Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
🏗️Investițiil...

Portare 100% online

Se vand imobilele dobandite prin ...

intrebare interviu
 Experienta mea cu olx

Probleme boxe Hyundai Tucson

Prima Comedy se lanseaza oficial ...

Reguli generale cablare rack home...
 Intrebare achizitie telefon

Upgrade Ipad 8th 32 GB Wifi to 25...

Inceput de drum si prima intrebar...

De ce localurile schimba uscatoar...
 Receiver CAT CS-907

Caut o solutie pentru scurgerea a...

ROMÂNIA, TE IUBESC! - pandemie...

PNI Smart Dongle-WLAN pentru moni...
 

TVR 1 HD și TVR 2 HD.

- - - - -
 • Please log in to reply
1609 replies to this topic

#1405
adryan_m87

adryan_m87

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 208
 • Înscris: 08.04.2008
schimbare de garda la sefia posturior TVR si la Directia Stiri!

Cătălin Prisăcariu -> Directia Stiri
Ana Maria Modâlcă -> TVR 1
Ruxandra Ţuchel -> TVR 2
Tudor Barbu -> TVR 3
Mihaela Crăciun -> TVR International

sursa: https://www.paginade...le-tvr-20663522

#1406
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 15,202
 • Înscris: 06.11.2018
Un nou sezon al emisiunii Vedeta Populară ia startul la TVR 1, din această săptămână. Show-ul, prezentat de Iuliana Tudor, ia startul pe 24 aprilie, de la ora 21.00, anunţă postul public de televiziune. https://www.paginade...ou-tvr-20677945

#1407
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 15,202
 • Înscris: 06.11.2018

Televiziunea publică a anunțat principalele repere din programul TV de Paști cu punctul central Slujba Învierii în direct


TVR 1 a pregătit, pentru perioada 22 - 25 aprilie, programe dedicate Sărbătorii Pascale, care includ transmisiuni cu tematică religioasă, emisiuni și ediții speciale ale unor programe consacrate, concerte și spectacole inedite și filme pentru toate vârstele.

Slujba Învierii, în direct la TVR 1 de la Catedrala Patriarhală

Ca în fiecare an, TVR 1 oferă telespectatorilor cele mai importante slujbe religioase oficiate de Paști la Catedrala Patriarhală din București. Vineri, sâmbătă și duminică, Andrei Victor Dochia, alături de echipa sa și invitații lor ne așteaptă la „Universul credinței”. Programe ce oferă o perspectivă aparte asupra spiritualității creștine încep pe 22 aprilie, ora 12.30 cu documentarul „Arsenie Boca – de la biografie la sinaxar” și continuă, la ora 17.30, cu „Zorii Învierii”, documentarul realizat de Victor Dochia și Părintele Necula în Țara Sfântă, despre urcușul duhovnicesc al Săptămânii Patimilor, pornind de la intrarea Domnului în Ierusalim și până la răstignirea și învierea Sa.

De la ora 18.10, românii pot urmări, în transmisiune directă de la Catedrala Patriarhală din București, Denia Prohodului Domnului.

În seara de Înviere, pe 23 aprilie, începând cu ora 23.10, într-o ediție specială „Universul credinței”, vedem la TVR 1, în direct de la Catedrala Patriarhală, Slujba Învierii, oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Andrei Victor Dochia îl va avea invitat pe jurnalistul Răzvan Bucuroiu în direct, în studioul TVR. Vom putea urmări corespondențe video ale reporterilor TVR aflați la importante centre monahale din tară, acolo unde refugiați din Ucraina sărbătoresc Paștile în pribegie.

În prima zi a Sfintelor Paști, duminică, de la ora 7.00, echipa „Universul credinței” ne aduce o serie de materiale despre Sărbătoarea Învierii Domnului.

Vineri, 22 aprilie

Înainte de Lumina Învierii, în Vinerea Mare primim în case „Tainica Lumină”

Iuliana Tudor ne invită la un program special de cântece pascale vechi, interpretate de coruri celebre de teologi și mari artiști de folclor. Le ascultăm pe 22 aprilie, de la ora 21.00, la TVR 1. Cum semnificația acestei zile se regăsește în foarte multe cântece pascale vechi, de tradiție, emisiunea își propune „să ofere telespectatorilor noștri o muzică specială, tot mai puțin prezentă în spațiul media, dar atât de necesară pentru sufletul tuturor De la pricesne și muzici bizantine, până la lucrări polifonice, toate aduc împreună coruri celebre de teologi, dar și artiști din zona muzicii tradiționale: Grupul psaltic TRONOS al Catedralei Patriarhale, dirijor părintele Arhidiacon Mihail Bucă, Corala bărbătească ortodoxă Armonia din Constanța, dirijor Arhid. Asist. Univ. Dr. Iulian Dumitru, Corala Contrast din Timișoara, dirijor preotul Vasile Bădescu, Veta Biriș și Grupul Vocal Bărbătesc al Institutului Greco-Catolic din Blaj, Grigore Leșe, Alexandru Pugna, Ionuț Fulea, Mariana Anghel, Marcel Anghel”, spune Iuliana Tudor, realizator al programului.

Sâmbătă, 23 aprilie

De la ora 12.00, Orchestra de Cameră a Filarmonicii din Slovenia ne va încânta cu „Armonii venețiene”. Concertul include lucrări semnate de Antonio Vivaldi: Uvertura operei "L'Olimpiade", Concertul pentru flaut și orchestră "La Notte", Concertul pentru coarde în sol major.

De 20 de ani, „La masa de Paști” ne aduce bucurie și cântec românesc la TVR 1. Zeci de artiști petrec împreună o după-amiază relaxantă, cu muzică și povești frumoase. Iuliana Tudor ne așteaptă la ediția aniversară „La masa de Paști”, după slujba de Înviere (partea I) și pe 25 aprilie, de la ora 14.40 (părțile a II-a și a III-a), la TVR 1. Ne vom bucura de cântecul mai multor generații de artiști, de la mari interpreți, care au scris istorie în cultura tradițională românească, până la tineri ale căror cariere abia încep.

„La masa de Paști este singurul program folcloric din piața media din România în care artiștii se întâlnesc în număr atât de mare să depene amintiri, într-o atmosferă caldă, relaxată, de prietenie și colegialitate. La masa de Paști rămâne și unul dintre programele mele de suflet, la care vă aștept cu drag să ne bucurăm împreună, și de această dată, la TVR 1”, ne invită Iuliana Tudor.

Duminică, 24 aprilie

Împreună de Sfintele Paști, la „Tezaur folcloric”, pe TVR 1

Cântec, port, gastronomie, obiceiuri românești. Ne bucurăm de sărbătoarea de Paști și de întâlniri cu rude, vecini, prieteni de aproape sau de departe, duminică, 24 aprilie, când Gheorghița Nicolae ne oferă peste două ore de „Tezaur folcloric” - de la 11.45 și de la 13.00. De 40 de ani, „Tezaurul folcloric” este și rămâne aproape de credințele și tradițiile noastre și, ca întotdeauna, marile sărbători ale creștinătății se regăsesc în programele Televiziunii Române.
În duminica de Paști, „Tezaurul folcloric” va reuni membri ai Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Tg. Jiu, reprezentanți de seamă ai folclorului bucovinean - Grupul Folcloric „Obcina Stânișoarei” din Mălini, Suceava, coordonator Vasile Ungureanu (Tezaur Uman Viu), precum și artiști ai Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” al Centrului Cultural „Bucovina” din Suceava, dar și mari interpreți ai foclorului românesc: Irina Loghin, Gheorghe Turda, Gheorghe Roșoga, Daniela Condurache, Matilda Pascal Cojocarița, Alin Pascal, Ștefan și Horațiu Cigu, Georgiana Pană și Taraful „Tudor Pană”, condus de Petrică Pană, Alexandru Pugna.

Răsună văile și înălțimile, iar folclorul reînvie în toată splendoarea sa prin povestea lor cântată! În ziua de Paști, de la ora 14.30, urmărim un recital vibrant susținut de Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu. Tot ce s-a transmis din moși strămoși și ce au preluat marile artiste pentru a fi dus mai departe ia o nouă haină în mâinile Lupilor și devine expresie a modernului cu profund respect pentru tradiție.

Nu pot lipsi din programele TVR 1 nici competițiile sportive importante care țin românii împreună. Pe 24 aprilie, suntem alături de fetele din Naționala de Handbal a României care joacă în compania reprezentativei Austriei, în preliminariile Campionatului European de Handbal. Meciul desfășurat la Râmnicu Vâlcea și care decide calificarea României la CE 2022 este în direct la TVR 1, de la 18.00.

Start pentru sezonul 8 „Vedeta populară”, chiar în Ziua de Paști! Iuliana Tudor ne așteaptă din nou în fața micilor ecrane, pentru prima ediție din sezonul 8 al show-ului „Vedeta populară”. Timp de nouă săptămâni, duminică de duminică, descoperim concurenții noului sezon, în șapte ediții de concurs, urmate de semifinală și finală. De la masa juriului, Grigore Leșe, Cornelia Rednic, Niculina Stoican, Elise Stan și Bogdan Mihai Simion vor urmări cu ochi de specialiști evoluția pe scenă a concurenților.

Emisiunea se vede la TVR 1, de la ora 21.00. Printre noutățile sezonului: revenirea Mariei Buză, îndrăgitul personaj Floarea din cuplul „Floarea și Gheorghe”, care stârnea râsul în scenete de umor cu ani în urmă. Maria Buză aduce momente surpriză în culise la „Vedeta populară”.

Luni, 25 aprilie

De la ora 10.25, încă o bucurie pentru suflet: TVR 1 difuzează, în a doua zi de Paști, Concertul extraordinar al Orchestrei Filarmonice din Viena, susținut la Sagrada Família, în Barcelona. Condusă de Christian Thielemann, orchestra interpretează Simfonia nr. 4 în Mi bemol major a lui Anton Bruckner și o lucrare în primă audiție mondială, „Elysium”, scrisă de câștigătorul premiului Ernst von Siemens, canadianul Samy Moussa.

Acesta este primul concert al Filarmonicii din Viena în bazilică. „Este foarte emoționant pentru noi, muzicienii, să interpretăm o mare capodoperă a compozitorului austriac romantic târziu în cadrul extraordinar al catedralei Sagrada Família. Este o experiență incredibilă să cânți această muzică în arhitectura și acustica unică a bazilicii. Pentru mine, este punctul culminant actual în proiectul nostru Bruckner, care va fi lansat în anul aniversar 2024. De altfel, pe timpul pandemiei noi am înregistrat unele dintre simfoniile lui Bruckner cu Christian Thielemann”, spune despre concert prof. Daniel Froschauer, președintele Filarmonicii din Viena.

A doua zi de Paști, împreună cu „Exclusiv în România” spunem „Hristos a înviat!” la poalele Munților Căpățânii. Un nou sezon „Exclusiv în România” începe la TVR 1 de Paști. Luni, 25 aprilie, ora 13.10, în prima ediție, Cristian Tabără și echipa sa ne invită prin Oltenia de sub Munte. Descoperim cea mai veche biserică de lemn de la sud de Carpați, ne bucurăm de măiestria Fluierașilor din Vaideeni și vedem ce preparate tradiționale de Paști aduse din Transilvania se gătesc în Oltenia.

Realizatorul și prezentatorul Charley Ottley ne aduce la TVR 1 un film încântător: produs în 2021, filmul „Dunărea sălbatică” (Wild Danube) surprinde Delta Dunării, un Amazon al Europei cu o suprafață de peste 4.000 kilometri pătrați, în cele patru anotimpuri și prezintă rezervația atât cu biodiversitatea ei, cât și cu problemele cu care se confruntă comunitățile. Pe 25 aprilie, de la 16.40.

Filme pentru toate preferințele, în zilele de sărbătoare la TVR 1

Povestea ultimelor 12 ore din viața pământească a lui Iisus Hristos, în filmul „Patimile lui Hristos” (THE PASSION OF THE CHRIST – SUA, 2004), regia Mel Gibson, cu Jim Caviezel, Monica Bellucci și Maia Morgenstern, o vom putea urmări vineri, 22 aprilie, de la 22.10. Producția a avut trei nominalizări la premiile Oscar: pentru imagine, coloană sonoră și machiaj. Pe 23 aprilie, de la 15.30, ne vom emoționa urmărind filmul „Corul” (LES CHORISTES – Franța, Elveția, Germania, din 2004), regia Christophe Barratier. În Franța anului 1948, un profesor de muzică șomer acceptă să lucreze și să-i "disciplineze" altfel pe băieții unui internat de reeducare pentru minori. Înarmat cu răbdare și convins de impactul pozitiv al muzicii asupra sufletului omenesc, profesorul îi va iniția pe copii în tainele cântului coral, schimbându-le viețile. Tânărul solist Jean-Baptiste Maunier a devenit un adevărat star în Franța după ce a jucat rolul adolescentului rebel Pierre Morhange.

Sâmbătă, 23 aprilie, de la 21.10, o vedem pe actrița britanică Helen Mirren în rolul Reginei Elizabeth II, în filmul „Regina” (THE QUEEN, 2006), rol care i-a adus primul premiu Oscar din carieră și Globul de Aur pentru cea mai bună actriță.

Idila lor inocentă din copilărie se transformă într-o iubire imposibilă. Luni, 25 aprilie, de la 21.10, TVR 1 programează „Între două lumi”, o dramă fantasy, cu Kirsten Dunst, povestea de iubire a doi tineri care provin din două lumi complet diferite.

Și, pentru că e vacanță, copiilor le este pregătiă o surpriză: un serial care îi invită în lumea basmelor și a fanteziei, dar care prezintă viața reală a unor copii și a familiilor lor. Realizat de Andrzej Maleszka la Televiziunea Publică Poloneză, „Copacul magic” spune povestea unor obiecte din lemn tăiat din stejarul odată magic.

Cele șapte episoade îi transpun pe micii telespectatori într-o lume extraordinară, în care puterea misterioasă a unui copac este încă vie și poate da naștere unor aventuri uimitoare pentru cei de vârsta copilăriei. Serialul „Copacul magic” a câștigat în 2007 prestigiosul International Emmy Award la categoria „cel mai bun program pentru copii și tineri” și nu mai puțin de alte 16 premii internaționale. Copiii se delectează cu primele două episoade ale serialului la TVR 1, luni, 25 aprilie, ora 12.00.

Sursa: https://mediaexpres....e.aspx?id=20000

#1408
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 15,202
 • Înscris: 06.11.2018
Naţionala României de handbal feminin joacă meciul calificării în Duminica Paştelui, la TVR1. România - Austria este partida care decide calificarea la Campionatul European 2022.

Meciul se joacă în România, la Râmnicu Vâlcea, duminică, 24 aprilie, de la 18.00. Partida va fi comentată de Dragoş Cojocaru şi Dragoş Bocanaciu, a anunţat postul public.

https://www.paginade...-tvr-1-20681749

#1409
gabrielfane

gabrielfane

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,334
 • Înscris: 21.02.2009
Matinal nou la TVR ,pare mai slabut fata de cel anterior

#1410
dincadan78

dincadan78

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 5,983
 • Înscris: 29.04.2010
“3 ceasuri bune” muhahahahahaha

#1411
denisbirda1

denisbirda1

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 363
 • Înscris: 07.03.2022
Mie imi place noul matinal, nu e chiar atat de rau

#1412
adryan_m87

adryan_m87

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 208
 • Înscris: 08.04.2008
astia au facut schimbare de grila asa, pe burta - nicaieri nici o promovare. Si tema Zilei a trecut inainte de telejurnal.

#1413
donmarinica

donmarinica

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,992
 • Înscris: 17.06.2007
Azi se împlinesc 54 ani de la apariția tvr2. (2 mai 1968).

#1414
SynOfficial

SynOfficial

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 699
 • Înscris: 10.11.2020

View Postadryan_m87, on 02 mai 2022 - 10:02, said:

astia au facut schimbare de grila asa, pe burta - nicaieri nici o promovare. Si tema Zilei a trecut inainte de telejurnal.

Chiar că, am aflat de aici de pe forum, nici măcar un comunicat de presa

#1415
adryan_m87

adryan_m87

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 208
 • Înscris: 08.04.2008

View Postadryan_m87, on 02 mai 2022 - 10:02, said:

astia au facut schimbare de grila asa, pe burta - nicaieri nici o promovare. Si tema Zilei a trecut inainte de telejurnal.
dupa ce au mutat Tema Zilei la ora 19 - aceasta dispare din grila si e inlocuita cu "Dincolo de alb si negru" - moderata de Catalin Stefanescu.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/gSip9XcnZBg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#1416
Vasiloiu99

Vasiloiu99

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 478
 • Înscris: 28.04.2014
Se pare că TVR Info este gata de emisie. Poza este din 3 Mai 2022.

Attached Files#1417
novo_

novo_

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,902
 • Înscris: 30.03.2019
E cumva de pe streamul TVR+ Special sau alte surse?

#1418
Vasiloiu99

Vasiloiu99

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 478
 • Înscris: 28.04.2014
Care stream TVR+ Special? Pe TVR+, înafară de feed-ul TVR+ de la secțiunea Exclusiv, mai este un alt feed care este de fel ascuns și este legat la satelit, din câte știu.

Poza este de pe satelitul TVR, Eutelsat 16A.

Edited by Vasiloiu99, 12 May 2022 - 15:48.


#1419
novo_

novo_

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,902
 • Înscris: 30.03.2019

Vizualizare mesajVasiloiu99, pe 12 mai 2022 - 15:42, a scris:

…feed-ul TVR+ de la secțiunea Exclusiv…
La ala ma gandeam. Mersi de clarificare :)

#1420
denisbirda1

denisbirda1

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 363
 • Înscris: 07.03.2022
Se pare ca TVR info revine dupa 10 ani de la schimbarea numelui

#1421
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 15,202
 • Înscris: 06.11.2018
O dată ce are licența poate reveni oricând.

#1422
FValeriu

FValeriu

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 685
 • Înscris: 01.04.2021
De cînd începe să emită?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate