Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mama Miresii (2024)

Estimare reparatie

Sterilizare UV apa

Folii heliomate faruri - merita?
 Cabina Dus mai mare cu 10cm decat...

Rezultate firma

Facultatea de Medicina - a doua f...

Fortat sa imi dau demisia
 Nivelare placa + Fisuri

Premierul Slovaciei a fost impuscat

RIP imgflip meme generator

V-ati facut sau va veti face Colo...
 Imagini generate de Inteligenta A...

Typo3 - tabel cu HTML

Amorsa inainte de adeziv

Tableta pareri
 

Directorul general al UPC demisioneaza !

- - - - -
  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#1
amadeus79

amadeus79

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,665
  • Înscris: 26.07.2004
Dupa directorul economic, directorul general se retrage.
Zvonurile se confirma !



Anderson se pregateste de incheierea mandatului la varful UPC Romania

Americanul Richard Anderson, directorul general al UPC Romania, cel mai mare operator de cablu TV din Romania, urmeaza sa-si incheie in perioada urmatoare mandatul la conducerea operatorului, au declarat pentru Business Standard surse din piata.

"Nu pot sa comentez nimic. Veti primi in cursul diminetii de joi un comunicat de presa", a declarat Richard Anderson, CEO UPC Romania contactat de Business Standard.

Anderson a preluat conducerea UPC Romania in toamna anului 2005, o data cu preluarea afacerii Astral de catre americanii de la UPC.

Edited by amadeus79, 20 February 2008 - 22:39.


#2
duculeana

duculeana

    Erou de sacrificiu

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,889
  • Înscris: 08.10.2006
Pai si ce, crezi ca nu vine altu-n locul lui?  :huh: Omul a zis ca se retrage din functia de presedinte, nu ca vinde afacerea!

#3
amadeus79

amadeus79

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,665
  • Înscris: 26.07.2004

View Postduculeana, on Feb 21 2008, 00:16, said:

Pai si ce, crezi ca nu vine altu-n locul lui?  :huh: Omul a zis ca se retrage din functia de presedinte, nu ca vinde afacerea!

aceste evenimente (demisiile) sunt urmarile unor evenimente din noiembrie anul trecut.

#4
alexnarcosis

alexnarcosis

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 485
  • Înscris: 23.03.2005
o sa vina Neo
"good bye mister Anderson"
:rolleyes:

#5
a_d_y

a_d_y

    Hobby Telecom & Mass Media

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,394
  • Înscris: 05.09.2005
sa ma puna pe mine director. Juma de softpedia are gratis pe viata net, telefonie si tv cu vreo 300 de canale :D

#6
Blackhawk

Blackhawk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,785
  • Înscris: 04.11.2005

View Posta_d_y, on Feb 21 2008, 00:04, said:

sa ma puna pe mine director. Juma de softpedia are gratis pe viata net, telefonie si tv cu vreo 300 de canale :D
Pai de ce doar jumate?
100% si te votez  :OK:

Demisia am inteles-o, dar vanzarea e scoasa din burta

Ce evenimente din noiembrie?

#7
amadeus79

amadeus79

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,665
  • Înscris: 26.07.2004
Americanul Richard Anderson, 58 de ani, va fi inlocuit din functia de director general (CEO) al UPC Romania - cel mai mare operator de cablu TV de pe piata locala, au declarat surse de pe piata locala telecom.

Schimbarea are loc pe fondul scaderii numarului de clienti ai UPC si a competitiei puternice cu Romtelecom si RCS&RDS.

UPC a pierdut anul trecut clienti de pe principala sa linie de business, cablul TV, si a inregistrat cresteri mai mici decat Romtelecom si RCS&RDS pe internet si televiziunea prin satelit - segmente de piata care au inregistrat cresteri puternice in 2007.
Anderson ar urma sa fie inlocuit cu un manager care va fi adus in Romania de proprietarul companiei, grupul american Liberty Global International, care ofera servicii TV, internet si telefonie pentru aproximativ
10 milioane de clienti din toata Europa.

Oficialii UPC Romania nu au dorit sa comenteze informatiile.
In luna ianuarie a acestui an, Anderson a evitat sa precizeze, intr-un interviu cand ii va expira contractul de management la UPC Romania.
"Nu stiu cat timp voi mai sta in Romania. Tot ce pot spune sigur este ca voi mai sta aici cel putin pana maine. Am venit aici pentru un contract de patru ani si am stat aproape opt", declara Anderson in interviul realizat pe 29 ianuarie.

Inlocuirea lui Anderson din functia de director general va avea loc la putin timp dupa ce Dragos Tanase, director financiar al UPC timp de sapte ani, a plecat pentru a ocupa o pozitie de vicepresedinte in cadrul companiei Rosia Montana Gold Corporation. Operatorul nu a anuntat pentru moment un inlocuitor pentru Tanase.

Anul trecut UPC s-a confruntat cu o competitie dura pe pietele de servicii TV, telefonie fixa si internet. Dupa ce grupul elen OTE a schimbat aproape complet conducerea executiva a Romtelecom, operatorul a iesit pe piata cu oferte agresive ca pret, fapt care a dus la oprirea scaderii pe telefonia fixa si la cresteri puternice pe internet si televiziune prin satelit. Pe de alta parte, RCS&RDS a continuat politica agresiva de preturi prin care s-a impus pe piata si a lansat si serviiciile de telefonie mobila, care sunt furnizate fara o taxa lunara pentru clientii existenti.
UPC are de infruntat o presiune suplimentara din partea RCS&RDS, care a inceput sa construiasca in mai multe localitati din tara infrastructuri paralele cu cele ale UPC, pentru a atrage baza de clienti de cablu TV, internet si telefonie. RCS&RDS furnizeaza gratuit telefonie fixa si mobila pentru clientii CATV.

In aceste conditii, UPC a pierdut in primele noua luni ale anului trecut peste 100.000 de clienti pe cablu TV (circa 8% din utilizatori), pana la 1,261 milioane utilizatori.
Anderson spunea de altfel ca anul trecut a vazut in Romania cea mai competitiva piata telecom din intreaga sa experienta de 30 de ani in industria comunicatiilor.
UPC, care a cumparat in 2005 compania locala Astral devenind astfel numarul unu de pe piata locala de cablu TV, a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 140 de milioane de euro. In primul semestru al anului trecut, veniturile UPC Romania au avansat cu 22%, la 88,1 mil. euro.

Edited by amadeus79, 21 February 2008 - 08:21.


#8
bogdanan

bogdanan

    devoted SoftNews member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,269
  • Înscris: 02.04.2004
dupa activitatea de centralizare a bucurestiului, a devenit obsolete

#9
cable

cable

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 24.01.2006

View Postbogdanan, on Feb 21 2008, 11:48, said:

dupa activitatea de centralizare a bucurestiului, a devenit obsolete
" noul presedinte al UPC Romania este Jack Mikaloff. Are experienta in industria de comunicatii prin cablu si, in ultimii 10 ani, a lucrat pentru UPC in mai multe tari din Europa. Richard Anderson va coordona activitati de fuziuni si achizitii si de continut strategic pentru operatiunile LGI din Europa Centrala."

#10
amadeus79

amadeus79

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,665
  • Înscris: 26.07.2004
Anderson lasa UPC in urma concurentei

Singurul jucator de pe piata telecom din tara noastra caruia concurenta i-a daunat, anul trecut, a fost UPC Romania, al carui director general a fost inlocuit in cadrul unei mutari-surpriza.

Astfel, Jack Mikaloff, care a coordonat Noos/UPC, unul dintre principalii furnizori de servicii pay TV, internet si telefonie alternativa in Franta, l-a inlocuit pe Richard Anderson, care conduce compania din 2001. Incepand de astazi, Jack Mikaloff este noul presedinte al UPC Romania si va coordona activitatile operationale ale companiei. Jack are o experienta operationala vasta in industria de comunicatii prin cablu, iar in ultimii zece ani a lucrat pentru UPC in mai multe tari din Europa.

Anderson se va concentra pe activitati de fuziuni si achizitii si de continut strategic pentru operatiunile LGI din Europa Centrala. Din aceasta pozitie, el va colabora indeaproape cu Nimrod Kovacs, presedintele UPC Europa Centrala, se arata in comunicatul companiei.

Surse din piata comenteaza ca plecarea lui Anderson, la inceputul anului, este legata de rezultatele modeste inregistrate de operator in cursul anului trecut, cand UPC a pierdut constant din clientii businessului de cablu TV: daca la 31 martie 2007, UPC avea 1,4 milioane de abonati la cablu TV, la 30 iunie, numarul acestora era de 1,35, respectiv de 1,15 milioane la 30 septembrie. In vara anului trecut, Anderson declara, in cadrul unui interviu acordat Business Standard, ca afacerea principala a UPC Romania este reprezentata de cablul tv, care inseamna aproximativ 70% din total venituri, in continua schimbare, insa. ?Acum doi ani, de exemplu, aceasta pondere se situa in jurul valorii de 90%, si probabil in urmatorii ani va ajunge la 55-60%. In Europa de Vest, cablul tv reprezinta mult mai putin din veniturile operatorilor care ofera triple-play (servicii de telefonie fixa, cablu tv si date). Accesul la internet este si el in continua miscare. Telefonia reprezinta, practic, doar 5% din veniturile noastre? - a explicat, in vara, Anderson.

UPC a pierdut, in mod evident, anul trecut, din cauza revenirii spectaculoase a Romtelecom, care a crescut puternic pe segmentele internet (peste 300%) si TV prin satelit (1.700%). De asemenea, potrivit unui studiu Romtelecom, anul trecut, RCS&RDS a inregistrat o crestere de 20% a numarului de abonati la serviciile ?payTV? (TV prin cablu sau satelit), in timp ce UPC a inregistrat o scadere de 12% pe acelasi segment. ?In Romania, unde exista o competitie serioasa din partea mai multor furnizori, dintre care doi ofera si servicii de telefonie, si acces la Internet, am inregistrat o scadere semnificativa in acest an pentru segmentul de servicii de televiziune prin cablu?, se preciza in raportul UPC Holding pe T3 2007. O mare parte a acestui declin are loc in orase mai mici, unde reteaua nu a fost imbunatatita pentru furnizarea serviciilor de internet de banda larga, telefonie si televiziune digitala.

UPC este prezent in Romania din 1992, iar in toamna anului 2005 a achizitionat Astral, al doilea furnizor de cablu TV, dupa RCS&RDS, in cadrul unei tranzactii in valoare de aproape 300 milioane de euro si care s-a finalizat un an mai tarziu. Ulterior tranzactiei, UPC Romania a devenit, pentru scurt timp, liderul pietei de cablu TV, cu 1,28 milioane de abonati. De asemenea, UPC genera, in 2005, aproximativ 25% din traficul internet total in Romania, gratie celor 90.000 de abonati.

Esecul lui Anderson este cu atat mai evident cu cat in 2005 si chiar in 2006, anii de glorie ai UPC in Romania, piata era inca foarte fragmentata intre multi operatori locali de dimensiuni mici. Consolidarea pietei s-a dovedit incomoda pentru UPC, puternic contraatacat de RCS&RDS si de Romtelecom.

Edited by amadeus79, 21 February 2008 - 21:56.


#11
934

934

    Rain Man.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,360
  • Înscris: 14.04.2007
Asa, si? Omul s-a dus la mai bine.

Richard Anderson se va concentra pe activitati de fuziuni si achizitii si de continut strategic pentru operatiunile Liberty Global din Europa Centrala.

"Din aceasta pozitie, el va colabora indeaproape cu Nimrod Kovacs, presedintele UPC Europa Centrala", se arata intr-un comunicat al UPC Romania.

UPC Romania este afiliata la Liberty Global, Inc.

Asta-i topic de citate.

#12
alexandranyd

alexandranyd

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 682
  • Înscris: 27.07.2007
Liberty Global da dureri de cap unor firme de talia France Telecom prin puterea financiara. Daca doresc sa investeasca in Romania RCS nu are nici 01% sanse in fata lor.

#13
amadeus79

amadeus79

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,665
  • Înscris: 26.07.2004

View Postalexandranyd, on Feb 22 2008, 16:30, said:

Liberty Global da dureri de cap unor firme de talia France Telecom prin puterea financiara. Daca doresc sa investeasca in Romania RCS nu are nici 01% sanse in fata lor.

oare OTE are sanse in fata lui Liberty ? :)

#14
NeaBachus

NeaBachus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,276
  • Înscris: 14.03.2005

View Postalexandranyd, on Feb 22 2008, 15:30, said:

Liberty Global da dureri de cap unor firme de talia France Telecom prin puterea financiara. Daca doresc sa investeasca in Romania RCS nu are nici 01% sanse in fata lor.


Daca vor veni in Romania si vor oferi totul gratis nimeni nu va avea sanse in fata lor :).. Dth cu cat mai multe canale HD (de preferinta Taraf HD), telefonie fixa si mobila free, internet la super viteza ..ce frumos ar fi:)

#15
badmania98

badmania98

    Nenea

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,672
  • Înscris: 28.11.2001
Am vrea noi.

#16
zuppy

zuppy

    elbonian

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,247
  • Înscris: 12.10.2002

View Postalexandranyd, on Feb 22 2008, 14:30, said:

Liberty Global da dureri de cap unor firme de talia France Telecom prin puterea financiara. Daca doresc sa investeasca in Romania RCS nu are nici 01% sanse in fata lor.
cumpararea astralului nu se pune ca investitie ? ce i-a oprit sa investeasca pana acum ?
sa o crezi tu ca banii fac totul, sunt atatea exemple de firme care au dat-o in bara cu tot cu banii lor.

#17
zaboss

zaboss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,906
  • Înscris: 12.10.2005
UPC a pierdut mulți clienți din cauza managementului defectuos, care a avut o politică de resurse umane dezastruoasă. Din fostul Astral au plecat mulți și calitatea serviciilor a scăzut drastic. Când la un deranjament ți se spune că vine echipa în 3 zile nu e de mirare că clienții pleacă pe capete. Mai nou, nu sunt în stare să-și rezolve nici măcar "pilele". Asta în condițiile în care au cele mai mari tarife de pe piață.

#18
alexandranyd

alexandranyd

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 682
  • Înscris: 27.07.2007
amadeus79

Probabil doar cu Vodafone putem compara Liberty.

zuppy

Nu banii fac totul dar ajuta mult. UPC o sa intre in toate orasele unde RCS sau alte firme au CATV, absolut in toate.

Actualul CEO de la UPC este un fel de Ioannidis de la Romtelecom(omul care a scos din rahat RTC)

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate