Recomandări HOTĂ bucatarie
#613
Posted 21 August 2013 - 21:15
loock, on 08 septembrie 2012 - 21:03, said: ... Teka ... Teka DBB 60 (semineu , 470 m3/h, bucatarii pana la 27 m2, pret 715 lei ) si Teka CNX 6000 (telescopica, UNE-EN-61591: 448 m3/h, bucatarii pana la 16m2, pret 1145 lei). Cum se face ca DBB 60 e recomandata ptr bucatarii mult mai mari la aceeasi putere de absortie? Daca folosesti comparatorul de produse de la teka CNX 6000 are mai multe optiuni si poate justifica diferenta de pret. O hota telescopica (sa zicem CNX6000) trage bine si pe partea din fata? Din experienta pot spune ca partea din fata (care culiseaza) absoarbe aer mai putin. E cazul si la cele tip semineu? Conteaza la performante? Am impresia ca cele semineu sunt mai ieftine ca cele telescopice sau traditionale la aceleasi performante. Asa e? Edited by vladec, 21 August 2013 - 21:31. |
#614
Posted 21 August 2013 - 23:50
DBB 60 este de 4 X mai zgomotoasa in treapta a 3-a, fata de CNX6000.
Este o diferenta de 6db, de la 57 la 63, adica 4X....; 3db inseamna dublarea zgomotului, este o scara logaritmica. DBB60 este o hota decorativa ( cu horn) mai ieftina in gama Teka, care acum este la oferta la 549 lei si 5 ani garantie ( +3 in plus) 53 db este infernal, avand in vedere ca zgomotul de fond este la ~ 21 db ziua, si ca se distinge oricum si pe deasupra, un zgomot separat. Eu aud un ventilator hiper-ultra-extra silentios de numai 6 db peste 0, suprapus peste zgomot de fond de 21 db. La 11 db, deja ma enerveaza un ventilator. Acum nici nu vreau sa-mi imaginez unul de 63 db, de 4 X mai zgomotos decat unul deja infernal ( 53 db) Si 40 db este groaznic. Tot ce trece de 21 db a trecut deja pragul de la enervant, la categoria zgomotos. 53 db este de aproape 4000 X mai zgomotos fata de zgomotul de fond. 63 db, se duce spre 16000 X.... Intr-o viziune mai optimista, putem considera ca in aceasta plaja de valori discutate, latitudinea de sensibilitate a urechii, este totusi mai mare chiar fata de scara logaritmica utilizata pt. db. Si ca, iar cu precizarea in aceasta plaja de valori, latitudinea mare de raspuns, face ca senzatia auditiva sa redea ca o valoare de ~ 10db sa fie mai aproape de perceptia dublarii nivelului de zgomot. db fiind o valoare tehnica, exacta, care masoara presiunea acustica reala, si nu cea perceputa de ureche. Chiar si asa, intr-o interpretare subiectiva super-optimista, 57 db o sa para de peste 12 X mai zgomotos fata de nivelul de fond de 21 db Iar 63 db o sa para de ~ 20 X mai zgomotos fata de nivelul de fond... Unele intrebari sunt redundante, sau retorice... Impartirea de pe acel site, pe trepte de putere sincronizate cu puterile de absorbtie, par foarte dubioase, deoarece se aseamana izbitor pana la identificare, cu performantele de absorbitie specificate cu diverse standarde... Dincolo de diferenta foarte mare de zgomot intre modele, care este oricum foarte mare si la CNX6000, in rest, cele 5 trepte de viteza, ecranase si alte rahatisuri, sunt cel putin stupide ca si asa-zise plusuri. Edited by loock, 22 August 2013 - 00:15. |
#615
Posted 22 August 2013 - 00:24
Legat de absorbtie, dincolo de dubiosenia mare din specificatii, diferente pot totusi sa fie.
CNX6000 are doua motoare, chiar daca designul inaltat, ar putea sa faca pe cineva sa creada ca ascunde o turbina cu flux amestecat tangential. Trunchiul de piramida de la DBB60, faciliteaza totusi usor absorbtia naturala, chiar si pasiv. Dar acel trunchi de obicei lipseste la majoritatea modelelor cu design mai pretentios, deci nu se poate simplifica atribuirea avantajului de absorbtie mai facila pt toate hotele cu horn decorativ. La modelele telescopice, evident ca fluxul este mai gatuit la jumatatea din fata, dar este totusi cat de cat realizat prin absorbtia activa, si este in mod sigur mai eficienta fata de o hota complet incorporabila, simpla, fara front excamotabil. Apropo de categoria din urma, cu front rabatabil/excamotabil, acestea sunt foarte rare prin RO. Sunt utile la bucatariile cu usi din lemn-lemn, cu design clasic, rame, la care nu are ce sa caute telescopica moderna cu usa mai mica cu 4 cm, si de asemenea atunci cand clientul nu doreste hota rustica sau clasica, din motive de buget limitat, sau chiar din motive de gust subiectiv. Edited by loock, 22 August 2013 - 00:40. |
#616
Posted 24 August 2013 - 00:23
vladec, on 20 august 2013 - 21:52, said: ... Imi trebuie o hota ... |
#617
Posted 24 August 2013 - 07:24
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am gasit o hota care scrie la specificatii ca functioneaza in bucla deshisa sau inchisa. Ce inseamna asta? Are evacuare si recirculare? Asa arata specificatiile:
Iluminare Da Putere de absorbtie 420 m³ / h Numar viteze 3 Nivel de zgomot 58 dB (A) Filtre Da Greutate 15 Altele Culoare: Negru Carcasă: De sticlă Culoare carcasă: negru Hota de perete Mod: în buclă deschisă sau închisă Iluminare cu halogen: 2 x 35 W Numărul de viteză: 4 Numărul de motoare: 1 Diametru tub de ventilare: 15 cm Garantie 24 |
#618
Posted 24 August 2013 - 10:12
Da, are evacuare si recirculare.
. ionutvladoiu, on 24 august 2013 - 07:24, said:
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am gasit o hota care scrie la specificatii ca functioneaza in bucla deshisa sau inchisa. Ce inseamna asta? Are evacuare si recirculare? .... .... Mod: în buclă deschisă sau închisă .... Info: Recomand hota de bucatarie fara ventilator, cu compensare aer. Ventilatorul de evacuare se poate monta la exterior (in balcon). Edited by panoramic66, 24 August 2013 - 10:23. |
#619
Posted 06 September 2013 - 22:59
Salut, va rog sa ma ajutati cu o sugestie in privinta alegerii intre doua hote incorporabile: la preturi similare, Pyramis pare sa aiba putere mai mare (dar nu stiu daca e standardul international) si zgomot mai mic....se merita, ca fiabilitate/calitate fata de Whirlpool?
Multumesc! http://www.domo.ro/A...er_Sliding_Inox http://www.domo.ro/A...pool_AKR_643_GY |
#620
Posted 07 September 2013 - 20:54
Nu ai pus ceva dimensiuni despre bucataria ta.
La volumul rezultat inmultesti cu x12 si vei obtine debitul mediu al ventilatorului de hota (mc/h). Pentru un disponibil de presiune sporit alege hota cu 2 ventilatoare, dezavantajul ar fi ca sunt ceva mai zgomotoase. Nu uita de compensarea aerului si diametrul tubulaturii sa fie cu o marime mai mare decat iesirea din hota. ro_pow, on 06 septembrie 2013 - 22:59, said:
..... o sugestie in privinta alegerii intre doua hote incorporabile ..... http://www.domo.ro/A...er_Sliding_Inox http://www.domo.ro/A...pool_AKR_643_GY Edited by panoramic66, 07 September 2013 - 20:56. |
#621
Posted 18 September 2013 - 21:05
Este posibil ca pentru o bucatarie intr-o casa de la tara unde gatitul se realizeaza la SOBA (!!!) sa poata fi instalata HOTA? Iarna din cauza aburului se produce foarte mult condens de curge apa pe pereti. Sau ma trezesc ca trage tot fumul de pe horn in casa? Stie cineva raspunsul? Are cineva montata hota deasupra sobei (poate sunt unii care au casa la tara, la munte, etc. si fac focul cu lemne la soba? Bucataria (23 mc = 277 mc/h, 2 geamuri, unul chiar in spatele aragazului, celalat vis-a-vis) cuplata cu sala de mese (20 mc = 238 mc/h, 1 geam) printr-o arcada,total 43 mc = 515 mc/h. Sau pot sa folosesc doar soba tip horn/palnie fara motoare si ce iese prin ea iese, ce nu, nu.
|
#622
Posted 18 September 2013 - 23:51
ekilibru, on 18 septembrie 2013 - 21:05, said:
Este posibil ca pentru o bucatarie intr-o casa de la tara unde gatitul se realizeaza la SOBA (!!!) sa poata fi instalata HOTA? Iarna din cauza aburului se produce foarte mult condens de curge apa pe pereti. Sau ma trezesc ca trage tot fumul de pe horn in casa? Stie cineva raspunsul? Are cineva montata hota deasupra sobei (poate sunt unii care au casa la tara, la munte, etc. si fac focul cu lemne la soba? Bucataria (23 mc = 277 mc/h, 2 geamuri, unul chiar in spatele aragazului, celalat vis-a-vis) cuplata cu sala de mese (20 mc = 238 mc/h, 1 geam) printr-o arcada,total 43 mc = 515 mc/h. Sau pot sa folosesc doar soba tip horn/palnie fara motoare si ce iese prin ea iese, ce nu, nu. in manualul hotei mele scrie ca merge cu conditia respectarii distantelor si puterii calorice maxime similare pe gaz. Descarca-ti un manual de utilizare hote de pe site-urile producatorilor care te intereseaza si vezi ce recomanda si ei. |
|
#623
Posted 19 September 2013 - 10:00
ekilibru, on 18 septembrie 2013 - 21:05, said:
Este posibil ca pentru o bucatarie intr-o casa de la tara unde gatitul se realizeaza la SOBA (!!!) sa poata fi instalata HOTA? Iarna din cauza aburului se produce foarte mult condens de curge apa pe pereti. Sau ma trezesc ca trage tot fumul de pe horn in casa? Stie cineva raspunsul? Are cineva montata hota deasupra sobei (poate sunt unii care au casa la tara, la munte, etc. si fac focul cu lemne la soba? Bucataria (23 mc = 277 mc/h, 2 geamuri, unul chiar in spatele aragazului, celalat vis-a-vis) cuplata cu sala de mese (20 mc = 238 mc/h, 1 geam) printr-o arcada,total 43 mc = 515 mc/h. Sau pot sa folosesc doar soba tip horn/palnie fara motoare si ce iese prin ea iese, ce nu, nu. am eu la tara, una banala cu 2 ventilatoare, nu chiar deasupra ci langa o soba cu plita (deasupra aragazului) din pacate trage tot fumul din soba, practic nu poate fi utilizata iarna cand e aprins focul bucataria e destul e mare si aerisita, cu 2 usi si geam mare (usi si rame geam vechi, de lemn, fara termopan) dar daca pornesc hota cand e foc in soba, in foarte scurt timp se face fum in camera (mai mult sau mai putin, depinde ce arde in soba) totusi geamul (si nici usile) nu sunt chiar asa de apropiate de hota ca la tine Edited by aeon, 19 September 2013 - 10:02. |
#624
Posted 20 September 2013 - 23:35
aeon, on 19 septembrie 2013 - 10:00, said:
am eu la tara, una banala cu 2 ventilatoare, nu chiar deasupra ci langa o soba cu plita (deasupra aragazului) din pacate trage tot fumul din soba, practic nu poate fi utilizata iarna cand e aprins focul bucataria e destul e mare si aerisita, cu 2 usi si geam mare (usi si rame geam vechi, de lemn, fara termopan) dar daca pornesc hota cand e foc in soba, in foarte scurt timp se face fum in camera (mai mult sau mai putin, depinde ce arde in soba) totusi geamul (si nici usile) nu sunt chiar asa de apropiate de hota ca la tine Eu vroiam sa prind hota pe perete cu un brat culisant ca cele pentru televizor suspendat si sa o rabatez vara deasupra aragazului, iar iarna deasupra sobei, care e langa aragaz la 30 cm. Pai iarna chiar asta vreau sa fac: sa gatesc la soba ca sa fac si cald in camere. Deci sigur nu pot folosi o hota cu 2 motoare? Intreb inca o data ca sa nu arunc banii pe fereastra... Nici macar hota din aceea gen palnie din tabla, fara motoare, care doar sa directioneze aburul de la soba afara nu poate fi de folos? Un raspuns avizat-probat-parafat ar fi de ajutor tuturor celor din mediu rural (localnici sau cei cu case de vacanta care vor sa fie "clasici" si nu electrici sau pe gaz). Edited by ekilibru, 20 September 2013 - 23:38. |
#625
Posted 21 September 2013 - 14:38
Se poate monta hota de bucatarie la plita-soba daca:
-inaltime este mai mare intre plita-soba si aspiratia hotei (min. 0,8m); -pentru pastrarea tirajului la soba, hota de bucatarie trebuie sa aiba priza de compensare aer din exterior. In acest caz, hota v-a avea un ventilator de evacuare si un ventilator de introducere aer din exterior. Debitul si disponibilul de presiune pentru ventilatorul de evacuare trebuie sa fie mai mic decat la ventilatorul de introducere cu min. 25% - vrs. tiraj soba. -folosirea filtrelor metalice, exclus cele textile sau hartie. -datorita temperaturilor mari se verifica periodic depunerile de grasimi de pe conducta de evacuare (la fiecare 2-3 luni). Risc de incendiu. -folosirea clapetelor de sens cu arc - pe conducta de evacuare si introducere, pierderi minime de caldura pe timpul noptii (hota oprita). . ekilibru, on 20 septembrie 2013 - 23:35, said:
Eu vroiam sa prind hota pe perete cu un brat culisant ca cele pentru televizor suspendat si sa o rabatez vara deasupra aragazului, iar iarna deasupra sobei, care e langa aragaz la 30 cm. Pai iarna chiar asta vreau sa fac: sa gatesc la soba ca sa fac si cald in camere. Deci sigur nu pot folosi o hota cu 2 motoare? Intreb inca o data ca sa nu arunc banii pe fereastra... Nici macar hota din aceea gen palnie din tabla, fara motoare, care doar sa directioneze aburul de la soba afara nu poate fi de folos? Un raspuns avizat-probat-parafat ar fi de ajutor tuturor celor din mediu rural (localnici sau cei cu case de vacanta care vor sa fie "clasici" si nu electrici sau pe gaz). Edited by panoramic66, 21 September 2013 - 14:46. |
#626
Posted 26 September 2013 - 07:41
Am si eu nevoie de o Recomandare pentru: hota cu 2 motoare.
Mai am una de firma China/necunoscuta si nu prea trage, are un singur motor. Nici prea ieftina, nici prea ULTRA scumpa. Preventiv: Prima hota nu este luata de mine, eu m-am lecuit de mult cu cate produse China am luat din magazinele Tip Targ Comercial.. |
#627
Posted 26 September 2013 - 08:39
Orice hota de bucatarie este buna, daca respecti unele conditii:
http://forum.softped...0#entry13243354 si http://forum.softped...0#entry13421984 . Test de verificare: hota de bucatarie (rezidentiala) pornita pe treapta a II-a de turatie, cu filtru de grasimi curat/schimbat, tubulatura de evacuare catre exterior la diametru egal sau mai mare decat diam. refulare ventilator, fereastra din bucatarie larg deschisa. Se ia un servetel mare si se pune sub aspiratia hotei. Daca servetelul ramane lipit, hota este buna. . Hotele cu 2 motoare sunt mai zgomotoase. . Eu am o hota Gorenje DF 6116E, Latime (cm): 60, Nr. Motoare: 2, Capacitate de evacuare (mc/h): 450, Lumina: 2 becuri de 40 W, Nr. Viteze: 3, Filtre: Filtru metalic, Altele: Nivel de zgomot: 69dB, Maner inox, Dimensiuni(cm): 59.8 x 17.3 x 29.5, ... . -Amza-, on 26 septembrie 2013 - 07:41, said:
Am si eu nevoie de o Recomandare pentru: hota cu 2 motoare. Mai am una de firma China/necunoscuta si nu prea trage, are un singur motor. ......... Edited by panoramic66, 26 September 2013 - 09:00. |
|
#628
Posted 26 September 2013 - 14:51
Caut si eu o hota, incorporabila, care sa deserveasca o bucatarie de 10 mp. As vrea sa fie incorporabila(momentan mobila nu o permite deoarece nu mai exista nicun corp deasupra ei, doar adicent, dar va exista si cel de deasupra).
M-am oprit la modelul Teka TL1 62, gasita la pretul de 450 RON. Am niste intrebari legate de aceasta hota: 1. Cum se monteaza mai exact? Se fixeaza cu suruburi pe partea de jos a corpului in care va fi incorporata? Se fixeaza si in perete? 2. Pentru evacuare se foloseste un tub de 120mm, dar in peretele de langa este data o gaura de fix 120mm, prin care nu cred ca pot trece tubul de 120. Pot folosi o reductie de la 120 la 110, sau lipesc tubul de 120 pe cele doua parti ale peretelui? Daca da, cu ce? Exista altceva mai bun in aceasta categorie de pret? Garantia la Teka este de 36 luni? Multumesc tuturor! |
#629
Posted 26 September 2013 - 15:04
#630
Posted 27 September 2013 - 10:27
In cazul acesta, am regandit achizitionarea hotei. Avand in vedere ca peste 2 luni o sa schimb toata bucataria, iar acum nu are rost sa confectionez un dulap special pentru hota, ma gandeam la alt tip de hota, care sa o pot fixa pe perete. Avand in vedere bugetul, maxim 450 RON, ce hota pot pune, care sa aiba fixarea pe perete?
Am vazut ca hotele clasice(sub mobila) sunt slabe, eu as avea nevoie de cel putin 380 mc/h. Chiar nu stiu ce tip de hota as putea folosi. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users