Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Inlocuire Tranzistor 4410 BA622T ...

CASS pe veniturile din DOBANZI

Masina de spalat rufe Bosch

Aici sunt banii Dvs: tarife pentr...
 Spatiu prea mare inainte de titlu

Recomandare banca pentru firma

Prima World HD

Recomandare bicicleta MTB copil 1...
 Cum pot reda niște inregistr...

Denon AVR 1804

Texte și mesaje funny pe sit...

Recomandari carti non-fictiune
 Cat costa un pui la rotisor?

cum leg firele de la o pompa subm...

PC Voltage +3.3V Red!

Cum conectez la net o centrala Fe...
 

TERMOPANE prețuri-configurații-cotații

* * * * * 9 votes
  • This topic is locked This topic is locked
10032 replies to this topic

Poll: Consultarea opiniei (892 member(s) have cast votes)

Dorim să vă consultăm opinia în privința oportunității afișării "LA VEDERE" a ofertelor despre care vă interesați

  1. DA, consider necesar ca oferta despre care mă interesaz să apară LA VEDERE pe topic, să conțină detalii și în mod explicit prețul (761 votes [85.31%])

    Percentage of vote: 85.31%

  2. NU consider necesar ca eventualele oferte să fie postate LA VEDERE, prin PM fiind suficient (49 votes [5.49%])

    Percentage of vote: 5.49%

  3. Consider drept REZONABIL faptul ca eventualele oferte ale cererii despre care mă interesez, să apară, parte pe topic - LA VEDERE, parte prin PM (82 votes [9.19%])

    Percentage of vote: 9.19%

Vote

#6517
AwkwardMe

AwkwardMe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,866
  • Înscris: 19.07.2013
Apartamentu-i in Ploiesti, este al sorei mele.
Nu vrea un lucru prost. Vrea ceva solid, bine montat.
Izolarea fonica nu conteaza. . .blocul este mai retras, nu exista trafic sau galagie. Iar izolarea termica este buna deja.
La cele cu camere mai putine sau cele de clasa B apar probleme in timp? sau care este problema lor?

#6518
Dorel-Mesterel

Dorel-Mesterel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,617
  • Înscris: 24.11.2015

 AwkwardMe, on 01 iulie 2017 - 21:25, said:

La cele cu camere mai putine sau cele de clasa B apar probleme in timp? sau care este problema lor?

Pai tocmai asta e problema, profilele de clasa B făcute in tari "exotice" sau autohtone  ( la autohtone se includ și cele care cică ar îndeplini standardele de clasa A), aceste profile nu au ele in sine probleme foarte mari, pentru ca sunt cam același lucru, o conducta de PVC poate fi mai lucioasa, poate rezista mai  mult la diverse lucruri, dar tot o conducta rămâne.

Problemele sunt de fapt altele, profilele mai ieftine și necunoscute, din păcate toate cele autohtone, vin sub forma de conducta și atat, acestea nu pun probleme de rezistenta a profilului ci de rezistenta a armăturilor folosite, pun probleme de execuție pentru ca oricine poate executa in garaj orice, problemele de configurare, eficientă, sunt cele mai mici probleme care pot fi întâlnite.

Astfel poți alege orice produs, ca sunt "gârla", dacă îți cade tamplaria pe cei dragi  sa nu te plângi, sa nu vii ca firma x e nașpa.


#6519
AwkwardMe

AwkwardMe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,866
  • Înscris: 19.07.2013
Multumesc pentru informatii. A inceput sa se gandeasca si la reconditionarea tamplariei de lemn existente.

#6520
cezar0707

cezar0707

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 11.09.2016
@Dorel-Mesterel ceva pareri la ce am scris o pagina in urma?

#6521
Dorel-Mesterel

Dorel-Mesterel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,617
  • Înscris: 24.11.2015

 cezar0707, on 03 iulie 2017 - 16:55, said:

@Dorel-Mesterel ceva pareri la ce am scris o pagina in urma?

Eu am spus ca peste synego nu prea are rost sa mergi și ca nici nu prea se poate. Dacă te interesează părerea in privința euro 70 vs synego, atunci clar synego, eficienta termica superioară, profilul de generație noua, merita atunci când faci o investiție atat de importantă.

Dacă vrei sa ai ce are toată lumea (care au termopane de 10-15 ani) e ok și așa, dacă nu ai avut pana acum "termopane" aproape ca poți avea noroc sa fii mulțumit și cu niște "petarde" Turcești. Apropo printre cei multumiți de tamplaria lor exista oameni multumiți dacă fereastra se Inchide și se deschide, nu contează dacă etanșeizeaza, nu contează ce eficienta are, nu contează ca e lăsată și freacă, atat timp cât se inchide și se deschide fără prea mare efort și fără scule de tip ranga sau ciocan.

In alta ordine de idei, pe euro 70 se poate obține un produs bun, funcțional și eficient, atat cât poate duce acest profil in zilele noastre. Iar la bloc euro70 cu doua sticle este minim necesar, poate fi și suficient, in funcție de cât este dispus sa plătească beneficiarul.

Indiferent ce alegi și oricât de scump ți s-ar părea, sa știi ca tamplaria PVC in România este tamplaria săracului, de aia este și cea mai ieftină. Tamplaria PVC are plusuri și minusuri, minusurile le vei observa in timp, indiferent de profilul ales.

#6522
cezar0707

cezar0707

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 11.09.2016
@Dorel-Mesterel ce fel de minusuri? de la greutate mare e posibil sa se lase in timp ferestrele? cu tot cu armatura interioara.

legat de culoarea alb, in timp se pastreaza bine la exterior de la vreme? se ingalbeneste? sau cele colorate rezista mai bine? daca doresc color se mai adauga 2000lei la pret...

am uitat sa cer o oferta si cu briliant design dar cred ca la pret e undeva cu geneo, iar pe unde am mai citit, synego chiar daca e clasa B ar fi mai bun fata de briliant design care ar fi clasa A.

nefiind foarte mare diferenta de pret a configuratiei intre euro design 70 si synego, sticla 2vs3,  as plati pana la synego sperand ca ar tine macar 20 ani aproape cat au tinut astea de lemn.. mai bine o diferenta mai mica acum decat un nou set de geamuri in 10 ani in caz ca cele turcesti cedeaza...depinde si de noroc...si daca pun cu 3 sticle iarna poate altfel e izolarea termica si se mai amortizeaza investitia ca nu mai merge centrala mult..si vara poate scap si de pus aer conditionat sau rulouri exterioare...

nu e nimeni de pe aici cu o configuratie de 3 sticle si bate soarele mult in geam daca e tot cald in camera sau nu? cu sticla 4s float lowe.

referitor si la sticla 4s, cea bronze ai zis ca e mereu cu efect de seara, dar cea simpla 4s este transparenta? cea 4s evolution cum e? agentul mi-a zis de o sticla 4s care, cand bate soarele se inchide la culoare si in rest ar fi transparenta, cum sunt ochelarii de vedere de vara. si mi-a mai zis de un 4s ceva cu silent dar n-am mai retinut, dar cred ca vorbea pt profilul cu 2 camere.

Edited by cezar0707, 03 July 2017 - 23:50.


#6523
cornel001

cornel001

    Scapat de la balamuc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,261
  • Înscris: 30.07.2005
Eu am o casa , neterminata la interior (la rosu), pe care intre timp am scos-o la vanzare (s-au schimbat niste lucruri).
Si casa in sine e bine izolata (caramida pe grosime 29 + scartaietoare 10).
Ferestele sunt veka tripan, cu lowe+f+lowe/4s, puse de conu71.
Nu sunt copaci in zona, zona e in dezvoltare.
Cand afara e canicula, in casa e racoare, mai ales la parter.
Asta in conditiile in care ferestrele sunt destul de mari.
Deci eu zic ca e ceva de capul combinatiei asteia. E adevarat ca pe partea soarelui sunt protejate partial si de niste balcoane lungi, iesite in afara constructiei.
Acum ma gandesc ce sa pun la viitorul apartament daca nu are termopane. Ca si eu am o problema cu faptul ca daca bate soarele in geamuri, ala interior (unde stau acum, bipan clasic) se incalzeste si radiaza caldura inauntru. Noroc ca sunt orientate mai mult pe NV.

Edited by cornel001, 04 July 2017 - 07:51.


#6524
cezar0707

cezar0707

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 11.09.2016
cred ca e diferit pt case, am si eu o casa la tara fara mari imbunatatiri si geamurile tot din lemn sunt. soarele nu ajunge pana la ele din cauza cerdacului dar toata ziua sunt larg deschise si cu toate astea noaptea tot cu plapuma se doarme.

la bloc mai ales daca esti cu fata la soare toata ziua bate in peretele blocului, asfalt si geamul casei, iar seara toata caldura din asfalt se ridica sus...se raceste abia spre dimineata si e bine pana pe la 12-1...pe urma treptat daca e foarte cald afara se face ca intr-o sauna cu tot cu jaluzelele trase. anul trecut a fost foarte cald si cam asa au fost conditiile, anul asta pana acum e mai racoare dar tot sunt zile foarte calduroase.

asa e cand stai la soare, 9-10luni pe an e foarte bine, in rest caldura gratuita de afara si multa lumina(de asta nu doresc geamuri fumurii), un consum la centrala termica redus iarna poate.

@cornel001 si iarna cum e cu bipanul? daca radiaza caldura inauntru e posibil sa fie cu sticla low-e si nu 4s. dar acum vara se face sauna?

#6525
cezar0707

cezar0707

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 11.09.2016
am gasit pe alt forum ca cineva spunea ca tripanul nu e recomandat pt suprafete mai mari de 2m din cauza greutatii iar eu la balcon am aproape 6m. e adevarat? era scris in 2010, poate lucrurile s-au mai schimbat?

#6526
cornel001

cornel001

    Scapat de la balamuc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,261
  • Înscris: 30.07.2005
Ai dreptate, in oras conditiile sunt agravate de asfalt, masini (cata caldura radiaza si alea de la tabla incinsa respectiv motor cand merg x nr de masini imens din bucuresti), etc.
Bipanul era deja cand ne-am mutat in apartament, e posibil sa fie sticla chioara, nu lowe.
Iarna nu stiu sa zic cum e, dar in general nu e chiar bine, insa asta probabil mai mult de la faptul ca blocul nu este anvelopat si sub noi nu a stat nimeni.
Vara avem noroc in mare cu orientarea NV, dar cand bate soarele acolo vara, ziceam ca incinge geamul inclusiv cel interior si de acolo caldura se duce in interior, si nu e bine.
Adica iarna e bine dar vara nu. Si prefer sa dau mai mult iarna la incalzire si sa pornesc mai putin vara AC.
D-asta , daca e sa ne punem geamuri la viitorul apartament, tre' sa vad daca va fi cazul sa bag bani in plus iar pe tripan 4s sau obloane exterioare sau poate doar bipan bun cu 4s.
Mai mult, si eu vreau sa intre cat mai multa lumina si atunci ai de ales :
- mai multe ferestre fixe : avantaj toc mai subtire deci mai mult geam = mai multa lumina si costuri mai reduse
- mai multe ferestre mobile : avantaj mai usor de spalat pe exterior daca nu stai la parter. Poate exista totusi scule smechere de spalat "la distanta".

#6527
cezar0707

cezar0707

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 11.09.2016
poate cu un brat articulat si la capat o perie de geamuri dar la mine fiind balconul in semi cerc e mai greu daca las distanta mare.

nu stiu cum nu mi-am dat seama pana acum dar balustrada balconului este prea ingusta pentru termopan..chiar si pentru bipan. inainte sa monteze termopanul va trebui sa mai construiesc un rand de zid in interior sau monteaza ei o placa sub geam si voi zidi dupa?

#6528
Dorel-Mesterel

Dorel-Mesterel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,617
  • Înscris: 24.11.2015

 cezar0707, on 03 iulie 2017 - 23:50, said:

@Dorel-Mesterel ce fel de minusuri? de la greutate mare e posibil sa se lase in timp ferestrele? cu tot cu armatura interioara.

Da, acesta este doar unul din minusuri, tamplaria PVC se dilata și se contracta foarte mult la diferențe mari de temperatura și cum la noi exista aceste diferențe, problemele puse de tamplaria PVC sunt mai mari și mai multe decat la tamplaria cu profile de aluminiu sau lemn stratificat. Sigur ca și celelalte doua tipuri de tamplarie au minusurile lor, dacă ți-ai propus sa nu cheltuiești mai mult de doua mii pe ferestre, in banii ăștia nu cred ca poți cumpara nici jumătate din ele la un nivel de calitate și eficienta spre maxim posibil.

Pana la urma tamplaria PVC rămâne un compromis între "nu vrem sau nu putem sa alocam un buget mai mare" dar ne dorim calitate si eficienta, rezultatul este o tamplarie mai puțin funcțională si rezistenta dar eficienta si de calitate pe cât suntem dispuși sa plătim.

In funcție de calitatea profilului și de expunere acesta se îngălbeneste (tamplaria alba) sau se decolorează in timp, mai devreme sau mai târziu, tamplaria cu profile albe pune mai putine probleme, nu se încălzește la fel de tare când bate soarele pe ea.

Deși sunt unul dintre cei care recomanda clasa A in general, in particular la apartamente de bloc, ferestre cu dimensiuni standard și pe alb, consider ca sunt ok și profilele de clasa B. Atat Rehau cât și alți producători au opțiuni de armare care compensează clasa B chiar și la tamplaria color. Sigur ca ajung la preț de clasa A.

Nu știu ce e evoluțion la mine nu prea exista, sau nu e promovat, ca la cât sunt de bătuți in cap majoritatea dintre ei nici nu știu ce ar trebui sa promoveze pentru a se diferenția de concurenta.

Agentului care ți-a spus așa ceva, te rog eu pune-i de existența acestui forum, deși sunt moderarator nu sunt eu "miezul din fanta" însă te rog eu transmite-i din partea mea ca locul lui nu e in acest domeniu, poate încerca la șosete, lenjerie, tampoane (asta rimează cu termopane ceea ce el e posibil sa fi confundat), însă ar fi bine sa evite domeniul acesta, poate sa-și ia și bătaie, pe bani mulți nu prea accepți sa-și bată cineva joc de tine.

#6529
cezar0707

cezar0707

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 11.09.2016
@Dorel-Mesterel la ce anume te-ai referit la ultimul paragraf? la 4s evolution? este sticla oficiala uite aici http://ro.saint-goba...rm-4s-evolution
, dar eu nu am inteles nici de pe siteul lor cu ce se diferentiaza fata de 4s normal.

din cauza greutatii tripanului ma gandeam sa pun euro 70 in balcon (synego cu 2 sticle tot greu cred ca e), imi e cam teama sa nu se intample ceva in timp, cu toate ca am spus si varianta asta agentului el mi-a zis ca daca e tripan in dormitoare si bipan in balcon, din cauza diferentei de temperatura ar face condens mai repede dar eu nu cred ca e adevarat din cauza ca balconul e mereu deschis mai putin iarna dar oricum v-a mai fi aerisit iar in balcon nu am nevoie de izolare fonica iar vara pt soare cred ca e suficient sticla 4s.

Edited by cezar0707, 04 July 2017 - 22:35.


#6530
Dorel-Mesterel

Dorel-Mesterel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,617
  • Înscris: 24.11.2015

 cezar0707, on 04 iulie 2017 - 22:14, said:

@Dorel-Mesterel la ce anume te-ai referit la ultimul paragraf?

La afirmația agentului cum ca sticla 4s se transforma, te rog fii curajos și transmite-i mesajul meu, eu am făcut asta cu "patroni" ale "fabricilor" de sticla, sigur ca nu era vorba de fabrici, era vorba despre bucăți de grajduri comuniste in care unii au încă senzația ca pot produce pachet de geam termopan și ei nu erau tocmai patroni.

Teoretic balacoanele nu au fost proiectate pentru a fi închise, de aia se numesc balcoane. Practic foarte multe balcone sunt închise cu tripane și nu sunt probleme deocamdată.




#6531
cezar0707

cezar0707

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 11.09.2016
nu a zis ca se transforma, a zis ca se inchide la soare si se deschide cand e normal, dar nu a zis cat se deschide dar eu am banuit ca aproape de transparent, sa inteleg ca e gresit.

am tot cautat si nu gasesc cum anume se vede printr-o sticla 4s, fie ea normala fie ea bronze sau evolution. eu am nevoie in principal si de lumina nu doar protectie solara, sa fie cat mai apropiat de afara. la bucatarie nu am geam si toata lumina vine din balcon.

Edited by cezar0707, 05 July 2017 - 10:21.


#6532
cornel001

cornel001

    Scapat de la balamuc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,261
  • Înscris: 30.07.2005
La mine (unde am tripanul cu 4s) se vede normal. Dar depinde si de model probabil.

#6533
cezar0707

cezar0707

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 11.09.2016
atunci probabil a vorbit de 4s evolution din moment ce asta am trecut in oferta. normal adica complet transparent sau o idee mai inchis? aceeasi luminozitate si la soare si fara?

#6534
cornel001

cornel001

    Scapat de la balamuc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,261
  • Înscris: 30.07.2005
N-am masurat cu exactitate , dar mie nu mi-a sarit nimic in neregula in ochi, ceea ce inseamna ca daca e vreo diferenta, e prea mica sa conteze.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate