Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum pot bloca transferul de date ...

Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...

Kia Picanto 2022 - Problema motor?
 Durere umar AC Joint

Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...

Merita Lumix FZ82 in 2024?
 Nu pot activa Memory Integrity

Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...
 Mother's Day

Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare
 

Planete locuibile in jurul stelelor pitice rosii

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
45 replies to this topic

#37
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Ma intorc din nou la planetele blocate tidal, iar aici trebuie sa precizam ca forta geomareica scade odata cu distanta, asadar planetele mai indepartate desi ar fi mai reci dar nu exagerat de reci, nu ar experimenta seisme deosebit de puternice si prin urmare aici am putea descoperii conditiile optime de locuire pentru oameni in anumite regiuni ale planetei, poate la ecuator, ori poate dincolo de orizontul estic si vestic la marginea partii intunecate a planetei.

#38
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Iata ca planetele trappist-1 suporta forte tidal diferite, astfel ca ultimele doua f si H cele mai indepartate au un vulcanism similar Pamantului.
Temperatura pe planeta h este de     -100C, iar a planetei f de -54C.

Cu toate acestea o atmosfera densa cu efect de sera ar ridica temperaturile la un nivel agreabil.

Three of the seven (e, f, and g) are in the habitable zone.

TRAPPIST-1e is confirmed to be a terrestrial planet with a solid, rocky surface. It is cool enough for liquid water to pool on the surface, but not too cold for it to freeze like on TRAPPIST-1f, g, and h.[1]

The planet receives a stellar flux 60.4% that of Earth, about a third lower than that of Earth but significantly more than that of Mars.[2] Its equilibrium temperature ranges from 225 K (−48 °C; −55 °F)[16] to 246.1 K (−27.1 °C; −16.7 °F),[2] depending on how much light the planet reflects into space. Both of these are between those of Earth and Mars as well. In addition, its atmosphere is confirmed to not be dense or thick enough to harm the habitability potential as well, according to models by the University of Washington.[8] The atmosphere, if it is strong enough, may also help to transfer additional heat to the dark side of the planet.

https://en.m.wikiped...iki/TRAPPIST-1h


https://en.m.wikiped...en's_Star_b

https://en.m.wikiped...iki/TRAPPIST-1g

https://en.m.wikiped...iki/TRAPPIST-1f
Vulcanismul puternic ar incalzi oceanele, in plus ar primi si ceva caldura de la propria stea.

Studiu de caz sistemul Trappist.

Tidal heating Edit
Tidal heating is predicted to be significant: all planets except f and h are expected to have a tidal heat flux greater than Earth's total heat flux.[37] With the exception of planet c, all of the planets have densities low enough to indicate the presence of significant H
2O in some form. Planets b and c experience enough heating from planetary tides to maintain magma oceans in their rock mantles; planet c may have eruptions of silicate magma on its surface. Tidal heat fluxes on planets d, e, and f are lower, but are still twenty times higher than Earth's mean heat flow. Planets d and e are the most likely to be habitable. Planet d avoids the runaway greenhouse state if its albedo is ≳ 0.3.

https://en.m.wikiped...wiki/TRAPPIST-1

Ideea este ca o parte a acestor super-Pamanturi pot fi in fapt planete binare, de pilda un Neptun si un Pamant in pereche, iar Pamantul ar contribui la rotatia planetei mai mari, in acest caz planeta mai mare nu ar fi blocata tidally chiar daca s-ar afla foarte aproape de stea si ar dispune de un camp magnetic suficient de puternic pentru a inveli planeta mai mica care ar putea dispune si ea de un camp magnetic indus in oceanul planetar salin de campul magnetic al planetei mai mari dupa modelul Jupiter-Ganimede si Jupiter-Calipso.

Planeta binara mai mica, adica Pamantul habitabil, ar dispune de doua efecte geo-mareice, unul de la planeta binara pereche similara lui Neptun ori Saturn si altul generat de steaua pitica rosie, astfel ca ar dispune de resurse suplimentare de caldura vulcanica geo-hidro-termala, dar si de o aurora planetara continua, un fel de efect neon planetar generat tat de campul magnetic stelar cat si de campul perechii binare mai mare.

Edited by Infinitty, 04 February 2022 - 11:22.


#39
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Se pare ca exista habitabilitate pe asemenea planete, insa avand in vedere ca avem doua tipologii distincte si anume planete indepartate cu camp magnetic dar avand doar oaze habitabile punctiforme in calota glaciara planetara, sustin o civilizatie tehnologica si planete apropiate de stea care desi au o habitabilitate extinsa, lipsa campului magnetic protector le face nesigure pentru o civilizatie electrica cum este cea pamanteana din acest moment, dar poate niste aparate ce lucreaza la voltaje mici similare organismelor vii ar fi eficiente intr-o asemenea lume.

Modelul celor doua tipologii planetare se poate extinde prin extrapolare si la stelele mai mari decat piticele rosii, adica stele de clasa K si G.

Asadar habitabilitatea planetara este diversa si nu respecta mereu sablonul clasic pe care il cunoastem in sistemul solar.

#40
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,668
  • Înscris: 02.10.2009
Coboara omule pe pamant, nu vezi ca vorbesti singur?
E blocat drumul la farmacie, e greva acolo sau doar ai uitat sa iei doza?

#41
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View PostRosebud09, on 05 februarie 2022 - 02:27, said:

Coboara omule pe pamant, nu vezi ca vorbesti singur?
E blocat drumul la farmacie, e greva acolo sau doar ai uitat sa iei doza?
Acestea sunt problemele voastre,... iar eu sunt de pe Marte de fapt Barsoom deci nu am cum sa cobor pe Pamant.

Despre doze iau doar doze de apa.

#42
DarthBane

DarthBane

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,486
  • Înscris: 22.03.2021
Totuși, observi că ai un an de când nu ți a mai răspuns nimeni ?



#43
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View PostDarthBane, on 07 februarie 2022 - 06:14, said:

Totuși, observi că ai un an de când nu ți a mai răspuns nimeni ?

Nu ma intereseaza, de altfel nici un scriitor nu ar fi scris nimic niciodata daca o luam asa, in plus si gandurile vorbesc si cartile vorbesc si toate traverseaza timpul in toate directiile posibile.

Ideea este ca cei interesati sunt bineveniti oricand si nu exista obligatia de a posta, nici de a comenta ori de a mentine un flux continu de discutii ci conteaza mai mult calitatea dincolo de timp si cantitate.

#44
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
https://en.m.wikiped...iki/Kepler-442b
The planet orbits a (K-type) star named Kepler-442. The star has a mass of 0.61 M☉ and a radius of 0.60 R☉.

Its luminosity (L☉) is 12% that of the Sun.

Kepler-442b orbits its host star with an orbital period of 112 days, 9 hours, 10 minutes, and 24 seconds. It has an orbital radius of about 0.4 AU (60 million km; 37 million mi) (slightly larger than the distance of Mercury from the Sun, which is approximately 0.38 AU (57 million km; 35 million mi)).[4][5] It receives about 70% of Earth's sunlight from the Sun.

https://en.m.wikiped...iki/Kepler-186f

https://en.m.wikiped...iki/Kepler-438b

Este foarte interesant cum astronomii privesc habitabilitatea acestor planete.

Unele dintre acestea primesc mai putin de 10% din lumina pe care o primeste Pamantul de la Soare si totusi se considera ca ar putea avea temperaturi optime si conditii locuibile.

Acestia se bazeaza pe faptul ca aceste planete au o suprafata mai mare decat suprafata Terrei, adica sunt globuri planetare mai mari decat lumea noastra si deci au o suprafata mai mare care sa capteze lumina propriului soare, cat si atmosfere mai dense.

Desi aceste planete ar fi bulgari de gheata, in zonele ecuatoriale ar exista ape libere si un climat constant pentru dezvoltarea plantelor si animalelor.


#45
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Se pare ca au introdus un alt gen de indicator numeric de aceea apare pe Wikipedia la Kepler-186 luminozitatea de L=0,05 ceea ce este foarte putin, dar un site NASA ne spune ca este la o treime din luminozitatea Soarelui, iar planeta f este pe o orbita similara lui Mercur, ceea ce inseamna  ca primeste de la propria stea aproape la fel de multa lumina si caldura de la propria stea precum primeste Pamantul de la soare.

https://www.nasa.gov...he-solar-system


#46
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Iata ce interesant arata aceste sisteme planetare habitabile:

Attached Files



Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate