Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Recomandare Espressor cafea si rasnite
Last Updated: May 04 2024 15:13, Started by
OBA
, Nov 07 2007 19:20
·
8
#3673
Posted 20 December 2017 - 20:37
Se da espressorul Philips EP 3550/00 ce pare ca nu e facut ca si Saeco la noi (asta nu stiu daca e de bine sau de rau). Are cineva pe aici? Pareri obiective? Am cautat pe YT, pe Amazon, etc, si am gasit note bunicele, totusi poate exista si vre-un coleg aici detinator. Nu ma intereseaza alt model, acum.
Multumesc tuturor. |
#3674
Posted 23 December 2017 - 05:06
pai asa arata al meu ,doar ca e Saeco si face o bautura in plus(expresso lung). il am din octombrie ( am prins o oferta la domo cu 1900 lei redus de la vreo 3000) si deocamdata is foarte multumit de el.
https://www.philips....r-super-automat Edited by csi1, 23 December 2017 - 05:12. |
#3676
Posted 25 December 2017 - 02:20
am folosit si boabe si macinata, ambele aduse de pe unde ajung. macinata am luat ultima oara din Mexic pentru ca era cu diferite arome(vanilie, ciocolata,etc),dar de obicei cumpar boabe si de preferinta cafea organica. mai cumpar si de prin aeroporturi, ultima oara am luat de exemplu chiar de la Starbucks .
|
#3677
Posted 25 December 2017 - 13:02
Salut si crăciun fericit!
Am cumpărat un saeco talea giro, second hand, si după câteva cafele îi tot sare afară unitatea de preparare(brew unit) , desi e pusă la locul ei cum trebuie, adică face click la remontare. Ce ar putea avea? Edited by cosmin2017, 25 December 2017 - 13:17. |
#3678
Posted 26 December 2017 - 14:35
csi1, on 25 decembrie 2017 - 02:20, said: am folosit si boabe si macinata, ambele aduse de pe unde ajung. macinata am luat ultima oara din Mexic pentru ca era cu diferite arome(vanilie, ciocolata,etc),dar de obicei cumpar boabe si de preferinta cafea organica. mai cumpar si de prin aeroporturi, ultima oara am luat de exemplu chiar de la Starbucks . |
#3679
Posted 28 December 2017 - 05:56
azi( is la 7 ore in urma RO) am fost la cumparaturi si am luat cateva pungi/cutii diferite de cafea . daca ai ocazia incearca juan valdez organica , e cafea columbiana excelenta. preturile din pozele atasate trebuie impartite la 18,5 sa dea in USD. mai ajung de cateva ori pana vin acasa si prin Havana, o sa mai iau ceva si de pe acolo.
20171227_115519.jpg 1.04MB 65 downloads 20171227_120144.jpg 804.06K 64 downloads |
#3680
Posted 28 December 2017 - 16:05
Dimineață am băut o cafea la ei (Lavazza Espression) șipe lângă faptul că a fost bună mai și mirosea extraordinar când măcinau. I-am rugat să-mi arate cu ce Lavazza lucrează și iat-o.
IMG_20171228_080955.jpg 80.38K
62 downloads
|
#3681
Posted 28 December 2017 - 20:05
Salut, am luat si eu espressorul asta de la eMAG https://www.emag.ro/...b/pd/DSTF6BBBM/
Fiind primul espressor, nu ma pricep foarte bine, asa ca am cateva intrebari care poate sunt prostesti. 1. De cate ori poate fi folosita cafeaua din "filtru" (nu stiu cum sa il numesc altfel) ? Sau mai exact, cate cesti poti scoate din ea pana trebuie schimbata. Banuiesc ca depinde mai multe de cantitatea de apa utilizata, deci cam cati ml de cafea se pot obtine sa fiu si mai exact ... 2. Ce cafea imi recomandati sa folosesc ? Nu vreau ceva foarte scump, dar parca nu as vrea sa beau in continuare tot posirca gen Jacobs sau Tchibo. Undeva pe la 40-50 de lei se gaseste ceva ok ? 3. Daca aveti voi alte sfaturi pentru utilzarea lui, sau daca mai are cineva acest espressor, sunteti multumiti de el ? Dupa cum spuneam, este primul espressor pentru mine deci nu stiu la ce sa ma astept. Multumesc. |
#3682
Posted 30 December 2017 - 13:30
1. Eu nu am espressorul tau, dar dupa cate stiu eu, cafeaua din filtru ”poate” fi utilizata o singura data.
Desigur ca, ”poti” sa o folosesti de cate ori vrei, dar ”zeama” va iesi tot mai diluata si fara aroma. Si la cafeaua la ibric, unii (majoritatea) folosesc cafeaua o singura data. Altii, mai pun apa peste zatz + eventual o parte din preparatul de cafea vechi si mai fac o fiertura. Asta-i motivul pentru care eu refuz in general oferta generoasa a unora de a ma servi cu o cafea. 2. Eu beau si-mi place Tchibo Barista 1514633662769183603538.jpg 173K 46 downloads. 3. Am raspuns la 1. Edited by Iert, 30 December 2017 - 13:35. |
|
#3683
Posted 30 December 2017 - 14:01
Completare la 2.: pretul Barista (cred-ca nu sunt sigur) este aproximativ 50-52 ron. Dar am baut si-mi plac si Tchibo variantele siciliane (mai prajita) sau milaneza (mai usoara/soft). Astea-s mai ieftine, la ~ 40-42 ron. Toate sunt boabe, si deci necesita macinare.
Am baut si mai scumpe si nu mi-au parut mai bune - dar, de!, gusturile nu le discuta decat prostii (sau liicenii)! Am baut si mai ieftine si nu mi s-au parut mai proaste, dar, din convingerea ca pentru espressorul meu (automat) e mai ”buna” o cafea ”mai speciala” am optat pentru Tchibo. E foarte buna si cu adevarat cu cateva clase mai sus, cafeaua din prajitorii - Florescu poate? Dar e muult mai scumpa decat standardul de 50 ron. Banuiesc ca per kg. nu pe 100 g. Edited by Iert, 30 December 2017 - 14:03. |
#3684
Posted 30 December 2017 - 17:56
Multumesc, momentan am cumparat Lavazza Qualita Rossa dar o sa o incerc si pe cea de la Tchibo daca spuneti ca este ok.
Apropo, cat de fin trebuie macinata cafeaua ? Cred ca prima data am facut greseala si am macinat-o mult prea fin, deoarece curgeau doar picaturi de cafea din espressor, iar a 2-a oara nu am macinat-o destul, pentru ca nu mai facea acea spuma. Edited by Bratonee, 30 December 2017 - 17:59. |
#3685
Posted 30 December 2017 - 18:47
Cred ca este mai mult o chestiune de gust iar gradul de macinare depinde de preferintele fiecaruia.
Unii cunoscatori spun ca o cafea mai prajita (siciliana) ar trebui macinata mai grunjos iar una mai putin prajita (milaneza) ar trebui macinata mai fin. Acuma ce inseamna grunjos si fin, este tot o chestiune subiectiva si dependenta de fiecare rasnita si evaluator. Cert este ca, daca faci cafea la ibric e preferabil ca macinarea sa aiba ca rezultat o cafea fina, ca faina sau cimentul, iar pentru filtru o cafea mai grunjoasa, ca zaharul sa zicem. Dar, din nou zic,depinde de preferinte, de tipul de cafea si desigur de gradul de prajire al acesteia dar si de metoda si/sau espressorul folosit si eventualele setari ale acestuia. Iar aici intervine ”geniul uman”, talentul, experienta, incercarile si gusturile fiecaruia precum si ustensilele, aparatele sau mijloacele tehnice de care dispunem. Ca vorba aia, si o cafea la ibric poate fi mai buna sau mai rea in functie de mana preparatorului dar si de taria focului, de materialul si grosimea ibricului, de momentul cand e pusa cafeaua si respectiv luata de pe foc si poate doar in egala masura de cantitatea, calitatea si macinarea cafelei. Ce am zis mai sus este doar o parere personala, un mini-eseu. |
#3686
Posted 31 December 2017 - 01:39
Eu știam ca cafeaua prăjită mai intens se macină mai fin. Dar nu ca pudra pe ibric. Iar cea cu prăjire light/medie mai grunjos ...
|
#3687
Posted 31 December 2017 - 01:52
Am nevoie de o recomandare. A baut cineva https://www.coffeepl...cafea-boabe-1kg sau alt tip de cafea de la kimbo? Am citit review-uri bune pe un site din afara...
|
|
#3688
Posted 31 December 2017 - 09:09
Am gustat Kimbo (alta varianta) si Lavazza Oro.
Ce pot sa spun este ca ambele mi-au placut, mi-au starnit interesul, nu mi s-au parut deloc rele si o perioada am avut doar Lavazza Oro in bucatarie! Totusi, Oro mi s-a parut mai „pe profilul meu” decat Kimbo. Pretul a fost o problema, iar in cazul Lavazza Oro si faptul ca am constatat o (usoara?) diferenta de gust si aroma la cafeaua achizitionata in Italia si cea cumparata in Romania. Evident ca in defavoarea celei de la noi. plimbaretul, on 31 decembrie 2017 - 01:39, said:
Eu știam ca cafeaua prăjită mai intens se macină mai fin. Dar nu ca pudra pe ibric. Iar cea cu prăjire light/medie mai grunjos ... Pai in general pentru espressoare niciodata nu trebuia macinat atat de fin! Iar pentru ibric, sunt doar parerile unora de care mi-am adus aminte cand am postat. Eu personal si cand prepar cafeaua la ibric o macin mai grosier, o las in apa fiarta cateva minute iar apoi o strecor prin sita fina. Totusi, nu este filtrare! La espressor, tot ca urmare a unor chestiuni subiective, cafeaua o macin pe sa zicem 75% spre grosier - indiferent de tip si grad de prajire. Si e foarte probabil ca adevarul sa fie dupa cum spui. Totusi, daca ai cafeaua mai prajita, va avea o aroma mai intensa (poate chiar suparatoare) cu cat va fi macinata mai fin. Iar rasnita va macina poate mai usor mai fin o cafea mai „uscata” pe cand daca va incerca acelasi lucru cu o cafea mai putin prajita poate iar fi mai greu. Nu stiu sigur daca e asa sau nu, sunt doar pareri. |
#3689
Posted 08 January 2018 - 10:46
johnsmith07, on 17 noiembrie 2017 - 13:41, said:
Va cer un sfat: am vazut la pret bun de BF un Espressor BeanZ. Il pot utiliza si cu alte capsule (de ex. Lavazza, Tchibo...) sau este "sistem inchis" precum bosch tassimo care utilizeaza doar propriile capsule? |
#3690
Posted 09 January 2018 - 13:56
Nu mai luati astfel de aparate,pe cafea pretul pare k dar calculati cat costa kg de cafea,pt un kg de cafea in loc de 50lei dati sute de lei.
Edited by NFS01, 09 January 2018 - 13:57. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users
Bing (1)