Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...

Mother's Day
 Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...
 Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady
 Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism
 

Condimente si retete indiene

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
Jony81

Jony81

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 10.03.2009
Am vazut nu demult o emisiune despre bucataria indiana si m-a fascinat numarul mare de condimente.
Stie cineva unde as putea gasi asemenea condimente? Macar garam masala?
Si ceva rete indiene...pls  :rolleyes:

#2
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006
Pentru retete: Indian recipes. Au cateva sute de retete.

Edited by alalaltu, 24 April 2009 - 00:01.


#3
Jony81

Jony81

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 10.03.2009
Multumesc mult, chiar sunt foarte multe.
Dar fara condimente ce ma fac? Ca alea dau gustul specific.

Keep in touch!!

#4
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006
Aici nu te pot ajuta, nu stau in Bucuresti. Multe condimente gasesti si la Metro, Selgros etc. Insa din moment ce si la  Timisoara exista un magazin indian, presupun ca va exista si unul in Bucuresti.

P.S.: Ia un dictionar si tradu denumirea condimentelor. De multe ori sunt chestii banale care se gasesc in comert. Mai in spate am postat si o reteta de curry. E o baza buna pentru mancaruri indiene si ingredientele le-am gasit cam toate la Metro.

Edited by alalaltu, 29 April 2009 - 15:30.


#5
Jony81

Jony81

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 10.03.2009
Multumesc mult de informatii. Mai demult in Cora erau foarte multe condimente care se vindeau la kg dar acum au disparut. O sa mai incerc in alte supermarketuri.

Keep in touch!!

#6
Pesta

Pesta

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 05.10.2008

View PostJony81, on Apr 24 2009, 00:34, said:

Am vazut nu demult o emisiune despre bucataria indiana si m-a fascinat numarul mare de condimente.
Stie cineva unde as putea gasi asemenea condimente? Macar garam masala?
Si ceva rete indiene...pls  :rolleyes:

O prima reteta pentru tine:
DUM ALOO - Mancare populara in nordul Indiei. Se face de obicei la cucta, sub presiune (cartofii trebuie sa fie patrunsi de sos)(Dum = presiune).

Ingrediente:

3 bucati cartofi fierti (cartofi rosii)
1 rosie
1 ceapa
2 linguri (30 ml) ulei
3 - 4 frunze de curry
1 lingura de pasta din usturoi si ghimbir
1 cana (225 ml) iaurt
1 sfert cana lapte
2 lingurite (10 ml) praf de chili rosu
1 sfert de lingurita de curcuma
sare

Pentru Masala:

scortisoara - 1
piper negru - 6
nucsoara - 3
cuisoare - 3
coriandru - 1 lingura
chimen - 1 sfert de lingura

Preparare:

1 decojesti cartofii, ii tai pe jumatate si ii intepi, ca sa se patrunda
2 incalzesti 2 lingurite de ulei intr-o tigaie mare si ii prajesti superficial pana se fac auriu-maronii deschis, apoi ii pui de-o parte
3 macina ingredientele pentru masala pana se fac o pudra mai mare (nu foarte marunta) si pune-le de-o parte
4 incalzeste uleiul ramas intr-o cucta, adauga foi de dafin, ceapa, frunzele de curry si prajeste pana ceapa devine transparenta
5 adauga pasta de ghimbir si usturoi, amesteca bine si prajeste pana mirosul isi pierde din consistenta
6 adauga masala (sa nu depaseasca 2 linguri) si mai prajeste cca 4 minute
7 adauga praful de chili, praful de curcuma si sarea, toate amestecate la un loc si mai prajeste cca 3 minute
8 adauga laptele si iaurtul amestecand continuu
9 adauga rosia maruntita si cartofii si inchide capacul cuctei. mancarea e gata pana la primul fluier al cuctei, la foc mediu (daca nu ai cucta poti folosi o oala acoperita, mancarea facandu-se mai mult cu aburi)

Serveste cu:

CHAPATHI [12 bucati]

3 cani faina de grau
1 lingurita sare
2 cani apa
framanti pana la coca si faci in tigaie ca pe clatita

PARATHA [8 bucati]

220 g faina grau
120 ml apa calduta
40 g unt decantat [ghee sau clarified butter]
1 lingura ulei
1 lingurita sare

framanta toate fara unt cam 2-3 minute apoi lasa la dospit cam 30 minute.
imparti in 8 bucati, intinzi circular, cca 15 cm diametru, ungi cu unt, impachetezi in semicerc, ungi iara cu unt, apoi impachetezi in sfert de cerc.
intinzi fiecare triunghi cu facaletul si ungi fetele cu unt iara.
incalzesti unt in tigaie la foc mediu-mare, lasi in tigaie pe fiecare parte cate doua minute.
se mananca de preferabil calde.

O a doua reteta:
Punjabi Rajma (fasole rosie in stil Punjabi)

Ingrediente:

250 g fasole rosie sau rajma
1 lingurita sare
1 lingurita seminte de chimen
3 linguri pasta de ceapa
1 lingurita pasta de ursuroi cu ghimbir
1 lingura iaurt/lapte batut
2 linguri piure de rosii
2 lingurite praf coriandru
1 lingurita frunze de schinduf (fan grecesc sau molotru)
1/2 lingurita praf de curcuma
1.5 lingura ulei
1 litru apa
chili rosu dupa gust

Preparare:

1 pune fasolea si apa in apa apoi fierbe in cucta cca 20 minute
2 pune uleiul si semintele de chimen intr-o tigaie la foc
3 adauga pasta de ceapa si amesteca pana se face maro deschis
4 adauga pasta de ghimbir cu usturoi si amesteca in continuare
5 adauga iaurtul si amesteca pana se face maro, apoi adauga piure-ul de rosii
6 adauga praful de coriandru, schinduful, praful de curcuma, chili si amesteca pana la sa ulei
7 amesteca totul cu fasolea fiarta si lasa la cucta pana la primul fluier

Se serveste calda cu Garam Masala si garnisita cu frunze de coriandru.

GARAM MASALA

20 grame piper negru
10 grame cuisoare
20 grame scortisoara
15 grame nucsoara maro
10 grame seminte chimen
10 grame foi de dafin
5 grame coriandru

1 se amesteca toate ingredientele si se prajesc putin
2 se macina in mojar pana se obtine o pudra fina (garam masala)

Daca nu gasesti toate condimentele, poti improviza. In fond fiecare bucatar isi personalizeaza retetele.

#7
restaurantindian

restaurantindian

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 31.07.2009
In curand puteti vedea retete indiene pe blogul restaurantului indian Kumar's Agra Palace.

Retetele indiene vor fi postate de cel mai renumit bucatar indian din Romania: Arun Kumar.

Blogul restaurantului este www.agrapalace.ro/blog

#8
gecs

gecs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 795
  • Înscris: 12.02.2008
Gasesti multe retete de Garam Masala pe net. Iata una:
2 linguri seminte coriandru
2 linguri seminte chimen
2 linguri seminte cardamom (gasesti la magazinele arabesti)
2 linguri boabe de piper negru
1 lingurita cuisoare
1 lingurita nucsoara rasa (mai greu de gasit - incearca to la arabi)
1 baton de scortisoara (7-8 cm) rupt in bucati
1 lingurita sofran (optional)

Toate cele de mai sus, mai putin nucsoara si sofranul, se pun intr-o tigaie cu pereti grosi si se prajesc usor la foc mediu cca. 10 min. amestecand din cand in cand. Un indicator bun pentru cat de mult trebuie prajite sunt cuisoarele, care se ard destul de repede daca focul e prea mare. Daca tigaia are peretii subtiri trebuie focul mai mic si amestecatul mai frecvent - ideea e sa se rumeneasca toate cat mai uniform si sa nu se arda. Se ia tigaia de pe foc si se lasa totul la racit. Dupa ce s-au racit, condimentele se macina intr-o rasnita de cafea, iar in pulberea rezultata se adauga nucsoara si sofranul. Se poate pastra cca. 3 luni in borcane cu capac etans la loc uscat si racoros.

reteta in engleza

Chicken Biryani

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate