Termostat ambient cu centrala gazeificare
Last Updated: Nov 18 2023 22:58, Started by
i7zooke
, Nov 18 2023 22:30
·
2

Posted 18 November 2023 - 22:30

Salut.
Am un Arca Aspiro 43RI (gazeificare), totul bine si frumos as zice. Centrala are si un termostat de ambient, pe care l-am setat la 28 de grade din motive ca nu vreau sa opresc pompa din termostat. In mod normal, l-as seta pe 24, am incercat, functioneaza; pompa nu mai baga. Am vana de amestec. 45 grade. Dar in mintea mea ar fi urmatoarele probleme: - 1.Apa poate sa creasca si la 90+ de grade; daca termostatul ar da drumul pompei, nu afecteaza cumva instalatia/garnituri/centrala? - 2.O singura data am facut testul si apa crescuse la 84; ce se intampla daca apa creste la 95+? Trebuie sa plece pompa automat? - 3. temperatura tur/retur o sa fie foarte mare, centrala pe termen lung va fi ok? - 4. autonomia ar creste in acest fel? Multumesc anticipat pentru raspunsuri si lamuriri. |
Posted 18 November 2023 - 22:40

De ce nu-ți pui un puffer? Momentan nu e timpul, anul acesta doar ce am pus centrala, pufferul probabil urmatorii 1-2 ani! Dar te rog, hai sa ne rezumam strict la ce am intrebat, am nelamuriri aici. Automatizarea cu termostatul de ambient functioneaza, doar ca nu stiu ce sa fac cu punctele 1-4! |
Posted 18 November 2023 - 22:42

Păi te-ar ajuta că poate reține căldură pentru mai târziu.
Ar fi bine să faci un "bypass electric" cu un termostat pus pe centrala care dacă iti crește temperatura prea mult să-ți dea drumul automat la pompă, peste "capul" termostatului. Gen de ăsta https://www.leroymer...cB&gclsrc=aw.ds , și să-l pui legat la pompă. Și sper că ai siguranțe la suprapresiune pe tur și retur. Edited by Valy_User, 18 November 2023 - 22:45. |
Posted 18 November 2023 - 22:58

Arca Aspiro din cate stiu face treaba asta singurica, fara alte termostate suplimentare.
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users