Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum pot bloca transferul de date ...

Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...

Kia Picanto 2022 - Problema motor?
 Durere umar AC Joint

Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...

Merita Lumix FZ82 in 2024?
 Nu pot activa Memory Integrity

Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...
 Mother's Day

Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare
 

Facultate in strainatate

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
Vic_break

Vic_break

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 30.07.2008
Buna ziua,
Sunt in clasa a 11-a acu si ma aflu intr-un impas. STIU ce vreau sa fac pe viitor, insa habar nu am unde pot studia acest lucru.
In primul rand sunt interesat de informatica, insa nu ma refer la programare. Ceea ce ma intereseaza tine de domeniul 3D Design. Lucrez cu aplicatii 3D de aproximativ 6 ani si mereu mi-a placut sa fac asta. Nu zic ca ma deranjeaza programarea dar sincer imi cunosc nervii si sa stau sa evaluez un ditamai pergamentul de 10000 de randuri de ce nu se compileaza cum trebuie nu cred ca este pentru mine.
[Asta pt background check]

Acum nedumerirea(ile) mea. Ce anume caut pentru a studia in domeniul acesta? Initial m-am gandit la politehnica, am intrebat cateva persoane <ce-i drept nu prea informate> daca pot studia asa ceva acolo. Nu am ajuns la nici o concluzie, poate stie cineva care a urmat astfel de cursuri sa-mi explice.

A doua problema. Am indeajuns de multe motive pentru care eu vreau sa plec din romania si intentionez sa studiez in anglia. As vrea sa caut o facultate care sa-mi predea asa ceva, dar nu stiu cum se numeste cursul [ce sa caut Information technologies? domeniul e destul de larg] si sincer nu stiu daca exista cursuri pentru asa ceva. Eu am invatat totul pana acum de pe diverse site-uri am cumparat cateva dvd-uri de la ele etc.

Presupunand ca aflu ca exista astfel de cursuri, cum procedez pentru reusi o admitere la facultatea respectiva si din pacate trebuie neaparat cu bursa.
Momentan nu pot sa zic ca m-am straduit in mod extraordinar la scoala, nu am avut niciodata probleme la invatzat, capacitatea am luat-o cu 9.90, dar asta pentru ca era un examen. Media mea generala acest an a fost aprox 9.34. Daca e nevoie consider ca pot obtine si media 9.90 anuala. La informatica am ajuns pe nationala prin urmare nu sunt paralel nici cu programarea. Am participat la 6-7 conferinte despre invatamant virtual, invatamant la distanta, e-learning, cursuri CODECS prin urmare cred ca ceea ce am adunat momentan si ce voi putea obtine in urmatorii doi ani vor fi indeajuns de multe activitati extracuriculare.
Pentru facultati in strainatate am inteles ca este nevoie in primul rand de Cambridge care o sa-l dau in iarna aceasta si mi-a pomenit o colega care deasemenea vrea sa studieze in anglia despre SAT-uri. Aici am ramas cu o spranceana ridicata care apoi pe cat ma uitam pe net se ridica mai mult. Am vazut ca SAT-urile sunt teste americane, ce legatura au aceastea cu europa?
Unde o sa le dau aflu eu tot de la ea, insa nu prea o sa reusesc sa o mai contactez pentru urmatoarele 2 luni si nu vreau sa pierd timpul pan atunci. Am inteles ca materiile pe care trebuie sa le dau sunt matematica, fizica si chimie <nu chair care trebuie sa le dau, am inteles ca sunt la alegere, dar oricum la astea pot practic invata, nu sunt eu istoricul maret>. Totusi semnul meu de intrebare ramane: "BAC" american =/= europa? Si pe acestea am inteles ca le pot da in aceasta iarna daca invat pentru ele.

Pe scurt:
Exista cursuri pentru 3D design la facultate, cum se numesc practic aceste cursuri?
De ce am nevoie pentru a ma inscrie la o facultate in strainatate si cum aplic pentru acea bursa?

Nu voi putea sa raspund la thread pana joi, urmeaza sa plec la mare in dimineata asta, insa am nevoie de raspunsuri in acest domeniu si poate exista vre-o persoana care ma poate lamuri.
O zi buna, Vic

Edited by Vic_break, 07 September 2008 - 01:56.


#2
Vic_break

Vic_break

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 30.07.2008
o mica completare, din nu stiu ce motiv nu mai exista butonul de edit :-? Cand m-am referit la design 3D acesta poate sa includa Game Design, acolo as vrea sa ajung, insa nu partea de programare. Nu zic ca nu imi place programarea, insa nu ma vad facand acest lucru. Game design,Filme, absolut tot ce tine de modele 3D

#3
Ivanna

Ivanna

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,518
  • Înscris: 10.01.2007
Eu o sa-ti spun cateva cuvinte despre admitere, despre cursurile care le cauti nu stiu nimic, va trebui sa te interesezi singur.

1. SAT-urile sunt pt admitere la undergraduate in SUA nu Anglia
2. Nu pot sa zic ca stiu cum sta treaba cu admiterea la undergraduate in Europa, insa inclin sa cred ca in SUA procesul este mult mai standardizat pt studentii starini si in plus au o istorie pt asa ceva, pe cand in Europa inclin sa cred ca treburile sunt la inceput, lucrurile difera de la universitate la universitate etc. In SUA toate universitatile bune ofera merit based scholarship pt studentii straini  deosebiti, pe cand in europa nu stiu daca e asa de larg raspandit conceptu asta. In europa s-ar putea sa trebuiasca un fel de examen de admitere cam cum e la noi(cel putin pt medicina de ex trebuie), pe cand in SUA este doar dosarul.
3. Nu stiu cat sunt de apreciate/cauate activitatile exrascolare in Europa, dar in SUA cu siguranta sunt luate in calcul, chiar daca nu au o contributie foarte mare in decizia finala, dar sunt luate in calcul.
4. Cred ca o medie de la 9.5 in sus e buna, chiar si pentru bursa.
5. Nu stiu in Europa la undergraduate, dar in SUA ai nevoie de scrisori de recomandare.(tie ti-ar fi usor sa  obtii una din ele, de ex de la profu/profa de info, bineinteles cred ca ar trebui s-o scrii tu si el/ea doar sa semneze :rolleyes: )
6. Un alt avantaj cu admiterea in SUA e ca, in functie de scorurile care le iei la teste, iti poti face si tu o idee  daca ai sanse sa te admita, daca ai sanse pt bursa, nu stai pana in luna aprilie mai (asta pt sua, pt EUropa nu stiu cand se dau deciziile de admitere) sa vezi dac te-o admis sau nu.

In conluzie in SUA, procesul de admitere la undergraduate fiind asa de standardizat, toate ti-ar fi clare, ai sti ce ai de pregatti, cat cum, pe cand in Europa, treburile fiind la incput, vor aparea ambiguitati. Oricum in Europa cred ca doar  Anglia ar intra in calcul in primul rand din cauza limbii si in al doilea rand din cauza ca celelelate tari n-as crede sa primeasca studenti straini la undergraduate. Intra la cateva universitati pe site si vezi ce scriu la admitere, vezi cum sunt vazuti studentii starini, vezi ce zic de burse, etc.

evident dezavantajul cu SUA este ca trebuie neaparat, dar neaparat sa iei bursa pt ca acolo taxele sunt de cate 30.000 $ pe an la universitatile bunicele, pe cand in Europa taxele sunt mai mici intre 2000 euro-10.000euro din cate stiu, s-ar putea sa nu stiu bine.

#4
sirandr

sirandr

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 07.09.2008
Si eu sunt cam in aceeasi situatie cu vic_break.Acum am trecut in clasa a XI a si doresc ca facultatea pe care o voi face sa fie in SUA dar am cateva nelamuriri la care sper sa ma puteti ajuta:

1- TOEFL . Absolut necesar nu? Exista vre-o nota cu care trebuie luat sau este doar cu Admis/Respins
2- Conteaza media din liceu sau media de la Bac?
3- SAT-urile(am inteles ca sunt 2).Care este treaba cu acestea.Din cate am auzit sunt ca bacurile noastre nu?Care este o nota acceptabila pentru facultatile din SUA si unde pot da aceste examene(si in ce constau)?
4- In jur de cat sunt taxele anuale?Am inteles ca acum datorita intrarii in UE(avem statul de comunitari) taxele sau micsorat destul de mult?
5- Exista vre-o posibilitate sa iau o bursa imediat dupa terminarea liceului?
6- Ce facultati stiti din SUA care sa fie bunicele iar cerintele de nivel mediu(nu Harvard...)?

Sper sa ma puteti ajuta.

#5
apolodor_pinguinul

apolodor_pinguinul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 337
  • Înscris: 12.02.2007
Și eu sunt cam în aceași situație :D numai că eu am trecut în a 12a și nu vreau în Anglia, nici în SUA ci în Germania.

#6
ipstefan

ipstefan

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 102
  • Înscris: 15.08.2008
on-topic in Romania nu se face asa ceva din cate stiu eu...
Eu sunt la informatica la iasi si tot ce facem despre design grafic e openGL care se face in C++ in anul3.

Cat despre mutatul de la BAC la facultati in alte state..nu cred ca se poate asa ceva...Am auzit de la toti cei care pleaca dau examene la principalele materii pentru incadrarea elevului intr-o anumita clasa.
In majoritatea statelor se dau "finals" la sfarsitul fiecarui an. Si in functie de mediile astea se calculaza SAT...Ei pot veni in Europa sau chiar in Africa(Egipt stiam pe cineva) echivalandu-se media...
Presupun ca trebuie sa intrebati in principal pe cei care au mai facut asta sau sa cautati pe google eventual o facultate si sa trimiteti un e-mail(cel mai indicat)

#7
Ivanna

Ivanna

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,518
  • Înscris: 10.01.2007

View Postipstefan, on Sep 7 2008, 17:53, said:

on-topic in Romania nu se face asa ceva din cate stiu eu...
Eu sunt la informatica la iasi si tot ce facem despre design grafic e openGL care se face in C++ in anul3.

Cat despre mutatul de la BAC la facultati in alte state..nu cred ca se poate asa ceva...Am auzit de la toti cei care pleaca dau examene la principalele materii pentru incadrarea elevului intr-o anumita clasa.
In majoritatea statelor se dau "finals" la sfarsitul fiecarui an. Si in functie de mediile astea se calculaza SAT...Ei pot veni in Europa sau chiar in Africa(Egipt stiam pe cineva) echivalandu-se media...
Presupun ca trebuie sa intrebati in principal pe cei care au mai facut asta sau sa cautati pe google eventual o facultate si sa trimiteti un e-mail(cel mai indicat)
SAT-ul e un test standardizat, nu se calc pe baza nici unei medii.Din Ro au plecat o groaza in SUA la undergraduate, deci se paote. N-am timp acum de alte explicatii, o sa revin cu alta ocazie. Pana atunci cei ce intrebau de SAT, scrieti si voi in google "SAT", macar chestiile astea ce e la mintea cocosului ca vor genera o groaza de rezultate, cautati-le.

#8
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Postapolodor_pinguinul, on Sep 7 2008, 16:45, said:

Și eu sunt cam în aceași situație :D numai că eu am trecut în a 12a și nu vreau în Anglia, nici în SUA ci în Germania.

http://www.versicher...l-1.de/studium/

Va trebui sa stii limba (cu examen) si daca inteleg eu bine, la unele costa (ca. 500Euro/semestru+ Costurile de intretinere = ca 600Euro/luna)

#9
apolodor_pinguinul

apolodor_pinguinul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 337
  • Înscris: 12.02.2007
Știu limba, în iarnă îmi dau DSD-ul. Mulțumesc de link și informații, mă bucur să aud că întreținerea nu mă va usca decât pe la 600 pe lună, cât despre plata facultății am fost în urmă cu două săptămâni la Humboldt Berlin tot așa știind că se dă 500 euro pe semestru și am avut surpriza de a afla că este doar 200 euro/ semestru.
Acum mai rămâne să fac rost de toată hârțoagele necesare, să îmi calculez din ce am să trăiesc acolo și nu în ultimul rând.. să aflu ce vreau să fac.

#10
Ivanna

Ivanna

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,518
  • Înscris: 10.01.2007

View Postapolodor_pinguinul, on Sep 7 2008, 22:49, said:

mă bucur să aud că întreținerea nu mă va usca decât pe la 600 pe lună,

Asta nu stiu daca e chiar asa, depinde de oras. Daca iti rezolva universitatea locuita, eu zic sa pui minim 300 euro pt chirie(probabil cu shared facilities-baie, bucatarie comune, pt private facilites sigur treci de 400) pt un oras gen Berlin/Munchen, iar pt intretinere(mancare, carti+ alte cheltuieli minore) as pune 400 euro.  Daca nu-ti rezolva universitatea si tre sa-ti cautri tu pe la agentii, evident creste pretul cu vreo 100 euro. Toate preturile astea depind evident de oras, dar oricum ai lua-o daca inr-un oras e universitate, automat chiriile cresc.

#11
apolodor_pinguinul

apolodor_pinguinul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 337
  • Înscris: 12.02.2007
Nu, universitatea nu rezolvă nimic. Va fi nevoie de o sursă de venit, un part time job, e bine de știut că dacă aș găsi unul nu e nevoie să se vaite ai mei că nu vor putea să-mi plătească șederea. M-am uitat pe la chirii în Berlin (am fost acum două săptămână să analizez terenul), sunt mult mai mici ca la noi, eu sunt de părere că pot sta cu 150 de euro într-un bloc comunist la marginea orașului (în cel mai rău caz!), cu 250 prin Wedding (un cartier gen Drumul Taberei) și mai aproape de atât nu e nevoie. Și dacă tot e nevoie să scot 250 de euro pe lună, m-am gândit că mai bine fac cumva și dau banii pentru ca apartamentul să rămână al meu.
Cât despre costurile de întreținere, m-ai bucurat că mie mi-au părut ceva mai ridicate: mâncarea e mai ieftină ca la noi, implicit voi și mânca mai mult :D, îmbrăcămintea iarăși mai ieftină, electronicele și electrocasnicele îmi par ceva mai scumpe, apoi mai e mijlocul de transport în comun (cam 80 euro pe lună) și.. bezina care.. da, e foarte scumpă, dar n-o s-o folosesc așa că nu mă ustură...
Eu am estimat pe la 1000 euro pe lună cheltuielilile, cu tot cu ieșit la filme, cumpărat cărți, dat bani pe lucruri inutile.

#12
Ivanna

Ivanna

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,518
  • Înscris: 10.01.2007

View Postsirandr, on Sep 7 2008, 15:47, said:

doresc ca facultatea pe care o voi face sa fie in SUA dar am cateva nelamuriri la care sper sa ma puteti ajuta:
Nu vreau sa te descurajez dar ai cam multe nelamuriri pt cat timp ai mai avea daca ai vrea sa aplici pt anul imediat urmator claseai a XII-a

View Postsirandr, on Sep 7 2008, 15:47, said:

1- TOEFL . Absolut necesar nu? Exista vre-o nota cu care trebuie luat sau este doar cu Admis/Respins
Da, absolut necesar. Nu e admis /respins, e cu scoruri. Vezi mai multe pe www.ets.org astia sunt cei ce se ocupa de aproape  toate testele standardizate din SUA

View Postsirandr, on Sep 7 2008, 15:47, said:

2- Conteaza media din liceu sau media de la Bac?
Media din liceu da, aia de la BAC nu pt ca nu mai apuca s-o vada daca aplici pt anul imediat urmator clasei a 12-a

View Postsirandr, on Sep 7 2008, 15:47, said:

3- SAT-urile(am inteles ca sunt 2).Care este treaba cu acestea.Din cate am auzit sunt ca bacurile noastre nu?Care este o nota acceptabila pentru facultatile din SUA si unde pot da aceste examene(si in ce constau)?
Nu sunt 2, sunt o groaza, pe fiecare materie. Obligatoriu e doar unu, la majoritatea unjiversitatilor, cel general.

View Postsirandr, on Sep 7 2008, 15:47, said:

4- In jur de cat sunt taxele anuale?Am inteles ca acum datorita intrarii in UE(avem statul de comunitari) taxele sau micsorat destul de mult?
Pt SUA nu exista nici un avantaj cu EU, taxele sunt aceleasi pt toti(cu mici exceptii, universitatile de stat dau reduceri la taxa rezidentilor din statul respectiv). Taxele sunt undeva intre 20.000$-$40.000/an depinde de reputatia universitatii. s-ar putea ca intervalul dat de mine sa nu fie tocmai exact e luat din amintiri :rolleyes:

View Postsirandr, on Sep 7 2008, 15:47, said:

5- Exista vre-o posibilitate sa iau o bursa imediat dupa terminarea liceului?
In termenii in care se pune problema admiterii la ei, intrebarea ta nu are sens. Aplici pt bursa odata cu aplicatul pt admitere.

View Postsirandr, on Sep 7 2008, 15:47, said:

6- Ce facultati stiti din SUA care sa fie bunicele iar cerintele de nivel mediu(nu Harvard...)?
ESti comic. Tu sigur pt SUA vrei sa aplici? Cu asa atitudine nu cer ca te admit nici la Bronx University :P

Edited by Ivanna, 08 September 2008 - 20:59.


#13
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Postapolodor_pinguinul, on Sep 8 2008, 07:42, said:

Nu, universitatea nu rezolvă nimic. Va fi nevoie de o sursă de venit, un part time job, e bine de știut că dacă aș găsi unul nu e nevoie să se vaite ai mei că nu vor putea să-mi plătească șederea. M-am uitat pe la chirii în Berlin (am fost acum două săptămână să analizez terenul), sunt mult mai mici ca la noi, eu sunt de părere că pot sta cu 150 de euro într-un bloc comunist la marginea orașului (în cel mai rău caz!), cu 250 prin Wedding (un cartier gen Drumul Taberei) și mai aproape de atât nu e nevoie. Și dacă tot e nevoie să scot 250 de euro pe lună, m-am gândit că mai bine fac cumva și dau banii pentru ca apartamentul să rămână al meu.
Cât despre costurile de întreținere, m-ai bucurat că mie mi-au părut ceva mai ridicate: mâncarea e mai ieftină ca la noi, implicit voi și mânca mai mult :D, îmbrăcămintea iarăși mai ieftină, electronicele și electrocasnicele îmi par ceva mai scumpe, apoi mai e mijlocul de transport în comun (cam 80 euro pe lună) și.. bezina care.. da, e foarte scumpă, dar n-o s-o folosesc așa că nu mă ustură...
Eu am estimat pe la 1000 euro pe lună cheltuielilile, cu tot cu ieșit la filme, cumpărat cărți, dat bani pe lucruri inutile.

ia vezi daca nu te-ncalta treaba asta.

http://www.bafoeg-ak...auslaender.html

Citat: Um den BAföG Anspruch zu erlangen, muss vor dem Studium eine Beschäftigung nachgewiesen werden. Zudem muss zwischen dem Studium und der Arbeit ein eindeutiger fachlicher Zusammenhang bestehen. Um diese Bedingung zu erfüllen, reicht ein Praktikum oder eine Überbrückungsbeschäftigung nicht aus!

Inainte de studiu un job, care are legatura directa cu obiectul de studiu (deci calare pe domeniu). Practica sau un job de chichi nu ajung. Da mai stii ? :w00t:

#14
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,254
  • Înscris: 24.02.2007
Pai si cate domenii de studii iti permit asa sa te angajezi in domeniu inainte de a incepe faculta?

#15
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Postdani.user, on Sep 9 2008, 22:06, said:

Pai si cate domenii de studii iti permit asa sa te angajezi in domeniu inainte de a incepe faculta?

Ca. 31451345 de domenii  :lol:
Ai pus o intrebare de gradinita. Ca sa te iau babeste cu un exemplu, presupunem ca vrei sa studiezi constructii de masini. A lucra in domeniu inseamna si numaratu' de suruburi folosite, sau trasu' de suruburi la banda. Nu acelasi lucru inseamna frecatu' de menta. Activitatea asta s-ar incadra la studiul de stiinte naturale. Nu?  :lol:

Edited by vata_pa_batz, 09 September 2008 - 22:32.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate