Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?

Reparare "șanțuri&#...
 De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix
 Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular
 Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație

Cartonașe și stickere t...
 

Civilizatia - ce inseamna asta la romani?

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
71 replies to this topic

#1
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,828
  • Înscris: 07.06.2014
Pai ... cam nimic pt o foarte mare parte din noi, pt ca de ce nu, e mai usor sa fii "salbatic" decat sa fii civilizat. Iar romanii au demonstrat-o in nenumarate randuri ca civilizatia este doar pt ceilalti straini persoanei lor, cam cum sunt si drepturile de cetatean european, adica valabile doar pt propria persoana, iar obligatiile doar pt ceilalti.

Fie ca e vb de mijloace de transport in comun, in parcuri, in public in general, romanul nu stie sa se poarte, nu stie sa stranga dupa el, ori cel mai posibil, nu ii pasa si atat. Nu de putine ori am avut clinciuri cu astfel de specimene ce arunca gunoaiele pe jos, desi sunt la maxim 5m de un cos de gunoi stradal, ori la fel de nesimtiti care scot punga de gunoi la usa si o tin cu zilele pe holul blocului ca sa nu-i miroasa in casa. Ori care o arunca in drum spre statia de bus in cosurile stradale, ocupandu-le evident, daca nu se rupe intre timp ce o indeasa acolo, doar pt a nu merge extra 20m pana la ghena de gunoi.

Evident ca exemplele pot continua si despre copchii sau chiar adulti care in bus nu stiu sa stea decat ca la bar, ori cu picioarele pe scaune si tot asa.

Citeam ieri de o masura interesanta pt tara noastra ca a si fost pusa in aplicare, din Bihor, unde prin decizia CJ, cei ce arunca mizeriile in locurile publice, margine de drum, etc, pot fi amendati de garda de mediu sau politie, iar in cazul de care spun, chiar si masina confiscata.

Cele două persoane au fost surprinse în flagrant în timp ce abandonau deșeurile de un echipaj al Poliției Sânmartin, care patrula în zonă. Polițiștii i-au anunțat pe comisarii Gărzii de Mediu care, apoi, i-au și amendat pe cei doi soți și le-au confiscat autoturismul, care este al patrulea vehicul indisponibilizat de comisari pentru astfel de fapte, în ultimii 2 ani. „Legea 92/2021 privind regimul deșeurilor prevede sancțiuni între 10.000 și 20.000 lei pentru abandonarea/depozitarea deșeurilor în locuri nepermise. În cazul în care fapta suprinsă în flagrant se dispune ca măsură complementară și confiscarea mijlocului de transport din care a fost abandonate deșeurile", a explicat, pentru adevarul.ro, șeful Gărzii de Mediu Bihor, Sever Șerbănescu.

stirea completa este aici

Ce pot spune este ca salut cu mare bucurie si chiar imi doresc sa se extinda in cat mai multe judete si mai ales sa fie si pusa in aplicare masura, nu doar pe hartie.

Camerele incep sa apara si sper ca nu doar in intersectii, in mijloacele de transport in comun deja sunt, cel putin prin cele mai noi si nu doar la sofer, ci si in salon.

Situatia de care spun sigur nu este specifica romanilor si sigur e si mai rau, insa daca avem pretentii de an 2022 si cetateni europeni cu drepturi, atunci unde ne sunt si obligatiile??? Morale macar, ca celelalte sunt alta discutie.

Ce parere aveti? E o masura buna de a combate aceste manifestari bananiere? Ce alte masuri ar fi de pus in aplicare pt a mai civiliza putin populatia asta?

Atentie, nu dezbatem partide politice sau x guvernanti, nu asta e discutia.

#2
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 Dany_Darke, on 09 iunie 2022 - 12:39, said:

stirea completa este aici

Bravo! Poate asa incepem sa ne civilizam. Se pare ca merge doar cu biciul la inceput.
edit: sa speram ca si confisca masina, nu dar o indisponibilizeaza si apoi dupa ce nesimtitul plateste amenda, ii da masina inapoi.
edit2: vedeti cum s-a cacat pe ea nesimtita aia cand a vazut masina de politie? Ar fi ok sa faca si vreo 4-5 zile cunostinta cu o celula.

Maşină confiscată, în Bihor, conform legii, după ce pasagerii au aruncat gunoiul pe marginea şoselei VIDEO

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/snEXmMDZsuY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by MembruAnonim, 09 June 2022 - 12:48.


#3
nick5roo

nick5roo

    În nebunia telefoniei mobile, oamenii vorbesc singuri pe stradă.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,855
  • Înscris: 27.09.2008
Alți se pișă pe munca altora, s-a întâmplat la Medgidia:
Citez: ”Buna ziua, dragi locuitori ai Medgidiei !
Acesta este al doilea film făcut de mine pe Stadionul Municipal care poarte numele celebrului primar Iftimie Ilisei, un om care a intrat în legenda istoriei locului....
Cu toate acestea , astăzi, 6 iunie 2022, ora 10 si 17 minute, am văzut o persoană, care pur și simplu, se pișa în interiorul stadionului, fără nicio rușine. Practic, sa pișat pe munca tuturor celor care au lucrat voluntar ,și-au dat viața pentru dezvoltarea localității, în decursul anilor...În filmul meu se vede si autovehiculul proprietatea personală, iese pe poarta stadionului, are culoare roșie ,nu vreau să spun marca , nu fac reclamă la mașini. Dar consider , că ceea ce a făcut acest om, este o mare jignire la adresa tuturor foștilor și actualilor cetățeni ai Orașului Medgidia. suntem în anul 2022, nu în Epoca de piatră, unde este civilizația și schimbarea mentalității, despre care noi toți românii ,indiferent de etnie, vorbim atât de mult???? Nu am dorit să-l filmez prea mult, în timpul actului obscen, fiindcă nu este permis...dar poate dvs , cei care vedeti acest film, îl cunoașteți, și știți ce trebuie făcut cu aceasta persoană când o întâlniți. Avea un pantalon scurt galben și un tricou , albastru deschis, și căști de ascultat muzică la urechi, îl vedeti mai bine în ultima parte a filmului meu, in parcarea din fata complexului sportiv. Am văzut că, muncitorii, salariații, care lucrează la acest Stadion, sunt harnici, păstrează curățenia, au comportament onorabil, deci noi ceilalți care venim pe stadion, trebuie să le arătăm respectul nostru...nu să ne pișăm pe munca lor...
Doamne ,oare ne mai schimbăm noi vreodată? Mie rușine mie de ceea ce am văzut, vin in Medgidia după ani mulți, și ce văd???
Citez din ziarul Adevărul ceea ce zice doamna muzeograf Doina Păuleanu în data de 19 Mai 2007,Dumnezue să-i odihnească pe amândoi, au trecut demult la cele veșnice.
,, Ilisei era un om cu o energie şi cu o dorinţă de a face extraordinare. Chestie care acum se întâlneşte greu, indiferent în ce soi de structură socială te afli. Era un om care dărâma şi zidurile, şi dacă prindea din zbor, o idee, o făcea el, dar asculta de alţii care se pricepeau. Căci ştia să-şi ia consilieri de foarte bună calitate în materie de artă şi să-i şi asculte. Doina Păuleanu,,
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/khSb_wdpcjY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#4
Ann0nyym0us

Ann0nyym0us

    Arrogant bastard

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,416
  • Înscris: 15.12.2009
Ideal, confiscata masina. Bun. Si taxa suplimentara la cumpararea alteia. Ah, si musai, musai, 7 zile de munca in folosul comunitatii, neaparat la firma de colectare a deseurilor.

Si tot ar fi nevoie de mult timp ca sa se reduca numarul de cazuri de genul.

Dar ma bucura masura, si mai mult, ma bucura ca s-a aplicat.

#5
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,076
  • Înscris: 07.11.2006

 Dany_Darke, on 09 iunie 2022 - 12:39, said:

Ce parere aveti? E o masura buna de a combate aceste manifestari bananiere? Ce alte masuri ar fi de pus in aplicare pt a mai civiliza putin populatia asta?

Io tot spun si spun. Indiferent de natie, de rasa, de gen, etc. singura masura viabila este atingerea la buzunar. Care se poate face prin multe metode,bineinteles.
Si nu doar la nivel declarativ, ci concret. Si fara avertismente, pardon-uri sau va rog,alta data nu mai fac.
Din acest punct de vedere, legislatia sta bine. Mai prost stam cu cei care trebuie sa o aplice.
In cazul "gulerelor albe", adica aia cu pile pe care ii doare fix in cur de lege. amenzile sa fie urmarite strict iar la sfarsitul lunii sa se treaca la executarea silita. Iar recidiva sa fie pedepsita triplu,
Modalitatile de revenire in normalitate sunt multiple, este nevoie doar de vointa si incoruptibilitate in aplicarea lor. Cand cele doua deziderate se vor implini, vom fi pe calea cea buna. Daca nu, nu.
Iar cazul (cazurile) amintite mai sus le consider drept rara avis.

De exemplu ar fi scuipatii, flegmele si chistoacele aruncate pe jos de tot felul de imbecili.
Un alt exemplu ar fi rahatii de caine a caror stapani idioti nu sunt deranjanti de acest lucru.
Apoi mizeria lasata de porumbei, porumbei care sunt hraniti absolut ilegal de cohorte de cretini.

Iata doar trei ipostaze simple de incepere a activitatii de asanare prin masuri pecuniare a faunei needucate si necivilizate. Apoi se poate trece la nivelul urmator. Si apoi la urmatorul. Si tot asa. Dar deja am intrat pe taramul Utopiei, unde nu-i asa, protejati de nick-urile sugubete, aberam pe forumuri.

ps.
Apropo, pe cretinul din Bacau care a parcat TIR-ul pe plaja de la Corbu il stiti, nu?

#6
futurist

futurist

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,794
  • Înscris: 09.05.2008

 adisz, on 09 iunie 2022 - 13:01, said:


De exemplu ar fi scuipatii, flegmele si chistoacele aruncate pe jos de tot felul de imbecili care sunt cetateni UE cu drepturi
Un alt exemplu ar fi rahatii de caine a caror stapani idioti care sunt cetateni UE cu drepturi
Apoi mizeria lasata de porumbei, porumbei care sunt hraniti absolut ilegal de cohorte de cretini care sunt cetateni UE cu drepturi
Si cu asta, basta!

#7
ConstantinDriga

ConstantinDriga

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 26.01.2016
Manierele se invata in copilarie. Atat cele bune, cat si cele proaste.
Cata vreme parintele isi invata copilul ca el e miezul, ca e cel mai cel, ca toti ceilalti sunt niste pigmei comparativ cu el, acel copil creste si isi umfla acest sentiment de superioritate. Astfel apar mitocanii care fac toate marlaniile posibile doar pentru ca pot. Si, daca le atragi atentia, devin chiar agresivi.

Chistocul de tigara? Pe jos. Sa ceri permisiunea celor din jur ca sa-ti aprinzi tigara la o terasa? Pai de ce, ca doar ai voie sa fumezi in aer liber. Ce-ti pasa ca eu nu vreau sa-ti simt fumul de tigara? Sa ma mut in alta parte, asta e solutia pe care mi-o dai imediat. Nici nu-ti trece prin cap sa NU iti aprinzi tigara. La cuvantul "nesimtit" ai alergie.
Ai chef de o petrecere? Muzica la maxim, ce-ti pasa ca eu, in curtea vecina, am pe cineva bolnav, sau vreau sa ma odihnesc, sau vreau sa citesc. E curtea ta, ai voie sa faci ce vrei acolo, dar de ce-ti arunci decibelii peste gard, la mine? Stiu, te superi pe mine pentru ca am chemat politia si abia astepti sa dai cu erbicid total pe pomii mei.
Ai ajuns la poarta si-ti astepti gagica? Claxon prelung, sa stie toata strada ca esti acolo. Ce telefon mobil, ala se foloseste la alte dracii.
Si multe altele. Crede cineva ca mitocanii nu stiu ca sunt mitocani? Ba stiu, dar au o senzatie de putere cand au ocazia sa fie mitocani.

#8
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,284
  • Înscris: 24.11.2002
Legi exista, cu aplicarea lor e mai greu...

#9
lucianburjuiul

lucianburjuiul

    Unserious member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,624
  • Înscris: 12.06.2010
Orice lege e in principiu buna si mai mult decat atat, este perfectibila. Sincer as vrea sa nu duca la abuzuri si totodata astept prima masina de bombardier confiscata.

#10
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,559
  • Înscris: 02.09.2006
Am asa o senzatie ca legea intelege si se refera la altfel de ''deseuri'' si ca respectivul isi va recupera masina! si probabil va cere si despagubiri!

#11
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,828
  • Înscris: 07.06.2014
stiti cum e vb noastra romaneasca, vrem o tara ca afara, dar ma pis cu bolta pe legi, ordine, bun simt si civilizatie, e permis pt ca traim in romania

de cate ori s-a discutat si pe forum despre comportamentul romanilor plecati, ce afara respecta cat de cat legile, mai ales pe cele auto unde amenzile nu sunt de colea si politia nu liciteaza cu contravenientul care da mai putin la sanctiune, insa cand trece granita, se intoarce la taranismul autohton, unde spartul semintelor pe geamul masinii e ceva normal, aruncatul sticlelor si dozelor din mers e sport national, aruncatul mucurilor indiferent pe cine si unde nimeresc, etc.

da da, vrem o tara ca afara, dar sa nu facem nimic pt asta, vrem doar drepturile si atat Posted Image

#12
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,559
  • Înscris: 02.09.2006
sint suficiente amenzile daca sint date cu talent si mai ales incasate! nici ''dincolo'' nu se confisca masina pentru asta!

#13
Ann0nyym0us

Ann0nyym0us

    Arrogant bastard

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,416
  • Înscris: 15.12.2009

 Dany_Darke, on 09 iunie 2022 - 13:35, said:

da, vrem o tara ca afara, dar sa nu facem nimic pt asta, vrem doar drepturile si atat Posted Image

Simt ca ai exact aceeași frustrare pe care o am eu ori de cate ori aterizez pe Otopeni. Avionul plin cu romanache, de obicei linistiti in aeroportul strain. Cand au ajuns pe Otopeni, toti isi dau coate, fumeaza in zone nepermise, se ceartă cu agenții vamali. Zici ca dispare presiunea odata aterizati pe pamant romanesc.

#14
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,076
  • Înscris: 07.11.2006

 Ann0nyym0us, on 09 iunie 2022 - 13:44, said:


Simt ca ai exact aceeași frustrare pe care o am eu ori de cate ori aterizez pe Otopeni. Avionul plin cu romanache, de obicei linistiti in aeroportul strain.

Tin sa te contrazic.
De departe iti dai seama care-i terminalul de imbarcare pentru Romania, fara sa citesti informatiile.

#15
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,111
  • Înscris: 09.01.2007
Era  un articol in presa, foto cu un autocar plin de mizeriile lasate de copii de clasele 1-4, iar parintii protestau ca ei ;au platit; inclusiv pentru curatenia de dupa, adica in pretul biletului. Ceva cu o excursie.
Eu zic ca e o diferenta intre a arunca o mizerie pe geam, in trecere (OK, nasol, de acord) si a face o cocina acolo unde iti petreci 1-2-10h din viata. Adica si un animal isi face nevoile cat mai departe de culcus.

#16
futurist

futurist

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,794
  • Înscris: 09.05.2008

 tytysor, on 09 iunie 2022 - 13:38, said:

sint suficiente amenzile daca sint date cu talent si mai ales incasate! nici ''dincolo'' nu se confisca masina pentru asta!
Amenzile trebuie incasate, ca daca sunt decat date, e degeaba.

#17
Andreysc7

Andreysc7

    3D Modeler / Automotive Artist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,675
  • Înscris: 05.02.2012
sa va zic o chestie reala legata de cei care arunca moloz pe unde ii apuca
Tatal unei prietene a lucrat in politie, pensionat acuma si in urma cu cate luni mi-a zis ca recent niste colegi de-ai lui au patrulat intr-o zona si au dat peste unii ce tocmai descarcau niste saci cu moloz, in zona fiind si alti saci aruncati de catre altii  .. i-au oprit si cand i-au intrebat ce fac, aia cu morcovul in fund au spus ca au nevoie de niste moloz ca sa niveleze in curte nu stiu ce , si au stat langa ei pana au incarcat mai mult moloz decat au avut Posted Image .
In trimp, civilizatia de la bloc Posted Image , postez maine un update

https://forum.softpe...omun-insalubru/

Romanul are mizeria in sange

ONtopic : eu sunt PRO pentru aplicarea oricarei masuri cat mai drastice cand vine vorba de astfel de fapte. De ce credeti ca romanii sunt (oarecum) mai civilizati cand merg pe dincolo ? Nu spun ca sunt sfinti , dar sunt mai atenti

Edited by Andreysc7, 09 June 2022 - 14:13.


#18
ConstantinDriga

ConstantinDriga

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 26.01.2016

 overseas, on 09 iunie 2022 - 14:07, said:

Era  un articol in presa, foto cu un autocar plin de mizeriile lasate de copii de clasele 1-4, iar parintii protestau ca ei ;au platit; inclusiv pentru curatenia de dupa, adica in pretul biletului. Ceva cu o excursie.
Eu zic ca e o diferenta intre a arunca o mizerie pe geam, in trecere (OK, nasol, de acord) si a face o cocina acolo unde iti petreci 1-2-10h din viata. Adica si un animal isi face nevoile cat mai departe de culcus.
Asta e mentalitatea ghertoiului. Iar progeniturile sunt "educate" in acelasi fel. Cica pentru asta exista gunoieri, ca sa stranga mizeriile lasate in urma de "noi, supraoamenii". Cum sa se injoseasca doamna spargatoare de seminte sa-si stranga cojile intr-un servetel pe care sa-l duca la cos? Ptiu-ptiu-ptiu pana face movila in fata bancii si se muta pe alta.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate