Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Alternative pod Giurgiu - Ruse

Cat spatiu stocare aveti in total...

Centrale termice compacte

Portofoliu incepator pe Bursa New...
 Probabil inselatorie pe OLX

Istoric Google

Copil cu temperament sangvinic

ADA TEL SERVICES
 inlocuire bara fata clio 4

Ce avem de platit in 2024 la cump...

La mulți ani @Arader!

La mulți ani @gabiroa!
 La mulți ani @gerbil!

La mulți ani @Therockstar!

Suspect Frauda Informatica

Scari interioare
 

Becurile economice

- - - - -
  • Please log in to reply
558 replies to this topic

#19
Bitch_in_Red

Bitch_in_Red

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,271
  • Înscris: 07.05.2004
Ok, deci becurile consuma mult si trebuie inlocuite cu cele de consum redus.
O sa facem economie la energia electrica

Poate sa-mi spuna cineva ce o sa se intample cu acea energie economisita? Din cate stiu eu, energia electrica nu poate fi stocata... sau costurile de stocare sunt foarte mari...
dar poate gresesc :)

#20
valiro

valiro

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 674
  • Înscris: 18.06.2005
Probabil nu va mai fi produsa atata energie. Si asta cred ca ar fi chiar bine, cel putin in ceea ce priveste energia produsa din diversi combustibili.

#21
dcr

dcr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,025
  • Înscris: 01.05.2004
Folosesc becuri economice de ceva timp si am cateva observatii referitor la utilizarea lor:
- in sufragerie am inlocuit becurile de 100 w cu trei becuri Philips de (nu mai stiu exact puterea reala) 125 w. Lumina este usor galbuie, dupa aprox. o saptamana m-am obisnuit cu ea insa intensitate luminoasa este mai mica decat a 2 din becurile vechi.
- nu pot folosi becurile economice la intrerupatoarele "cu led" (aici vorbesc despre becurile montate in unul din dormitoare care nu mai stiu ce marca sunt, oricum nu au fost prea ieftine) - pe pozitia stins se aprind singure si se sting  :cursing: si nici cu variator de putere.
Chiar azi am cumparat pt. soacra-mea becuri skylight insa de 25 w si acum le-am comparat cu cele philips - sunt mai albe, mai slabe si clipesc usor la intrerupatoarele cu led.
Un avantaj fata de cele cu incandescenta (mare, zic eu, avand in vedere caldurile care se prognozeaza ) este cantitate mai mica de caldura pe care o degaja - acesta a fost motivul principal pt. care am optat se le schimb.
Referitor la impunerea schimbarii becurilor cu incandescenta cu altele care au un consum mai mic daca energia electrica ar fi fost produsa cu ajutorul unor energii din categoria energiilor asazise "inepuizabile" - eoliana,mareica, solara, etc - atunci as fi considerat acest lucru un abuz. Cata vreme folosim pt. producerea energiei combustibili fosili (resurse epuizabile) orice masura luata in scopul diminuarii consumului de energie  o consider in limitele normalitatii.

#22
CapitanuPICARD

CapitanuPICARD

    I love SRI & DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,426
  • Înscris: 10.01.2005

 aimunteanu, on Mar 23 2007, 16:27, said:

nici mie nu-mi place ideea de legi care impun!

Recent am vazut o lege care impune ca fiecare apartament din tara de la noi sa aibe repartitor! Altfel vei fi amendat dupa luna iulie 2007 cu amenzi intre 500-1000 lei noi, daca tin bine minte! Traim in democratie sau oligarhie?

1) esti foarte tare! :lol: si cam ce fel de legi ai dori mataluta? si inca o intrebare: ce face o lege? asa, in general... :rolleyes:
2) democratie sau oligarhie? buna rau si asta! :P stii ce zic eu? sa nu mai fie nici invatamantul obligatoriu! nici spalatul pe maini! nici ala pe dinti! pai ce pusca mea, adica sunt obligat sa cumpar sapun si pasta de dinti? pai ce e aici? dictatura!? ups, scuzati, oligarhie?

tanti bici, nu prea stiu eu cum e cu stocarea aia da' cica treaba asta cu economia inseamna sa nu mai fii nevoit sa produci atat de mult. adica sa economisesti nu numai energia ci, implicit, si resursele pe care le transformi in energie electrica. inseamna si reducerea proceselor de transformare a materiilor prime in energie electrica. adica reducerea poluarii.
ai inteles cum sta treaba? hai ca nu e chiar asa de greu... ;)

#23
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002

 Bitch_in_Red, on Mar 23 2007, 23:02, said:

dar poate gresesc :)
Da, gresesti... daca discutam despre energia produsa de soare poate ai dreptate... :notangel:
Dar daca folosim de exemplu energia produsa de o hidrocentrala (asta ca sa nu vorbim despre termocentrale... :)  ) si energia produsa de caderea apei se poate stoca... prin apa acumulata in lacuri.
Becurile economice sunt o alternativa mai buna dar nu toate becurile economice se ridica la calitatea ceruta iar   apropo de cele 6000h functionare continua  nu discuta nimeni de numarul maxim de aprinderi care produc socuri si implicit uzura prematura.
Pentru adaptarea la lumina acestora, trebuiesc cumparate  becuri cu temperatura de culoare de 3000-3200K -warm white.
Din experienta proprie scade consumul de kW dar creste costul de intretinere deoarece creste costul becurilor  cumparate  raportat la  unitatea de timp.
Becurile care se folosesc la instalatii profesionale, cele care au convertoare de calitate si folosesc tuburi fara electronica incorporata au durata de functionare mult mai ridicata, costuri de intretinere reduse si randament superior. Totusi costurile sunt prohibitive in acest moment pentru folosirea in regim de amator.

#24
Bobby_ro

Bobby_ro

    Celebru Anonim

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,629
  • Înscris: 30.04.2005

Quote

tanti bici, nu prea stiu eu cum e cu stocarea aia da' cica treaba asta cu economia inseamna sa nu mai fii nevoit sa produci atat de mult. adica sa economisesti nu numai energia ci, implicit, si resursele pe care le transformi in energie electrica. inseamna si reducerea proceselor de transformare a materiilor prime in energie electrica. adica reducerea poluarii
Deci daca ne schimbam becurile => se reduce productia de energie (..) => se reduce poluarea => se diminueaza incalzirea globala :) . Concluzia: schimbati-va becurile sa salvati planeta  :D

#25
CapitanuPICARD

CapitanuPICARD

    I love SRI & DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,426
  • Înscris: 10.01.2005

 Bobby_ro, on Mar 23 2007, 23:41, said:

Deci daca ne schimbam becurile => se reduce productia de energie (..) => se reduce poluarea => se diminueaza incalzirea globala :) . Concluzia: schimbati-va becurile sa salvati planeta  :D

gura pacatosului adevar graieste! :P
puisor, ia incearca matale sa vezi, gasesti pe Internet ceva legat de poluarea becurilor cu incandescenta? sau o legatura intre ele si incalzirea globala?

#26
thunder_ovidiu

thunder_ovidiu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 305
  • Înscris: 25.01.2007
eu am cumparat nu de mult in garaj un bec economic marca phil.ps (sa nu fac reclama) cu lumina galbuie si care consuma 20W si lumineaza ca un bec cu incandescenta de 100W, am dat 16 lei pe el si nu imi pare rau, ori ca pui unu cu incandescenta ori unu economic dar bun tot lumina aia o ai insa cunsumu e de apreciat

#27
crazyAlex

crazyAlex

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 549
  • Înscris: 06.02.2007
Lumina becului cu incandescenta este cea mai sanatoasa pentru ochi. Este aproape singura care se apropie de lumina naturala. Este mult mai odihnitoare pentru ochi fata de lumina becurilor economice care creeaza lumina prin radiatie, cele economice iti dau senzatia de lumina dar daca intr-o camera cu 2 becuri economice deschideti brusc un sifonier va trebuie secunde bune sa distingeti nuantele de culori mai ales daca ele sunt apropiate mai ca nu distingeti nimic.
Real un bec economic care consuma 50W face lumina cat unu cu incadescenta de 100W.
Sa zicem ca in gospodarii ar fi 10 milioane de becuri de 100W ar rezulta o economie cu becuri economice de 500 MWh.
Consumul romaniei este undeva la 7-8000 MWh media pe zi dar economia de 500 MWh s-ar face decat cateva ore pe zi.
Ca medie pe zi cred ca s-ar reliza o economie de aproximativ 2-300 MWh.
Durata de viata la becurile cu incandescenta este peste cele economice cu mult. Este aproape nelimitata. Eu in 5 ani nu am ars nici un bec cu incandescenta, tot secretu sta in variator. In 99,99% din cazuri becurile normale se ard la pornire dar cu variator ele pleaca cu alimentarea de la aproximativ 0V si sansa sa se arda este nula. La cele economice nu poti pune variator pentru ca electronica de face frecventa si tensiunea pt transformator sa creeze o tensiune inalta pt a le aprinde nu mai functioneaza.
Daca se arde un bec economic pe an si trebuie sa dam cate un euro pentru fiecare 10 milioane de becuri pe an sa vezi economia dracu ce face romania.
Parerea mea este ca ne scarpinam in c... fara sa ne manance si dupa 10 ani facem calcule de ce avem copii cu ochelari.

#28
aimunteanu

aimunteanu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,307
  • Înscris: 11.12.2005
destul de pertinent si la obiect postul lui alex!

#29
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Șah la bărboși.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,904
  • Înscris: 13.06.2004
Situație: eu am vrut să-mi iau penrtu sufragerie (unde am lampă cu fasung îngust). Nu am găsit ceva care să aibă putere echivalentă a unui bec clascic de 60-100W. Găsisem ceva la echivalență de 40 W, dar dădea lumină albă :puke: Dacă vor să le înlocuim, măcar să ne dea ceva în schimb  :rolleyes:
Și pe hol unde nu arde becul mai mult de o oră pe zi de ce îmi trebuie becuri economice?  :boredlook:
Cum țările din spațiul ex-sovietic nu vor interzice prea curând becurile astea, mă întreb dacă după 2008 vor apare traficanți de becuri?  :lol:

#30
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004

 crazyAlex, on Mar 24 2007, 00:20, said:

Lumina becului cu incandescenta este cea mai sanatoasa pentru ochi. Este aproape singura care se apropie de lumina naturala. Este mult mai odihnitoare pentru ochi fata de lumina becurilor economice care creeaza lumina prin radiatie, cele economice iti dau senzatia de lumina dar daca intr-o camera cu 2 becuri economice deschideti brusc un sifonier va trebuie secunde bune sa distingeti nuantele de culori mai ales daca ele sunt apropiate mai ca nu distingeti nimic.
Real un bec economic care consuma 50W face lumina cat unu cu incadescenta de 100W.
Sa zicem ca in gospodarii ar fi 10 milioane de becuri de 100W ar rezulta o economie cu becuri economice de 500 MWh.
Consumul romaniei este undeva la 7-8000 MWh media pe zi dar economia de 500 MWh s-ar face decat cateva ore pe zi.
Ca medie pe zi cred ca s-ar reliza o economie de aproximativ 2-300 MWh.
Durata de viata la becurile cu incandescenta este peste cele economice cu mult. Este aproape nelimitata. Eu in 5 ani nu am ars nici un bec cu incandescenta, tot secretu sta in variator. In 99,99% din cazuri becurile normale se ard la pornire dar cu variator ele pleaca cu alimentarea de la aproximativ 0V si sansa sa se arda este nula. La cele economice nu poti pune variator pentru ca electronica de face frecventa si tensiunea pt transformator sa creeze o tensiune inalta pt a le aprinde nu mai functioneaza.
Daca se arde un bec economic pe an si trebuie sa dam cate un euro pentru fiecare 10 milioane de becuri pe an sa vezi economia dracu ce face romania.
Parerea mea este ca ne scarpinam in c... fara sa ne manance si dupa 10 ani facem calcule de ce avem copii cu ochelari.


calculul tau e aiuristic, tu presupui ca in romania, la 20 de milioane de locuitori, exista 10 milioane de becuri. deci 2 oameni se bat pe un bec. genial :coolspeak:

iar pretul becurilor economice va scadea dupa ce toata lumea va lua economice

cu un singur lucru sint de acord: n-ar trebui sa existe o lege pentru becuri, mai degraba o lege pentru energie, sa platesti din ce in ce mai mult odata cu consumul. sa vezi atunci economie :D

#31
zircon

zircon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,807
  • Înscris: 05.03.2004

 roșu, on Mar 23 2007, 13:40, said:

Un bec aconomic costă în medie 10 RON, și ține 6000 de ore.
Ha ha ha! Nu tin 6000 de ore niciodata! Asta e "vrageala" de comerciant!

#32
zircon

zircon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,807
  • Înscris: 05.03.2004

 Mosotti, on Mar 24 2007, 08:52, said:

cu un singur lucru sint de acord: n-ar trebui sa existe o lege pentru becuri, mai degraba o lege pentru energie, sa platesti din ce in ce mai mult odata cu consumul. sa vezi atunci economie :D
Pai deja exista din cate stiu acele contracte in baza consumului. Cu cat consumi mai mult, cu atat platesti mai mult.

#33
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
care-s alea? io stiam de social, standard si parca mai este unu. eu ma refeream la ceva de genu

- intre 0 - x1 kwh -> y1 RON
- intre x1 - x2 kwh -> y2 RON
- intre x2 - x3 kwh -> y3 RON

exact ca impozitul la masini

#34
cardinal

cardinal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,127
  • Înscris: 28.06.2006
evident ca statul trebuie sa incurajeze economia, mai ales de resurse.

mai ales intr-o tara ca romania, lipsita de resurse energetice.

si da, statul are voie sa impuna niste norme, mai ales cand e vorba de produse subventionate, ca energia electrica pentru populatie.

daca ai cumpara EE direct si la pretul termoelectricii, atunci, good luck :)

ce nu inteleg, de ce statul nu construieste mai multe centrale nucleare, pentru o tara de dimensiunea si consumul romaniei, ar fi trebuit sa avem vreo 20 pana acum.

#35
Delano

Delano

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,187
  • Înscris: 05.11.2006
Eu am de doi ani in sufragerie 2 becuri economice de 18 W Philips, cu lumina galbuie, foarte apropiata de a becurilor cu incandescenta.
Becurile economice sunt bune acolo unde lumina sta aprinsa mai mult, de aceea le-am pus in sufragerie. In alte zone, unde exista cicluri aprindere/stingere nu se merita, pentru ca se vor strica rapid si consumul nu este asa de mare - baie , bucatarie, dormitoare.

Edited by Delano, 24 March 2007 - 10:37.


#36
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005

 CapitanuPICARD, on Mar 23 2007, 23:25, said:

2) democratie sau oligarhie? buna rau si asta! :P stii ce zic eu? sa nu mai fie nici invatamantul obligatoriu! nici spalatul pe maini! nici ala pe dinti! pai ce pusca mea, adica sunt obligat sa cumpar sapun si pasta de dinti? pai ce e aici? dictatura!? ups, scuzati, oligarhie?

tare asocierea! :lol: te cauta statul intre masele si te amendeaza daca gaseste firimituri? :D

ti s-ar parea logic sa te oblige statul sa nu te mai speli decat cu pasta de peste 20 de roni?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate