Ce parere aveti: am gresit sau nu ?
Last Updated: Oct 03 2023 10:01, Started by
LordulCapdeMort
, Sep 24 2023 15:19
·
6

Posted 25 September 2023 - 20:39

Nu avea nevoie de mai mult, de asta a ramas. Iti trebuie un motiv pentru orice faci in viata, nu se pleaca doar in ideea de a pleca de la parinti. Pleci sa-ti faci o familie, iar daca tu nu vrei asta.. de ce ai pleca? N-avea nevoie de mai mult. Cunosc multe cazuri. In afara de asta, oamenii pe care i-am cunoscut stand cu parinti sunt printre cei mai "cuminti" oameni posibili. Unii.. nu au vicii. Nimic. Atat de mult au stat cu parintii inca au preluat tot ce a fost mai bun de la ei; modul lor de gandire; modul de trai, si n-au putut fi atrasi de nimic rau. E ca si cand ai avea un model si un mentor, pe langa parinte. Sunt tare curios daca avea vreun viciu.. orice si ce fel de om era. Poate nu gasise persoana potrivita pentru a si intemeia o familie. La aspectul asta te-ai gandit? Pentru mine a fost colega care m-a ajutat tot timpul si stiu ca si pe alte colege le-a ajutat total dezinteresata de beneficii. De vicii cat am cunoscut-o eu nu a dat senzatia ca ar avea vreun viciu. Nu fuma. |
Posted 25 September 2023 - 22:44

LordulCapdeMort, pe 24 septembrie 2023 - 15:57, a scris: O anuntam ceva de genu „ Sarut mana doamna ... sunt un coleg de al fetei dumneavoastra, nu doresc sa insinuez absolut nimic dar in ultimul timp fata dumneavoastra este tot mai suparata si mi-a spus astazi ca „ nu mai poate” si „ ca renunta” , „ ca s-a saturat”. Imi pare rau ca fac acest anunt dar ma gandesc ca e spre binele ei. Poate nu ar strica o discutie sincera in familie. Imi cer scuze pentru neplaceri ” |
Posted 26 September 2023 - 07:56

Posted 26 September 2023 - 09:43

Posted 26 September 2023 - 10:18

Posted 26 September 2023 - 20:02

Mesaj pentru toti care ziceau de familie
Provenea dintr-o familie normala, respectata la nivelul comunitatii. |
Posted 02 October 2023 - 18:21

Greseala e mult spus. Mai degraba as critica felul cum ai povestit, ca reiese ca te duceai la seful repede cand ea ti-a povestit si pana sa vii inapoi ea deja s-a aruncat de la geam. Daca-i chiar asa atunci n-ai ce sa-ti reprosezi. Dar daca a mai durat cateva zile bune, atunci, sa zicem ca esti una dintre multele persoane care ar fi putut s-o ajute (sa zicem..) si n-a facut-o, mai ales ca ti s-a destainuit. Deobicei astea sunt situatii urgente cand trebuie apelat rapid la ajutor (atunci cand cineva ti se destainuie ca are ganduri negre).
Acum.. o sa spun si eu alt aspect mai controvesat, intrucat si eu am fost in depresie intr-o perioada. Asta cu salvatul o face lumea pentru interesul ei mai mult, desi ai zice ca o faci pt binele celui cu ganduri negre. Caci el daca are in cap sa moara, si a tot incercat solutii incontinuu si n-a gasit (in fond asta-i depresia, momentul dupa ce cauti mult timp solutii si nu gasesti), atunci individul nu vrea sa fie impiedicat sa-ti puna-n aplicare ultima solutie... Spun asta pt ca sunt si linii telefonice de urgenta pt situatiile de sinucidere ..sa te convinga sa n-o faci, dar ..vezi cum suna? Adica tu ai probleme si vrei sa iesi, si-ti pui singur bete-n roate sa chemi lumea sa te impiedice? Parerea mea e ca (in prezentarea serviciului) trebuie sa se puna accentul pe partea de ajutor (social, sprijin material, indrumare profesionala si orice e nevoie) in serviciile asta de sprijin pt cei depresivi, decat pur si simplu sa impiedici pe cineva sa .."se arunce de pe pod" (de-aia si zic ca n-are sens ca unul care vrea sa se arunce sa cheme ajutor ca sa nu se arunce). Asa as explica de ce ea n-a apelat la serviciile astea de specialitate de urgenta.. Ar trebui si educatia, la scoala macar sa ni se spuna clar ca atunci cand cineva se destainuie ca are ganduri negre, sa chemi sprijin urgent. Altfel putini isi dau seama.
Nu stiu dar cred ca in asemenea cazuri sustinerea familiei ar conta enorm cu conditia ca familia sa inteleaga persoana respectiva ! Daca-i o problema exterioara, atunci ar ajuta familia doar daca are pricepere multa. Depinde ce problema e deci. Deobicei as zice ca ori e o singura problema dar vitala, ori persoana e inconjurata de probleme importante, deci nu doar dintr-o perspectiva dar si are probleme financiare si are si deceptie in dragoste si a dat si-o boala peste el si-a mai patit si-un necaz in familie..Deci sunt problematice multe aspecte importante din viata persoanei. Si devine acuta situatia cand nici nu mai are unde sa se refugieze.. Ce mi se pare interesant la viata e ca baza sunt nimicurile astea de placeri (mancare, sex, orgoliu). Cand cineva nu se mai bucura de ele e un indicator ca-i in depresie grava. Si culmea, desi ai zice ca poate fi si cineva spiritual care are lucruri mai importante decat sa-i pese de maruntisurile astea zilnice, eu zic ca ..are si lucruri mai importante decat sa-i pese de viata (adica tot il paste moartea). Edited by bursucelu_viesel, 02 October 2023 - 18:27. |
Posted 03 October 2023 - 09:16

Greseala e mult spus. Mai degraba as critica felul cum ai povestit, ca reiese ca te duceai la seful repede cand ea ti-a povestit si pana sa vii inapoi ea deja s-a aruncat de la geam. Daca-i chiar asa atunci n-ai ce sa-ti reprosezi. Dar daca a mai durat cateva zile bune, atunci, sa zicem ca esti una dintre multele persoane care ar fi putut s-o ajute (sa zicem..) si n-a facut-o, mai ales ca ti s-a destainuit. Deobicei astea sunt situatii urgente cand trebuie apelat rapid la ajutor (atunci cand cineva ti se destainuie ca are ganduri negre). Acum.. o sa spun si eu alt aspect mai controvesat, intrucat si eu am fost in depresie intr-o perioada. Asta cu salvatul o face lumea pentru interesul ei mai mult, desi ai zice ca o faci pt binele celui cu ganduri negre. Caci el daca are in cap sa moara, si a tot incercat solutii incontinuu si n-a gasit (in fond asta-i depresia, momentul dupa ce cauti mult timp solutii si nu gasesti), atunci individul nu vrea sa fie impiedicat sa-ti puna-n aplicare ultima solutie... Spun asta pt ca sunt si linii telefonice de urgenta pt situatiile de sinucidere ..sa te convinga sa n-o faci, dar ..vezi cum suna? Adica tu ai probleme si vrei sa iesi, si-ti pui singur bete-n roate sa chemi lumea sa te impiedice? Parerea mea e ca (in prezentarea serviciului) trebuie sa se puna accentul pe partea de ajutor (social, sprijin material, indrumare profesionala si orice e nevoie) in serviciile asta de sprijin pt cei depresivi, decat pur si simplu sa impiedici pe cineva sa .."se arunce de pe pod" (de-aia si zic ca n-are sens ca unul care vrea sa se arunce sa cheme ajutor ca sa nu se arunce). Asa as explica de ce ea n-a apelat la serviciile astea de specialitate de urgenta.. Ar trebui si educatia, la scoala macar sa ni se spuna clar ca atunci cand cineva se destainuie ca are ganduri negre, sa chemi sprijin urgent. Altfel putini isi dau seama. Depinde de situatie. In general trebuie apelat la cineva care are putere asupra problemei. Daca problema e chiar provocata de familie, atunci clar ajuta cel mai mult. Desi cel care provoaca problmele deobicei e nesimtit si nici nu da crezare / nici nu vrea sa auda de asfel de destainuiri. Daca-i o problema exterioara, atunci ar ajuta familia doar daca are pricepere multa. Depinde ce problema e deci. Deobicei as zice ca ori e o singura problema dar vitala, ori persoana e inconjurata de probleme importante, deci nu doar dintr-o perspectiva dar si are probleme financiare si are si deceptie in dragoste si a dat si-o boala peste el si-a mai patit si-un necaz in familie..Deci sunt problematice multe aspecte importante din viata persoanei. Si devine acuta situatia cand nici nu mai are unde sa se refugieze.. Ce mi se pare interesant la viata e ca baza sunt nimicurile astea de placeri (mancare, sex, orgoliu). Cand cineva nu se mai bucura de ele e un indicator ca-i in depresie grava. Si culmea, desi ai zice ca poate fi si cineva spiritual care are lucruri mai importante decat sa-i pese de maruntisurile astea zilnice, eu zic ca ..are si lucruri mai importante decat sa-i pese de viata (adica tot il paste moartea). Am zis ca discutia cu ea a fost cu 2 luni inaintea tragicului eveniment ! Nu ca evenimentul a avut loc in aceeasi zi si imediat dupa discutie. Nici nu eram chiar in apele mele atunci. |
Posted 03 October 2023 - 10:01

Si nu cred ca a avut legatura cu placerile alea de care spuneai tu ( orgoliu, sex, mancare). Atat cat am cunoscut-o nu mi s-a parut o persoana orgolioasa.
De asta zic ca a fost ceva mai profund de atat |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users