Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?

Reparare "șanțuri&#...
 De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix
 Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular
 Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație

Cartonașe și stickere t...
 

Motoare magnetice

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
1676 replies to this topic

#253
larybalauru

larybalauru

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 31.07.2008
gildarida are in parte dreptate

#254
alinride

alinride

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 30.07.2008
nu mai bine de mine ca nu cunosc atata matematica si fizica,dar   eu cred ca nu asa se procedeaza aruncand cu formule capcana dintr-o parte in alta .gilldarida  a mentionat ca va arata principiul de functionare a unui nou acumulutor.voi ati auzit de modelul asta? daca nu sa vedem ce prezinta... facem unul experimental...si daca merge si voi nu ati auzit de el   putem deduce ca omul mai poate detine si alte informatii pe care  noi poate le luam drept documentatie s.f.  pana atunci  insa veniti cu noi idei  nu scuipati  formule

#255
trident

trident

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,185
  • Înscris: 15.01.2006
Eu personal consider ca un astfel de motor se poate realiza si nu inteleg dc in momentul in care cineva gandeste altfel decat restul trebuie sa fie pus la zid. Sunt unele lucruri care sunt pur si simplu sunt imposibil fizic de inteles ( configuratia retelei neuronale a persoanei respective nu poate face predictii pe modelul respectiv ) pentru unele persoane insa in acelas timp acele lucruri exista.

#256
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,701
  • Înscris: 07.02.2003

View Postlarybalauru, on Jul 31 2008, 23:13, said:

gildarida are in parte dreptate
Esti clona lui sau doar aplaudac ? ^_^

View Posttrident, on Jul 31 2008, 23:21, said:

Eu personal consider ca un astfel de motor se poate realiza
Ia sa vedem, cum ? Si apropo vezi ca nu exista lucruri "imposibil fizic de inteles", ori coincid cu fizica si functioneaza ori nu si sunt fie imaginare, fie pseudo-stiinta, filosofie, impteze, teorii samd...

Edited by andreic, 31 July 2008 - 23:11.


#257
alinride

alinride

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 30.07.2008
dupa cate vad eu sunt unii pe forum care cunosc toate legile fizicii si matematicii  dar oare chiar s-au inventat toate? si daca da s-au terminat toate combinatiile de formule posibile ?   ma gandeam asa comparativ cu sahul la care sunt o mana de piese si cateva reguli  si uneori dupa atatia ani de la inventarea jocului tot mai apare o mutare noua.....poate spun prostii dar cred ca mai avem muuuuult de invatat..

#258
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,701
  • Înscris: 07.02.2003

View Postalinride, on Jul 31 2008, 23:18, said:

pana atunci  insa veniti cu noi idei
E suficient sa criticam ideile expuse atunci cand apar imposibilitati fizice, de acord ? :) Pentru asta exista forumul.

View Postalinride, on Aug 1 2008, 00:12, said:

dupa cate vad eu sunt unii pe forum care cunosc toate legile fizicii si matematicii
Nu e nevoie sa cunosti toate legile (asa ceva ar fi imposibil), e suficient sa fie incalcata una elementara si castelul de carti cade :) Inca nu mi-ar raspuns la mesajele mele legate de natura magnetismului, mai exact nu mi-ai spus daca ai inteles aspectul...

View Postalinride, on Aug 1 2008, 00:12, said:

ma gandeam asa comparativ cu sahul la care sunt o mana de piese si cateva reguli  si uneori dupa atatia ani de la inventarea jocului tot mai apare o mutare noua.....
Sahul este un joc al paternurilor, cine sta sa gandeasca mutarile pierde in fata celor care-si folosesc intuitia (paralizia analitica) :) E un documentar pe televiziunile despre stiinta unde explica aceste lucruri mai pe larg si arata cum un pusti cu anomalii in creier poate bate un campion.

Edited by andreic, 31 July 2008 - 23:22.


#259
bonobo

bonobo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,465
  • Înscris: 23.09.2004

View Postgilldarida, on Jul 31 2008, 22:19, said:

Aberezi și cauți nod în papură...
Evident, ca orice "miștocar sau derbedeu" ce posteaza in "această cloacă". :lol:

Quote

Parametrul "masa raportată" poate fi exprimat în orice unități dorești,existând mai multe Sisteme de Unități și scale cu multiplii și submultiplii zecimali ai unităților de măsură ; discuția de la care s-a pornit și pe care ai deturnat-o cu rea-credință era în legătură cu alimentarea electrică a piselor polare (magneților) motorului,care la varianta de motor despre care vorbesc eu,nu există.
Pai d-aia si incerc sa lamuresc problema si nu vrei sa-mi raspunzi: daca la motorul tau cu magnet de un metru cub cuplez un generator electric, din spusele tale rezulta ca generatorul ar fi o sursa electrica cu puterea de 40 MW. Dar tu spui ca motorul magnetic nu are alimentare electrica, deci angrenajul motor magnetic - generator electric converteste presupusa energie magnetica interna in energie electrica. Ei bine, vreau sa stiu daca motorul tau poate sustine acea ipotetica putere de 40 MW timp de o ora, pentru ca asta inseamna ca ar avea inmagazinata o energie de 40 MWh, deci pentru magnetizarea lui ar fi fost consumati 40 MWh.

Poti sa raspunzi simplu, ca un cercetator :rolleyes:, la intrebarea asta simpla, babeasca?

Quote

Procesele atomice ori subatomice care stau la baza magnetismului natural ca fenomen,sunt chestiuni care nu interesează acest topic și nici nu au de-a face cu afirmațiile mele privind motorul magnetic.
Cum sa n-aiba legatura? Pai nu sustii tu ca in magnet este stocata energie? Este normal sa vrei sa cunosti mecanismele prin care este stocata aceasta energie, mai ales daca esti cercetator si nu "cercetator".

Te-ai uitat la structura unui material feromagnetic? Acolo sunt niste domenii de sute si mii de atomi ale caror momente magnetice sunt orientate in mod spontan in aceeasi directie. Asta nu-i ipoteza; se poate vedea la microscop. Altfel spus, chiar daca tu distrugi acele domenii feromagnetice prin incalzire peste punctul Curie, la racire, chiar in absenta unui camp magnetic exterior, atomii formeaza in mod spontan aceste domenii in care momentele magnetice sunt aliniate, pentru ca aceasta stare/aliniere este de energie mai joasa. Se orienteaza asa la fel cum se duc bolovanii in fundul vaii. Un domeniu feromagnetic nu numai ca nu stocheaza energie, dar chiar are o energie interna mai mica decat daca ar fi fortat sa aiba atomii nealiniati magnetic.

Quote

Dar ce legătură are această problemă de teorie calpă în definitiv cu dosarul de cercetare al lui Nicolae Moraru ?!
Legatura-i evidenta: perpetuum mobile. :lol:

Quote

Și de aici bagi repede în față energia electrică ?! Ai descoperit victorios pe internet că magnetismul la nivel subatomic este asociat unor fenomene electrice,la nivelul electronilor...!?!
Sa-ti improspatez memoria: "denumirea de "motor magnetic"(care se bazează pe conversia câmpului magnetic) este corectă chiar și pentru motoarele clasice, acestea fiind mai improriu denumite "electrice",decât ar fi denumite-"magnetice"." :lol:

Quote

Scumpule,asta nu înseamnă încă nimic - pentru că orientarea polară omogenă a electronilor (magnetismul) este rezultatul unei compuneri de forțe care nu sunt exclusiv electrice...
...aceste alte forte fiind de ce natura? Gravitationala, nucleara, electroslaba? :huh: Daca te mai interesezi de domeniile alea feromagnetice, probabil ca o sa afli si ce fenoment cuantic se afla la baza alinierii spontane (fara aportul vreunui camp exterior) a momentelor magnetice.

Quote

Și încă ceva..,sunt și rămân cercetător cât se poate de adevărat,fără ghilimele
Prove it. ;)

#260
bonobo

bonobo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,465
  • Înscris: 23.09.2004
Ups, era sa uit de enormitatea asta:

View Postgilldarida, on Jul 6 2008, 13:02, said:

Energia ce poate fi înmagazinată în cadrul unui magnet permanent este dată de chiar expresia de calcul a acestei energii :
Intensitatea câmpului magnetic (H) este dată de către calitatea magnetică a materialului magnetizat,mai precis de susceptibilitatea sa magnetică dar și permeabilitatae magnetică relativă,aceste valori fiind cert determinate în funcție de materialul magnetic utilizat și depinzând de temperatură,la atingerea "punctului Curie",acestea pierzându-și orice fel de proprietate magnetică.
Pentru un magnet (si pentru orice material paramagnetic, nu numai feromagnetic) aflat in afara oricarui camp magnetic exterior, H = 0. :roflmao: H este campul magnetic aplicat din exterior pentru a-l magnetiza.

#261
gilldarida

gilldarida

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 326
  • Înscris: 30.05.2008
[quote name='bonobo' post='4988342' date='Aug 1 2008, 00:09']1,-Evident, ca orice "miștocar sau derbedeu" ce posteaza in "această cloacă". :lol:

2,-Pai d-aia si incerc sa lamuresc problema ...............................................................................

3,- Cum sa n-aiba legatura? ................................................................................
......................

4,-Sa-ti improspatez memoria: "denumirea de "motor magnetic"................................................

5,-...aceste alte forte fiind de ce natura? Gravitationala, ................................................................


Prove it. ;)[/quote]

1,- impresionantă sinceritatea dumitale...
2,- pentru magnetizarea sa nu s-a cheltuit energia care se poate scoate - dacă este vorba de un magnet permanent ; în privința modului în care sunt fabricați magneții permanenți cu remanență de să zicem 10 ani,de menționat că nu este necesară pe timpul fabricației introducerea în ei a echivalentului puterii electrice corespunzătoare teoretic forței dezvoltate de magnet timp de 10 ani și a cărei valoare să fie transformată în unități electrice ; valoarea aceea de 40 Mw/mc este transformarea în unități electrice a forței pe care o poate dezvolta o anumită masă de material magnetic la motorul lui N.Moraru ; dacă vorbim de magnet permanent,fabricarea sa constă în realizarea și topirea aliajului urmată de supunerea acestuia la un câmp (coercitiv) de magnetizare ; pentru aliajele de pământuri rare valoarea acestuia este de 256 Kj / metru-cub ; odată obținut acest metru-cub de magnet,prin utilizarea lui timp de o oră în cadrul motorului Moraru,el nu urmează "să-și cheltuie" energia magnetică iar dacă am admite că funcționează timp de 10 ani,asta nu înseamnă că în procesul de fabricare trebuie introdusă energia electrică de valoarea corespunzătoare celor 10 ani cât avem remanența presupusă a magnetului ; energia magnetică nu se cheltuie,dar ea întradevăr scade în timp potrivit cu calitatea materialului ori supunerea acestuia unor factori de demagnetizare ;
3,- iarăși deviezi de la subiect... ; magnetismul este un fenomen produs de un concurs de forțe subatomice care acționează la nivelul electronilor și nucleului atomic - respectiv de către momentele magnetice care la rându-le corespund momentelor de spin și momentelor cinetice orbitale ; temperatura și deci agitația termică,influențează evident acest fenomen - vezi "punctul Curie" ; explicarea fenomenului magnetismului natural ca rezultat pur "al energiei electrice" este hazardată și inadmisibilă într-o analiză serioasă ; faptul că fenomenul magnetismului (natural) își are originea la nivel electronic (purtătorii elementari de sarcină electrică) precum și numeroasele interdependențe dintre electricitate și magnetism,ca fenomene practic complementare,nu dă magnetismului ca fenomen fizic,o origine pur electrică - așa cum am arătat mai sus,la producerea magnetismului (ca fenomen) concură o sumă de forțe deosebite,printre care este adevărat,și momentul magnetic orbital al electronului,care printr-o convenție de calcul este considerat echivalent cu momentul magnetic al unui curent circular de intensitate I care circulă pe o spiră circulară de suprafață S ;
4,- denumirea de "motor electric" este întradevăr improprie cu toate că alimentarea acestor motoare este întradevăr electrică ; câmpurile dezvoltate de pachetele polare statorice și rotorice sunt totuși magnetice,astfel de motoare funcționând pe principiul "câmpului magnetic învârtitor" ;
5,- mai sunt cel puțin două categorii de energii care se pun "în valoare" - energia cinetică a electronului și energia nucleară de legătură dintre nucleul atomic și electronul considerat ; alături de ceea ce se cheamă momentul magnetic orbital al electronului,toate acestea participă la crearea fenomenului de magnetism ;

De când am intrat pe acest forum,am dovedit aceasta practic neîncetat...
Păstrează linia sinceră cu care ai început.

[quote name='bonobo' date='Aug 1 2008, 00:58' post='4988425']
quote]

Zău ?!! Ha,ha,ha... E bună gluma asta. Deci,de pildă după magnetizarea unui material feromagnetic,odată scos din cadrul bobinei de magnetizare și deci încetată aplicarea câmpului exterior,câmpul magnetic al materialului proaspăt magnetizat este egal cu zero...?
Bravo. Atunci chiar că nu mai are rost să vorbim de "motoare [i]magnetice
"

#262
SR-71_

SR-71_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 252
  • Înscris: 14.06.2006
fenomenal. vine unu' si detaliaza niste chestii, prostii casca gura, nu inteleg, dar se pricep la scos ochii. si te miri ca valorile pleaca din tara.

#263
gilldarida

gilldarida

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 326
  • Înscris: 30.05.2008
Este interesant de observat că atâta vreme cât chestiunea aceasta cu programul de cercetare început în anii'70 și colectivul de cercetare condus de N.M.- au reprezentat simple afirmații ale mele,atacurile la adresa mea au fost moderate sau chiar au lipsit,domnind "acalmia".
Imediat ce am început să mai și dovedesc că nu sunt niște invenții și că întradevăr a existat acel colectiv de cercetare care era susținut direct de la conducerea centrală de partid și de stat ; că a existat în anii'70 acea Dacie 1300 motorizată cu acel "motor pe pernă magnetică",etc - atacurile au devenit brusc deosebit de virulente,încărcate de o răutate fățișă,care aproape erupe din fiece frază.
Deja s-a creat astfel un climat în care nu se poate lucra rezonabil. Ce să mai vorbim de ideea de a mă apuca să muncesc pentru postarea de alte materiale... Pentru cine și pentru ce ? Câștig ceva din asta ?! Nu este mai bine să-mi văd de treaba începută și s-o duc la bun sfârșit într-un mod mai calm și fără atâta consum de nervi ?
A fost totuși o experiență interesantă din care am putut constata cam cu ce gen de oameni am de-a face și la ce gen de reacții va trebui să mă aștept ; în ce privește postările de documente scanate referitoare la această lucrare,acestea pot fi șterse - perpetuum mobile,nu-i așa ...?

#264
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,701
  • Înscris: 07.02.2003
Acu te auto-victimizezi de parca ti-ar fi dat cineva in cap si probabil te astepti ca unii useri sa spuna, nu pleca te rugam, mai posteaza materiale :P E cunoscuta tehnica btw...

Edited by andreic, 01 August 2008 - 02:37.


#265
SR-71_

SR-71_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 252
  • Înscris: 14.06.2006

View Postandreic, on Aug 1 2008, 03:36, said:

Acu te auto-victimizezi de parca ti-ar fi dat cineva in cap si probabil te astepti ca unii useri sa spuna, nu pleca te rugam, mai posteaza materiale :P E cunoscuta tehnica btw...

daca tu participai la emisiunea "lantul slabiciunilor" sigur ajungeai in finala .

#266
bonobo

bonobo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,465
  • Înscris: 23.09.2004

View Postgilldarida, on Aug 1 2008, 02:34, said:

2,- pentru magnetizarea sa nu s-a cheltuit energia care se poate scoate
Asta voiam sa aud (ma rog, sa vad scris). :lol:

Quote

valoarea aceea de 40 Mw/mc este transformarea în unități electrice a forței pe care o poate dezvolta o anumită masă de material magnetic la motorul lui N.Moraru;
Am vazut ca tot dai formule pentru calcularea fortei pe care o dezvolta un magnet. N-am stat sa le analizez si sa vad de unde le scoti pentru ca sunt, evident, aberatii. Un magnet dezvolta forta zero daca apropii un lemn, alta forta daca apropii un material paramagnetic (in functie de material) etc.

Also, MW/mc nu-i unitate electrica ci putere specifica, iar de la forta la putere e cale lunga. Putina rigoare n-ar strica.

Quote

dacă vorbim de magnet permanent,fabricarea sa constă în realizarea și topirea aliajului urmată de supunerea acestuia la un câmp (coercitiv) de magnetizare;
OK, ca sa realizez un cristal, trebuie mai intai sa topesc materialul, apoi sa plantez samanta etc. Asta nu inseamna ca-n cristal este inmagazinata energie. Dimpotriva.

Quote

odată obținut acest metru-cub de magnet,prin utilizarea lui timp de o oră în cadrul motorului Moraru,el nu urmează "să-și cheltuie" energia magnetică iar dacă am admite că funcționează timp de 10 ani
Daca va functiona 10 ani al puterea de 40 MW, va genera o energie pe care mi-e teama s-o calculez. :lol:

Quote

,asta nu înseamnă că în procesul de fabricare trebuie introdusă energia electrică de valoarea corespunzătoare celor 10 ani cât avem remanența presupusă a magnetului ; energia magnetică nu se cheltuie,dar ea întradevăr scade în timp potrivit cu calitatea materialului ori supunerea acestuia unor factori de demagnetizare ;
Incerci sa eludezi meandrele concretului. :D Daca genereaza mai mult decat s-a bagat, e de belea.

Quote

3,- iarăși deviezi de la subiect... ; magnetismul este un fenomen produs de un concurs de forțe subatomice care acționează la nivelul electronilor și nucleului atomic
Deci intervin si fortele nucleare? :lol:  Hai sa-ti dau un hint: ce se intampla daca vrei sa aliniezi doi magneti (NN-SS)?

Quote

precum și numeroasele interdependențe dintre electricitate și magnetism
Hai sa nu divagam. Campul magnetic si cel electric nu se pot separa la modul absolut. In functie de sistemul de referinta din care privesti il vezi ori pe unul, ori pe altul, ori o combinatie. Motivul pentru care am spus ca electricitatea-i sursa magnetismului e simplu: nu exista sarcini magnetice ci doar electrice.

Quote

momentul magnetic orbital al electronului,care printr-o convenție de calcul este considerat echivalent cu momentul magnetic al unui curent circular de intensitate I care circulă pe o spiră circulară de suprafață S ;
Hai sa fim seriosi. Care I, care S? Pentru un cercetator ca tine electrodinamica cuantica este o simpla conventie de calcul? :lol:

Quote

Zău ?!! Ha,ha,ha... E bună gluma asta. Deci,de pildă după magnetizarea unui material feromagnetic,odată scos din cadrul bobinei de magnetizare și deci încetată aplicarea câmpului exterior,câmpul magnetic al materialului proaspăt magnetizat este egal cu zero...?
Nici gand. Ala-i B, care-i diferit de zero, in schimb H (campul magnetizator) este zero. Also, H nu depinde de permeabilitatea magnetica asa cum spuneai prin post-ul ala. :D

View Postgilldarida, on Aug 1 2008, 03:24, said:

Imediat ce am început să mai și dovedesc că nu sunt niște invenții și că întradevăr a existat acel colectiv de cercetare care era susținut direct de la conducerea centrală de partid și de stat ; că a existat în anii'70 acea Dacie 1300 motorizată cu acel "motor pe pernă magnetică",etc - atacurile au devenit brusc deosebit de virulente,încărcate de o răutate fățișă,care aproape erupe din fiece frază.
Take it easy. :lol:

Edited by bonobo, 01 August 2008 - 02:55.


#267
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,124
  • Înscris: 25.02.2007

View Postgilldarida, on Aug 1 2008, 03:24, said:

(...) în ce privește postările de documente scanate referitoare la această lucrare,acestea pot fi șterse - perpetuum mobile,nu-i așa ...?
perpetuum mobile e nimic pe langa ce zici tu. ala macar se misca nonstop aiurea. tu cica scoti energie din magnet folosind forta lui pana se demagnetizeaza saracu de batranete. cum sa-ti spunem noi ca folosesti o energie care nu exista ? si adaugi o deplasare si un timp unei forte din burta ta ? ca nici macar, din cate inteleg, nu folosesti energia inmagazinata in campul magnetic. eu iti recomand calduros sa calcuezi cu juli. sau nu mai calcula nimic ca astea-s dintr-o fizica a acestui univers ori tu scoti energie din alt univers.

Cel mai simplu motor electric. Daca tu faci asta magnetic, il cumpar. 100Eu. Nu-mi trebuie mai multa energie. Doar cat se-nvarte sarma aia DAR FARA BATERIE.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/iYlTcOqUnsY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#268
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,561
  • Înscris: 02.09.2006
Discutind pur ipotetic, deci fara nici o aluzie la persoane reale, este posibil ca 1989, cineva sa fi pus mina pe diverse dosare existente in fisetele cc-ului, in baza dreptului de revolutionar. La fel de bine, cum multe institute de cercetari si-au incheiat, in sfirsit, activitatea este posibil ca o parte din hirtiile trimise la reciclare sa fi ajuns pe mina celor care au avut acces la ele : femei de serviciu, munc. necalificati, lucratori la salubritate sau la instalatiile de reciclare a deseurilor de hirtie. altfel este greu de crezut ca o persoana responsabila, intrata legal in posesia unor informatii de importanta galactica si care in primul rind nu ii apartin, s-ar balada pe forumuri laudindu-se cu ce secrete detine el ( exceptind situatia ca persoana respectiva ar fi pavel corut ). Trista realitate este alta : in perioada 1950-1989 ( de fapt si dupa ) multi cercetatori ( de fapt absolventi de facultate care nu aveau chef de munca in productie in schimb aveau relatiile necesare ) au mincat o piine alba si un cozonac dulce in asa numitele institute de cercetare stiintifica si inginerie tehnologica pentru.....cum erau de fapt denumite. Deoarece si cercetarea era planificata, adica nu cerceta ficare de capul lui ci era un plan de cercetare, s-a ajuns sa se consume resurse importante fara nici o finalitate practica. Intru-cit respectivii erau intrebati citeodata pe ce isi iau salariul nu aveau curaj sa spuna ca il iau pe statul de plata si umpleau mii si mii de pagini cu rezultate care cu cit contineau mai multe formule, planse colorate si desene si exprimari cit mai mirobolante, cu atit dadeau mai bine. Astefel s-a ajuns la reinventarea rotii, a apei calde, mersului pe jos sau a rulmentilor fixi si nerotitori in zeci si zeci de variante. La fel de inutile probabil. Asa s-a ajuns sa se obtina brevete cel putin penibile, dar si aici planul trebuia indeplinit. Majoritatea celor de aici avem o formatie tehnica. Haideti ca fiecare in domeniul pe care il cunoaste sa citim cite 100 de descrieri de brevete si apoi sa spune,m cite au o importanta reala si pot fi aplicate. In domeniul cunoscut de mine am facut-o si m-a cuprins jena. Singura scuza pe care le-o acord celor care au propus si celor care au acceptat aceste brevete este aceea ca mincau si ei o piine fara da dea in cap la nimeni. Pina la urma, mania de crea un pm este mult mai putin periculoasa decit cea de a da foc la case, a merge cu viteza pe sosele sau a te urca pe macarale sau alte cladiri inalte. Sincer si pe mine prin casa a IV-a timp de aproape un trimestru m-au pasionat aceasta chesti, dar mi-am revenit. Restul, adica teoria conspiratiei, 9/11, nostradamus, calendarul mayas, motorul magnetic sau cel cu apa, hidrocentrala cu libarci si asemenea se adreseaza cred eu unei anumite categorii a populatiei care se uita la otv si acasa in timp ce maninca seminte.
    Am zis !
Un sfirsit de saptamina cit mai placut tuturor !   Je

Edited by tytysor, 02 August 2008 - 16:03.


#269
Memo

Memo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,551
  • Înscris: 08.02.2005

View Posttytysor, on Aug 2 2008, 17:02, said:

...
    Am zis !
Un sfirsit de saptamina cit mai placut tuturor !   Je
Nu crezi ca e greu sa fi ignorant atunci cand crezi ca ai prins pe D-zeu de un picior?

#270
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,561
  • Înscris: 02.09.2006
Vorba uneia dintre contabilele noastre : asta e de bine sau e de rau ??

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate