Pareri cutite bucatarie
Last Updated: Feb 01 2024 16:45, Started by
Alinda
, Jan 06 2009 10:37
·
33
#2719
Posted 31 March 2017 - 10:06
#2720
Posted 31 March 2017 - 15:00
Se poate, scuze, sunt mai mult decât contrat timp. Pe lângă există mai multe opțiuni de comunicare. E un cuțit proiectat special pentru pește. Utilizarea lui se poate întinde cât de cât să mai tai o carne crudă, niște verdeață, dar numai așa ca și excepție. Dacă te atrage tipul de lamă, există niște cuțite mai mici, de lucru, cu kiriba sau kireha (e tot aia, zona de lamă până la shinogi) mai bine profilată și proporționată. Asta va permite o utilizare mai largă. Ar mai putea merge și anumite deba, chiar dacă în esență sunt cuțite tot pentru pește. Trebuie să căutăm în cazul vostru (dacă ești tot pe mâna stângă) una potrivită. Dacă atrage profilul alungit, există și cuțite similare, dar ceva mai late spre mâner, cu care se poate lucra. Partea proastă e că genul ăsta de cuțite nu-s prea accesibile ca preț și disponibilitate. Shun are o deba excepțională (mai ales că observ că are și impactul vizual o importanță), dar pe partea greșită.
|
#2721
Posted 22 April 2017 - 16:41
Un cutit ridicol de ascutit:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/kn67BcgXpQA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#2722
Posted 22 April 2017 - 19:50
Cele mai multe cuțite pot fi făcute să ia părul în felul ăsta. Problema e cum își păstrează tăișul.
|
#2723
Posted 22 April 2017 - 21:51
Să vedem ce cuțit și ce oțel este. Pe telefon nu am reușit să îmi dau seama. Tu știi bine cum văd eu lucrurile.
După ce pusesem filmul cu roșia, primisem niște întrebări și făcusem asta, cu o roșie și mai rea decât prima cred https://www.dropbox....170214.mp4?dl=0 Tu ai lucrat cu el Poate și "oțelul german" să fie așa, dar între niște limite. Să fie utilizabil, mai mult decât atât nu ar fi ok. Și ăsta e un model poate atipic, în sensul bun. Apoi acum recent, am făcut iar ceva ce știi deja, https://www.dropbox....172042.jpg?dl=0 de nou nouț, ca să ofere performanța pe măsura aspectului la care l-am adus. https://www.dropbox....184223.jpg?dl=0 https://www.dropbox...._7894s.jpg?dl=0 Lucrat exclusiv manual pe pietre (ca de obicei și abia aștept să vin cu pietrele alea la lucru, vorbim, am făcut rost de ceva, am uitat să zic azi), cu polish cu tot https://www.dropbox...._7899s.jpg?dl=0 https://www.dropbox...._7907s.jpg?dl=0 https://www.dropbox...._7908s.jpg?dl=0 Măcar de asta m-am bucurat eu după proba de lucru https://www.dropbox...._7915s.jpg?dl=0 Și azi am mai făcut un cuțit nou nouț. Diferență mare înainte și după. Dar chiar și cel mai bun "oțel german" nu va fi la nivelul unui oțel special. Am tăiat cu R2 toți dracii și chiar dacă se simte în timp, tot fin și bine taie. Am și uitat când a fost ascuțit. În altă ordine de idei, am luat legătura cu omul care face asta https://www.dropbox....442803.jpg?dl=0 pentru cel puțin un proiect, dar are comenzi pentru următorul an și jumătate. Nu mă miră. N-am găsit ușor pe cineva care să facă ce căutam. |
#2724
Posted 22 April 2017 - 23:00
E un sudoku mic Bacoda cu otel de damasc made in PRC. masatul zwilling nu prinde pe el.
Edited by Fane, 22 April 2017 - 23:03. |
#2725
Posted 23 April 2017 - 18:49
Am testat pentru prima data Zwillingul de 5cm (peeling) ieri, tăind un avocado. După ce i-am dat o tura roata și l-am desfăcut, am constatat cu surprindere ca am pătruns pana aproape la jumătatea sămburelui, fără ca măcar sa simt la mâna.....
Cam așa vin ele de ascuțite inițial Edited by richelieu, 23 April 2017 - 18:49. |
#2726
Posted 27 April 2017 - 15:36
Mi-ai dat o idee pentru că oricum nu știam la ce probă de lucru să mai supun lamele la cuțitele astea de le fac pentru a tăia toți dracii în bucătării. Ăsta a fost gata azi. Am inclus și asta
Lama a rămas la fel de fină și neafectată chiar și după torsiuni. 20170427_141814.jpg 40.28K 41 downloads |
#2727
Posted 27 April 2017 - 15:52
poate desface si asa ceva?
[ https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/29/Noix_de_coco_de_culture_biologique_de_C%C3%B4te_d%27Ivoire%2C_dans_une_boutique_du_onzi%C3%A8me_arrondissement_de_Paris%2C_France.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by arg, 27 April 2017 - 15:56. |
#2728
Posted 27 April 2017 - 15:56
Voi căuta una la următorul. Parcă se găsesc și la noi. Chiar sunt curios
|
|
#2729
Posted 27 April 2017 - 15:58
hai nene ca strici lama.... nuca aia e mai dura decat lemnul de esenta tare.
p.s. gasesti in orice supermarket [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zU6TN5hvph0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by arg, 27 April 2017 - 16:02. |
#2730
Posted 27 April 2017 - 16:10
Nu mă aștept să treacă prin ea. Nici vorbă. Tocmai reacția lamei ne interesează. Vedem. Puțină răbdare. Scopul lor este să fie cât mai heavy duty posibil, dar lama să taie încă fin. Mi-a luat ceva să ajung aici. Multe teste. Așa că nu e bai.
|
#2731
Posted 27 April 2017 - 17:37
arg, on 27 aprilie 2017 - 15:58, said: hai nene ca strici lama.... nuca aia e mai dura decat lemnul de esenta tare. p.s. gasesti in orice supermarket [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zU6TN5hvph0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] LE. Acum văd că există un link YT. Tapatalk nu afisează. Noroc că am editat o literă. Da, cam asa se desface să fie ok. Edited by c6t9, 27 April 2017 - 17:41. |
#2732
Posted 27 April 2017 - 19:53
Am făcut-o și pe asta. Recunosc că din mână mi-a fost frică să o țin și să o lovesc. Probabil ar fi zburat din mână și atât, dar deși fac eu nebunii, am limite. S-a comportat cam cum mă așteptam, deși citisem că poate trece și prin. Cine știe la care. La asta sigur nu. S-a spart greu și după, chiar dacă n-ai zice că este groasă coaja. Cred că dacă insistam într-un loc, ar fi trecut în cele din urmă. Cu efort.
Am verificat ochiometric lama după. Părea ok. Apoi pe hârtie am verificat să văd dacă agață ceva și nu am simțit nimic. De fapt părea atât de bine, încât m-a făcut să scot o roșie. Cuțitele astea nu sunt făcute să taie foarte fin precum în filme, deci nu avea sens să încerc. Am feliat pur și simplu acoperind zona respectivă cât mai bine, de asta sunt mai multe. Fără probleme, tăiat fin, din prima. Apoi am desfăcut evident nuca, am scos apa și aia a fost. O să mă gândesc la ce o folosesc. Nu irosesc nimic vreodată pe partea de ingrediente. În esență asta am căutat, să taie bine, dar să treacă cu bine și printr-o experiență din asta nefericită. Știu cum le folosesc băieții. Acum nici măcar nu am ce corecta la el după abuz. 20170427_201220.jpg 53.6K 25 downloads 20170427_201301.jpg 48.69K 29 downloads 20170427_201314.jpg 43.48K 30 downloads 20170427_201452.jpg 30.14K 31 downloads 20170427_201918.jpg 62.2K 31 downloads |
#2733
Posted 28 April 2017 - 07:18
Mie-mi plac nucile dar nu prea gasesc prospete...
Cel mai ce, e cand scoti miezul intreg cu tot cu lichid in el. |
|
#2734
Posted 28 April 2017 - 07:42
În stadiul ăsta am înțeles că este recomandat să le congelezi ca să poți elimina ușor coaja și să rămână întreg miezul. La cele verzi din ce văzusem, lucrează cu 2 pene speciale, flexibile. Mi s-a părut chiar interesant. Îl scoate aproape perfect rotund.
|
#2735
Posted 28 April 2017 - 07:59
la cele verzi coaja nu este intarita si le poti taia usor.
|
#2736
Posted 28 April 2017 - 08:01
Așa este. Penele alea sunt folosite tocmai pentru că miezul e foarte moale și sensibil.
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users