Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Despre branzeturi: de la branza proaspata de vaci pana la Roquefort si Brie
Last Updated: Mar 12 2024 22:11, Started by
Fane
, Feb 19 2024 18:39
·
12
#19
Posted 19 February 2024 - 21:51
Alta branza tip cauciuc este Halloumi. Nu-mi place deloc chiar facuta la gratar.
|
#20
Posted 19 February 2024 - 21:59
#21
Posted 19 February 2024 - 22:06
Îmi place cam orice brânza buna cu mucegai. De exemplu stilton. Cu struguri și biscuiți.
Îmi plac și branzele maturate, de exemplu gouda cu gustul ăla de nuci, dar nu la fel de mult. Parmezan și pecorino in mâncare. La brâza valoarea e mai buna la prețuri mai mari pentru ca gustul e mai intens și nu ai nevoie de cantități mari. Brânza adevărata e aia din care degusti o așchie și te transporta pe alte tărâmuri prin complexitatea gustului și a mirosului, nu telemeaua și cașcavalul. Edited by vrajitoruldinoz, 19 February 2024 - 22:07. |
#22
Posted 19 February 2024 - 22:08
DanyHiker, on 19 februarie 2024 - 21:13, said:
Greseala mea .. Mai ales ca mi-ai dat universul eps te cap, DanyHiker, on 19 februarie 2024 - 21:18, said:
Te aprovizionezi cand ai ocazia sa iesi din Bucuresti. Prin zona mea gasesti la 50 lei/ kg aproape orice cantitate. Defineste "zona mea" Am mai fost o data pana la Campulung DOAR pentru branza, asa ca nu-s dus la biserica vrajitoruldinoz, on 19 februarie 2024 - 22:06, said:
Îmi plac și branzele maturate, de exemplu gouda cu gustul ăla de nuci Super vrajitoruldinoz, on 19 februarie 2024 - 22:06, said:
Brânza adevărata e aia din care degusti o așchie și te transporta pe alte tărâmuri prin complexitatea gustului și a mirosului, nu telemeaua și cașcavalul. Ce poezii pe capul tau... |
#23
Posted 19 February 2024 - 22:09
Mures, Alba , Sibiu
Edited by DanyHiker, 19 February 2024 - 22:14. |
#24
Posted 19 February 2024 - 22:11
vrajitoruldinoz, on 19 februarie 2024 - 22:06, said:
Brânza adevărata e aia din care degusti o așchie și te transporta pe alte tărâmuri prin complexitatea gustului și a mirosului, nu telemeaua și cașcavalul. |
#25
Posted 19 February 2024 - 22:26
#26
Posted 19 February 2024 - 22:45
O harta interesanta cu productia de branza din Europa, pe cap de locuitor:
branza.png 350.7K 53 downloads vrajitoruldinoz, pe 19 februarie 2024 - 22:06, a scris:
Îmi place cam orice brânza buna cu mucegai. De exemplu stilton. Cu struguri și biscuiți. Ai remarcat ca mancat seara, provoaca vise colorate? |
#27
Posted 19 February 2024 - 22:47
Hmm, când vine vorba despre brânzeturi eu mă gândesc că ar trebui să fie obținute din lapte. Nu am prea mai găsit în ultima vreme în supermarket (indiferent că e vorba de lidl, kauf sau penny sau oricare altul) ceva care să aibă gust de lapte.
De când s-au descoperit uleiurile vegetale și importanța lor în industria lactatelor, se pune eticheta brânză pe aproape orice mizerie. Am renunțat să mai iau din magazine, mă duc la oameni acasă (care au animale în curte), nu foarte departe de casă, maxim 30 km. p.s. Pentru maniacul: avem și noi în oraș niște sibieni, am luat niște fake-uri de la ei, mamă-mamă. Era și o vorbă, cică în Sibiu nu mai sunt oameni, sunt plecați toți prin țară, vând brânză de oaie... |
#28
Posted 19 February 2024 - 22:59
|
#29
Posted 19 February 2024 - 23:24
#30
Posted 19 February 2024 - 23:54
ceva retete sau idei cu Gruyere aveti? mai am o bucata in frigider…
|
#31
Posted 20 February 2024 - 00:09
La noi nu exista zi fara branza pe masa, de la branza de vaca proaspata, mozzarella, feta de oaie, brânză cu mucegai sau maturată. Cumpărăm de obicei de la producători locali, avem norocul ca în Alpii Germani avem pe o raza de 10-20 km vreo 4-5 laptarii / manufacturi de lactate unde găsești 7 zile pe săptămână de la lapte proaspăt muls pana la brânză maturată 24-30 luni.
O bucatica de branza maturata cu putin mustar de smochine...mhhh! Un desert sau snack perfect. Attached Files |
#32
Posted 20 February 2024 - 00:11
Karhu, pe 19 februarie 2024 - 23:24, a scris:
Succes sa gasesti la oameni acasa Stilton, Camembert, Munster, Charolais, Jarlsberg sau Gruyere Sper că nu compari marfa care se găsește la voi acolo cu chestiile care se vând în Ro, am fost și eu prin nord, știu ce zic. Decât fake-uri fancy din Kaufland sau Lidl, prefer o cașcavea afumată cinstită sau o brânză de burduf, dar repet, făcute din lapte. |
#33
Posted 20 February 2024 - 00:17
habanero, pe 19 februarie 2024 - 21:51, a scris:
Alta branza tip cauciuc este Halloumi. Nu-mi place deloc chiar facuta la gratar. Rumenita vreo 2-3 min pe fiecare parte in tigaie sau grătar, apoi neaparat pe o farfurie bine încălzită și imediat mâncată =>delicatesa! Dacă nu este farfuria încălzită, sau se așteaptă prea mult, se pune pe salata rece ete. => cauciuc Fane, pe 19 februarie 2024 - 23:54, a scris:
ceva retete sau idei cu Gruyere aveti? mai am o bucata in frigider… |
|
#34
Posted 20 February 2024 - 06:40
FreeThinker, on 20 februarie 2024 - 00:11, said: Sper că nu compari marfa care se găsește la voi acolo cu chestiile care se vând în Ro, am fost și eu prin nord, știu ce zic. Decât fake-uri fancy din Kaufland sau Lidl, prefer o cașcavea afumată cinstită sau o brânză de burduf, dar repet, făcute din lapte. Preferi una amestecata cu cartofi, este? Nu, mersi, romanu' incearca sa te insele fara sa clipeasca |
#35
Posted 20 February 2024 - 12:53
#36
Posted 20 February 2024 - 15:15
Passenger001, on 20 februarie 2024 - 00:17, said:
Halloumi poate fi o delicatesa, sau poate fi cauciuc dacă nu este făcută și servita cum trebuie. Rumenita vreo 2-3 min pe fiecare parte in tigaie sau grătar, apoi neaparat pe o farfurie bine încălzită și imediat mâncată =>delicatesa! Dacă nu este farfuria încălzită, sau se așteaptă prea mult, se pune pe salata rece ete. => cauciuc Sau poti sa o faci cu stil si eficienta |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users