Recomandări HOTĂ bucatarie
#595
Posted 05 July 2013 - 22:57
danrogo2001, on 05 iulie 2013 - 14:00, said:
Pina la urma am renuntat la idee si am cumparat o hota noua Cata C600Glass. In gol face ceva zgomot in treapta a 3-a, are si un debit extraordinar. Ea are iesirea pe 120 mm, dar eu am deja un tub de 100 mm in perete. Montata pe tub, se aude si mai tare zgomotul, dar este zgomotul aerului impins prin tub. Daca ma risc si ma apuc de revolutie prin casa, adica sa dau gauri pentru tub de 120 mm, s-ar reduce oare zgomotul, s-au mai bine stau linistit. Ce parere aveti? |
#596
Posted 06 July 2013 - 18:04
La hota CATA C600GLASS, 1 motor, inox, la debit 780m3/h.
Conform normativului i5, viteze mai mari de 16m/s sunt atribuite instalatiilor cu transport pneumatic. Iti recomand sa montezi o reductie direct pe refularea hotei (ventilatorului) de la 125mm la 160mm, sau mai mare, pe toata lungimea tubulaturii - inclusiv grila de evacuare. Sa nu uiti de compensarea aerului din exterior, lipsa sa genereaza alte zgomote suplimentare. . PS: Daca nu ma insel, in manualul hotei este recomandata tubulatura de evacuare de 150mm .... !!! . danrogo2001, on 05 iulie 2013 - 14:00, said:
Pina la urma am renuntat la idee si am cumparat o hota noua Cata C600Glass. In gol face ceva zgomot in treapta a 3-a, dar are si un debit extraordinar. Ea are iesirea pe 120 mm, dar eu am deja un tub de 100 mm in perete. Montata pe tub, se aude si mai tare zgomotul, dar este zgomotul aerului impins prin tub. Daca ma risc si ma apuc de revolutie prin casa, adica sa dau gauri pentru tub de 120 mm, s-ar reduce oare zgomotul, s-au mai bine stau linistit. Ce parere aveti? Edited by panoramic66, 06 July 2013 - 18:12. |
#597
Posted 07 July 2013 - 18:53
Manualul hotei este inexistent.
Iesirea hotei este de 120 mm. Am usa la bucatarie care da in balcon, unde am 2 geamuri deschise, deci are de unde sa traga aer suficient. |
#598
Posted 07 July 2013 - 19:10
Pentru hota CATA C600GLASS am gasit specificatii produs pe un site comercial.
Spune acolo f. clar: Diametrul conductei de evacuare (cm): 15 . In mesajul anterior iti spuneam: "Iti recomand sa montezi o reductie direct pe refularea hotei (ventilatorului) de la 125mm la 160mm, sau mai mare, pe toata lungimea tubulaturii - inclusiv grila de evacuare." La debitul maxim (pe treapta a 3-a) vei cobora viteza aerului vehiculat de la ~17m/s la ~10m/s. . Iti urez succes! . danrogo2001, on 07 iulie 2013 - 18:53, said:
Manualul hotei este inexistent. Iesirea hotei este de 120 mm. Am usa la bucatarie care da in balcon, unde am 2 geamuri deschise, deci are de unde sa traga aer suficient. Edited by panoramic66, 07 July 2013 - 19:16. |
#599
Posted 07 July 2013 - 19:52
De fapt hota mea este C600Class B. Nu este din inox, este neagra si are iesirea de 120 mm. C600Class are intradevar iesirea de 150 mm desi are un debit mai mic, si un motor de doar 95w. Pe site-ul Altex sunt date gresit caracteristicile.
Inca o problema: In normativul acela I5-2010, privind proiectarea instalatiilor de climatizare am vazut ca se recomanda ca tubulatura sa aiba rugozitatea cat mai scazuta pe interior. In acest sens, as putea folosi la hota in locul acelui tub extensibil din aluminiu, tubulatura de scurgere (maro, gri)? Edited by danrogo2001, 07 July 2013 - 19:52. |
#600
Posted 07 July 2013 - 23:12
Ce parere aveti de urmatoarele hote si ce anume mi-ati recomanda ?
1. GORENJE DF 6316 AXSC : http://www.kauf.ro/p...-6316-AXSC.html 2. HOTPOINT AH 61 T IX : http://www.kauf.ro/p...AH-61-T-IX.html |
#601
Posted 08 July 2013 - 21:05
Rugozitatea ridicata pe interiorul tubulaturii are un efect negativ prin cresterea pierderilor de presiune si o amplificare ushoara a zgomotului.
Pentru hotele de bucatarie se recomanda folosirea tubulaturii metalice (vrs. aluminiu, tb.zincata, inox) ca o protectie la foc, nicidecum folosirea de materiale ushor inflamabile (gen PVC). La interiorul tubulaturii se depune un strat de grasime, iar in timp se transforma intro "iasca" care la temperaturi relativ inalte vaporii care se formeaza la interiorul tubului pot lua foc. Am vazut cazuri dramatice de acest gen ... La un interval de ~12 luni se inspecteaza aceasta tubulatura iar daca stratul de impuritati depaseste 2mm este recomandat sa se curate sau sa se schimbe tubulatura. Filtrele se verifica la fiecare 3 luni, iar daca folosirea hotei este mai intensa filtrele se inspecteaza si se curata ori de cate este nevoie (~1 luna). . PS: mareste sectiunea tubulaturii de la 125mm la 160mm pe toata lungimea ei, tubulatura semirigida din aluminiu este f. buna pentru hota de bucatarie tip casnic, este ieftina, se monteaza/demonteaza ushor. . danrogo2001, on 07 iulie 2013 - 19:52, said:
........... Inca o problema: In normativul acela I5-2010, privind proiectarea instalatiilor de climatizare am vazut ca se recomanda ca tubulatura sa aiba rugozitatea cat mai scazuta pe interior. In acest sens, as putea folosi la hota in locul acelui tub extensibil din aluminiu, tubulatura de scurgere (maro, gri)? . Ambele hote sunt f. bune, eu am GORENJE si este ok. Astfel de hote au cateva dezavantaje: -in primul rand se monteaza f. greu, decupare in mobila, accesorii. - f. zgomotoase pe treapta a 3-a, - nu au recirculare (vrs. cine doreste / pe timp de iarna); Personal mi-as schimba hota sau a-si cauta o modalitate ca ventilatorul de evacuare (x2) sa fie cat mai departe de zona de gatit. . george126, on 07 iulie 2013 - 23:12, said:
Ce parere aveti de urmatoarele hote si ce anume mi-ati recomanda ? 1. GORENJE DF 6316 AXSC : http://www.kauf.ro/p...-6316-AXSC.html 2. HOTPOINT AH 61 T IX : http://www.kauf.ro/p...AH-61-T-IX.html Edited by panoramic66, 08 July 2013 - 21:09. |
#602
Posted 15 July 2013 - 10:00
telescopicele, nu se monteaza greu deloc, dimpotriva
de asemenea, recircularea e o prostie, ori ai hota sa evacueze afara ori nu o mai pornesti si deschizi un geam in schimb sunt zgomotoase ca naiba (desi aici cred ca e legat de motoare, nu de faptul ca e telescopica - cel putin pe unde am vazut) si mai putin eficiente, practic motoarele se afla in partea din spate iar zona "telescopica" e mai mult de design |
#603
Posted 06 August 2013 - 17:14
Salut,
Am achizitionat o Hota Hotpoint AH 61 T X (http://www.hotpointr...h-61-t-xha.html) care, din neglijenta mea, are nevoie de evacuare. Adica eu doream sa achizitionez o hota, care nu are nevoie de evacuare, totul se recicleaza in filtrele interne, dar aparent, din neatentie, am ales varianta gresita. Intrebarea mea este, se poate adauga ceva la acea gura de evacuare a hotei, ceva ce nu neaparat necesita evacuare exterioara, un filtru ce poate sa ramana incorporat in corpul de mobila? Multumesc anticipat. |
#604
Posted 06 August 2013 - 23:11
daw00, on 06 august 2013 - 17:14, said:
Salut, Am achizitionat o Hota Hotpoint AH 61 T X (http://www.hotpointr...h-61-t-xha.html) care, din neglijenta mea, are nevoie de evacuare. Adica eu doream sa achizitionez o hota, care nu are nevoie de evacuare, totul se recicleaza in filtrele interne, dar aparent, din neatentie, am ales varianta gresita. Intrebarea mea este, se poate adauga ceva la acea gura de evacuare a hotei, ceva ce nu neaparat necesita evacuare exterioara, un filtru ce poate sa ramana incorporat in corpul de mobila? Multumesc anticipat. Ps: daca ai luat hota online, xin cate stiu ai legal 10 zile sa o returnez - mai ales daca informatia legata de modul de evacuare nu era disponibila |
|
#605
Posted 13 August 2013 - 08:42
Salutare,
Am un apartament cu bucatarie openspace, momentan nu este mobilat si vreau sa dau comanda de mobila de bucatarie, problema este la alegerea hotei. Spatiul este cam de 30m2, volumul incaperii este de 82 m3, etaj 4/8 evacuarea se face pe o coloana de aer comuna pentru toti locatarii, diametrul tevii este de 110mm. Din ce am citit pe net si verificat in magazinele online optiunile sunt cam putine avand in vedere ca numai teka sunt suficient de seriosi sa declare cat aer extrage hota conform standardului UNE-EN-61591. Diametrul hotei nu poate fi mai mare de 60cm asa ca dupa calculele mele ar fi ok Teka DOS 60 decorativa. am atasat si un fisier gasit pe net cu date tehnice pentru hotele teka. Problema este ca sunt indecis hota telescopica sau decorativa. Asa ca daca se poate sa imi faceti o recomandare de o hota telescopica care sa fie la fel de eficienta ar fi super. Ma gandeam la una gorenje df 6135x pe site la ei nu au date conform standardului mai sus mentionat decat o valoare 700m3 valoare maxima de aer absorbit. Daca cifra nu este reala si extrage doar la jumatate nu ar fi cu nimic mai buna decat teka tl 1 62. Astept parerile voastre. scuze dupa am observat ca nu am atasat fisierul electrocasnice_site_teka.pdf 1.01MB 55 downloads |
#606
Posted 13 August 2013 - 09:53
In primul rand verifica daca coloana de aer este libera pana pe terasa.
Apoi sa iei in calcul montarea unei clapeta de sens direct pe racordul la coloana verticala, altfel vecinii iti vor "parfuma" bucataria. Cauta o hota cu motor cat mai silentios, gen hote de bucatarie cu carcasa izolata. Ideal ar fi ca hota propriu-zisa cu filtre sa fie montata deasupra echipamentului de gatit, iar ventilatorul de evacuare sa fie montat cat mai departe de zona de gatit - reduci zgomotul generat la turatii maxime. Sa iei in calcul o recirculare vrs. compensare cu aer proaspat din exterior, sau deschisi un geam de la bucatarie, altfel ventilatorul de la hota nu v-a avea randamentul maxim. Alege ventilatorul hotei cu debit minim 1000mc/h in 3 trepte sau cu variator de turatie, disponibilul de presiune min. 250Pa (vrs. 2 ventilatoare). Ca test minimal, pe aspiratia hotei sa tina o foaie A4. . PS: la cei 1000mc/h, coloana de 110mm este insuficienta. La viteze mari vei avea zgomote mari ... . cflor3a, on 13 august 2013 - 08:42, said:
... Am un apartament cu bucatarie openspace, momentan nu este mobilat si vreau sa dau comanda de mobila de bucatarie, problema este la alegerea hotei. Spatiul este cam de 30m2, volumul incaperii este de 82 m3, etaj 4/8 evacuarea se face pe o coloana de aer comuna pentru toti locatarii, diametrul tevii este de 110mm. ..... Edited by panoramic66, 13 August 2013 - 09:57. |
#607
Posted 13 August 2013 - 10:18
cflor3a, on 13 august 2013 - 08:42, said:
Salutare, Am un apartament cu bucatarie openspace, momentan nu este mobilat si vreau sa dau comanda de mobila de bucatarie, problema este la alegerea hotei. Spatiul este cam de 30m2, volumul incaperii este de 82 m3, etaj 4/8 evacuarea se face pe o coloana de aer comuna pentru toti locatarii, diametrul tevii este de 110mm. Din ce am citit pe net si verificat in magazinele online optiunile sunt cam putine avand in vedere ca numai teka sunt suficient de seriosi sa declare cat aer extrage hota conform standardului UNE-EN-61591. Diametrul hotei nu poate fi mai mare de 60cm asa ca dupa calculele mele ar fi ok Teka DOS 60 decorativa. am atasat si un fisier gasit pe net cu date tehnice pentru hotele teka. Problema este ca sunt indecis hota telescopica sau decorativa. Asa ca daca se poate sa imi faceti o recomandare de o hota telescopica care sa fie la fel de eficienta ar fi super. Ma gandeam la una gorenje df 6135x pe site la ei nu au date conform standardului mai sus mentionat decat o valoare 700m3 valoare maxima de aer absorbit. Daca cifra nu este reala si extrage doar la jumatate nu ar fi cu nimic mai buna decat teka tl 1 62. Astept parerile voastre. scuze dupa am observat ca nu am atasat fisierul electrocasnice_site_teka.pdf in general hotele telescopice au putere mai redusa. Peste 400 mc cf EN nu cred sa gasesti, iar tie ti-ar trebui un minim de 500 mc. PS: hota cu valori cf EN mai mari decat ce ai vazut mai gasesti si aici si din cate vad se pare ca si la nivelul de zgomot este cu dus/intors caci sunt 2 standarde de masurare. |
#608
Posted 13 August 2013 - 15:16
panoramic66, on 13 august 2013 - 09:53, said:
In primul rand verifica daca coloana de aer este libera pana pe terasa. Apoi sa iei in calcul montarea unei clapeta de sens direct pe racordul la coloana verticala, altfel vecinii iti vor "parfuma" bucataria. Cauta o hota cu motor cat mai silentios, gen hote de bucatarie cu carcasa izolata. Ideal ar fi ca hota propriu-zisa cu filtre sa fie montata deasupra echipamentului de gatit, iar ventilatorul de evacuare sa fie montat cat mai departe de zona de gatit - reduci zgomotul generat la turatii maxime. Sa iei in calcul o recirculare vrs. compensare cu aer proaspat din exterior, sau deschisi un geam de la bucatarie, altfel ventilatorul de la hota nu v-a avea randamentul maxim. Alege ventilatorul hotei cu debit minim 1000mc/h in 3 trepte sau cu variator de turatie, disponibilul de presiune min. 250Pa (vrs. 2 ventilatoare). Ca test minimal, pe aspiratia hotei sa tina o foaie A4. . PS: la cei 1000mc/h, coloana de 110mm este insuficienta. La viteze mari vei avea zgomote mari ... . coloana este libera pana sus nu este problema este bloc nou despre parfum...s-a intamplat sa intre miros de jos de la vecini dar am astupat momentan gura de aerisire si zgomotul este o problema la dos60 diametrul racordului de evacuare este 150 si eu o sa il reduc la 110 deci zgomotul va creste cu siguranta despre hotele cu 2 motoare am inteles ca sunt mai bune la impins aer in coloana pana acum am cautat cu un singur motor pt ca am inteles ca sunt mai silentioase 1000 mc/h dupa standard eu nu am vazut erau doar modele care scoteau 1200 in conditii de utilizate libera si pe standard la treapta mare cel mai mult am gasit 780 mc/h plimbaretul, on 13 august 2013 - 10:18, said:
in general hotele telescopice au putere mai redusa. Peste 400 mc cf EN nu cred sa gasesti, iar tie ti-ar trebui un minim de 500 mc. PS: hota cu valori cf EN mai mari decat ce ai vazut mai gasesti si aici si din cate vad se pare ca si la nivelul de zgomot este cu dus/intors caci sunt 2 standarde de masurare. da stiu cea mai buna varianta de hota decorativa stiu si modelul sugerat de tine am uitat sa il mentionez cand am postat prima data o sa caut date tehnice despre el mai in amanunt astia de la bosch nu sunt chiar asa banditi nuu se feresc sa faca publice cifre consorm standardului am observat ca pe unele site-uri este la 900 ron |
#609
Posted 13 August 2013 - 21:33
Spuneam de evacuare aer la un debit "min.1000mc/h".
Daca scoti direct prin perete cu diam mai mare D~180-200mm atunci poti opta pentru un disponibil de presiune 150-200Pa (vrs. numai 1 ventilator). cflor3a, on 13 august 2013 - 15:16, said:
... la dos60 diametrul racordului de evacuare este 150 si eu o sa il reduc la 110 deci zgomotul va creste cu siguranta despre hotele cu 2 motoare am inteles ca sunt mai bune la impins aer in coloana pana acum am cautat cu un singur motor pt ca am inteles ca sunt mai silentioase . 1000 mc/h dupa standard eu nu am vazut erau doar modele care scoteau 1200 in conditii de utilizate libera si pe standard la treapta mare cel mai mult am gasit 780 mc/h |
|
#610
Posted 14 August 2013 - 00:59
panoramic66, on 13 august 2013 - 21:33, said:
Spuneam de evacuare aer la un debit "min.1000mc/h". Daca scoti direct prin perete cu diam mai mare D~180-200mm atunci poti opta pentru un disponibil de presiune 150-200Pa (vrs. numai 1 ventilator). coloana de aer e singura posibilitate de evacuare sau sa fac bucataria pe balcon |
#611
Posted 14 August 2013 - 09:01
Ok, cu aragazul pe balcon este cea mai buna solutie, dar atentie la conductele de apa - iarna pot ingheta.
Acolo poti sa-ti faci o ventilatie eficienta cu compensare de aer proaspat si scapi de griji. cflor3a, on 14 august 2013 - 00:59, said:
nu am posibilitatea sa scot direct prin perete coloana de aer e singura posibilitate de evacuare sau sa fac bucataria pe balcon Edited by panoramic66, 14 August 2013 - 09:03. |
#612
Posted 20 August 2013 - 21:52
Imi trebuie o hota pentru o bucatarie de aprox 15 m2, 2.5m inaltime. Conform calculelor sunt necesari 15 x 2.5 x12 cicluri = 450 mc/h.
Buget cam 1000 ron. Hota se va monta intr-un colt cu evacuarea pe peretele lateral. Are vreo importanta adancimea hotei? Eu cred ca da. In acest caz hotele telescopice ies din calcul deoarece nu trag in partea din fata. Hote traditionale sub mobila nu prea am gasit la 450 mc/h (ma refer la firme cunoscute) iar cele gasite sunt mai scumpe ca decorativele. Cea mai buna ar fi o hota decorativa cu adancime de 50cm insa cum o montez? NU vreau sa vad burlane sau alte improvizatii inestetice. S-ar putea face un mic corp care sa mascheze burlanul; problema ar fi ca burlanul trebuie adus putin in fata deoarece nu cred ca pot face gaura de evacuare exact in colt. Sunt solutii sa iasa frumos? Edited by vladec, 20 August 2013 - 22:16. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users