Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Suntem lideri europeni la mancat paine
Last Updated: Jul 22 2008 02:06, Started by
duculeana
, May 29 2008 09:22
·
0
#1
Posted 29 May 2008 - 09:22
Mâncăm mai puțină carne și bem mai puțin vin și sucuri decât europenii, dar compensăm cu pâine și lactate, potrivit datelor Ministerului Agriculturii.
Consumul anual de carne și produse din carne din România este de 64,5 kilograme pe cap de locuitor, sub media din UE, de 86 de kilograme, însă acoperim „gaura“ cu pâine. Românii mănâncă cea mai mare cantitate de pâine din Uniunea Europeană. În timp ce un român consumă, în medie, 108 kilograme de pâine anual, iar un bulgar mănâncă 106, ceilalți cetățeni ai UE nu trec de 78 de kilograme. În sectorul lactatelor, consumul în România este mai mare decât în restul Uniunii, însă cu doar 1,3%. De asemenea, consumăm cu 10% mai puține sucuri și cu 25% mai puțin vin. Date despre stocuri Informațiile privind piața produselor agricole și alimentare vor fi centralizate de Ministerul Agriculturii prin intermediul unui sistem informațional finanțat din bugetul instituției. Informațiile primite prin Sistemul Informațional pentru Piața Produselor Agricole și Alimentare (SIPPAA), înființat ieri de guvern prin hotărâre, vor fi transmise de minister și către Institutul Național de Statistică și Comisia Europeană. Sistemul ar urma să rezolve problema urmăririi stocurilor producătorilor agricoli. Sursa [ http://evz.ro/imagemanager/images/2008/amai/29/graf03.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#2
Posted 29 May 2008 - 13:41
Aici as avea mai multe de cârcotat :D
E drept ca in zonele mai sarace se manainca mai multă pâine (respectiv orez, cartofi, mamaliga, porridge, etc., ce o fi specific) Si in occident s-au mancat destul de mult timp, si pe masura ce creste nivelul de trai se maninca tot mai mult alimente mai atractive gustativ, dar asta nu inseamna ca primele nu sint sanatoase, dimpotriva. Problema, parerea mea e in primul rind calitatea: 1. Painea alba, comuna, are mari lipsuri nutritive, si asta se manica cel mai mult. Ce integrala sau multicereala e mai scumpa, si nu e agreata in mediile cu educatie scazuta. 2. La capitolul carne, la noi se maninca multa grasime si mezeluri, care sint nesanatoase, dar mai ieftine. Carnea proaspata de calitate, si cele invechite natural mai putini si le pot permite, si nici nu cunosc motivele pt care ar trebui sa o prefere. 3. La lactate stam bine - ma si mir :lol: 4. Sucurile care se beau cel mai mult sint chimicale colorate si dulci, aici mi-ar place sa fim cat mai aproape de zero :D Daca se facea un raport pe sucuri naturale, era mai concludent, desi de ăsta mă tem și mai tare. 5. La vinuri, media europeana e foarte ridicată, pentru ca cel putin cateva tari (Franta, Spania, Italia, Germania, Elvetia, Portugalia) beau vinuri la greu, e o cultura in sensul asta. Asta salta media, dar in rest consumul de la noi e normal pe plan general. Ce fel de vin se bea, e iarasi problema. Media de pret / litru la vinul importat e undeva la 50 centi, ceea ce ne da un indiciu. Tendinta e insa pozitiva, se bea din ce in ce mai mult vin, si tot mai mult de buna calitate. Aici e o harta cu consumul de vin pe țări. Attached Files |
#3
Posted 29 May 2008 - 14:17
sa spui ca mancam prea multa paine doar din cauza saraciei e o concluzie facila si superficiala (tipica nivelului la care se face jurnalism in Romania). cum ramane cu obiceiurile de consum si preferintele romanilor? sau nivelul de educatie? sau constientizarea si preocuparea pentru un stil de viata sanatos? cate popoare stiti care mananca si paine pe langa garnitura de cartofi de la friptura sau paine cu paste? la urma urmelor, fiecare mananca si cam ce produce. ori Romania era candva recunoscuta drept granarul Europei.
referitor la vin, ma intreb daca au luat in calcul si productia si consumul in gospodaria proprie a taranului roman. vorbim totusi de 45% din populatia tarii, nu? sau ne uitam doar la ce se vinde la supermarket? |
#4
Posted 29 May 2008 - 14:36
kayman, on May 29 2008, 15:17, said: referitor la vin, ma intreb daca au luat in calcul si productia si consumul in gospodaria proprie a taranului roman. vorbim totusi de 45% din populatia tarii, nu? sau ne uitam doar la ce se vinde la supermarket? De fapt cam la toate se iau dupa datele oficiale, (ca si cu PIB-ul pe cap de locuitor dealtfel :D ), cand o treime din mancare cel putin se mișcă pe piata neoficiala. Asa ca in mod sigur si la lactate ii depasim :P |
#5
Posted 29 May 2008 - 22:13
eu nu mananc paine pentru ca nu-mi place. am primit apostrofari pentru asta mult timp dar m-au lasat in pace pana la urma:))
nu e buna la nimic. opinia mea. eu nu-mi pot termina farfuria de mancare daca mananc cu paine. si prefer sa aleg mancarea decat painea. dar nu cred ca e un indice al saraciei. ieri am cumparat o paine. 1/2 mea mananca paine. si cand intreb cat costa mi se raspunde: 24, 16 sau 14. am zis pass instant. mi s-a parut scumpa :lol: tatal meu a fost operat asta toamna si doctorul i-a interzis sa mai manance paine :lol: . tata e un gurmand. |
#6
Posted 30 May 2008 - 01:00
Painea neagra si cea cu tarate sunt importante pentru ca au fibre. Ideea e ca nu tot ce mananci trebuie sa se depuna pe tine sau sa fie folosit de organism, ci sa exista si o parte care sa ajute la eliminarea resturilor, prevenind constipatiile. :)
Franzela alba sau baghetele care se gasesc la noi sunt execrabile din toate punctele de vedere, si la gust, si la consistenta, si la valoare nutritiva. Da' sunt bune de umplut stomacul.. si ieftine :( |
#7
Posted 30 May 2008 - 07:52
E o chestie de obisnuinta la romani.
Mie unu imi place paine normala alba din Romania la nebunie. Pot sa mananc si una intreaga deodata daca e calda. In State nu iti ofera nimeni paine la restaurant, decat daca esti la unul de specialitate italiana. Nu am gasit franzela asa cum este in Romania, doar paine full-wheat (neagra sau/si cu seminte, fibrata, etc.) |
#8
Posted 30 May 2008 - 13:48
Valentine, on May 30 2008, 08:52, said: Mie unu imi place paine normala alba din Romania la nebunie. Pot sa mananc si una intreaga deodata daca e calda. In State nu iti ofera nimeni paine la restaurant, decat daca esti la unul de specialitate italiana. Nu am gasit franzela asa cum este in Romania, doar paine full-wheat (neagra sau/si cu seminte, fibrata, etc.) Nici mie nu mi-a placut nici in US nici in Canada, am ajuns sa iau paine de secara de la ceva comunitate germană. Asta nu se contrazice cu ce s-a zis inainte, in Ro se vinde inca multa painen alba proastă, de care probabil tu nu cumparai nici cand erai aici. La fel, daca o sa maninci paine neagră (sau cu tărâțe) facută in cuptor, o sa-ti placa la fel ca aia din care termini una intreaga. |
#9
Posted 30 May 2008 - 13:55
Buna tuturor!
Ca sa nu mai scriu degeaba, declar de la inceput ca impartasesc parerile exprimate anterior de Morosanul si kaiman. Nu cred ca romanii mananca paine multa datorita saraciei ci, mai degraba, datorita educatiei. Apoi, multe dintre felurile de mancare specific romanesti (fripturi de diferite feluri, sarmale, tochituri etc.) sunt nu foarte ieftine, si cam grele pentru stomac, tot in buna traditie romaneasca, nu? |
#10
Posted 30 May 2008 - 15:56
pe mine nu neaparat consumul de paine ma ingrijoreaza ci faptul ca la ora actuala in paine sunt introduse fel de fel de substante. daca painea ar fi facuta din cele 4 ingrediente de baza (apa, faina, drojdie si sare) cred ca nu ar fi o problema prea mare. foarte greu se gaseste o paine curata.
|
|
#11
Posted 30 May 2008 - 16:12
rich1974, on May 30 2008, 16:56, said: pe mine nu neaparat consumul de paine ma ingrijoreaza ci faptul ca la ora actuala in paine sunt introduse fel de fel de substante. daca painea ar fi facuta din cele 4 ingrediente de baza (apa, faina, drojdie si sare) cred ca nu ar fi o problema prea mare. foarte greu se gaseste o paine curata. mai toata painea alba, aceea aburinda si imbietoare, e atentat la sanatatea populatiei. nu o spun eu, ci un insider din cadrul industriei de profil cu care am avut ocazia sa discut la un moment dat. multa din asa-zisa paine neagra e, de fapt, paine alba colorata. solutia e sa-ti iei frumos masina de facut paine. dar pe urma o sa ai probleme incercand sa gasesti o faina curata, samd... it never ends. |
#12
Posted 30 May 2008 - 17:05
Valentine, on May 30 2008, 00:52, said: E o chestie de obisnuinta la romani. Mie unu imi place paine normala alba din Romania la nebunie. Pot sa mananc si una intreaga deodata daca e calda. In State nu iti ofera nimeni paine la restaurant, decat daca esti la unul de specialitate italiana. Nu am gasit franzela asa cum este in Romania, doar paine full-wheat (neagra sau/si cu seminte, fibrata, etc.) Nici eu nu am gasit franzela ca'n Romania, dar de cativa ani facem noi paine in casa, suntem deja la a 2-a masina de facut paine din aia ieftina de $40 din WM, la prima s-au uzat piesele. Cumparam faina in sac ori de la Sam's Club ori de la niste morari particulari unde oferta e mai bogata si mai interesanta, adaugam drojdie, facem aluatul in masina de facut paine dar ulterior o pun in tava si apoi la cuptor cu ea pentru copt; masina nu stie sa coaca bine :). In max. 2 ore fac o paine de n'a mancat asa ceva neam de neamul tau de la maimuta'n'coace. :P Altfel suntem adeptii painii full-wheat din anumite locuri testate. |
#13
Posted 30 May 2008 - 19:01
Morosanul, on May 30 2008, 04:48, said: Asta nu se contrazice cu ce s-a zis inainte, in Ro se vinde inca multa painen alba proastă, de care probabil tu nu cumparai nici cand erai aici. thunderbolt, on May 30 2008, 04:55, said: Nu cred ca romanii mananca paine multa datorita saraciei ci, mai degraba, datorita educatiei. Apoi, multe dintre felurile de mancare specific romanesti (fripturi de diferite feluri, sarmale, tochituri etc.) sunt nu foarte ieftine, si cam grele pentru stomac, tot in buna traditie romaneasca, nu? kayman, on May 30 2008, 07:12, said: mai toata painea alba, aceea aburinda si imbietoare, e atentat la sanatatea populatiei. Bitch_in_Red, on May 30 2008, 08:05, said: In max. 2 ore fac o paine de n'a mancat asa ceva neam de neamul tau de la maimuta'n'coace. :P |
#14
Posted 30 May 2008 - 20:26
Schimbat titlul din "Efectele saraciei: Suntem lideri europeni la mancat paine" in "Suntem lideri europeni la mancat paine".
|
#15
Posted 30 May 2008 - 21:19
Valentine, on May 30 2008, 20:01, said: Mi-ai dat quote da' nu ai citit postul. N-am zis ma nene ca fix d-aia mancam si ca mi se pare superbuna? (la gust). Paine alba cu rosii si branza. Priceless. De care mincai ? Tu crezi ca in Ro se face un singur tip de paine ? Sau nu alegeai ce cumparai ? Da, in Ro se face paine f. buna, da numai daca te uiti ce iei, nu ce-ti cade in mana din primul butic ! |
|
#16
Posted 30 May 2008 - 21:50
thunderbolt, on May 30 2008, 13:55, said: Buna tuturor! Ca sa nu mai scriu degeaba, declar de la inceput ca impartasesc parerile exprimate anterior de Morosanul si kaiman. Nu cred ca romanii mananca paine multa datorita saraciei ci, mai degraba, datorita educatiei. Apoi, multe dintre felurile de mancare specific romanesti (fripturi de diferite feluri, sarmale, tochituri etc.) sunt nu foarte ieftine, si cam grele pentru stomac, tot in buna traditie romaneasca, nu? eu nu pricep nu putem avea o identitate gastronomica nationala?daca neamtul papa sa zicem 10 gr/zi de paine chiar trebuie sa pap si eu la fel sa fiu ca neamtul? astia cu statistica o fi ramas fara paine si n-o fi avut ce face....... daca ar fi corelat felurile de mancare romanesti cu bolile aparute mai mult la noi decat in alta parte mai insemna ceva asa e apa de ploaie......... |
#17
Posted 30 May 2008 - 22:04
Salut.
In primul rand, daca am inteles eu bine, painea ajuta la tranzitia intestinala, sau cel putin asa am inteles eu, poate am inteles gresit. Nu vad nimic gresit in a manca paine... n-as putea manca o ciorba cu o felie de cozonac sau la sosul de la felul doi sa inmoi cozonac cu stafide sau sa imi fac pentru serviciu sandwich cu ceva cascaval cu parizer intre doua felii de chec... so .... LE: Cel mai mult imi placea painea facuta cu zeama de cartofi, sau prin ardeal, painea ungureasca aceea mare si rotunda foarte gustoasa (si care ramanea la fel de proaspata si dupa 3 zile). Edited by blacatusu, 30 May 2008 - 22:07. |
#18
Posted 30 May 2008 - 22:07
Morosanul, on May 30 2008, 12:19, said: Tu asa esti, arțăgos, sau te prinzi greu ? De care mincai ? Tu crezi ca in Ro se face un singur tip de paine ? Sau nu alegeai ce cumparai ? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users