ma opresc aici... e bine sa nu te joci cu termeni pe care nu ti i-ai insusit totusi
nu o sa mai scriu nimik la acest subiect si o sa te las ana sa fii singurul medic tare de pe aici pt ca vad ca te superi dak cineva te-a contrazis sau are pareri poate mai pertinente decat tine... succes la dat sfaturi  
eu sincer am intrat pe forum doar pt niste detalii pt excursii si nicidecum sa te deranjez pe tine
si imi cer scuze dak te-am deranjat pe tine sau pe altcineva
P.S  - hei, nu sunt unul cu capul mare sau unul care incearca sa dea lectii altora
- si justlenu dak vrei sa lesini cauta pe google pretul la cura radicala de sinus la particulari   :lol:

Editat de ripper, 01 iulie 2009 - 19:47.
10 % warn, te-am avertizat să scrii fără prescurtări gen "K"


#39
Ana_Karr

Ana_Karr

    Ana

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.500
  • Înscris: 06.04.2005
Hai sa rezum raspunsul :
- cand vad ca scrii cu "k" imi dai senzatia ca esti un adolescent retard care scrie pe mess . Asa ca este foarte obositor de citit ce scrii, in concluzie citesc pe sarite.
- in 3 ani de stat prin ambulator am vazut destul de multi pacienti trimisi de ORL-isti la BMF. Pt ca BMF-ul cu asta se ocupa si pt asta are specialisti in asemenea interventii.
- dupa 2 saptamani cu puroi in sinus si mucoasa necrozata eu nu cred ca trebuie sa o linistesc. Eu as zice sa faca un drum rapid la un spital universitar. Asa cum in Bucuresti vin din toata tara, cred ca nici pt ea nu este un capat de tara sa ajunga unde trebuie.
- faptul ca este intr-un oras mic, nu inseamna ca trebuie sa-i punem cruce : "Nasoala soarta ai, ca stai intr-un oras mic, ca in felul asta te poti trata doar cu lavaje. Avand in vedere unde stai, doar atata se poate face pt tine".  Lavajele  i le poate face si o asistenta intr-un cabinet satesc. De ce sa mai mearga la un ORL-ist ? Mai bine i-ai zice sa faca un drum de vreo 2, 3, 4 ore, dar care sa merite.

#40
justlenu

justlenu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 24
  • Înscris: 17.06.2009
Sincer, regret ca am iscat discutii si sper sa nu supar pe nimeni.
In primul rand, multumesc pentru raspunsurile specialistilor Takashita si Ana_Karr, cat si pentru sustinere lui Androlini (sper ca esti mult mai bine).
Vreau sa va spun ca am vizitat un specialist ORL trimisa chiar de medicul stomatolog (si chirung totodata) chiar la primele semne ale infectiei (lunea, la 4 zile dupa rezectie) si am facut radiografie si la sinusuri, car si la dintele in cauza (postoperator deci), iar medicul ORL a spus atunci ca nu e sinuzita si mi-a recomandat sa continui cu Ampicilina si mi-a mai dat si antibioticul pentru bacterii anaerobe.
Medicul chirurg maxilo-facial la care merg e intr-adevar un specialist in domeniu, multa lume poate confirma asta si vin si din orase mai mari invecinate la dumnealui. Nu am spus ca e singurul, ci unul dintre putinii din oras, dar singurul despre care am auzit numai de bine. Am incredere ca stie ce are de facut si pana la urma va fi bine si sunt sigura ca daca va considera, ma va trimite la o clinica de maxilo-faciale, din apropiere (un oras mai mare), chiar el a spus.
Nu vreau sa spun de unde sunt deoarece oricum nu are importanta petnru discutie si prefer anonimatul.
Acum mi se fac spalaturi cu gentamicina, nu am dureri si drenajul aproape ca nu mai exista pana ieri (la prima spalatura). Acum, de la gentamicina s-a mai drenat cate ceva.
Gingia arata bine, doar unde a fost ata din mijloc (dintre cele 3) a ramas canal cu sinusul maxilar, deci pe acolo se dreneaza ce mai e. Apoi, dupa cateva spalaturi, doctorul spune ca la cum se prezinta, crede ca nu mai e nevoie de alte interventii si imi va face o incizie in jurul orificiului ramas deschis (pentru a se putea inchide bine), iar apoi imi va coase locul.
Pana la Bucuresti ar fi fost asa vreo 7 ore de mers... deci in nici un caz nu se pune problema, cel putin nu acum. Sunt si orase mari si cu specialisti si clinici specializate mai aproape, daca voi avea nevoie. Deocamdata am incredere ca medicul la care am apelat stie ce face.
Multumesc!

Editat de justlenu, 01 iulie 2009 - 18:27.


#41
andreeadiaconescu

andreeadiaconescu

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 5
  • Înscris: 29.05.2008
am si eu cateva intrebari si va rog tare mult sa imi dati un raspuns avizat! am facut rezectie apicala acum un an la 4 dinti frontali si acum unul dintre ei se misca din ce in ce mai tare! se cere schimbat. vreau cateva pareri daca se poate pro/contra implantului. eu personal, as opta pt implant, avand in vedere ca este un dinte frontal si ca sunt si tanara. inainte de a efectua implantul, trebuie facute analize? daca da, ce fel de analize si cu cat timp inainte de a se pune implantul? am inteles ca nu toata lumea este insa "facuta " pt implant..este adevarat?

in alta ordine de idei, un pansament cu cavitan cat tb tinut? trebuie indepartat si pusa o plomba sau pansamentul cu cavitan poate inlocui un timp indelungat o eventuala plomba?  sunt tare amarata! multumesc mult pt rasp! o zi cat mai placuta!

Editat de andreeadiaconescu, 02 iulie 2009 - 13:10.


#42
Ana_Karr

Ana_Karr

    Ana

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.500
  • Înscris: 06.04.2005

 andreeadiaconescu, on 2nd July 2009, 14:07, said:

am si eu cateva intrebari si va rog tare mult sa imi dati un raspuns avizat! am facut rezectie apicala acum un an la 4 dinti frontali si acum unul dintre ei se misca din ce in ce mai tare! se cere schimbat. vreau cateva pareri daca se poate pro/contra implantului. eu personal, as opta pt implant, avand in vedere ca este un dinte frontal si ca sunt si tanara. inainte de a efectua implantul, trebuie facute analize? daca da, ce fel de analize si cu cat timp inainte de a se pune implantul? am inteles ca nu toata lumea este insa "facuta " pt implant..este adevarat?

in alta ordine de idei, un pansament cu cavitan cat tb tinut? trebuie indepartat si pusa o plomba sau pansamentul cu cavitan poate inlocui un timp indelungat o eventuala plomba?  sunt tare amarata! multumesc mult pt rasp! o zi cat mai placuta!
Fiind tanara, esti o candidata ideala pt implant. In caz ca nu ai suficient os, ti se face o aditie de os. Ori in acelasi timp  cu insertia implantului, ori ti se face aditia si peste 4 luni ti se poate pune si implantul.
Analizele ti le va da medicul implantolog.
Cavitanul ala poate fi de mai multe feluri. Presupun ca este glasionomerul. Te tine, dar nu te baza pe asta. Ideal este sa mergi sa ti se puna plomba.

#43
albinuta11

albinuta11

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 4
  • Înscris: 10.07.2009
Buna prieteni!
O sa incerc sa fiu succinta! Diin experiente anterioare am deprins o mare teama de dentist. Asa.. nu am mai calcat pragul unui cabinet de cca 8 ani. Cu firca in san si o mare dorinta de am rezolva dantura cred ca m-a rezolvat pe vreme inainte.
O mare speranta a medicinei, dr. Durgau Ramona, fosta colega de a mea de clasa, mi-a inspirat increderea necesara, astfel ca am incet prima extractie. Nu stiu ce mi-a facut m-a durut ulterior dar a trecut. Cert este ca never ever acel loc nu s-a inchis. Au trecut de atunci 2 luni. Am fost la alt dentist. Fara alte explicatii mi-a dat Ampicilina de 500 1 la 6 ore. Ok cand mi s-a umplut nasul de puroi am dat fuga la medicul de familie. Diagnostic: sinuzita. Tratament: Zinat 500 de 2x1 /zi metronidazol 2x1 zi bioparox spray. Primul zinat, am crezut ca mi se perforeaza stomacul, am sunat-o cica sa beau de 250 de 2 ori pe zi . Infectia s-a retras, nasul a devenit curat, acum imi curgeau prin mika gaurica care a ramas vesnic deschisa in gingie. M-a luat cu rau, ameteli stari de lesin atat incat niki la serviciu nu am reusit sa ajung. M-a luat o prietena si m-a dus la ORL pentru ca se pusese in discutie ca tanara speranta imi deschisese sinusul. Ok, si am ajuns in prezent. Toate transpiratiile ma trec am pe zi 0 data de doua ori  niste stari de lesin si rau rau ..... ca nu sunt in stare de nimik. Acum ce mi-a spus ORL-istul. Waw, sunt ingrozita. Sinusul este deschis diagnostic: FISTULA VENTRICULO- ANTRALA. :( Am in mana un bilet de internare pentru interventie chirurgicala. Mi-a explicat in ce consta aceasta. Internare cca 5 zile, interventia, introducerea unei sonde nazale pentru alimentatie astfel a se evita ingurcitarea. Sunt disperata nu stiu ce sa fac.
Maine am sa consult un alt medic pentru a vedea inca o parere. Cred ca medicina a evoluat, nu stiu pentru ca acate bordeie atatea obicee.
Dentista mea actuala imi recomanda sa merg la Cluj. Nu stiu ce sa fac. Acum infectia nu mai exista, nu mai imi curge nimik niki pe nas nici prin orificiul acela. Ma gandesc ca oare nu exista sansa ca sinusul sa se inchida acum daca nu mai exista infectie? Sunt terifiata!

#44
ripper

ripper

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 13.257
  • Înscris: 25.03.2002
Comunicare oro-antrală se numește...
Sinusul ăla nu se mai închide în veci, trebuie intervenit chirurgical!
Îți recomand să mergi în Cluj, sunt doctori foarte buni! Dacă vrei detalii, dă-mi un PM!

#45
elinettee

elinettee

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 3
  • Înscris: 05.06.2009
Am si eu o problema. Acum 6 luni, am facut o rezectie apicala la unul dintre incisivii frontali, dinte pe care am un pivot de 10 ani si care in timp, a facut un granulom. Dupa operatie, la cca 1 luna jumatate, am pus o lucrare de ceramica, iar dintele cu pricina este chiar stalp pentru acea lucrare. De vreo 2 saptamani insa, a inceput sa ma doara ca si inainte de operatie. este o durere suportabila, nu zvacneste, insa ma deranjeaza. In urma unei radiografii, medciul meu m-a asigurat ca nu este nimic acolo, nu s-a format din nou infectie. Sunt normale astfel de dureri?
Dvs. ce parere aveti, este posibil sa se fi format din nou granulom, si daca da, se mai poate opera din nou, sau cu laser?
Astept un raspuns de la dvs.
Va multumesc!

#46
Ana_Karr

Ana_Karr

    Ana

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.500
  • Înscris: 06.04.2005

 elinettee, on 5th August 2009, 17:57, said:

... sau cu laser?
Asta m-a facut sa zambesc. Ce-i trece omului prin cap la disperare.
Daca se intervine din nou, este posibil ca acel dinte sa nu mai fie folosit ca stalp. Adica risti chiar sa-l pierzi. Daca nu este singurul stalp de pe acea parte, si este solidarizat cu ceilalti dinti frontali, sunt sanse sa-l salvezi printr-o noua interventie.
E posibil ca la momentul interventiei sa nu se fi indepartat complet memebrana chistului. Sunt cazuri in care apexul a ramas pe loc. Mai cere si o alta parere pt linistea ta.

#47
elinettee

elinettee

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 3
  • Înscris: 05.06.2009
multumesc pentru raspuns, voi mai cere si o alta parere, ma interesa daca se poate reinterveni la acel dinte...cu laser sau fara laser...nu ma pricep asa bine, vorbeam si eu din auzite :D
inca o data multumesc de promptitudine!

#48
motanu29

motanu29

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 12
  • Înscris: 07.12.2007
Voi incerca sa dau si eu unele sfaturi , fiind in aceasta bransa  de ceva timp si vazand o sumedenie de interventii chirurgicale, sperand in acelasi timp ca nu voi deranja colegii care sunt mai vechi pe acest forum.


Elinettee...se poate reinterveni chirurgical daca nu s-a indepartat initial tot granulomul sau toata membrana chistului. Dar eu am o alta intrebare acel dinte a fost tratat corect pe canal(eventual a fost facuta obturatia de canal intraoperator?)...SE POATE INTAMPLA CA TRATAMENTUL DE CANAL,RESPECTIV OBTURATIA DE CANAL SA NU FIE FACUTA COMPLET PANA LA APEX SI ATUNCI DE CELE MAI MULTE ORI SE AJUNGE LA GRANULOM SI CHIAR CHIST,URMAND APOI A SE INTERVENI CHIRURGICAL.DAR MAI EXISTA SI CHIRURGI CARORA LE ESTE LENE SA FACA OBTURATIA DE CANAL DIN NOU INTRAOPERATOR SI SE LIMITEAZA SA CHIURETEZE INFECTIA SI SA REZECE APEXUL DAR FARA A BAGA IN SEAMA OBTURATIA DE CANAL INCOMPLETA.IN ACEST CAZ PROBABILITATEA UNEI RECIDIVE ESTE MARE. PT ACEI CHIRURGI CARE NU DORESC SA FACA OBTURATIA DE CANAL INTRAOPERATOR  EXISTA SOLUTIA  OBTURARII CANALULUI DE CATRE UN STOMATOLOG  SI VERIFICAT APOI PRINTR-O RADIOGRAFIE

#49
ripper

ripper

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 13.257
  • Înscris: 25.03.2002
Bine, motane, welcome! Dar apasă pe CAPS, te rog!

#50
Ana_Karr

Ana_Karr

    Ana

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.500
  • Înscris: 06.04.2005
Cred ca a scris intentionat cu litere mari pt  a sublinia efectuarea tratamentului endodontic si faptul ca unor chirurgi le e LENE. Mai exista si varianta,  in care cei care efectueaza "rezectii apicale" nu au nici o pregatire in domeniu, si fac defapt un "chiuretaj periapical" = o scormoneala mica.

#51
Ivanna

Ivanna

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.518
  • Înscris: 10.01.2007

 motanu29, on 7th August 2009, 15:54, said:

PT ACEI CHIRURGI CARE NU DORESC SA FACA OBTURATIA DE CANAL INTRAOPERATOR  EXISTA SOLUTIA  OBTURARII CANALULUI DE CATRE UN STOMATOLOG  SI VERIFICAT APOI PRINTR-O RADIOGRAFIE
Cica e de preferat sa se faca tratamentul inaintea rezectiei, nu intraoperator. Eu nu ma bag, da parca  asa zice spuma endodontiei pe undeva :rolleyes:

#52
wallee

wallee

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 20
  • Înscris: 08.11.2008

 Ivanna, on 8th August 2009, 09:47, said:

Cica e de preferat sa se faca tratamentul inaintea rezectiei, nu intraoperator. Eu nu ma bag, da parca  asa zice spuma endodontiei pe undeva :rolleyes:
  

e de preferat sa se faca TRATAMENT ENDODONTIC CORECT  si NU REZECTIE :death:

#53
Ivanna

Ivanna

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.518
  • Înscris: 10.01.2007

 wallee, on 10th August 2009, 13:14, said:

e de preferat sa se faca TRATAMENT ENDODONTIC CORECT  si NU REZECTIE :death:
Eu vorbeam in ipoteza in care rezectia e necesara(adica atunci cand pe langa un taratament endo facut corect, trebuie si rezectie). De-a lungul timpului am invatat ca e  bine sa fii mai precaut(a se citi sa nu te bagi)  p-aici; unii sar ca arsi cand le zici ca e posisbil ca un simplu tratatment endo sa rezolve definitiv problema.  ;)  Si na, adevarul e ca uneori le si dai dreptate, nu toti pacientii sunt intelegatori, probabil pe majoritatea ii doare-n cot ca tu te chinui sa adopti cea mai neinvaziva varianta de tratament. Ei judeca in termeni de "ma doare/nu ma doare",  "scump/ieftin" sau "se vede/nu se vede".  :)

#54
elinettee

elinettee

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 3
  • Înscris: 05.06.2009
Buna ziua! Va multumnesc tuturor pentru promptitudine si interesul pe care l-ati manifestat pentru problema mea. Inca nu am fost la un control, pentru ca de cateva zile nu m-a mai deranjat asa tare... :D .
Referitor la dintele meu, nu se putea face un tratament de canal inainte de operatie, pentru ca am pivot pe acel dinte - sau asa mi s-a spus - iar in timpul operatiei nu  stiu daca a facut asta :huh: . Nu mi/a comunicat acest lucru din pacate. Oricum, dr. meu nu este specializat in chirurgie , avea el dreptul sa faca aceasta interventie sau trebuia sa ma trimita la un chirurg?
Spaima mea pornise de fapt de la faptul ca va trebui  - in caz de recidiva de granulom - sa pierd acel dinte si implicit lucrarea de portelan pe care o sustine...si banii mei..... :angry2:  :scratchchin:
Inca o data va multumesc pentru interesul dvs.
La revedere!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate