Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Montare parchet in balcon

Exista doar ... si restul

Instagram - sunt eu batran, sau...

Regim utilizare HDD Ubuntu
 La mulți ani @yanni17!

La mulți ani @Kokoshmare!

Mai exista la voi in oras strandu...

Bon Jovi - Living Proof
 Problema card reader Sandisk

Recomandare acumulator 26650

Accident nerespectare viteza

Consumul in bord VS consumul la p...
 PC-ul nu booteaza

Coada dronei de lupta Fioroasa

Taxa RAR pt motor 2.0 diesel Euro...

Radio Aftermarket Golf 5
 

Imprumutul de la FMI

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
238 răspunsuri în acest subiect

#217
Gabysh

Gabysh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.326
  • Înscris: 06.08.2008

View PostAfricanul, on 3rd February 2010, 22:21, said:

Promiti? Da-ti cuvantul de onoare! De 1.5 ani ne ameninti ca vine Apocalipsa. Nu de alta, dar imi expira borcanele cu zacusca...
O parte din afirmatiile facute sunt inca valabile. Ramane valabil ce a spus utilizatorul viorel40 mai sus,

Quote

Deoarece economia Romaniei si Romania in general este total imprevizibila va puteti astepta la orice!

Au fost alegeri parlamentare in ultima perioada, si a fost doar o pauza in raul ce ne va astepta. Sa vedem ce ne asteapta dupa ce FMI va stopa finantarea. Ne asteapta cumva noi imprumuturi - de la banci ?

#218
Astor

Astor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.044
  • Înscris: 17.01.2003
Implicatie a imprumutului FMI: Băsescu anunță că intrăm sub scutul antirachetă american. Ce câștigă România și ce trebuie să plătească România n-a explicat nimeni. :cursing:

Cica e vorba de "doar" cateva sute de milioane de euro...

#219
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.326
  • Înscris: 14.09.2005
GUVERNUL VA ROSTOGOLI IMPRUMUTUL DE LA FMI

Quote

Amanarea platii creditului extern este solutia cea mai la indemana pentru un buget sufocat de cheltuieli, cum este cel al Romaniei. Rostogolirea datoriei. Aceasta va fi solutia pentru returnarea creditului contractat de guvern de la Fondul Monetar International (FMI), sustin economistii chestionati de EVZ.

Astazi ne bucuram ca am luat urmatoarele transe de bani de la Fondul Monetar International (FMI), in valoare de circa 2,4 miliarde de euro. Totodata insa nu trebuie sa uitam ca acesti bani vor trebui restituiti cu o dobanda de 3,5% pe an.

Potrivit scadentarului de rambursare a aranjamentului stand-by, guvernul si Banca Nationala trebuie sa plateasca primele rate ale creditului de la Fond in 2012. Acesta este insa anul in care ne este pusa in joc onoarea: trebuie sa demonstram ca avem capacitatea sa ne incadram intr-un deficit bugetar de 3% din produsul intern brut (PIB). Si asta in conditiile in care guvernul s-a imprumutat frecvent in ultimii doi ani pentru a-si acoperi cheltuielile curente, iar unele credite vor ajunge la scadenta.

Sa ridice mana sus cine nu se astepta la asa ceva... ;)

P.S. Ca de obicei unele linkuri din text sunt scoase datorita regulamentului ariei, politicii softpedia blabla. Curiosii stiu deja unde sa le gaseasca.

#220
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.326
  • Înscris: 14.09.2005
Ieri am am asistat la o mica "isterie mediatica" pe tema vizitei lui Dominique Strauss-Kahn. S-a umplut mass-media de articole pe tema asta. Doar... se putea... fuse ditai sefu' femei-ului in vizita pe la noi. Show, discutii la ASE, interviuri peste interviuri, gargara cat cuprinde. Dar cine mai pune la suflet parerea femei-ului ? Cand ii auzi senini vorbind ca e gata criza, acush-acush iese americanii la liman si incepe redresarea, te apuca durerile de cap. Cand Elizabeth Warren vorbeste de 3000 banci gata sa intre la apa, imobiliarele alt-a si juridicele urmeaza sa loveasca in urmatorii doi ani si somajul plus datoriile tot mai mari... o sa fie fun ce mai...

V-am pierdut cumva ? Sa nu-mi ziceti ca n-ati vazut graficul asta: IMF: Mortgage Reset Chart. Doar are mai bine de doi ani. Stiti deja ce efect a avut primul val de subprimeri asupra unei economii chipurile "stabila si sanatoasa". Are rost sa mai detaliez ce efect va avea al doilea val de subprime combinat cu alt-a si option arm ? De data asta asupra unei economii tot mai slabite si care trage sa moara de vreo doi ani, in ciuda perfuziilor cu care... au ciuremat-o...

Revenind insa la vizita lui musiu Dominique. Nu inteleg de ce lumea are asa pretentii de la omul asta. Cand pana in toamna 2007, anul in care a fost ales la FMI, nu avea nici o treaba cu economia. Da, stiu, a fost vreo doi ani ministru de economie in Franta. Adica un fel de Pogea sau Vladescu pe vremea cand explozia cauzata de expansiunea "capitalista" in tarile fost comuniste inca era inca in toi si vestul o ducea bine. Ulterior a continuat insa tot cu politica, trecand in opozitie. Iar cu cateva luni inainte de candidatura la sefia FMI era un biet politician in campanie, care se ocupa cu promovarea a tot felul de doctrine. Blogul pe care il are AICI e lamuritor.

Mda.. stiu.. in 2007 lumea avea alte probleme. Cati politicieni sau chiar economisti se gandeau la faptul ca jucaria e pe cale sa se strice. Doar, nu-i asa.. nimeni n-a vazut criza? :)

Hehe. Poate unii ca ben sau mugurel. Ca in rest avem destule exemple:

Peter Schiff Was Right 2006 ? 2007

Ron Paul Predicted The Collapse In 2003

Gerald Celente Predicts ?08 Panic

Funny, huh ? Cand vezi ce spuneau oamenii astia prin 2007, 2006 sau chiar 2003. Chestii pe care lumea le credea tampenii si prostii atunci. Vreti sa vedem ce spun ei ca ne asteapta mai departe ? Alte ?prostii? dupa standardul actual al unora:

Gerald Celente on Happy Hour 16 Mar 2010

Ron Paul warns Americans

P.S. Ca de obicei unele linkuri din text sunt scoase datorita regulamentului ariei, politicii softpedia blabla. Curiosii imi stiu deja blogul unde le pot gasi.

Editat de flaviand, 31 martie 2010 - 10:41.


#221
GubyIQ

GubyIQ

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 910
  • Înscris: 05.02.2007
"isteria mediatica" cum bine i-ai spus se explica prin ineditul situatiei...e primul oficial FMI care ia cuvantul in parlamentul Romaniei.

Cred ca nici un om serios nu are nu stiu ce pretentii de la estimarile, prognozele FMI...asa e, n-au prevazut criza. Dar tu scoti la inaintare pe unii care vorbeau de criza din 2003 ? asta e motiv de mandrie ?  :naughty:  si care au ramas cu acelasi speech cand indicii se apropie de nivelele pre-criza ? unde e superinflatia ? unde e dolarul hartie igienica ?  :nonobad:

lumea merge in continuare, iar unii tot asteapta apocalipsa, pt ca sa iasa din bunker`ul unde s-au ascuns si sa strige victoriosi: V-am spus eu!  :naughty:

asa cum Strauss-Kahn ala e politician si are o agenda plina de interese in spate, asa sunt si toti "prezicatorii" astia...ar muri de foame daca le-ai da o suma de bani si sa tranzactioneze dupa predictiile lor.

#222
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.326
  • Înscris: 14.09.2005
Nivele pre-criza ? Care ? Somajul ? Datoriile ?

Ai vazut macar materialele respective ?

#223
GubyIQ

GubyIQ

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 910
  • Înscris: 05.02.2007

View Postflaviand, on 7th April 2010, 10:54, said:

Nivele pre-criza ? Care ? Somajul ? Datoriile ?

nivelele pre-criza ale indicilor, marfurilor....astea sunt reflectiile somajului, datoriilor etc.  pe care le urmareste lumea.

nu ma mai uit frate pe nici un grafic conspirationist si apocaliptic. tu stii ca de deficite se vorbeste de pe vremea lui Reagan ?  :naughty:  serios acum. Schiff & compania au fost "eroi" in ochii mei pt scurta vreme, pana mi-am dat seama ca-s permabears. normal ca daca vorbesti de 20 de ani de prabuselnita, ca Prechter, o data si odata tot vine (ciclu economic normal).

Editat de GubyIQ, 07 aprilie 2010 - 20:26.


#224
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.326
  • Înscris: 14.09.2005
Frate.. daca tu esti in stare sa arunci cu epitete aiurea in materiale pe care nici macar nu ai bunavointa sa le vezi, atunci .. my bad... orice dialog e inutil... ;)

#225
angelionescu

angelionescu

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 16
  • Înscris: 17.02.2009
Acum cateva zile am gasit un articol in care se spunea ca suntem sau vom fi foarte afectati prin scumpirea multor produse si utilitati. Mai jos este articolul care mi s-a parut foarte interesant.

Cum ne afecteaza pe noi romanii de rand datoria de la FMI? O intrebare care ne-o punem zi de zi. Daca nu stiati Romania este cel mai mare datornic la FMI avand o datorie de peste 9 miliarde de euro.

Si acest fapt ne afecteaza sau o sa ne afecteze de acum incolo deoarece acei bani trebuie dati inapoi. Doar nu credeati ca ne dau bani doar de dragul de a da. Ei o sa ne impuna sa dam banii cat mai repede si o sa fie rau pentru noi oamenii de rand.

Ati vazut benzina s-a scumpit mult fata de anul 2009, chiar azi s-a mai scumpit cu 60 de bani ajungand ca pentru cel mai ieftin litru de benzina sa platim 4,47 lei. Mai nou au micsorat subventia pentru medicamente, au marit accize si multe aletele.

Dupa parerea mea o sa ne afecteze foarte mult datoria de la FMI care o s-o suporte populatia prin benzina scumpa, medicamente scumpe, alimente scumpe si nu in ultimul rand marirea impozitelor.

Nu ati vazut ca apar cu nu stiu ce legi stupide cum ar fi taxa pe avere, introducerea impozitului forfetar si impozitarea dupa numarul de camere a unei pensiuni si multe altele.

Anul acesta daca ati observat am platit impozit mai mare la imobile, terenuri si masini. Curentul este mai scump, toate sunt scumpe la noi in tara. Daca te angajezi asta daca gasesti, unde patronul se uita sa muncesti mai pe degeaba. Ce sa faci cu 500 lei pe luna unde lucrezi 12 ore inclusiv sambata si duminica. E bataie de joc.


Sursa: www.viataderoman.ro

Editat de angelionescu, 13 aprilie 2010 - 20:31.


#226
arcond

arcond

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Mesaje: 2.116
  • Înscris: 15.11.2006

View Postangelionescu, on 13th April 2010, 21:22, said:

Ati vazut benzina s-a scumpit mult fata de anul 2009, chiar azi s-a mai scumpit cu 60 de bani ajungand ca pentru cel mai ieftin litru de benzina sa platim 4,47 lei. Mai nou au micsorat subventia pentru medicamente, au marit accize si multe aletele.
  Ca si in cazul maririi taxelor la tigari , s-ar putea ca incasarile la buget sa scada .
  In fond oamenii vor cheltui aceleasi sume de bani de care dispun , sau poate chiar mai putin . Evident vor scadea corespunzator cantitatile de bunuri achizitionate .
  Asa ca , pana la urma s-ar putea ca socoteala din targ sa nu se potriveasca cu cea de acasa ...
  E bine sa masori de zece ori si sa tai o singura data .

#227
angelionescu

angelionescu

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 16
  • Înscris: 17.02.2009
Da, o sa ne afecteze foarte mult datoria de la FMI. Ca sa platim datoria o sa mancam mai scump :deadtongue: , o sa platim taxe mai mari :deadtongue: , benzina mai scumpa  :deadtongue:  si multe alte.

#228
pointiv

pointiv

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 610
  • Înscris: 18.03.2009

View Postarcond, on 14th April 2010, 10:45, said:

Ca si in cazul maririi taxelor la tigari , s-ar putea ca incasarile la buget sa scada .
  In fond oamenii vor cheltui aceleasi sume de bani de care dispun , sau poate chiar mai putin . Evident vor scadea corespunzator cantitatile de bunuri achizitionate .
  Asa ca , pana la urma s-ar putea ca socoteala din targ sa nu se potriveasca cu cea de acasa ...
  E bine sa masori de zece ori si sa tai o singura data .


sau s-ar putea sa inceapa sa-si produca singuri pentru a consuma cat au nevoie, eliminand intermediari si taxe.
Exemplu:
Bunicul meu isi cultiva tutunul si nu dadea nici un leu taxa pt ce fuma el si toti cunoscutii lui.......
(de fapt nu dadea nici un leu nici pe tigari, pt ca el se ocupa de tot "ciclul de fabricatie" al tigarilor)

#229
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.326
  • Înscris: 14.09.2005
Apropo de imprumuturile de la FMI.. sa radem cu stan si bran. Un articol din genul filmelor cu prosti si un comentariu care face mai mult decat stirea in sine: Emil Boc: In 2009 am imprumutat 1,5 miliarde de euro ca sa platim pensiile. In 2010 imprumuturile pentru acelasi scop sunt de 1,7 miliarde de euro

  

Quote

In 2009 am imprumutat 1,5 miliarde de euro ca sa platim pensiile. In 2010 imprumuturile pentru acelasi scop sunt de 1,7 miliarde de euro. In 2011 mai imprumutam 2 miliarde. In 2012 oricum e sfarsitul lumii, iar daca nu e sfarsitul lumii oricum Romania* e terminata.

    Unde erau garantiile politicienilor cum ca banii de la FMI nu se duc in salarii si pensii, cum era povestea ca anul asta vom avea 1000 km autostrada ... jenant, penibil, absurd ... n-am cuvinte sa-mi mai exprim dispretul fata de politicienii romani, toti ar trebui acuzati de subminarea economiei nationale si inalta tradare...

Cu o mica mentiune: * Romania inseamna clasa politica si sistemul economic actual, ca oamenii de rand o vor duce cu siguranta mai bine dupa eliminarea parazitilor.

#230
Gabysh

Gabysh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.326
  • Înscris: 06.08.2008

View Postflaviand, on 23rd April 2010, 14:38, said:

Apropo de imprumuturile de la FMI.. sa radem cu stan si bran. Un articol din genul filmelor cu prosti si un comentariu care face mai mult decat stirea in sine: Emil Boc: In 2009 am imprumutat 1,5 miliarde de euro ca sa platim pensiile. In 2010 imprumuturile pentru acelasi scop sunt de 1,7 miliarde de euro

  

Cu o mica mentiune: * Romania inseamna clasa politica si sistemul economic actual, ca oamenii de rand o vor duce cu siguranta mai bine dupa eliminarea parazitilor.
Daca nu sunt bani de pensii, atunci cum de sunt bani de construit vile si grandioase complexe comerciale. Eu asta nu inteleg.

Si cu banii din taxe si impozite oare ce se face ? Sa vina Bloc sa ne raspunda la intrebari.

#231
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 30.624
  • Înscris: 20.10.2006
Pai vilele si complexele comerciale deregula nu sunt construite de stat, ci de mediul privat. Oricum nici eu nu sunt de acord cu imprumutul pentru a platii pensiile. Sa taie dracu din ele cate 10-30 % sa nu mai fie nevoie de imprumuturi. Mai bine sa traiasca acum mai greu, decat mult mai greu peste ceva ani cand banii vor trebui restituiti.

#232
pointiv

pointiv

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 610
  • Înscris: 18.03.2009

View PostLunaCrystal, on 23rd April 2010, 16:52, said:

Pai vilele si complexele comerciale deregula nu sunt construite de stat, ci de mediul privat. Oricum nici eu nu sunt de acord cu imprumutul pentru a platii pensiile. Sa taie dracu din ele cate 10-30 % sa nu mai fie nevoie de imprumuturi. Mai bine sa traiasca acum mai greu, decat mult mai greu peste ceva ani cand banii vor trebui restituiti.

pai tocmai, ca n-o sa-i restituie cei care ia acum pensie.......ca aceasta categorie oricum nu mai munceste

#233
Gabysh

Gabysh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.326
  • Înscris: 06.08.2008

View PostLunaCrystal, on 23rd April 2010, 15:52, said:

Pai vilele si complexele comerciale deregula nu sunt construite de stat, ci de mediul privat. Oricum nici eu nu sunt de acord cu imprumutul pentru a platii pensiile. Sa taie dracu din ele cate 10-30 % sa nu mai fie nevoie de imprumuturi. Mai bine sa traiasca acum mai greu, decat mult mai greu peste ceva ani cand banii vor trebui restituiti.
Pai si mediul privat nu plateste TVA pe materiale de constructii si impozite pe venituri, impozit pe teren, etc. Daca domeniul constructiilor se dezvolta rapid, nu ar trebui ca si economia statului sa duduie ?

Imprumutul acordat de FMI am fost obligati sa-l contractam. Nu s-au dus niste baieti din Romania la FMI, si le-au spus, stiti situatia e nasoala in Romania si avem nevoie de banii vostri. Eu cred ca daca nu contractam imprumutul de la FMI, am fi ajuns acum, precum in situatia din Polonia.

#234
Astor

Astor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.044
  • Înscris: 17.01.2003

View PostGabysh, on 23rd April 2010, 16:35, said:

Si cu banii din taxe si impozite oare ce se face ? Sa vina Bloc sa ne raspunda la intrebari.
Cu banii de la Buget  (impozite, TVA, taxe, etc) se platesc asfaltatorii, bordurarii, etc, iar cu aia de la FMI se platesc pensiile. Ceva neclar?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate