Intrebare pentru inlocuire zahar
#289
Posted 26 October 2020 - 15:45
Sa ne fereasca Dzeu de asa napastaa ! Cu mincatul pe baza de stress, nu stiu, eu is pe invers, cind am un stress mare mi se pune un nod in git, mi se innoada stomacul si aia, de abia mai intra apa.
Din ce spui tu, nu cumva ai o forma de hiperfagie ? Ca asa am vazut in niste reportaje, aceleasi simptome ca ale tale. Se trezeau noaptea sa gateasca, fantezii cu mincare(cum le numesc eu), gen un munte de friptura din care curge un vulcan de sos, wtf ?!?! Daca incercai sa opresti deveneau agresivi. Chiar o vdedeta de la TF1 a suferit boala asta si parca a si divortat ca a aruncat cu tigaia in nevasta sa, la 3 noaptea. Isi facea omul fruptura si cartofi prajiti. La 3 noaptea !!!! |
#290
Posted 26 October 2020 - 18:39
Deci de fapt la tine asta e fascinatia acestui topic: de ce altii mananca pe fond de stres cand tu faci complet opusul, nu?
De ce ti se pare de neconceput ca altcineva reactioneaza diferit fata de tine la aceiasi stimuli? Altii isi smulg parul din cap, altii deseneaza, altii se scarpina pana sangereaza si tot asa. De ce nu poti accepta ca suntem diferiti si reactionam diferit? |
#291
Posted 26 October 2020 - 19:48
petit_christian, on 26 octombrie 2020 - 15:45, said:
Sa ne fereasca Dzeu de asa napastaa ! Cu mincatul pe baza de stress, nu stiu, eu is pe invers, cind am un stress mare mi se pune un nod in git, mi se innoada stomacul si aia, de abia mai intra apa. Din ce spui tu, nu cumva ai o forma de hiperfagie ? Ca asa am vazut in niste reportaje, aceleasi simptome ca ale tale. Se trezeau noaptea sa gateasca, fantezii cu mincare(cum le numesc eu), gen un munte de friptura din care curge un vulcan de sos, wtf ?!?! Daca incercai sa opresti deveneau agresivi. Chiar o vdedeta de la TF1 a suferit boala asta si parca a si divortat ca a aruncat cu tigaia in nevasta sa, la 3 noaptea. Isi facea omul fruptura si cartofi prajiti. La 3 noaptea !!!! La mine era in imaginatie cozonac cald pe care puneam Nutella, sau prajituri cu blat insiropat pe care vedeai asa cum are dare de sirop din alea pe lateral si ajung si putin pe farfurie de la pofta aia idioata si intensa, adica "vrabia malai viseaza", ceva de genul. E cum ai tu o pofta dar inmulteste-o cu 10 sau 15 ca intensitate si cum te acapareaza. AlexEn, on 26 octombrie 2020 - 18:39, said:
Deci de fapt la tine asta e fascinatia acestui topic: de ce altii mananca pe fond de stres cand tu faci complet opusul, nu? De ce ti se pare de neconceput ca altcineva reactioneaza diferit fata de tine la aceiasi stimuli? Altii isi smulg parul din cap, altii deseneaza, altii se scarpina pana sangereaza si tot asa. De ce nu poti accepta ca suntem diferiti si reactionam diferit? Sa stii ca pentru majoritatea oamenilor e greu sa inteleaga ceva care nu au simtit, prin care nu au trecut, adica nu concepe ca e posibil, ei nu au cumparatie cum e si altfel, eu avand probleme si comparatia adica trecand dintr-o stare intr-o alta care nu mai era pana atunci, s-a dezvoltat capacitatea de a intelege ca altii pot fi altfel si e posibil sa se intample chestii care la mine niciodata nu s-au intamplat. De ex cineva de pe acest forum, compara un orb care vroia sa munceasca cu un depresiv care nu avea nici o treaba, nu realiza ca orbul avea mintea sanatoasa, iar celalalt nu, deci nu e deloc acelasi lucru, si il admira pe orb si il facea nesimtit pe depresiv, nu realiza ca motivatia, dorinta, vointa, pasiunea, sistemul de recompensa la orb sunt ok, la celalalt sunt down cam toate. Nu mai are chef nici de chestii placute de fapt. Zicea "uite, ala munceste...", deci il inteleg si pe acela ca a zis asa, nu concepe "cum sa nu vrei ?", uite asa bine, nu mai vrei mai nimic cand creierasu e damaged, ca doar de unde vine sa vrei ? Nu de la cap ?! Omu munceste sa se intretina si se distreaza ca sa se bucure, depresivu nu se mai poate bucura de mare lucru, si nu mai vrea uneori nici mai departe sa mearga, deci de ce s-ar lupta ptr o viata pe care nu o mai vrea ? Cam asa. Orbu se poate distra ca se bucura, munceste ca vrea sa mearga mai departe dar si ca poate ii place (deci tot se bucura) de ceea ce face. Si eu am o problema, tot nu am inteles de ce parintii tin asa de mult la copiii lor ! Vezi ? Desi zic ca inteleg, ca...dar totusi nu simt notiunea si mereu ma intreb "cum naiba copiii sunt asa importanti ptr ei", damite cineva care n-a avut experiente mai aparte in viata ? Sau nu am inteles cum dracu schizofrenicul daca vede un soricel ca merge prin camera si apare asa din senin desi e usa inchisa, nu se prinde ca e fals, ca n-are cum sa apara ala din senin, chiar daca vezi, stii ca e iluzie, cat m-am fortat sa zic "da, am inteles", sincer nu prea ! Mi se pare ca n-are cum. Si cine stie ce altele, il inteleg f bine pe colegul ca se mira. Edited by MinettoMatoi, 26 October 2020 - 19:54. |
#292
Posted 07 November 2020 - 22:16
MinettoMatoi, on 06 octombrie 2020 - 12:57, said:
Acuma mai in gluma mai in serios, au facut astia rechete performante, atatea descoperiri in medicina si nu au fost in stare sa scoata zaharul din retete si sa puna altceva, ma uimeste putin. Ei zic ca sa nu mancam aia si aia ca are kcal, dar nu vad ca se agita sa le face mai hopocalorice, ca oamenii oricum le mananca ! Deci faza cu mancati mai putin din aia sau aia, nu functioneaza dupa cum realitatea o arata, deci trebuie schimbata abordarea. Cand vezi ca ceva nu merge, nu persisti in aia ca sfat sau ce o fi ! Singura solutie sa nu ajungem nisie obezi in masa pe glob sunt de fapt doua: 1 - Reducem poftele si foamea. 2 - Facem sa nu ne faca rau, exact la ce ma gandesc eu. A treia nu exista, e una ce ar trebui si alta ce se intampla. Din moment ce ai fost idiot si ai pus pe piata otravurile astea, dulciuri, fast food-uri, sucuri, NU mai ai cum o intoarce acuma, daca nu vroiai sa manance lumea ca in sfaturi, nu le mai puneai, lumea nu mai stia de ele si era frumos, legume, fructe si ce e sanatos mancau. De ex eu la 4-5 ani nu vroiam Nutella, se rugau parintii sa gust, veneau pachete din Germania cu aste dar nu asa des. Cand am gustat, BUM, m-a prins, de atunci mor dupa ea, deci de aia zic ca e crima sa le pui la orice raft si apoi sa zici sa nuuu. De ex la cozonaci da ? Zaharul face sa se lase, cu cat e mai mult zahar, cu atata coca aia creste mai greu, daca pui stevia e mult mai bine, nu se imputineaza prea mult kcal de la coca, insa se reduce ceva. La sucuri s-a rezolvat deja, si am vazut rez ca nu ma ingrasa (nu ma int ce are in ea ca n-am 7 vieti ci una). De ex la placinta cu mere am reusit o reductie de kcal de la 265 la 230/100 g, a fost ceva totusi, dar de la coca nu s-a reusit reducere prea mare, eu acuma fac ceva, sa mai faca si altii, sa schimbam idei, experimente. Nici nu am vazut pe undeva ca se discuta, asta e f trist, dar se plang ca s-au ingrasat si zic ca le place aia si ailalta. Ciocolata are 50 % zahar, daca am pune stevia ?! Ca acolo merge. Zaharu brun are tot cam 410 Kcal/100 g. La placinte coca rupe, ma gandesc si la aia dar nu vad sol, de ex molecula de faina sa nu mai fie rupta in fructoza si glucoza, nefiind sparta in doua, nu e recunoscuta de corp, e a si cum mananci cauciuc si iese afara. S-ar asimila doar merele, adica ce trebe. Hai voi nimic ? Nici o idee, nici o proba acasa cu vreo reteta ? Legat de fructe acolo e si o chestie de proportii. E mai sanatos sa mananci un fruct decat sa faci suc si sa il bei. 100 ml suc de mere = 10g zahar. |
#293
Posted 08 November 2020 - 16:02
LL13G, on 07 noiembrie 2020 - 22:16, said:
Inainte de zahar se folosea miere in retete. Nu exista inlocuitor identic. Daca schimbi tipul de zahar/indulcitor exista o anume diferenta de gust, desi depinde de gusturile fiecaruia. Legat de fructe acolo e si o chestie de proportii. E mai sanatos sa mananci un fruct decat sa faci suc si sa il bei. 100 ml suc de mere = 10g zahar. Si iar ai dreptate, depinde de gustul fiecaruia, mie de ex nu mi s-a parut diferita zaharina de zahar, chiar absolut deloc la gust in cremele de prajituri, si nici intre stevia si zahar, e relativ. Oricum e dulce, ce sa mai intoarcem, asa mare diferenta nu are cum fi, ca doar nu e sarat cu stevia si dulce cu zaharul sau mierea, e tot pe acolo. Insa reductia masiva a kcaloriilor zic eu ca merita vs doar nesemnificativa diferenta de gust. |
#294
Posted 08 November 2020 - 16:20
Pt mine stevia are un gust pregnant pe care il depistez imediat. Mai bine lipsa decit cu stevie. Idem pt zaharina. Depinde de fiecare.
|
#295
Posted 08 November 2020 - 21:21
MinettoMatoi, on 08 noiembrie 2020 - 16:02, said:
Ai dreptate cu sucul, normal ca e mai sanatos sa mananci fructul ca are si fibre, asa este, 100 g de suc are cam 10-11 g zahar, adica cam 45 Kcalorii ca si sucurile clasice. Si iar ai dreptate, depinde de gustul fiecaruia, mie de ex nu mi s-a parut diferita zaharina de zahar, chiar absolut deloc la gust in cremele de prajituri, si nici intre stevia si zahar, e relativ. Oricum e dulce, ce sa mai intoarcem, asa mare diferenta nu are cum fi, ca doar nu e sarat cu stevia si dulce cu zaharul sau mierea, e tot pe acolo. Insa reductia masiva a kcaloriilor zic eu ca merita vs doar nesemnificativa diferenta de gust. Totul in viata, ca facem sau nu ceva, are un cost si efecte. Proportia conteaza insa. |
#296
Posted 14 November 2020 - 17:34
LL13G, on 08 noiembrie 2020 - 21:21, said:
La zaharina cred ca diferenta e subtila, dar e mai dulce decat zaharul, iar de folosirea in retete nu stiu ce sa spun. Totul in viata, ca facem sau nu ceva, are un cost si efecte. Proportia conteaza insa. Eu unu n-am simtit diferenta intre zahar si zaharina absolut deloc. Fi atent faza ce leapsa: Crema mascarpone: 250 g branza mascarpone 500 g smantana ptr frisca 200 g zahar. Daca pui zahar ai 372 Kcal/100 g, daca il scoti ai 361, un rahat diferenta, ca se scade si cantitatea de zahar si imparti kcal rezultate la 7,5 in loc de 9,5 sute de grame. Tare nu ? Deci la multe nici nu prea ajuta, insa la multe da. Unde e grasime mai multa, e jale. Ia sa fac si io crema de mascarpone sa vad cum iese. Luai ieri 4 prajituri mascarpone, a fost o nebunie de bun rau tare. Am mancat mancare de fasole uscata, putina paine si apoi alea, m-au uns pe sufletel. petit_christian, on 08 noiembrie 2020 - 16:20, said:
Pt mine stevia are un gust pregnant pe care il depistez imediat. Mai bine lipsa decit cu stevie. Idem pt zaharina. Depinde de fiecare. |
#297
Posted 14 November 2020 - 19:58
Le-ai mancat pe toate? Ce contineau prajiturile? Pe langa mascarpone si smantana pt frisca, ce altceva mai aveau? In ce cantitati?
|
#298
Posted 14 November 2020 - 23:35
AlexEn, on 14 noiembrie 2020 - 19:58, said:
Le-ai mancat pe toate? Ce contineau prajiturile? Pe langa mascarpone si smantana pt frisca, ce altceva mai aveau? In ce cantitati? Nu stiu ce contineau prajiturile, era crema aia si cu putina coca, era ca o rulada de fapt dar taiate in bucati de cam 5-6 cm grosime. Forma e ca asta de aici, dar nu e prajitura aia din film, am pus sa vezi forma cum e: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/rIQ5WPg-nlY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Adica e ca asta doar ca nu avea ciocolata pe ea, si blatul nu era cu cacao. Am zis ca am gasit reteta ptr crema mascarpone pe youtube, fara legatura cu prajiturile luate ieri. Asa ca si cu zaharu pur sau scos, cam tot acolo duce ca si Kcal, singura diferenta o face cantitatea de carbo la 100 g, acolo va fi diferenta majora. Daca pui zaharu, ai 23,4 g carbo/100 g crema, daca il scoti o sa ai doar 3 g, deci suna bine ptr diabetici aici, si totusi un 10 K mai putin la 100 g crema, aia e. Edited by MinettoMatoi, 14 November 2020 - 23:37. |
|
#299
Posted 15 November 2020 - 01:22
MinettoMatoi, on 14 noiembrie 2020 - 17:34, said:
Fi atent faza ce leapsa: Crema mascarpone: 250 g branza mascarpone 500 g smantana ptr frisca 200 g zahar. Daca pui zahar ai 372 Kcal/100 g, daca il scoti ai 361, un rahat diferenta, ca se scade si cantitatea de zahar si imparti kcal rezultate la 7,5 in loc de 9,5 sute de grame. La astfel de creme, poți intr-adevăr înlocui zaharul cu îndulcitori, fără sa simți prea mare diferența la gust. Însă dacă scazi grăsimile, nu iti va mai plăcea. |
#300
Posted 15 November 2020 - 13:05
richelieu, on 15 noiembrie 2020 - 01:22, said:
Normal. Grasimile au calorii multe. La astfel de creme, poți intr-adevăr înlocui zaharul cu îndulcitori, fără sa simți prea mare diferența la gust. Însă dacă scazi grăsimile, nu iti va mai plăcea. Nu ma las io pana sa va chem sa largiti usile..cu flexu...ca sa am loc sa intru, haha. Mi-a placut sa stii rulada mascarpone, am luat asa la risc, nu stiam ca o sa-mi placa. Ca de ex savarinele, amandinele nu imi plac deloc. Amandinele nu-mi plac din cauza cremei aleia gretoase dintre blaturi, nu au pus si ei o crema mai okey, e din aia de pe vremuri cu margarina multa, cred ca stii despre ce e vorba. |
#301
Posted 15 November 2020 - 14:01
Daca-s multe grasimi nu ai nevoie de mult dulce. Gustul va fi bun datorita (sau din cauza) grasimii. Caloric nu castigi cine stie ce prin inlocuirea zaharului cu altceva.
|
#302
Posted 15 November 2020 - 17:09
AlexEn, on 15 noiembrie 2020 - 14:01, said:
Daca-s multe grasimi nu ai nevoie de mult dulce. Gustul va fi bun datorita (sau din cauza) grasimii. Caloric nu castigi cine stie ce prin inlocuirea zaharului cu altceva. Trebuie sa fie si dulce potrivit, se imbina una cu alta, nu e aiurea facuta reteta. Cand aud "aaa scoti zaharu, cum sa nu fie mai putine Kcal, pai da, dar scade si greutatea produsului ! Daca cu zahar ai 1000 g, imparti kcal la 10 ca sa vezi cat are pe 100 g, daca scoti zaharu, sa zicem ai 800 g produs, imparti la 8, si de aia nu se vede mare diferenta, nu scoti kcal de la zahar si imparti tot la 10, ca era bine asa. La placinta cu mere mie imi dadea cam cu 30-40 Kcal/100 g mai putin daca nu puneam zahar. |
#303
Posted 21 November 2020 - 13:51
Apropo pe Richelieu vreau sa-l intreb, ce diferenta e intre Frisca neindulcita si Smantana pentru frisca ?!
Ca imi trebuie a crema aia mascarpone si nu stiu ce sa iau. Au aia de la LaDorna (in Mega vad doar frisca neindulcita), nu am gasit smantana pentru frisca desi si cutie din aia ca poza am vazut. E tot aia ?! Sau ? |
|
#304
Posted 01 February 2023 - 04:00
Sunt micile plăceri ale vieții și mâncare în cantități rezonabile, sunt harmless. Vorbiți de parcă aveți de gând să trăiți un mileniu, nu alta.
|
#305
Posted 01 February 2023 - 13:43
MinettoMatoi, on 21 noiembrie 2020 - 13:51, said:
Apropo pe Richelieu vreau sa-l intreb, ce diferenta e intre Frisca neindulcita si Smantana pentru frisca ?! Ca imi trebuie a crema aia mascarpone si nu stiu ce sa iau. Au aia de la LaDorna (in Mega vad doar frisca neindulcita), nu am gasit smantana pentru frisca desi si cutie din aia ca poza am vazut. E tot aia ?! Sau ? Acum văd ca răspund după 2 ani 😂😂 Ardelean adevarat |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users