Condimente si retete indiene
Last Updated: Aug 03 2009 11:23, Started by
Jony81
, Apr 23 2009 23:34
·
0
#1
Posted 23 April 2009 - 23:34
Am vazut nu demult o emisiune despre bucataria indiana si m-a fascinat numarul mare de condimente.
Stie cineva unde as putea gasi asemenea condimente? Macar garam masala? Si ceva rete indiene...pls :rolleyes: |
#2
Posted 24 April 2009 - 00:00
#3
Posted 28 April 2009 - 21:18
Multumesc mult, chiar sunt foarte multe.
Dar fara condimente ce ma fac? Ca alea dau gustul specific. Keep in touch!! |
#4
Posted 29 April 2009 - 15:14
Aici nu te pot ajuta, nu stau in Bucuresti. Multe condimente gasesti si la Metro, Selgros etc. Insa din moment ce si la Timisoara exista un magazin indian, presupun ca va exista si unul in Bucuresti.
P.S.: Ia un dictionar si tradu denumirea condimentelor. De multe ori sunt chestii banale care se gasesc in comert. Mai in spate am postat si o reteta de curry. E o baza buna pentru mancaruri indiene si ingredientele le-am gasit cam toate la Metro. Edited by alalaltu, 29 April 2009 - 15:30. |
#5
Posted 29 April 2009 - 22:58
Multumesc mult de informatii. Mai demult in Cora erau foarte multe condimente care se vindeau la kg dar acum au disparut. O sa mai incerc in alte supermarketuri.
Keep in touch!! |
#6
Posted 18 May 2009 - 15:38
Jony81, on Apr 24 2009, 00:34, said: Am vazut nu demult o emisiune despre bucataria indiana si m-a fascinat numarul mare de condimente. Stie cineva unde as putea gasi asemenea condimente? Macar garam masala? Si ceva rete indiene...pls :rolleyes: O prima reteta pentru tine: DUM ALOO - Mancare populara in nordul Indiei. Se face de obicei la cucta, sub presiune (cartofii trebuie sa fie patrunsi de sos)(Dum = presiune). Ingrediente: 3 bucati cartofi fierti (cartofi rosii) 1 rosie 1 ceapa 2 linguri (30 ml) ulei 3 - 4 frunze de curry 1 lingura de pasta din usturoi si ghimbir 1 cana (225 ml) iaurt 1 sfert cana lapte 2 lingurite (10 ml) praf de chili rosu 1 sfert de lingurita de curcuma sare Pentru Masala: scortisoara - 1 piper negru - 6 nucsoara - 3 cuisoare - 3 coriandru - 1 lingura chimen - 1 sfert de lingura Preparare: 1 decojesti cartofii, ii tai pe jumatate si ii intepi, ca sa se patrunda 2 incalzesti 2 lingurite de ulei intr-o tigaie mare si ii prajesti superficial pana se fac auriu-maronii deschis, apoi ii pui de-o parte 3 macina ingredientele pentru masala pana se fac o pudra mai mare (nu foarte marunta) si pune-le de-o parte 4 incalzeste uleiul ramas intr-o cucta, adauga foi de dafin, ceapa, frunzele de curry si prajeste pana ceapa devine transparenta 5 adauga pasta de ghimbir si usturoi, amesteca bine si prajeste pana mirosul isi pierde din consistenta 6 adauga masala (sa nu depaseasca 2 linguri) si mai prajeste cca 4 minute 7 adauga praful de chili, praful de curcuma si sarea, toate amestecate la un loc si mai prajeste cca 3 minute 8 adauga laptele si iaurtul amestecand continuu 9 adauga rosia maruntita si cartofii si inchide capacul cuctei. mancarea e gata pana la primul fluier al cuctei, la foc mediu (daca nu ai cucta poti folosi o oala acoperita, mancarea facandu-se mai mult cu aburi) Serveste cu: CHAPATHI [12 bucati] 3 cani faina de grau 1 lingurita sare 2 cani apa framanti pana la coca si faci in tigaie ca pe clatita PARATHA [8 bucati] 220 g faina grau 120 ml apa calduta 40 g unt decantat [ghee sau clarified butter] 1 lingura ulei 1 lingurita sare framanta toate fara unt cam 2-3 minute apoi lasa la dospit cam 30 minute. imparti in 8 bucati, intinzi circular, cca 15 cm diametru, ungi cu unt, impachetezi in semicerc, ungi iara cu unt, apoi impachetezi in sfert de cerc. intinzi fiecare triunghi cu facaletul si ungi fetele cu unt iara. incalzesti unt in tigaie la foc mediu-mare, lasi in tigaie pe fiecare parte cate doua minute. se mananca de preferabil calde. O a doua reteta: Punjabi Rajma (fasole rosie in stil Punjabi) Ingrediente: 250 g fasole rosie sau rajma 1 lingurita sare 1 lingurita seminte de chimen 3 linguri pasta de ceapa 1 lingurita pasta de ursuroi cu ghimbir 1 lingura iaurt/lapte batut 2 linguri piure de rosii 2 lingurite praf coriandru 1 lingurita frunze de schinduf (fan grecesc sau molotru) 1/2 lingurita praf de curcuma 1.5 lingura ulei 1 litru apa chili rosu dupa gust Preparare: 1 pune fasolea si apa in apa apoi fierbe in cucta cca 20 minute 2 pune uleiul si semintele de chimen intr-o tigaie la foc 3 adauga pasta de ceapa si amesteca pana se face maro deschis 4 adauga pasta de ghimbir cu usturoi si amesteca in continuare 5 adauga iaurtul si amesteca pana se face maro, apoi adauga piure-ul de rosii 6 adauga praful de coriandru, schinduful, praful de curcuma, chili si amesteca pana la sa ulei 7 amesteca totul cu fasolea fiarta si lasa la cucta pana la primul fluier Se serveste calda cu Garam Masala si garnisita cu frunze de coriandru. GARAM MASALA 20 grame piper negru 10 grame cuisoare 20 grame scortisoara 15 grame nucsoara maro 10 grame seminte chimen 10 grame foi de dafin 5 grame coriandru 1 se amesteca toate ingredientele si se prajesc putin 2 se macina in mojar pana se obtine o pudra fina (garam masala) Daca nu gasesti toate condimentele, poti improviza. In fond fiecare bucatar isi personalizeaza retetele. |
#7
Posted 31 July 2009 - 02:26
In curand puteti vedea retete indiene pe blogul restaurantului indian Kumar's Agra Palace.
Retetele indiene vor fi postate de cel mai renumit bucatar indian din Romania: Arun Kumar. Blogul restaurantului este www.agrapalace.ro/blog |
#8
Posted 03 August 2009 - 11:23
Gasesti multe retete de Garam Masala pe net. Iata una:
2 linguri seminte coriandru 2 linguri seminte chimen 2 linguri seminte cardamom (gasesti la magazinele arabesti) 2 linguri boabe de piper negru 1 lingurita cuisoare 1 lingurita nucsoara rasa (mai greu de gasit - incearca to la arabi) 1 baton de scortisoara (7-8 cm) rupt in bucati 1 lingurita sofran (optional) Toate cele de mai sus, mai putin nucsoara si sofranul, se pun intr-o tigaie cu pereti grosi si se prajesc usor la foc mediu cca. 10 min. amestecand din cand in cand. Un indicator bun pentru cat de mult trebuie prajite sunt cuisoarele, care se ard destul de repede daca focul e prea mare. Daca tigaia are peretii subtiri trebuie focul mai mic si amestecatul mai frecvent - ideea e sa se rumeneasca toate cat mai uniform si sa nu se arda. Se ia tigaia de pe foc si se lasa totul la racit. Dupa ce s-au racit, condimentele se macina intr-o rasnita de cafea, iar in pulberea rezultata se adauga nucsoara si sofranul. Se poate pastra cca. 3 luni in borcane cu capac etans la loc uscat si racoros. reteta in engleza Chicken Biryani |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users