Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ciobanesc german - zgarda electro...

Ce este instalatia asta? (Valea B...

BD-R Verbatim 25gb salvare Fisier

Lupte WW2
 Achizitie SUV, buget 17k euro

Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...

Drept trecere cu “carulR...
 Sunt noile generatii care se nasc...

Butuc pedalier

Niste intrebari despre apartamente

Comentarii amuzante pe Youtube
 Nu iese laptopul din sleep mode.

Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...
 

Ansambluri rezidentiale in Iasi

* * * * * 4 votes
  • Please log in to reply
1986 replies to this topic

#487
AroundYou

AroundYou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,721
  • Înscris: 17.04.2015
(urmeaza o postare foarte-foarte lunga :) )
-4 blocuri cu arhitectura identica, cu cate cinci etaje, 3 construite pana prin 2009 cu cate 40 apt si unul construit dupa 2013 cu 50 apt. Blocurile sunt monolitice (adica doar beton, fara caramida), pe piloti forati la o adancime foarte mare.
-Desi s-au facut locuri de parcare cel putin echivalente cu nr total de locuinte, unii proprietari (mai ales din primele 3 bl, caci in bl4 se pare ca s-au vandut locuintele (sau o parte din ele) cu locurile incluse in pret) nu au cumparat din diferite motive(pretul considerat f mare), altii insa cumparand chiar cate doua. Momentan nu pare sa existe o mare problema pt cei ce nu detin locuri de parcare deoarece se mai parcheaza pe cele nefolosite ale altora, si pe unde se mai poate. E oarecum aiurea insa pentru vizitatori, nu exista deloc alternative de parcare in imediata apropiere a complexului, strada care trece prin fata complexului nefiind una pe care sa poti parca. Se mai parcheaza si in locuri (cai de trecere) in care e putin deranjant pt ceilalti. Daca esti proprietar si nu ai loc de parcare achizitionat, nici nu prea mai ai cum sa-ti procuri unul... de fapt, ultima data cand auzisem ceva referitor, cica mai avea o tipa (ce se ocupase candva de vanzari pt dezvoltator) vreo 2 locuri si cerea 6 mii euro/loc .
-S-au constituit 4 asociatii de proprietari diferite, cate una pt fiecare bloc, acesta fiind un minus dpmdv, probabil ar fi fost mai buna o singura asociatie. Insa trei dintre acestea au in acest moment angajat un administrator unic (un lucru benefic, caci vorbim de cineva care isi face treaba si bine).
-Ansamblul este construit intr-o microzona care ofera multe avantaje dar si unele dezavantaje. Avantajele  pot fi vazute usor de catre oricine ar veni sa se plimbe un pic in interiorul complexului,  se invecineaza doar cu str. Fagului si in rest cu diverse terenuri ale unor institutii (politie, primarie, armata), terenuri pline de vegetatie; aflat inauntru, pare ca si cum nici n-ai fi in interiorul orasului. Dezavantajele amplasamentului au mai mult de-a face cu faptul ca nu este tocmai comod sa mergi pe jos plecand sau venind... nu s-au facut conectiile catre alte doua strazi...desi se pot face doar 7 sau max 10 minute mergand agale pana in bv. Carol/ parcul Copou, e o problema cu faptul ca e un drumulet in panta de vreo 50 de metri care nu sunt asfaltati astfel sa fi fost facuta conectare usoara intre Fagului si Penes Curcanul/Aurora si pt pietoni dar si pt masini. Nici de la capatul strazii private ce intra in complex nu se poate trece catre D. Vicol si nici nu cred ca vreodata se va putea (ar fi fost bine daca dezvoltatorul ar fi achizitionat si cativa metri in plus pt o cale suplimentara de acces, ca sa se fi putut realiza acolo conectia). Catre Pacurari se poate ajunge tot in cateva minute de mers pe jos (mai obositor ar fi la revenire, ca e la deal). Desi penitenciarul e aflat in imediata apropiere, eu rar trec pe-acolo, prefer intotdeauna sa merg pe Sipotel-Toma Cozma in drumurile catre sau dinspre centru... inspre Carol cand se intampla sa merg pe jos, o fac doar iesind prin Penes Curcanul>Aurora. Pe jos, mai mult decat in cazurile cand doresti plimbari, nu prea ai cum sa mergi nicaieri pt aprovizionare sau cumparaturi mai multe, de orice gen; nu este nimic aflat in proximitate, doar un amarat chiosc undeva pe Fagului cu D. Vicol de unde nu ai ce lua. Oricum ai da-o, fara masina e cam aiurea daca ai de dus zilnic la treburi. Deci, cel mai mare dezavantaj al locatiei pe care il vad eu este oarecum conditionarea macar partiala de auto personal ori taxi.
-Blocurile fiind construite terasat, apartamentele de la parter precum si unele de la primul etaj au gradinute private, majoritatea maricele, unele cu o "intimitate" deosebita (pt cei care apreciaza asa ceva).
-Exista apartamente de mai multe tipuri, incepand de la studiouri mai mici, apartamente de 2cam (de cca 45-50m utili interiori), si apartamente de 3 cam (majoritatea pe la vreo 65-67, apoi cateva de vreo 80-90  cate vreo 2/fiece bloc, pana la vreo 125 m utili interiori... astea de 125mu int, din ce am inteles, fiind doar cate un singur apartament in fiece bloc). Majoritatea apartamentelor detin balcoane/terase maricele, cele mai mari terase fiind ale unora aflate la etajele 4 (unde ajung si pe la vreo 50-70mp/terase). Preturile la revanzare pot varia foarte mult intre apartamente de aceiasi marime, dat fiind finisajele diferite, pozitionarea diferita/vedere, eventuala mobilare ori ba (sau cum si cu ce), marime terase ori gradini. In general, in ultimii doi ani am auzit preturi cuprinse intre cca 1350-1900 euro calculand doar pretul total impartit la metrii utili din interior, desi nu cred ca asa se face un calcul cat de cat pe intelesul corect caci stiu si caz in care daca as calcula tot astfel ar iesi la peste 2300 e/mpu i.
-Blocurile nu au subsol (un mare minus dpmdv).
-La instalatiile sanitare se pare ca a lucrat si Dorel; in urma unor probleme de pe anumite tronsoane cu coloanele de scurgere/infundari, s-au depistat niste coturi puse aiurea si fara niciun rost de parca n-ar fi stiut cum altfel sa le foloseasca... te durea mintea numai la ideea de cum naiba au facut asemenea prostii. Pentru depistarea/constatarea/repararea respectivelor probleme a fost necesar saparea manuala in exterior in cazul a doua dintre blocuri si doar la anumite tronsoane... nu se stia exact in anumite locuri ce si cum ar putea fi, cartile tehnice ale imobilelor se pare ca au fost predate de catre dezvoltator cu unele lipsuri. Nu a existat robinet central montat pe conducta principala de alimentare a blocului pentru posibilitatea de a opri in caz de avarii (arhitectul/proiectantul/constructorul/dezvoltatorul sau dorel a crezut ca sunt suficienti robinetii individuali ai fiecarui apartament); in doua dintre blocuri s-au montat ulterior asemenea robineti precum si clapete de sens.
-Blocurile au si sali cu spatii de depozitare aflate la parter...boxele (f mici) insa sunt mai putine decat nr. de apartamente, are doar cine a optat din start si platit pt achizitia de asa ceva)... spatierea boxelor este facuta eminamente din rigips si intr-un mod habarnist, aerul necirculand cum trebuie, lipsa de grile, pericol major de mucegai... abia la ultimul bloc construit si-au dat seama ce greseala au facut si le-au conceput cum trebuie... Exista sisteme de ventilatie al acestora de tip in/out, la ultimul bloc -dat fiind conceptia corecta a boxelor- o functionare minimala de 4 ore fiind arhisuficienta... la celelalte blocuri e mai nashpa si pana le vine mintea la cap unora sa-si faca niste amenajari pe-acolo sistemele de ventilatie lucreaza ori mai mult decat ar trebui, ori deloc.
-Fiecare bloc are cate o mica sala de sport precum si cate o mini-sauna. Exista in interiorul curtilor ansamblului si un micut parc de joaca pentru copii, saracacios amenajat (dar care probabil daca vor exista cerinte, se poate amenaja mai bine cu diverse).
-Cate doua lifturi mari deservesc fiecare bloc. Nu prea au fost probleme cu acestea; am inteles ca doar la unul nush'ce senzora patit iar la altul, in alt bloc se stricase ceva mai scump (adica ce costase vreo mie de euro, vreo placa ceva).
-Costurile cu intretinerea/administratia sunt maricele... energie multa (lifturi, iluminat spatii interioare, iluminat exterior/parcari, sisteme de ventilatie, saune, costuri cu incalzirea spatiilor interioare comune), salarii administrator/cenzor, curatenie, costuri mentenante diverse, reparatii diverse, diverse imbunatatiri cand e cazul, etc, insa as zice ca e ok. Una din asociatii plateste inclusiv pe cineva care se ocupa de diverse interventii si mentenanta a spatiilor exterioare a respectivului bloc si se pare ca se doreste in viitor sa se faca acelasi lucru in tot ansamblul. Deszapezire iarna se face in mod organizat pe calea de acces  si parcari, doar in cazul cand a nins mai puternic, administratiile chemand contracost un utilaj specializat; in rest se pare ca nu prea le place sa dea la lopata. Paza nu exista dar sunt camere de supraveghere peste tot, interior si exterior.
-La interior, absolut toti peretii/tavanele au fost "imbracati/e" in rigips; singurul minus major pe care il vad eu- data fiind aceasta solutie pt interioare- fiind doar rezonanta amplificata a eventualelor zgomote... insa... per ansamblu este un complex deosebit de linistit... nu ai parte de zgomotele orasului (deloc in bl 3 si 4 si poate prea putin in unele apartamente aflate cu vedere la str. Fagului in bl1 si 2), locatarii sunt destul de linistiti deasemeni (cel putin cei din blocul in care stau eu). Nicicand nu am locuit intr-un bloc atat de linistit (si am locuit in destule locuri in viata mea!), da, este liniste mai multa decat cam oriunde si evident ca un mic zgomot ce pe aiurea nici nu l-ai fi bagat de seama, aici l-ai percepe poate mai mare...De pe terasa eu aud mai degraba pasarelele cantand decat altfel de zgomote. In interior n-as sputea spune de izolatie fonica... caci nicaieri in orasul asta nu cred ca sunt blocuri facute in mod special cu izolatii fonice, insa nicidecum nu pot spune ca zgomotele ar fi o mare problema... da, daca cel de sus tropaie prin casa, sau daca un vecin apropiat pune muzica mult prea tare (desi rar as zice ca se aud dintr-astea) se poate sesiza un pic dar oricum fenomenul e mult mai mic decat cum e prezent in majoritatea altor blocuri...mai degraba as zice ca exista o problema cu frecventele joase provocate de unele unitati de aer conditionat si asta desigur ca si datorita vibratiilor si rezonantei amplificate de care ziceam a rigipsurilor (eu personal am avut o asemenea problema cu aparatul -o pocnitoare chinezeasca- unui vecin ce era montat direct pe peretele dormitorului meu dar s-a rezolvat)...ori cu zgomotul resimtit in dormitoare cand functioneaza centrala termica... sau am mai auzit un vecin care se plangea la administratie ca ce naiba sa faca si cum sa faca in asa fel sa nu mai fie deranjat de chiriasii straini de deasupra sa care-s cam galagiosi... adica mai e si cum ti-e norocul la vecini directi, ca peste tot... O alta problema de care s-au mai plans unii este una cu latratul unor caini... pe un teren al MAI aflat cumva in spatele a 3 dintre blocuri sunt caini ai jandarmeriei parca, ce mai latra in diversi timpi.... insa nu e ceva deosebit de deranjant, ei bine, daca esti pe vreo terasa afara ii mai auzi, daca esti pozitionat in partea aia nu e tocmai perfect sa vorbesti poate afara la telefon cand acestia se pun toti pe latrat... in interior abia ii percepi, in linistea absoluta a noptilor poate ca te-ar deranja un pic daca se-apuca de latrat si tu deja ai insomnii... Ca sa concluzionez, in ce priveste linistea, as zice ca, in general, e aproape ideal pentru un bloc...
-Dpdv al izolatiei termice consider ca e foarte ok. Costurile cu gazul (chiar de acesta s-a mai scumpit in ultimul timp) sunt mai mici decat in anteriorul apartament mai mic aflat intr-un bloc "comunist" dar izolat in care locuisem, desi aici sunt expus pe doua laturi ale apartamentului. Apropo, pana si certificatul energetic aferent e "A". Centralele termice puse de dezvoltator sunt niste panarame insa... deocamdata inca isi fac treaba.
-Terasele comune de deasupra blocurilor sunt necirculabile. Pacat ca hidroizolatiile acestora s-au facut folosind sistemul membranelor bituminoase cu ardezie fara un strat de pietris deasupra. Din acest motiv, parca n-ar fi cel mai indicat locuirea la ultimul etaj (din teama ca la un moment dat poti avea niscaiva daune), desi acolo sunt apartamente cu panorame foarte frumoase...
-Apartamentele  nu au fost prevazute cu spatii speciale pentru dressing-uri; in cazul apartamentelor ce au dormitoare de tip "master" (cu baie aferenta), se poate face dressing in loc de baia respectiva, atat timp cat iti ajunge cealalta si poti renunta la una...
-Baile sunt cam mici  (chiar prea mici) si au doar aerisire ventilata mecanic (mai putin unele existente in cele cateva apartamente mai mari din complex). Nu exista probleme, ventilatia este eficienta, se aerisesc f usor iar umezeala de dupa un dus se elimina rapid. Cel putin in cazul apartamentului meu nu am sesizat nicicand mirosuri care sa vina de pe coloana de ventilatie a bailor.
-Majoritatea apartamentelor din complex au bucatarii separate, desi cele mai mici, adica studiourile si unele apartamente de 2c au si in format openspace.
-O mare problema e cu apa! Probabil e binecunoscuta de multi problema cu apa dura din unele zone. Aici apa pare sa fie mai dura decat mai oriunde am locuit in viata mea; foarte des apar depuneri masive la baterii, atat timp cat ele sunt unele mai superioare cu limitaoare de debit si site fine(la cea de la bucatarie desfac aeratorul minim odata pe luna), vechii robineti de trecere cu site (de tip coltar pusi de constructor) i-am schimbat cu unii normali si fara site caci vechii se infundau des; fiece spalare in masina de spalat obligatoriu cu calgon... apar probleme cu depunerile in cazanele wc (de tip incastrat) si trebuie remediate cel putin odata la juma' de an, max un an...
-Exista o mare problema cu pierderile de apa... adica cu diferentele enorme intre suma inregistrata de apometrele individuale fata de totalul inregistrat de apometrul de bloc. O sa-mi spuneti ca asa e peste tot... nah, aici sunt chiar prea mari, de la 20-30% in sus, am vazut si diferente de 50% uneori!Presupun ca unul dintre motivele principale pt care se intampla acest lucru este tocmai depunerile de care ziceam mai sus... mai precis, cred ca multi locatari nu remediaza des problemele cu depunerile din cazanele wc, deci multe "firisoare" de apa necontorizate de apometrele individuale, care daca sunt dese ori permanente insumeaza un total de multi mc lunar inregistrati de cel general...
-Sunt cativa care si-au inchis balcoanele stricand astfel aspectul general al fatadelor. Mai rau, desi culoarea tamplariei este unitara gri antracit in exterior, un meltean si-a pus maro; altii si-au pus culoarea gri dar cu plase de tantari cu cadru alb! Pentru cazurile unde sunt in spate catre copaci nu e o problema, dar cele vazute din fata arata de prost gust. Pacat ca nu s-au facut reglementari stricte in acest sens.

#488
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,238
  • Înscris: 11.04.2006
Cu bune si rele e clar ca cineva s-a imbogatit in stil nesimtit pt ca sunt oameni dispusi sa plateasca in plus pt plasament in complex considerat de lux. Doar considerat ca nu e.

#489
AroundYou

AroundYou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,721
  • Înscris: 17.04.2015
Sa stii ca e foarte relativa treaba Andrei... daca vrei, ne putem vedea la vreo cafea ceva si povestim mai multe, ca n-am chef de scris alte "eseuri" pe-aici Posted Image

Apropo, mai cauti sa-ti faci rolouri exterioare? Pot sa-ti spun si despre astea daca vrei precum si sa-ti recomand pe cineva cu care mi-am facut eu. Desi vad din ce scrii ca tu te-astepti la vreo izolare ceva si chiar nu inteleg la ce izolare faci referire... fonica cumva? nu de alta dar cu rulouri exterioare nu obtii si izolare fonica. Nu ma crezi? fa-ti si vei vedea. Daca vrei izolare fonica iti poti schimba geamurile punand unele cu caracteristici mai antifonice atat timp cat grosimea ramei pvc iti permite.

View Postandreim77, on 06 iunie 2018 - 09:50, said:

rulou exterior pt izolarea unei ferestre?

Edited by AroundYou, 17 June 2018 - 21:02.


#490
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,238
  • Înscris: 11.04.2006
da, despre izolarea fonica e vorba, firmele care le instaleaza se lauda ca izoleaza si fonic.

#491
AroundYou

AroundYou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,721
  • Înscris: 17.04.2015
Andrei, lasa ce se lauda, eu iti spun care e realitatea, mai ales ca in cazul tau inteleg ca doresti a gasi forme de izolare fonica impotriva zgomotului stradal. Asteptarile iti vor fi inselate grav daca te vei baza pe ce se lauda unii. Ca un pic atenueaza, poate, dar nimic deosebit si asta doar daca ne referim la cele din AL cu lamele cu spuma ori la cele din lemn, caci cele de PVC sunt "apa de ploaie". Inchipuieste-ti ca rulourile astea nu sunt ceva perfect etans iar sunetul/zgomotul are capacitatea de a razbate prin orice crapatura ori gaurica cat de mica ar fi ea. Rulourile au fost inventate pentru a suplini in primul rand alte necesitati si, din pacate, izolarea fonica nu e o chestie pe care intr-adevar sa o poata face. Asadar, daca doresti sa investesti in montarea unor rulouri doar si numai doar din considerente "fonice", asa cum am zis mai sus, mai bine investesti si schimbi sticla la ferestre punand geam laminat si cu folie acustica, atat timp cat adancimea profilelor pvc ale ferestrelor actuale iti permite. Geamurile astea fonice laminate sunt de mai multe feluri si fiecare fel are o anumita capacitate de izolare fonica (poti cauta sa citesti pe net despre subiect). Si mai sunt multe amanunte... Chiar si cu geamuri speciale, daca montajul initial al ramelor ferestrelor nu a fost executat cum trebuie, daca au ramas de exemplu goluri de la penele folosite si neizolate apoi cu spuma si cu tencuiala, sunete tot pot razbate.
Pentru orice alte detalii daca doresti pe acest subiect poti sa-mi trimiti PM, sa nu mai poluam topicul.

#492
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,238
  • Înscris: 11.04.2006
bine, multumesc, am sa cercetez subiectul.

#493
Eduard55

Eduard55

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 01.04.2018
Modifica careva titlul?
În Iași nu exista ansambluri rezidențiale.
Exista bloculete făcute pe loturi de case. Atâta.

#494
Nenea Zap

Nenea Zap

    Zuperman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,066
  • Înscris: 10.04.2006
Whoaaaaaaa

#495
liviu121314

liviu121314

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 252
  • Înscris: 12.09.2017
Cineva e frustrat :))

#496
Eduard55

Eduard55

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 01.04.2018

View Postliviu121314, on 22 iunie 2018 - 19:23, said:

Cineva e frustrat :))
O ai mica sau de ce ești frustrat?
Eu nu sunt frustrat. Doar am spus un adevăr.

#497
robylup

robylup

    ala cu bateriile

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,483
  • Înscris: 27.11.2009

View PostEduard55, on 22 iunie 2018 - 18:37, said:

Modifica careva titlul?
În Iași nu exista ansambluri rezidențiale.
Exista bloculete făcute pe loturi de case. Atâta.
ansámblu sn [At: DA / Pl: ~ri / E: fr ensemble] 1-2 Tot unitar rezultat din unirea unor elemente (de același gen) Si: totalitate.
REZIDENȚIÁL, -Ă adj. De reședință, al rezidentului.
http://www.referatel...l2022613237.php
Citeste si referatul de mai sus apoi mergi la nani. Tu ai crezut ca doar ce vezi la americani in filme sunt definite asa?



#498
Eduard55

Eduard55

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 01.04.2018

View Postrobylup, on 23 iunie 2018 - 06:41, said:


ansámblu sn [At: DA / Pl: ~ri / E: fr ensemble] 1-2 Tot unitar rezultat din unirea unor elemente (de același gen) Si: totalitate.
REZIDENȚIÁL, -Ă adj. De reședință, al rezidentului.
http://www.referatel...l2022613237.php
Citeste si referatul de mai sus apoi mergi la nani. Tu ai crezut ca doar ce vezi la americani in filme sunt definite asa?
Trebuie sa mergi doar pana la Botoșani sa vezi ce înseamnă ansamblu rezidențial cu adevărat. Nu e nevoie sa ajungi la americani.

#499
liviu121314

liviu121314

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 252
  • Înscris: 12.09.2017
De ce nu te muti acolo atunci? Am vazut si eu ansambul acela,are avantajele si dezavantajele sale, acces ingradit dar la iesirea din oras etc.

#500
Eduard55

Eduard55

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 01.04.2018
Are acces pe baza de bariera, drumuri late, trotuare, paza, lac privat. Fiecare casa are 2 locuri de parcare plus o grămadă de locuri de parcare la întrare în complex. E la marginea orașului dar ai 2 benzi pe sens pana acolo. Ai întrat înăuntru măcar?


Compari asta cu ce se construiește acuma pe dealurile de lângă Iași? (nici măcar la marginea Iașului). Drum îngust din pietriș, care cu timpul o sa devina și mai aglomerat fiindcă se tot construiește, te dor ochii când te uiți un jur și vezi bloc lângă casa.

PS. Nu ma mut acolo fiindcă nu locuiesc în Botoșani, dar daca as locui, acolo mi-aș cumpăra.
Ideea era alta:și în România se pot face lucruri normale.

#501
liviu121314

liviu121314

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 252
  • Înscris: 12.09.2017
Sunt de acord cu tine, ce se construieste la noi pe coclauri e la nivel de pestera, ai totusi in oras lazar residence cu parcare subterana, grand residence la fel si river towers cu acces poarta electrica(locuri doar supra teren) si paza asigurata. Am impresia ca este ceva asemanator pe linga strada 3 fantani cartier de case dar la mijlocul proiectului dupa ce au luat banii oamenilor au trantit doua trei blocuri de 4 etaje..csf ncsf

Edited by liviu121314, 24 June 2018 - 11:58.


#502
Eduard55

Eduard55

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 01.04.2018
E superb Lazăr Residence la 2000 euro mp ca să stau între case și gunoaie...
Trotuare pana acolo?
Drum lat încât sa încapa 2 mașini în același timp?
Vreau sa te vad cum ajungi cu căruciorul cu copil, de acolo, pana la un parc. Pe jos, evident ca tot spui ca e în oraș...

Edited by Eduard55, 24 June 2018 - 12:50.


#503
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,238
  • Înscris: 11.04.2006
Lazar are parcare subterana?
umbla vorba ca-s f rau construite. spre deosebire de Concept unde structural stau bine, altele-s bubele aici.

#504
robylup

robylup

    ala cu bateriile

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,483
  • Înscris: 27.11.2009

View Postandreim77, on 25 iunie 2018 - 17:24, said:

Lazar are parcare subterana?
umbla vorba ca-s f rau construite. spre deosebire de Concept unde structural stau bine, altele-s bubele aici.
Nu, toate parcarile sunt la suprafata.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate