Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Reparatie scara mozaic vechi

Cablu curte destinat deplasarii l...

Sfat de cumparare pentru un Jagua...

La mulți ani @mishu_bz!
 La mulți ani @kyrre!

PF vinde 3 autoturisme ce se inti...

Suturi la relantii 2.0 tdi + fum ...

Tencuiala exterioara casa caramid...
 Restituire RCA Allianz

Contact posibil deteriorat proces...

ce se mai lucreaza remote ?

Quantum computing / Calculatoare ...
 Care din urmatoarele optiuni este...

Cum se calculeaza MTBF la un swit...

Distante etrieri

Fisier corupt reapare in galeria ...
 

Dominatia Totala Americana

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
177 replies to this topic

#1
BlackWood

BlackWood

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 75
  • Înscris: 14.11.2004
Poate unii ( sau multi ) dintre voi ati vazut "Fahrenheit 9/11".
Poate altii dintre voi ati citit ( sau vazut ) "1984"
Va mai amintiti ce scandal a fost la alegerile din 2000 din SUA.
De un an si ceva vedeti ce se intampla in Irak ( si nu stim/vedem tot ).
Exista o suma de alte informatii ( diverse articole de pe internet sau alte surse ) legate de exemplu de 9/11/2001 ( cel mai relevant mi se para a fi serendipity.li si http://physics911.ca ) privind o presupusa conspiratie.

Ideea e ca anumite cercuri politico-militare-etc... doresc "aservirea" anumitor tari/natiuni si "jumulirea" lor ( a resurselor naturale in cazul Irak-ului, dreptul de trecere a unei conducte de petrol in cazul Afganistanului, in cazul Kosovo - o distractie probabil ) cazul Panama, si multe alte cazuri mai vechi sau mai noi.

Sincer sa fiu nu, sunt vreun fan Rusia ( intamplator sau nu ne-au cam strivit de-a lungul istoriei ) nici fan China nu sunt, nu sunt anti-USA a priori dar parca era mai altfel cand lumea era bipolara din punct de vedere militar, parca era mai bine. De 10-15 ani incoace , de cand puterea militara a Rusiei s-a estompat aproape total, americanii isi cam fac de cap unde vor si cum vor ... Unii ar putea zice ca e bine ca americanii au trupe colo si colo s.a.m.d. pentru ca lupta impotriva terorismului ( un pretext ) sau se asigura ca Rusia sau China sa nu fie prea curand suficient de puternice din punct de vedere militar pentru a pune probleme SUA ( vezi bombardarea ambasadei chinezedin Belgrad in 1999 ).

Pe de alta parte intr-un fel este bine ca vom avea baze militare americane in Romania ( mai multa securitate ), dar pe de alta parte in caz de conflict deschis tot noi vom fi target.
deci
problemele sunt mai complexe decat par la prima vedere.

Cum comentati aceste stari de lucruri ? Cum credeti ca vor evolua ?

PS: sunt sigur ca unii ma vor critica pentru alegerea subiectului sau pentru maniera de incepere a discutiei, dar un inceput tot trebuie sa existe. Punctele de vedere INTELIGENTE viitoare ale userilor merita "riscul" asumat

#2
shapeshifter

shapeshifter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,655
  • Înscris: 27.08.2002
pai eu cred ca ne indreptam incet si sigur spre o superputere care va dicta propriile termene si interese celor mai mici si neajutorati.. un fel de scenariu gen ,,1984"..

Edited by zippy99, 08 March 2005 - 14:53.


#3
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
n-ai inceput bine pentru ca "Fahrenheit BS" este un bullshit, iar "1984" e fictiune. in plus, in 2004 n-a mai fost nici un scandal la alegerile din sua

acuma despre chestia cu jumulirea. jumulirea asta se face incontinuu de catre tarile bogate, nu e vorba doar de SUA. insa remarc faptul ca atunci cind nu se gaseste un motiv de jumulire de pus in circa americii se presupune ca ar fi distractie.

inainte nu era mai bine, pentru ca buboiul era prea umflat. in plus pentru noi chiar nu era bine deloc, fiind printre vacile de muls pentru muma rusie. nu m-ar deranja deloc sa fie america peste tot sau macar daca s-ar putea teleporta romania linga california

nu prevad nici un coflict major in urmatorii 1000 de ani. oamenii sint preocupati de alte chestii acum, iar faptul ca pot sa comunice intre ei prin internet reduce si mai mult riscul. doar n-o sa ma duc sa-l impusc pe ala care mi-a scris atit de poetic "asl pls"?

#4
shapeshifter

shapeshifter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,655
  • Înscris: 27.08.2002
eu inca mai cred ca doar o implementare inteligenta a anarhiei va fi probabil singurul viitor bun al lumii..

#5
BlackWood

BlackWood

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 75
  • Înscris: 14.11.2004
Noi suntem fictiune. Toti putem fi fictiune.

....

Situatie ipotetica : Daca intr-o noapte, in Iraq sa spunem, dispar toti locuitorii ( pritenii stiu de ce ! :inlove: ) si dimineata trupele americane nu mai au "material" de prelucrat, ce-ar putea gandi americanashii : "ghinion. noroc ca au ramas baltile astea cu titei. lor nu le mai trebe asa ca le luam noi".

#6
evilone

evilone

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,521
  • Înscris: 14.12.2003
Scenariul din "1984" nu prea se aplica. De cand este lumea tarile mai puternice le-au jecmanit pe cele mai slabe. Asta a fost intotdeauna cauza numarul 1 a razboaielor. Cauza numarul 2 a fost religia (care de multe ori a servit ca pretext pentru cauza numarul 1).

#7
BlackWood

BlackWood

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 75
  • Înscris: 14.11.2004
Marea smecherire a alegerilor in USA a fost in 2000 dar nici cu editia 2004 nu mi-ar fi rusine ( gugal asta poate chiar foloseste la ceva ). Bush TREBUIA sa castige alegerile in 2000, planul era in curs de indeplinire, ce nu intelegeti ? In 2004 Kelly nu a fost un concurent real pentru Bush ci o simpla marioneta.


Nu stiu daca este sau nu offtopic: dar intreb de ce "Fahrenheit 9/11" este fictiune ?
Poate pentru ca unii sunt Michael-Moore-o-fobi. Poate ca Michael Moore este comunist. Poate ca un subiect mai bun de discutie ar fi ce culoare vor avea chiloteii lui Nicoleta Luciu la nunta. Se pot gasi o multime de lucruri despre care putem discuta si sa PIERDEM esentialul.

Mic detaliu: Bin Laden nu va fi gasit niciodata; poate pentru ca nu exista, o fi murit de batranete cu ani in urma si a fost "inventat". Trebuie sa existe si un BAU BAU urat ( are barba ) mai "colorat" ( doar e arab ! ) si care uraste LIBERTATILE DEMOCRATICE si MODUL DE VIATA AMERICAN.
In anii '80 el nu era terorist el era omul care ii alunga pe rusi din afganistan ( era PARTEA BUNA, iar rusii erau DIAVOLUL ); anii '90 Bin Laden ajuta musulmanii din Bosnia-Hertegovina cu arme si bani, normal ca Bin Laden este PARTEA BUNA iar sarbii/croatii DIAVOLUL. Vin anii 2000 se schimba foaia - PARTEA BUNA devine DIAVOLUL iar americanii - NOUA PARTE BUNA ( are si o porecla : Noua Ordine Mondiala ).



Din "1984" ( prefer cartea si nu  filmul, este completa ) scrisa de George Orwell ( el insusi a cochetat cu comunismul) ar trebui retinute niste idei generale si nu trebuie acordata atentie asupra detaliilor. ideea de baza: "razboiul perpetuu" si "dubla gandire".

Razboiul repetuu este ceea ce vedem noi la TV sau in alta parte , face parte din realitate, si este aceea insiruire "fara-motiv" de razboaie purtate in secolul 19-20 ( cu precadere secolul 20 ).

"Dubla-gandire" este : teroristii arabi sunt TERORISTI pentru ca omoara copii femei bla bla. Armata americana face o groaza de VICTIME COLATERALE ( cu acele arme super-inteligente si super-precise- vezi "discovery", incat ... START-TREK = gradinita ), prin victime colaterale intelegand nu sobolani, pisici si rame ce se afla pe sub-pamant ci fiinte ceva mai evoluate cum ar fi .... civilii ( un fel de oameni , fara nici un fel de putere sau drepturi ). Armata americana deci, ea ce este ??? Organizatie de binefacer presupun. Sunt sigur ca daca in locul amricanilor s-ar afla rusii ar face la fel. Dar nu sint. Subiectul, deocamdata este, vrei-nu-vrei, USA si armata-sa-binefacatoare. Atunci cand Rusia va fi no 1 voi critica atrocitatile rusilor.

Consider normal un ECHILIBRU de forte ( militare sau de alta natura) ceea ce acum nu exista.
Acum 2000 de ani Imperiul Roman cuprindea aproape toata lumea cunoscuta atunci
( aproape toata harta ) deci se poate spune ca erau SUPER-TARI si SUPER-PUTERE si SUPER-ADEVARATI. Si totusi ... decaderea lor + atacurile barbarilor ( + etc ) cred ca se stie unde au dus ...
Suntem in secolul 21 ... s-a schimbat ceva ? Poate ca da poate ca nu !
De ce Uniunea Europeana s-a opus si se opune SUA, impotriva razboiului din Iraq s.a.m.d. . Nu cred ca UE poate fi catalogata pro-Rusia sau Pro-China sau anti-USA. SUA nu este infailibila iar somnul ratiunii naste monstrii ( vezi G.W. Bush ).

Michael Moore a fost sarit de la Oscar pt F 9/11 si totusi la festivalul de la Cannes i s-a dat premiul pt imagine. E clar ca documentarul n-a avut cine stie ce imagine. Premiul a fost mai mult un "cui al lui Pepelea" impotriva administratiei Bush.

Astept o dezbatere a ideilor si nu pro/contra USA ...

#8
evilone

evilone

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,521
  • Înscris: 14.12.2003

BlackWood, on Mar 8 2005, 16:38, said:

[...]Consider normal un ECHILIBRU de forte ( militare sau de alta natura) ceea ce acum nu exista.[...]

<{POST_SNAPBACK}>


In "1984" sistemul se baza tocmai pe un astfel de echilibru de forte.

#9
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
nu te lua dupa gugal. gugal asta te poate duce pe niste saituri de toata groaza. si tot cu gugal poti sa cauti pina gasesti ceva ce-ti convine tie cum suna

Fahrenheit nu e fictiune, e mai mult: bullshit. eu am reusit sa ma uit doar pina cind a prezentat chipurile imagini din bagdad inainte de atacul americanilor. copii se jucau fericiti si toata lumea era senina.  :puke:

daca bush este un prost si o marioneta, iar kerry este o marioneta, toti sint marionete? cred ca sint evreii de vina  :coolspeak:

tu spui ca nu vrei discutii pro/contra sua insa acolo se ajunge, pentru ca tu esti contra americii sau, ma rog, a faptului ca n-au concurenta, ceea ce-i cam acelasi lucru.

comparatia cu imperiul roman nu sta in picioare nici ea...

#10
BlackWood

BlackWood

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 75
  • Înscris: 14.11.2004
Spre finalul cartii se explica faptul ca nici nu conteaza daca Eurasia sau Estasia exista sau nu. Important este faptul ca tu ( subiectul ) sa crezi ca exista si ca toate relele de la dusmani ( Eurasia/Estasia ) provin. Nu BigBrother e de vina ca nu ai de mancare ci dusmanul care a scufundat vaporul cu cartofi. Ratiile se diminuau in fiecare luna si ei , prin dubla gandire stiau ca de fapt ratiile sunt tot  mai mari.  Nu conteaza realitatea conteaza ceea ce stii tu (  sau crezi ca stii ).  Poate ca BigBrother nic nu exista de fapt ( in carte ). Important era conceptul de BB si implicatiile sale.

Bineinteles ca 1984 nu pusca exact pe realitatea zilelor noastre. A fost si este adaptat continuu. BigBrother ( unchiul Sam ) devine tot mai bun si mai eficient pe zi ce trece si castiga noi  credinciosi.

#11
Bitch_in_Red

Bitch_in_Red

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,271
  • Înscris: 07.05.2004

BlackWood, on Mar 8 2005, 08:38, said:

Astept o dezbatere a ideilor si nu pro/contra USA ...

<{POST_SNAPBACK}>

Ai pornit de pe-un picior gresit. Titlul threadului tau, precum si sursele din care te-ai inspirat spune clar ce si cum gandesti. Dar sa te ajut putin...

N-ai raspuns inca la intrebarea cand te simteai TU ca individ mai amenintat? in timpul razboiului rece (in conditiile in care nu te jucai cu aia in tzarana pe vremea aia), sau in zilele de astazi? Banuiesc ca te doare mai tare de tine decat de cei din Irak sau Osama!?

Cat despre a-l critica pe cel care-i la putere a devenit o moda si aproape toti nu scapa ocazia. Mai ales cand nici boii nu-i trag, ca daca-i trag, atunci i se rupe cam in 14-shpe despre cine-i la putere atat timp cat nu-i incalca interesele lui personale (money)!

Cat despre teroristi, razboaie, istorie si alte cele, n-am citit eu prea multe, dar am ajuns rapid la concluzia ca de vina-s ori femeile ori religia!

Ai pomenit undeva de Libertatile Democratice si Modul de viata american. Poti sa elaborezi putin si sa ne spui ce intelegi TU prin asta? fara sa cauti pe google ;) Sa inteleg ca esti un imigrant/alien in US si ai inteles cum sta treaba? Asa din filme si din vorbe stie si ala care vinde zarzavat in piata...

Evident ca timpul meu e mai pretios decat o polemica ce poate continua zile sau chiar ani.

Good luck! Si daca te gandesti vreodata sa aduni tot materialul asta "subversiv" si sa-l faci public la dispozitia utilizatorilor pentru free download la fel cum a facut M. Moore cu filmul lui, ai grija, in acel moment sa fii in SUA si nu in Romania :) sfatul asta ti-l dau pentru ca ma mai ghidez si dupa acel indemn iubeste-ti aproapele!

BiR

#12
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,716
  • Înscris: 13.06.2004
Dacă americanii încasează bomba atomică am să sar în sus de bucurie.

#13
BlackWood

BlackWood

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 75
  • Înscris: 14.11.2004
1.

Quote

Fahrenheit nu e fictiune, e mai mult: bullshit. eu am reusit sa ma uit doar pina cind a prezentat chipurile imagini din bagdad inainte de atacul americanilor. copii se jucau fericiti si toata lumea era senina.
Irak era, si inainte de invazie, o tara de kkt, dar in acea tara de kkt bucuria acelor copii era o o oaza in acel ocean de saracie/mizerie/dictatura/foamete/EMBARGOU ( atentie; de cine impus oare ?? de catre eskimosi ?! sau de catre tribul buru-buru ?! probabil ca nu de astia. Raspunsul il stiti, dar nu vreti sa-l rostiti nici macar in gand. Va este FRICA. Poate ca BigBrother citeste si gandurile, cu sistemul Echelon ). Sunt sigur ca vor mai trece multi ani de PRIETENIA IUBITOARE A POPORULUI PRETIN AMERICAN pana se va mai putea fi cineva fericit acolo sau sa rada.


2.

Quote

tu spui ca nu vrei discutii pro/contra sua insa acolo se ajunge, pentru ca tu esti contra americii sau, ma rog, a faptului ca n-au concurenta, ceea ce-i cam acelasi lucru.
Principiul A: a fi pentru dualism/bipolaritate sau zii cum vrei e o chestie ( ca e Rusia/ America, Intel/AMD, Microsoft/Linux, Nokia/Ericsson, BMW/Mercedes, ProTV/Antena1 nu ma intereseaza ). Dualismul e un principiu bun. Ce te-ai face daca esti fan Intel si AMD/IBM/Motorola sau altii nu ar produce procesoare ? Iti zic eu ce ai pati: pe Pentium4 pe care il ai acuma in comp ( sa presupunem ) nu ai da 120$ ci 1200$ sau 1.000.000, asta daca vrei sa-l cumperi. Daca nu vrei, asta e, alte procesoare nu exista.

Principiul B: a fi pro/contra Americii ( Rusiei, Frantei, Germaniei - o natiune/tara/grup de indivizi ) e alt borcan.
Sa explic mai SIMPLU sa nu confundam borcanele :
Daca mie nu-mi place culoarea rosie asta nu inseamna ca urasc totate masinile Ferari ( cam astfel de ineptii ar vrea cineva sa faca. Stralucita gandire. Minunat filozoful. Pacat ca nu-l cunosc, i-as face statuie )
Daca cineva incurca borcanele pentru ca nu cunoaste definitia termenilor pe care ii foloseste,

3.

Quote

Ai pomenit undeva de Libertatile Democratice si Modul de viata american. Poti sa elaborezi putin si sa ne spui ce intelegi TU prin asta? fara sa cauti pe google  Sa inteleg ca esti un imigrant/alien in US si ai inteles cum sta treaba? Asa din filme si din vorbe stie si ala care vinde zarzavat in piata...
nu eu ma opun sau fac vorbire despre aceste 2 chestiuni ci Uncle Sam ( sau reprezentantii/adoratorii lui ).

Dupa 9.11.2001 toata politica mondiala se invarte in jurul "suprimarii terorismului" ( inlcusiv in Romania ). Ca e frig, ca e cald afara, ca e vorba de Rusia, America Spania, Germania, Franta ( chiar Romania ), ca ninge, ploua sau e soare, cu un lucru sunt toti de acord: "sa vanam si sa eliminam teroristii !". De fapt ce inseamna a fi terorist ? Cine da aceasta definitie a termenului ?
Terorist este acela care incearca sa-si indeplineasca scopul prin teroare: daca nu faci asta, te torturez, iti iau gatul, te asfixiez, iti daram casa, iti omor familia, etc.

Daca pui bombe in autobuz ( Israel ) sau in tren ( Spania ) esti terorist. De acord. Daca bombardezi ( din imtamplare evident; sa nu uitam ca Tomahawk-urile sunt infailibile si porcul zboara) biserici, spitale, cimitire, refugiati, civili, CE ESTI ????
Ei bine la ACEASTA mare intrebare oficialii americani ( de obicei ei dau tonul ) raspund ceva de genul : "In scopul apararii LIBERTATILOR NOASTRE DEMOCRATICE si A MODULUI DE VIATA AMERICAN noi ne-am asumat riscul de a vana teroristi si , deasemenea, riscul ca oameni nevinovati sa cada victime ale evenimentelor" ( se pot consulta declaratii ale GW Bush Donald Rumsfeld, Condoleezza Rice, chiar membrii ai conducerii Romaniei - Nastase, Iliescu chiar Basescu ).

Teroristi si victime colaterale au existat si inainte de 9.11.2001 cat si dupa, dar, mai ales dupa, a avut  loc o accentuare a acestor efecte nefaste


4.

Quote

Ai pornit de pe-un picior gresit. Titlul threadului tau, precum si sursele din care te-ai inspirat spune clar ce si cum gandesti. Dar sa te ajut putin...
sursele pe care le-am citat ca fiind "inspiratoare" sunt doar cateva ...
restul tine de cei XY ani in care sunt inclusi cei 7 ( sapte, nu mai multi ) ani de acasa ( adica bunul simt si masura ).

Quote

N-ai raspuns inca la intrebarea cand te simteai TU ca individ mai amenintat? in timpul razboiului rece (in conditiile in care nu te jucai cu aia in tzarana pe vremea aia), sau in zilele de astazi? Banuiesc ca te doare mai tare de tine decat de cei din Irak sau Osama!?
Cel putin aveam unde ma juca. aveam cu ce, aveam timp, aveam si motive.
Caz particular ( sau nu ): noi nu suntem amenintare pentru SUA ( acum Romania 2005 - 2020 caz particular; in 1940-1944 ghici cam cine ne bombarda ?? ) sau amenintare imediata ( Rusia, Ucraina etc; deocamdata ). dar ce te faci daca printr-un joc al "sortii" ajungem sa fim target pentru o superputere ?
Nu putem fi 100000...0% optimisti : mi se falfaie, ma doare undeva de xyz-ieni sau de assdd-ani; multe se pot intampla si nu-i de jucat cu asa ceva. Acuma nu te doare de irakieni ( foarte bine ! ) dar ce ai face TU in locul lor? Poate ca nici eu nu stiu ce as face pe moment, dar TOTUSI imi pun problema.

Quote

Good luck! Si daca te gandesti vreodata sa aduni tot materialul asta "subversiv" si sa-l faci public la dispozitia utilizatorilor pentru free download la fel cum a facut M. Moore cu filmul lui, ai grija, in acel moment sa fii in SUA si nu in Romania  sfatul asta ti-l dau pentru ca ma mai ghidez si dupa acel indemn iubeste-ti aproapele!
Desi sunt 0% Religios zic Thanks God ! God bless DC++ si reteaua si placa de retea ( e ... Compaq! ma mir cum m-a lasat sa transfer asa ceva, atat de anti-american ).
Sunt DUSMANUL DE CLASA al adoratorilor ! Din cauza mea mor americani in iraq.
Iar AMD-ul, Dell-ul si Windows-ul,  sunt de groaza: maa imppiediaka s a criu corect,


Daca americanii incaseaza o bomba nucleara ar fi 3 ipoteze:
- rusii
- arabii
- coreea de nord
  sau mai degraba
- Uncle Sam. si sa te tii atunci VANATOARE DE VRAJITOARE ( scuzati TERORISTI am vrut sa zic ).
" ...Mama lor de martieni. Ei sunt de vina. Ce p..a mea. Ia sa nivelam un pic terenul pe marte ca-i cam ... "deluros" si daca gasim niste rezerve de petrol  NOROCU-I AL NOSTRU. ..." ( DIN CUVANTAREA TOVARASULUI GW BUSH III DIN 11 NOV 2027 )

#14
Bitch_in_Red

Bitch_in_Red

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,271
  • Înscris: 07.05.2004

djl, on Mar 8 2005, 12:06, said:

Dacă americanii încasează bomba atomică am să sar în sus de bucurie.

<{POST_SNAPBACK}>


Ma abtin cu greu sa fac vreo afirmatie referitoare la postul tau!
Oricum, felicitari!
pentru astazi ai castigat fara drept de apel clasicele  :death:  :death:  :death: mosottiene!

#15
Bitch_in_Red

Bitch_in_Red

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,271
  • Înscris: 07.05.2004

BlackWood, on Mar 8 2005, 12:14, said:

sursele pe care le-am citat ca fiind "inspiratoare" sunt doar cateva ...
restul tine de cei XY ani in care sunt inclusi cei 7 ( sapte, nu mai multi ) ani de acasa ( adica bunul simt si masura ).

<{POST_SNAPBACK}>

Daca eu am stat 8 ani acasa asta inseamna ca sunt mai inteligenta si mai capabila in a percepe realitate si bunul simt!???

BlackWood, on Mar 8 2005, 12:14, said:

Cel putin aveam unde ma juca. aveam cu ce, aveam timp, aveam si motive.
Caz particular ( sau nu ): noi nu suntem amenintare pentru SUA ( acum Romania 2005 - 2020 caz particular; in 1940-1944 ghici cam cine ne bombarda ?? ) sau amenintare imediata ( Rusia, Ucraina etc; deocamdata ). dar ce te faci daca printr-un joc al "sortii" ajungem sa fim target pentru o superputere ?
Nu putem fi 100000...0% optimisti : mi se falfaie, ma doare undeva de xyz-ieni sau de assdd-ani; multe se pot intampla si nu-i de jucat cu asa ceva. Acuma nu te doare de irakieni ( foarte bine ! ) dar ce ai face TU in locul lor? Poate ca nici eu nu stiu ce as face pe moment, dar TOTUSI imi pun problema.

<{POST_SNAPBACK}>

Ce sa zic... acum n-au copii unde sa se joace!?? Probabil ca au venit americanii in sat si au cumparat si ingradit toate terenurile publice!?? Ne-au bombardat americanii in 42..43? Ce vrei sa spui? Doar eram in RAZBOI cu ei. Si cu toate astea nu uita ca peste 50% din natiune sperau sa ajunga americanii la noi inaintea rusilor!
Ce probleme ai si tu... Irakul, ca-n rest in Romania numai lapte si miere... asa suntem noi ne doare-n gat de capra vecinului!

Si terminati cu prostiile astea cu bombe nucleare si prostii... nu va dati seama ca sunteti pur si simplu ridicoli? Tu crezi ca o sa mai pupe Compaq-ul tau DC++ intr-o astfel de situatie?

BiR

#16
BlackWood

BlackWood

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 75
  • Înscris: 14.11.2004
Am spus numai 7 ani de acasa pentru ca altii implinesc 30 de ani poate si oricum nu-i suficient.

Eu ma gandeam ca americanii nu ne-ar bombarda , asa, din principiu dar, uite, acum am aflat si eu ca ne-au bombardat. Si banuiesc ca unora de pe aici le-ar fi placut:mii de tone de otel american adevarat, super bombe cu fosfor - un deliciu pt bunicii nostri. Bucatzele de democratie americana pe plaiuri mioritice in pachete de cate 250 -500 kg.

Normal ca ne-au bombardat pt ca eram in razboi cu ei, ei ne-au declarat primii razboi, nu stiu daca noi le-am declarat razboi lor. Deci era un borbardament prietenesc ( cel putin 50% ). Noi nu am apucat si nici nu aveam cum sa bombardam ceva de-al lor. Astfel ca actiunea lor era UNILATERALA ( daca intelegi ce vreau sa spun ).

peste 50% din romani sperau sa ajunga americanii inaintea rusilor ( si surpriza: au venit! pacat ca au intarziat vreo 50 si ceva de ani; nici nu-i mult; doar o viata de om ). Cei 50% sperausa ajunga americanii, nu pentru ca veneau cu ciunga pt ciobani si tarani, ci pentru ca se stia ca frigul adus de crivatul sovietic nu era o chestie neaparat sanatoasa.

Din inamici, 2 tari pot deveni amici; Se presupune ca se poate si invers ( probabil se pot da exemple ).
Ideea era ca nu orice este american ( sau rusesc, daca vrei ) este neaparat BUN sau CORECT. Mai intai as aprecia un lucru/o idee prin valoarea ei intrinseca, vad daca e buna/rea si apoi eventual observ ca este americana/rusa/germana/romana etc.
Unii, din pacate, fac invers:
if x = USA then x = ICECREAM
else x = SHIT.

Spun asta deoarece am observat in unele din raspunsuri aferente acestui thread aceasta nefericita abordare.

Ridicoli sunt cei care cred ca kkt-ul made STARS & STRIPES este de fapt ciocolata.
Daca Uncle Sam spune ca este ciocolata atunci, nu conteaza cum arata/miroase sau ce gust are stii o treaba : este ciocolata

Cat despre boambe nucleare ... apai donsoara ....
cred ca ai putea afla ca exista modalitati de a omora in masa si mai neplacute decat asta : napalm - sublima chestie, folosita in Vietnam si continuand cu Irak seria I si II, Afganistan; munitie cu uraniu saracit Irak I/II Kosovo, Afganistan, embargoul ( super de treaba arma ! nu te lasa sa mori dar nici sa traiesti ) Irak 12 ani de zile, Yugoslavia 3-4 ani s.a.m.d. Au yankeii astia o imaginatie asa de bogata ca te sperie.
"Realitatea bate filmul" ce mai ...

Edited by BlackWood, 08 March 2005 - 21:11.


#17
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001

BlackWood, on Mar 8 2005, 05:38, said:

Astept o dezbatere a ideilor si nu pro/contra USA ...

<{POST_SNAPBACK}>

o dezbatere nu poate avea loc in lipsa argumentelor. comparatzia cu documentaru' lui moore sau 1984 sunt absolut ieshite de pe orice shina a obiectivismului. dezbaterea trebuie facuta de persoane care cunosc BINE ambele sau mai multe sisteme sau sunt dispushi sa asculte/invetze diferentzele.

e f greu sa sustzii o teorie cuiva care n'o poate intzelege. nu potzi explica unei vaci de pilda ca cutremurele nu sunt fun (aluzie la o populara reclama americana la branza). asha cum nu potzi explica unui babuin diferentzele dintre AMD64 dual si multithreaded Intel Pentium IV. Asta nu'l face pe babuin prost sau demn de dispretz.

imi aduc aminte de o reclama ibm, de pe vremuri in care un african negru rau, dinala semidezbracat/semiimbracat in piei de animale "utiliza" un modem ibm ca sa sparga o nuca.... ibm comenta.. am ajuns pana si acolo... nu stiu cat de reala era situatzia insa puncteaza f bine diferentzele de liga/societate/cultura

fiecare om si fiecare natzie trebuie sa'sh intzeleaga pozitzia si sa se comporte ca atare. asta ar fi idealul. dar nu e asha in realitate...

exemplu.. romanii au filozofia de pechinez... crede ca e mare, uriash si important, cu rol cheie... dornic sa se afirme cu orice pretz si din orice pozitzie... sare la bataie eventual (rar de tot) dar... nu are nici un suport. in genaral latra tare de dupa un gard sau din bratzele stapanului. habar n'are care sunt termenele de comparatzie. relativ cu altzii. cu asta inchid exemplul, sper sa nu se simta nimeni jignit... si daca e asha imi cer scuze de pe'acum.

cand am schimbat tzara de origine din ro in us, primi catziva ani in us nici nu am realizat care este gradul de organizare sociala... vedeam suprafatza. in timp am ajuns sa intzeleg ca viatza americana nu este traita "dupa ureche" cum se face in cvasitotalitatea tzarilor. se stie bine unde se merge, de ce si care sunt mijloacele. nu exista decat rar de tot surprize sau intoarceri de situatzie si asta doar daca planul initzial nu se mai preteaza noilor conditzii.

sa punctez momentul alegerilor. 2000, ceva a fost, nu se shtie ce, clar a fost la limita... cateva sute de voturi in sus sau in jos au schimbat situatzia. DAR, nimeni nu realizeaza ca in cei 4 ani scurshi sub bush (cel care e invinuit de a face shmekerii) sistemul de alegeri al floridei s'a modernizat si in 2004 bush a catigat acolo cu 52%, nu la limita din 2000. asta nu mai spune nimeni... e firesc sa nu mai spuna.. situatziile limita, tulburi sunt cele speculate. cand ai ceva clar ca lumina zilei o lashi in pace nu?

guys, daca era frauda, fitzi siguri ca nu ramanea asha. 100%

back to 2004

kelly nu e bun de president us. in viatza lui n'a fost decat un functzionar fara nici o initziativa. n'a creat in viatza lui nimic, decat a "curs" cu sisteme facute de altzii. si apoi sh'a tras o nevasta superbogata si s'a facut mare politician. big deal.

in general socialdemocratzia sprijina si stimuleaza lenea. baga un ochi la canada si vei intzelege. daca canadienii continua in felul in care merg acum, in 5 ani nu mai au ce manca. ghici cine o sa'i ajute? dar stai... care tzara de pe lumea asta a cerut ajutor si n'a fost ajutata de us.. acu pe bune, una, pe nume? cand us n'a ajutat? cand n'a dat tone de alimente, bani de ajutoare, chete la nivel de societate.. etc..

atzi vazut ce s'a facut ca tsunami help??? care tzara a mai facut asta. o sa vina "moore" si o sa zica ca s'a facut ca sa'sh faca reclama.. ei shi??? crezi ca pe ala care are ce manca acum in sri lanka ii pasa de brad pitt sau de pumnul de orez din farfurie pe care acum il are? ce'a facut tzara lui pentru care e desigur patriot si natzionalist la meciurile de fotbal? eh?

liberalismul sprijina initziativa si productzia... voi ce atzi alege? sa stai in rahat si sa nu mori sau sa traieshti bine si pt ca munceshti si tragi pt tine, daca nu mori? eh?

istoria de cateva sute de ani a us demonstreaza clar si fara nici un dubiu ca tzara merge bine, de cateva ori mai bine decat orice pana acum. cand olandezii cumparau manhattan island de la bashtinashi pe cateva bile, in italia existau universitatzi de mult... si? la ce'a ajutat? us are cea mai progresista organizare din lume, si s'a impus ca standard "de facto"

am trait si in germania si in italia si evident in ro. us nu se compara cu niciuna. in bine. tzara e orientata spre om si in a'l face sa traiasca bine si sa prospere nu neaparat in detrimentul altora. asta e ideea. sunt si lipsuri, cele pe care caini ca moore incearca sa le puna pe tapet cu orice ocazie. sa'i ia naiba...

filozofia americana e imposibil de intzeles pana nu o cunoshti pe dea'ntregul. este cea mai grozava tzara din lume din toate aspectele. oameni, organizare si geografie...

#18
BlackWood

BlackWood

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 75
  • Înscris: 14.11.2004
In sfarsit.

Poate ca nu-mi convin neaparat anumite chestii spuse de arty dar ... exista si un dar   cel putin nu vine cu idei preconcepute si are baza pe viata traita acolo. Sunt multi in romania ( ba chiar si pe forum ) cu faze  de genul (referitor la masini US/europa )"e din america e tare, bmw/mercedes/VW e de kkt". Asta e lipsa totala de creier, dupa parerea mea, probabil ca taratzele sunt mai scumpe decat ce are respectivul in cap.

Cred ca raspunsuri de acest gen/tip ar dori si alti forumisti sa vada.

Neavenitzii sa se abtina.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate