Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Robotul martian european, revigor...

Geoana: „Sistemul de vot es...

Imprimare mai multe pagini intr-o...

trebuie sa depun declaratie unica...
 Ruse vs Rusesti

Le mai putem da pe brazda? tipsuri

Recomandari gips carton tavane. (...

ce fel de activitate intretinere ...
 Se poate imbunatati o poza sa se ...

Folosește cineva syncthing? ...

Închidere fereastra dupa deschidere.

Kit AC contine brate Unitatea ext...
 Smart Switch fara neutru

Ierbicid pentru parul porcului.

Smecher de talie grea

PH apa plata
 

Ansambluri rezidentiale in Iasi

* * * * * 4 votes
  • Please log in to reply
1989 replies to this topic

#523
Robertmw

Robertmw

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 03.01.2017

View PostEduard55, on 28 iunie 2018 - 12:33, said:

Eu? Cred ca cei doi dinaintea mea, care au spus ca toate blocurile vechi sunt niște cocine.
Nu a zis nimeni toate blocurile vechi, Eduard. Dar marea majoritate, si nu doar in Iasi. Asa cum nici toate blocurile noi nu sunt ideale.

Eu cred ca problema nu e neaparat vechimea blocului ci mentalitatea locatarilor. Un bloc nou este mai usor de intretinut, la inceput, dar si faptul ca intr-un bloc vechi procentajul de batrani nebuni/nostalgici de comunism etc. e mult mai mare decat intr-un bloc nou. Normal ca si intr-un bloc nou poti sa dai peste cretini care sa lase gunoiul pe scara, sa nu plateasca lucrarile generale si asa mai departe, diferenta este ca aia sun in minoritate, si pot fi oarecum controlati de restul vecinilor care se implica + faptul ca la asociatia de locatari nu e doamna platita indiferent ca-si face treaba sau nu.

Sunt sigur ca si intr-un bloc mai vechi, daca l-ai umple cu tineri, i-ar schimba total fata.

#524
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,301
  • Înscris: 24.11.2002
Nu prea se gateste in blocurile noi pentru ca bucatariile sunt openspace si atunci o sa ai in toata casa aproape mirosul de prajeli, nu doar de la vecinii ce aerisesc pe casa scarii. Desi exista luminatoare si un geam deschis si o usa deschisa, pot rezolva probleme.

"Locatia" aminitita mai sus, desi sensul corect ar fi ce de localizarea apartamentului, include nu doar pozitionarea in oras/cartier a blocului, ci vecinii si cum arata scara pe interior si pe exterior. O data mutat/devenit proprietar sunt lucruri care se pot face: de la curatenia la subsol, inlocuit tevi si restul de instalatii vechi, asigurat ca usa de la intrare se inchide si interfonul functioneaza, obligat asociatia sa dea in judecata rau platnici, facut curatenie pe casa scarii. E frumos ca sunt facute de altii, nu? Dar si tu ca si proprietar trebuie sa faci, daca intr-adevar iti pasa si te afecteaza, nu obligatoriu de mana ta, precum @robylup. Exista sef de scara, comitet, se convoaca adunari ale propietarilor/locatorilor, se iau hotarari, se completeaza procese verbale si se face treaba. Costurile se recupereaza cu ajutorul asociatiei, trecut pe lista de intretinere, pe baza facturilor si chitantelor. Asta inseamna sa traiesti intr-o comunitate.

Am preferat sa cumpar apartament intr-un bloc vechi, de aceeasi varsta cu mine, pentru a face amenajarile cum imi plac mie, sa nu fiu nevoie sa suplimentez la fiecare chestiune bugetul pus la dispozitie de un dezvoltatori. Sa primesc cheile si sa ma pot muta in el, cand e trecut in contract, nu sa fiu amanat cate 2-3 luni de mai multe ori succesiv. Sa am contractele la utilitati semnate pe numele meu, nu ale dezvoltatorului. Sa existe deja o asociatie de proprietari, nu sa stau dupa dezvoltator.
Un vecin isi mai reamenajeaza in apartamentul 1-2luni ca si mine, dar nu isi construieste un bloc la 6-8metri de balconul meu. Bineinteles bloc, care nu aparea in planurile initiale cand am cumparat apartamentul.
Am preferat sa iau un apartament intr-un bloc in care sa dau o gaura in perete imi ia 20 de minute cu burghiu bun cu SDS si masina buna, nu sa folosesc pix-ul ca in blocurile noi.
Un lucru important, care a contat foarte mult: doar 2 modele de apartamente am gasit in proiectele dezvoltatorilor care sa respecte legislatia in domeniu legata de suprafetele minime. Dezvoltatori care au/avut proiecte in constructie in ultimii 3 ani, proiecte pe raza municipiului Iasi, bineinteles cele 2 modele erau la ultimele etaje.
Am schimbat tot ce inseamna instalatie electrica, apa si incalzire in apartament, stiu pe unde au trase toate, stiu unde duc, stiu cum sunt facute. Instalatia electrica de la tablou din apartament la cel de pe scara se poate inlocui. Desi acel aluminiu e suficient de gros pentru a face fata la o putere mai mare decat cea pentru care am semnat contractul cu E-ON-ul. Dar spre deosebire de unele proiecte, am 230V la priza constant, nu 180-190V, unde reteua de medie tensiune nu face fata noilor proiecte imobiliare. In Valea Adanca, parca pana in 2019, au anuntat ca nu mai aproba conectari la retea.
Si iarasi un lucru important nu trebuie sa chem vidanja la cateva saptamani si nu am emotiile la ploile ca cele din saptamanile trecute.

Exista o vorba in popor "omul sfinteste locul". Vecini "rai" poti avea si intr-un asamblu rezidential nou si in blocuri vechi; chiriasi care sa dea petreceri noapte de noapte si alte chestiuni. Lista de intretinere poate da cateva indicii, am vazut apartamente care mi-au placut, dar dupa ce am vazut datoriile de pe lista, am plecat mai departe.
Experientele sunt personale, iar optiunele si criteriile si importanta lor sunt subiective.
Pentru unii e important sa dea mai putin pe un taxi la 1:00 dimineata, decat a dat pe berea bauta in aceea seara.

Edited by vestale, 28 June 2018 - 13:48.


#525
robylup

robylup

    ala cu bateriile

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,483
  • Înscris: 27.11.2009
@vestale ai adus argumente f bune in favoarea blocurilor vechi si te felicit pt asta. Marea mea problema sunt preturile, in Iasi cel putin, un apartament cu 2 camere, de ex in alexandru cel bun e mai scump decat unul nou. Si nu m-ar deranja,  un bloc dupa 77 are sanse sa fie mai trainic decat unul nou. Dar mai bagi inca 10000 de euro in el si asta nu vreau. Alta e placerea cand intrii in cel nou, dai cu mopul, asezi mobila si esti gata. Sunt constient ca multe din cele noi nu respecta legislatia apropo de suprafete, dar eu am copilarit in 2 camere, 33mp. Nici ala nu respecta si majoritatea din cele vechi nu respecta. Sunt plusuri si minusuri de ambele parti, fiecare alege cel avantajeaza.

#526
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,301
  • Înscris: 24.11.2002
Unde se construieste in Alexandru? Eu stiu de un singur bloc "nou", undeva langa biserica Sf Vineri/Minerva, dar cred ca are deja 4-5ani.
Cunosc apartamentele de 2camere nedecomandate , 33mp sunt foarte mici. Ele respectau normele de atunci pentru confort 2, cele noi nu respecta normele actuale. Dar exista apartamente vechi, confort 1, cu 2 bai la 3 camere, care respecta normele actuale. Sunt mai rare, dar sa gasesc. Vezi ce configuratie au blocurile terminate in anii 1988-1990, chiar in Alexandru, precum G1-G2, G3-G4 sau C9-C12. Pretul oricum e la metru patrat, dar se gasesc configuratii bune si intre apartamentele vechi.

De schimbat instalatiile, dat cu un var si ceva gresie/faianta nu ajungi la 10.000 euro, chiar si la 3 camere.

Edited by vestale, 28 June 2018 - 14:31.


#527
robylup

robylup

    ala cu bateriile

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,483
  • Înscris: 27.11.2009
Nu stiu daca se construieste, eu faceam o comparatie intr-un bloc vechi din alexandru ca e mai scump ca un bloc nou, da zicem din Bucium, sau cug. Vroiam sa evidentiez ca ori cumpar un apartament vechi de 33 mp ori unul nou de 33mp, nici unul nu respecta normele. 10000 de euro costa cand bagi, termopane, usi, var, gresie, faianta, schimb instalatia samd
Daca as lua unul vechi, nu as ramane cu ce e in el clar.

#528
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,301
  • Înscris: 24.11.2002
E o comparatie intre mere si pere, intre blocul vechi din Alexandru si unul nou din Bucium sau CUG2.
Daca facem comparatii, facem intre blocuri aflata la 50-100m  distanta, unul nou si altul vechi, cu schitele in fata, preturi, avantaje si dezavantaje. O analiza SWOT, doar nu ne cumparam in fiecare an apartament.

Eu am facut comparatie intre ce ofereau cei de la Newton City in Nicolina 2 si blocurile vechi de langa. Cereau 1250euro/mp, dar apartament cu 3 camere in care nu aveai loc sa pui masina de spalat rufe, pentru ca aveau 60mp construiti si cu un stalp ce iesea din perete intr-o camera, bucataria si baia mai mici decat cele din zona. Cu 20% mai putin per metru patrat am gasit apartament mai aproape de Podul Ros/centru, cu termopane bune, usi bune, gresie si parchet ok si bineinteles suprafata mai mare/legala.

#529
mihaigerard

mihaigerard

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,279
  • Înscris: 28.08.2006

View PostAroundYou, on 27 iunie 2018 - 18:25, said:

Desi in majoritatea covarsitoare a cazurilor, in ochii doritorilor, blocurile vechi intrunesc trei dintre cerintele cheie, respectiv varietate oferta, localizare favorabila (accesibilitate catre infrastructura deja existenta de transport, proximitate fata de diverse) si pret aparent mai bun comparativ cu ofertele pe nou din aceleasi zone, ele sunt departe de a fi considerate o achizitie intotdeauna neaparat mai inteleapta. Asa cum se sublinia si mai sus, acestea deja vechi devin si mai vechi si asta nu e deloc un factor pozitiv.
Majoritatea acestor locuinte au urgent nevoie de reparatii si imbunatatiri si se afla intr-o continua stare de degradare.
Incepand inca de la aspectul exterior de ansamblu, unde, chiar si in cea mai buna situatie in care un asemenea bloc a suferit lucrari de izolatie si reabilitare a fatadelor, aspectul nu este unul unitar, senzatia -de cele mai multe ori- fiind de kitch ori de prost gust si saracie absoluta... Apoi dai sa intri si ajungi la intrarea blocului aluia vechi unde te vei izbi de o usa metalica vai-mama ei sau in cel mai bun caz de una refacuta cu profile pvc ieftine de cel mai prost gust posibil... dupa ce treci de aceasta, te gasesti in peisajul unei case a scarilor (in majoritatea cazurilor) murdara, inghesuita, cu mozaic urat si cu scari sparte, etc, etc, cu pereti pe care atarna de-a valma tevi de gaz, cabluri de tot felul, contoare care mai de care "artistic" montate, iluminatul deficitar, o harababura de usi de intrare in apartamente cu tot felul de modele si feluri, in majoritatea cazurilor niste uratenii ieftine metalice, lipsa lifturilor in blocurile cu mai putine etaje sau existenta doar a unei "cutii" ce de multe ori iti poate inspira sentimentul de groaza si pericol... Toate acestea fiind in majoritatea cazurilor lucruri care n-ai cum sa speri ca se vor schimba vreodata in mai bine... in si mai rau, poate...
Retelele electrice din blocurile vechi sunt foarte degradate, ceea ce le face predispuse la avarii tot mai dese. Vechimea este  doar o parte dintr-o problema mult mai mare.  Reteaua dintr-un apartament dinainte de ‘89 este facuta pentru a alimenta maximum 3-4 aparate, precum frigiderul, masina de spalat si televizorul. Numarul mare de aparate noi pe care omul de azi le foloseste uzual pune un imens stres pe reteaua electrica care, pentru necesitatile actuale, a devenit subdimensionata. Chiar de refaci toata instalatia in apartamentul personal, tot nu scapi total de problema... pana la apartamentul tau, tot un fir de aluminiu vine...
Orice apartament "comunist" se poate renova din temelii; evident toate astea cu un cost mare (ce duce la un pret final per mp mai mare cu 150-200e pentru amenajari mediocre sau medii), cu probleme specifice, cu timpul necesar deloc putin, cu zgomotul aferent...da-da, cu acelasi zgomot de care vei avea parte si tu din partea celorlalti, in cazul ideal, de cel putin odata sau de doua ori pe an...
Uzura instalatiilor comune, openspace-urile si peretii sparti de tot felul in ultimii 28 de ani, lucruri dovedite si de rotopercutoarele ce zbarbaie an de an de dimineata pana seara de tremura peretii si podelele, continuand cu "detectivii scarilor", babele, barfele, vecini uneori foarte dubiosi, chiar cazurile sociale diverse, obisnuinta multor ce gatesc si isi aerisesc apartamentele deschizand usa de intrare a apartamentului, subsolurile de multe ori insalubre, apartenenta la asociatii mari si hoate, problemele de tot felul, incapacitatea de organizare, neimplicarea si/sau incapacitatea majoritatii in a decide mai binele comun, etc, etc, se adauga si astea pe lista lunga a motivelor pentru care multi nu mai doresc sa-si dea banii pe asa ceva.


Poate fi adevarat sau fals.
De exemplu, intr-un bloc vechi in care stau, acum se desfasoara lucrari de reabilitare totala a scarii. Anul trecut s-au inlocuit toate tevile comune din bloc iar la inceputul acestui an acoperisul. Sigur, asta depinde de administratie si locatari.

Cat priveste furturile din banii locatarilor, am un coleg care sta in bloc de fite in Pipera/Bucuresti. Administratorul a fugit cu banii de pe ultimele luni. Daca am inteles bine, vreo 30000 de euro, per total. Acum stau baietii sa negocieze prelungiri de termene de plata & stuff. Bineinteles, banii respectivi nu se mai pot recupera, asa ca vor plati din buzunar.
Cat despre vecini tineri, eu m-am lecuit. Mai bine nu. Posted Image))
Taranoi galagiosi vs comunisti silentiosi. Pick one!

Ultimul lucru: orice se poate schimba mai putin locatia.

Edited by mihaigerard, 28 June 2018 - 16:14.


#530
AroundYou

AroundYou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,729
  • Înscris: 17.04.2015
mihaigerard, ultimul lucru pe care mi l-as fi dorit ar fi fost inceperea vreunei discutii in care sa transam toate avantajele si dezavantajele unei alegeri intre vechi si nou.Daca mi-as fi dorit asa ceva, as fi facut-o poate pe cafenea, nicidecum aici. Raspunsul meu lung pe care l-ai si citat in intregime desi poate nu ar fi fost nevoie era doar pentru a mentiona unele dintre motivele posibile care l-ar face pe un doritor sa isi targeteze cautarile mai mult pe nou in dauna unuia vechi- si era adresat catre cineva ce declara ca nu poate intelege nicicum de ce sunt unii ce prefera nou, catre cineva care nu facea pe-aici altceva decat cel mult troleala, caci ce altceva putea sa faca unul ce opineaza ferm astfel pe un topic ce se doreste adresat celor ce vor sa impartaseasca opinii despre locuinte noi. Stiu foarte bine ce inseamna locatia, sa nu crezi ca sunt vreun dintr-ala care pledeaza doar pro achizitiei de apartamente in blocuri facute la naiba-n praznic, pe campuri.
Eu, de exemplu, cochetez cu ideea de a mai achizitiona ceva in urmatorul timp, d-aia am si intrat pe acest topic poate mai gaseam informatii sau discutii despre un proiect pe care am pus ochii pe net, caci am impresia ca nu au dat drumul la constructia efectiva, ce-i drept nici nu m-am deplasat la vreo agentie ceva pt lamuriri, etc. Nu am gasit. Era vorba despre Arka, din zona billa. Preturi deosebit de interesante, acum in faza promotionala de proiect. Desi imi va fi enorm de greu sa fac un pas acum, caci nu sunt dintre aia ce cumpara la schita ori la groapa. Preturile insa sunt formidabile, lejer vand un cotet de pe Zugravi si cumpar acolo nou, mai raman si bani daca o iei simplist; desi simplu nu e, ca trebuie sa mai astepti pana la finalizare, iti asumi riscuri samd. Apropo, stie careva localizarea exacta, terenul unde se va ridica acest bloc?

Edited by AroundYou, 28 June 2018 - 16:54.


#531
autoplayer

autoplayer

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,486
  • Înscris: 08.01.2010
Prin zona asta https://goo.gl/maps/hbcGnaPvt2y am vazut ca se construieste o cladire mai mare. Nu m-am uitat despre ce e vorba. Am sa ma uit cand mai trec

#532
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,956
  • Înscris: 21.06.2016
Inte bloc vechi in Copou sau asemanator si bloc nou in tatarasi aleg privind blocul vechi. Nu mai vorbesc de aberația cu desființarea bucătăriei și mutarea ei pe un perete in living, cu chiuveta lingă televizor sa-l stropești cu rintas, adică așa zisul open space românesc care nu are nimic de-a face cu conceptul.

#533
Eduard55

Eduard55

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 01.04.2018

View Postrobylup, on 28 iunie 2018 - 14:35, said:

Nu stiu daca se construieste, eu faceam o comparatie intr-un bloc vechi din alexandru ca e mai scump ca un bloc nou, da zicem din Bucium, sau cug. Vroiam sa evidentiez ca ori cumpar un apartament vechi de 33 mp ori unul nou de 33mp, nici unul nu respecta normele. 10000 de euro costa cand bagi, termopane, usi, var, gresie, faianta, schimb instalatia samd
Daca as lua unul vechi, nu as ramane cu ce e in el clar.
Cred ca în loc de CUG ai vrut sa spui Ciurea.
In Iași nu ai unde sa construiești bloc nou. Doar dacă dărâmi pe unul vechi.
Poti sa cumperi un loc de casa de 300 de mp și sa trântești un bloculet între case sau sa îl faci pe un deal din jurul Iașului.
De asta am spus ca trebuie schimbat titlul topicului. În Iași nu exista ansambluri rezidențiale.

Edited by Eduard55, 29 June 2018 - 07:17.


#534
Eduard55

Eduard55

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 01.04.2018

View PostAroundYou, on 28 iunie 2018 - 16:24, said:

Era vorba despre Arka, din zona billa. Preturi deosebit de interesante, acum in faza promotionala de proiect. Desi imi va fi enorm de greu sa fac un pas acum, caci nu sunt dintre aia ce cumpara la schita ori la groapa. Preturile insa sunt formidabile, lejer vand un cotet de pe Zugravi si cumpar acolo nou, mai raman si bani daca o iei simplist; desi simplu nu e, ca trebuie sa mai astepti pana la finalizare, iti asumi riscuri samd. Apropo, stie careva localizarea exacta, terenul unde se va ridica acest bloc?
Sa mai comentez? Habar nu ai unde o sa fie blocul asta dar preturile sunt formidabile...

#535
robylup

robylup

    ala cu bateriile

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,483
  • Înscris: 27.11.2009

View PostEduard55, on 29 iunie 2018 - 07:16, said:

Cred ca în loc de CUG ai vrut sa spui Ciurea.
In Iași nu ai unde sa construiești bloc nou. Doar dacă dărâmi pe unul vechi.

In Nicolina peste strada de LIDL se construieste bloc, langa Providenta sunt 4 blocuri noi, de vreo 3 ani construite. In rond sunt 2 in constructie si unul la fundatie. Iar vorbesti ca te plictisesti. P.s. inaintre de ciurea ai valea adanca, care si acolo se construieste, dar eu vb de Iasi.

#536
Eduard55

Eduard55

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 01.04.2018
La fundație? Unde?

Alea de lângă providenta nici nu sunt înghesuite în ultimul hal și la naiba în praznic... M-a apucat rasul când m-a dus unul acolo.
La câte sute de metri e semnul ca s-a terminat Iașiul?

Edited by Eduard55, 29 June 2018 - 08:53.


#537
liviu121314

liviu121314

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 252
  • Înscris: 12.09.2017
@robylup , edi ar vrea ap de 2 camere la 40k euro, de aia gaseste doar pe dealurile miroslavei :)) se construiesc destule blocuri si in oras dar la pretul corespunzator :) ne mai trolleaza si pe noi un pic

#538
Eduard55

Eduard55

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 01.04.2018
Fix "in oraș".


Ala de la capătul Păcurariului care e lângă calea ferata (o placere ce mai) e fix în buricul târgului. Da vezi sa nu mergi cateva sute de metri mai departe fara rovinieta ca s ar putea sa ai surprize...

#539
robylup

robylup

    ala cu bateriile

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,483
  • Înscris: 27.11.2009
Deci la Lazar nu e ok ca nu e in oras cum se lauda lumea, in cug nu-i bine ca acolo se termina orasul, in Pacurari nu-i bine ca acolo se termina orasul samd Gata, m-ai convins, vand la Lazar si ma duc in Nicolina/Alexandru/Galata/Mircea, confort 2, 2 camere 45mp, pensionari, bataie pe locurile de parcare samd
Daca tu spui, gata, las noul pentru vechi si numai unde spui tu. Deci astept recomandarile tale, unde mi-ar place mie sa stau, cum sa-mi cheltui banii samd

#540
AroundYou

AroundYou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,729
  • Înscris: 17.04.2015

View Postautoplayer, on 28 iunie 2018 - 23:16, said:

Prin zona asta https://goo.gl/maps/hbcGnaPvt2y am vazut ca se construieste o cladire mai mare. Nu m-am uitat despre ce e vorba. Am sa ma uit cand mai trec
Pe-acolo ma gandeam si eu ca poate e, in contextul in care auzisem inca de anul trecut niste vorbe ca se va construi ceva plus ca de ceva luni bune e o macara ce se o poti observa proptita acolo. Iar daca e sa ne uitam pe harta, nici nu par a fi multe locuri in zona billa-gara pretabile pentru un bloc asa mare. Am mai auzit de un teren undeva pe-aproape de sectia 2 politie, in planul II fata de Arcu, dar e doar un teren mic acolo (asta in cazul cand nu se si demoleaza ceva).

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate