Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Topul normalitatii

Sa incurajam sporturile de contac...

Cum s-au apucat rapperii sa faca ...

Casa construita la o distanta mai...
 Pareri despre eceasuri.ro: cumpar...

Mama Miresii (2024)

Estimare reparatie

Sterilizare UV apa
 Folii heliomate faruri - merita?

Cabina Dus mai mare cu 10cm decat...

Rezultate firma

Facultatea de Medicina - a doua f...
 Fortat sa imi dau demisia

Nivelare placa + Fisuri

Premierul Slovaciei a fost impuscat

RIP imgflip meme generator
 

Despre branzeturi: de la branza proaspata de vaci pana la Roquefort si Brie

* * * * * 4 votes
  • Please log in to reply
60 replies to this topic

#19
habanero

habanero

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 639
  • Înscris: 11.07.2023
Alta branza tip cauciuc este Halloumi. Nu-mi place deloc chiar facuta la gratar.

#20
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,324
  • Înscris: 05.06.2002

View Postpufonel, on 19 februarie 2024 - 21:18, said:

In schimb sunt mare fan parmezan si mai ales Grana Padano.
si mie-mi place grana padano, o prefer parmezanului, merge de minune peste cartofi prajiti. :)

#21
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,933
  • Înscris: 21.06.2016
Îmi place cam orice brânza buna cu mucegai. De exemplu stilton. Cu struguri și biscuiți.
Îmi plac și branzele maturate, de exemplu gouda cu gustul ăla de nuci, dar nu la fel de mult. Parmezan și pecorino in mâncare.
La brâza valoarea e mai buna la prețuri mai mari pentru ca gustul e mai intens și nu ai nevoie de cantități mari.
Brânza adevărata e aia din care degusti o așchie și te transporta pe alte tărâmuri prin complexitatea gustului și a mirosului, nu telemeaua și cașcavalul.

Edited by vrajitoruldinoz, 19 February 2024 - 22:07.


#22
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,050
  • Înscris: 20.10.2015

View PostDanyHiker, on 19 februarie 2024 - 21:13, said:

Greseala mea ..
Mare branza (de oaie) sa spui asta.
Mai ales ca mi-ai dat universul eps te cap, :lol:

View PostDanyHiker, on 19 februarie 2024 - 21:18, said:

Te aprovizionezi cand ai ocazia sa iesi din Bucuresti. Prin zona mea gasesti la 50 lei/ kg aproape orice cantitate.

Defineste "zona mea"
Am mai fost o data pana la Campulung DOAR pentru branza, asa ca nu-s dus la biserica

View Postvrajitoruldinoz, on 19 februarie 2024 - 22:06, said:

Îmi plac și branzele maturate, de exemplu gouda cu gustul ăla de nuci

Super

View Postvrajitoruldinoz, on 19 februarie 2024 - 22:06, said:

Brânza adevărata e aia din care degusti o așchie și te transporta pe alte tărâmuri prin complexitatea gustului și a mirosului, nu telemeaua și cașcavalul.

Ce poezii pe capul tau...

#23
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,315
  • Înscris: 06.07.2007
Mures, Alba , Sibiu

Edited by DanyHiker, 19 February 2024 - 22:14.


#24
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,324
  • Înscris: 05.06.2002

View Postvrajitoruldinoz, on 19 februarie 2024 - 22:06, said:

Brânza adevărata e aia din care degusti o așchie și te transporta pe alte tărâmuri prin complexitatea gustului și a mirosului, nu telemeaua și cașcavalul.
unele sunt branzeturi pt umplut ghiozdanul, altele sunt pt degustat. fiecare e buna in felul sau.

#25
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,050
  • Înscris: 20.10.2015

Vizualizare mesajDanyHiker, pe 19 februarie 2024 - 22:09, a scris:

Mures, Alba , Sibiu

too far, dar nu ar fi suficient ci trebuie sa-mi indici precis, locul

#26
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,072
  • Înscris: 25.06.2007
O harta interesanta cu productia de branza din Europa, pe cap de locuitor:


Attached File  branza.png   350.7K   53 downloads


Vizualizare mesajvrajitoruldinoz, pe 19 februarie 2024 - 22:06, a scris:

Îmi place cam orice brânza buna cu mucegai. De exemplu stilton. Cu struguri și biscuiți.
Stiltonul e si preferata mea Posted image
Ai remarcat ca mancat seara, provoaca vise colorate?

#27
FreeThinker

FreeThinker

    Mr.Nobody

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,752
  • Înscris: 16.08.2010
Hmm, când vine vorba despre brânzeturi eu mă gândesc că ar trebui să fie obținute din lapte. Nu am prea mai găsit în ultima vreme în supermarket (indiferent că e vorba de lidl, kauf sau penny sau oricare altul) ceva care să aibă gust de lapte.

De când s-au descoperit uleiurile vegetale și importanța lor în industria lactatelor, se pune eticheta brânză pe aproape orice mizerie.

Am renunțat să mai iau din magazine, mă duc la oameni acasă (care au animale în curte), nu foarte departe de casă, maxim 30 km.


p.s. Pentru maniacul: avem și noi în oraș niște sibieni, am luat niște fake-uri de la ei, mamă-mamă.  Posted image

Era și o vorbă, cică în Sibiu nu mai sunt oameni, sunt plecați toți prin țară, vând brânză de oaie...  Posted image

#28
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,050
  • Înscris: 20.10.2015

View PostFreeThinker, on 19 februarie 2024 - 22:47, said:

Era și o vorbă, cică în Sibiu nu mai sunt oameni, sunt plecați toți prin țară, vând brânză de oaie...  Posted Image

Vand branza "de oaie" pentru ca sunt sibieni, dar ceea ce vand nu e de oaie

#29
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,072
  • Înscris: 25.06.2007

View PostFreeThinker, on 19 februarie 2024 - 22:47, said:

Am renunțat să mai iau din magazine, mă duc la oameni acasă (care au animale în curte), nu foarte departe de casă, maxim 30 km.
Succes sa gasesti la oameni acasa Stilton, Camembert, Munster, Charolais, Jarlsberg sau Gruyere Posted Image

#30
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,324
  • Înscris: 05.06.2002
ceva retete sau idei cu Gruyere aveti? mai am o bucata in frigider…

#31
Passenger001

Passenger001

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,363
  • Înscris: 07.08.2015
La noi nu exista zi fara branza pe masa, de la branza de vaca proaspata, mozzarella, feta de oaie, brânză cu mucegai sau maturată. Cumpărăm de obicei de la producători locali, avem norocul ca în Alpii Germani avem pe o raza de 10-20 km vreo 4-5 laptarii / manufacturi de lactate unde găsești 7 zile pe săptămână de la lapte proaspăt muls pana la brânză maturată 24-30 luni.

O bucatica de branza maturata cu putin mustar de smochine...mhhh! Un desert sau snack perfect.

Attached Files



#32
FreeThinker

FreeThinker

    Mr.Nobody

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,752
  • Înscris: 16.08.2010

Vizualizare mesajKarhu, pe 19 februarie 2024 - 23:24, a scris:

Succes sa gasesti la oameni acasa Stilton, Camembert, Munster, Charolais, Jarlsberg sau Gruyere Posted image

Sper că nu compari marfa care se găsește la voi acolo cu chestiile care se vând în Ro, am fost și eu prin nord, știu ce zic.

Decât fake-uri fancy din Kaufland sau Lidl, prefer o cașcavea afumată cinstită sau o brânză de burduf, dar repet, făcute din lapte.

#33
Passenger001

Passenger001

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,363
  • Înscris: 07.08.2015

Vizualizare mesajhabanero, pe 19 februarie 2024 - 21:51, a scris:

Alta branza tip cauciuc este Halloumi. Nu-mi place deloc chiar facuta la gratar.
Halloumi poate fi o delicatesa, sau poate fi cauciuc dacă nu este făcută și servita cum trebuie.
Rumenita vreo 2-3 min pe fiecare parte in tigaie sau grătar, apoi neaparat pe o farfurie bine încălzită și imediat mâncată =>delicatesa!
Dacă nu este farfuria încălzită, sau se așteaptă prea mult, se pune pe salata rece ete. => cauciuc


Vizualizare mesajFane, pe 19 februarie 2024 - 23:54, a scris:

ceva retete sau idei cu Gruyere aveti? mai am o bucata in frigider…
https://www.gruyere.com/en/recipes

#34
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,050
  • Înscris: 20.10.2015

View PostFreeThinker, on 20 februarie 2024 - 00:11, said:


Sper că nu compari marfa care se găsește la voi acolo cu chestiile care se vând în Ro, am fost și eu prin nord, știu ce zic.

Decât fake-uri fancy din Kaufland sau Lidl, prefer o cașcavea afumată cinstită sau o brânză de burduf, dar repet, făcute din lapte.

Preferi una amestecata cu cartofi, este?
Nu, mersi, romanu' incearca sa te insele fara sa clipeasca

#35
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,375
  • Înscris: 03.08.2004

View PostFane, on 19 februarie 2024 - 23:54, said:

ceva retete sau idei cu Gruyere aveti? mai am o bucata in frigider…
Supa de ceapa

#36
byteworks

byteworks

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 868
  • Înscris: 04.04.2003

View PostPassenger001, on 20 februarie 2024 - 00:17, said:

Halloumi poate fi o delicatesa, sau poate fi cauciuc dacă nu este făcută și servita cum trebuie.
Rumenita vreo 2-3 min pe fiecare parte in tigaie sau grătar, apoi neaparat pe o farfurie bine încălzită și imediat mâncată =>delicatesa!
Dacă nu este farfuria încălzită, sau se așteaptă prea mult, se pune pe salata rece ete. => cauciuc

Sau poti sa o faci cu stil si eficienta :)

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate