Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Intrebare pentru inlocuire zahar
#254
Publicat: 23 octombrie 2020 - 18:28
audiofidell, on 23 octombrie 2020 - 14:52, said:
Nu stiu cata lume stie, zaharul este principalul prieten al imbatranirii pielii alaturi de soare. Chestia aia care tine pielea ferma si intinsa e distrusa de zahar. Deci aviz cucoanelor, daca vor sa si pastreze pielea mai mult timp in forma buna! poate daca as citi niste studii bine argumentate si pe care sa le si inteleg, as fi de-acord cu afirmatia asta. dar logica si ceea ce vad in jurul meu, contrazice. priveste chipul unei persoane grase si chipul unei persoane slabe: grasimea e cel mai bun antirid. asta a spus-o Liz Taylor. mi s-ar parea ideal sa ai corpul unui slab si tenul unui gras. ptr amuzament, a si circulat pe net o serie de poze contrastante ale Nigellei Lawson si ale unei nutritioniste celebre in UK, ambele de aceeasi varsta http://www.thenutrit...in-the-pudding/ disclaimer: sunt perfect de-acord ca adictia de zahar e o mare nenorocire, |
#255
Publicat: 23 octombrie 2020 - 18:45
AlexEn, on 23 octombrie 2020 - 12:49, said:
Singura substanta non calorica este apa. Nu o sa ai in veci indulcitori non calorici fiindca nu o sa aiba gustul pe care il astepti tu. Adica am mancat cam 2280/zi ca, cu alea 20 sa fie 2300 cat ard. Daca erau 430, se puneau 410/zi si as fi luat in cele 6 saptamani 2,5 Kg cam. Asa ca sa ma mai lase mincinosii aia cum ca si astea ingrasa fara zahar, chiar am vrut sa verific. audiofidell, on 23 octombrie 2020 - 14:52, said:
E o diferenta uriasa deoarece zaharul, in interactiunea sa cu corpul uman, are efecte devastatoare. Indulcitorii nu au efectul pe care il are zaharul sau cel putin nu au fost determinate in studii(e drept ca si numarul studiilor pe indulcitori este foarte redus). Una e sa mananci dulce si sa se depuna colacei si in rest sa nu fie mare deranj in organism si alta e sa mananci dulce din zahar, sa se depuna colacei si sa te ia mama dracului cu tot felul de afectiuni . Adica, e destul sa faci diabet ca dupa ce ai diabet chiar faci toate bolile. Nu stiu cata lume stie, zaharul este principalul prieten al imbatranirii pielii alaturi de soare. Chestia aia care tine pielea ferma si intinsa e distrusa de zahar. Deci aviz cucoanelor, daca vor sa si pastreze pielea mai mult timp in forma buna! Zaharul este = faina alba = amidon de fapt, au acelasi indice glicemic cam, tot cam atatea kcalorii, doar ca ultimile doua nu-s dulci, in rest sunt metabolizate la fel, sunt benzina pura, toate trei se sparg in fructoza si glucoza deci din fiecare rezulta acelasi lucru de fapt, daca se arde tot, nu mai ramane nimic din ele, daca nu se arde tot, se transforma in grasime si se depune excesul, atata tot. Pancreasul sanatos baga insulina cata trebuie ca sa ai o glicemie okey, se descurca el fff bine, stai tu linistit, stie ce sa faca si daca mananci 3 ciocolate odata. Daca tenu tinea de zahar, inseamna ca toata lumea de generatia mea si mai de dinainte imbatraneau prematur, nici vorba, stresul te imbatraneste din cauza cortizolului secretat in exces, adica imbatranire prematura. Au imbatranit fiecare cum era normal si au murit multi de moarte buna la peste 80 ani. In anii 20-30 vedeai prin Bucuresti la colt de strada covrigi deci faina alba care astia zic ca e nenorociiire mare, gogosi, etc, ia zi-le la aia tu de zahar dar mai bine nu le zici, ca o sa zica ca ii iei la misto. Este corect ca zaharul produce carii dintr-un motiv f simplu, majoritatea se spala dimineata si seara, daca se spala imediat dupa ce a mancat, nu se mai intampla nimic, pana seara ataca dantura zaharul ala sau alta mancare, adica pana se spala ei. Fane, on 23 octombrie 2020 - 15:17, said:
daca nu-i ok sa mananci noaptea atunci de ce frigiderul are bec in interior? Pai io mananc cand mi-a venit, nu conta la ce ora, aia e. Nu am zis ca mi se pare in regula, dar aia e. Daca-ti vine sa faci acut pipi la 3 noaptea faci, asa si la mine daca aveam senzatia aia tampita de ma sacaia urat, am mancat. Editat de MinettoMatoi, 23 octombrie 2020 - 18:51. |
#256
Publicat: 23 octombrie 2020 - 19:04
@Fane :ai intrebat pe bune ? Daca da, inseamna ca n ai ramo. Uite totusi citeva variante. Daca nu, nu i o gluma buna, sa stii. E un cliseu fumat demult.
- in perioada asta se intuneca la 18h30-19 si si se lumineaza pe la 07h. Ce faci daca vii la 18h30 de la munca si 07h30 o intinzi iar, nu mai maninci? -in zona ecuatoriala se intuneca la 18h si se lumineaza la 06h00.12 ore zi, 12 noapte. Oamenii aia n or avea frigidere ? -unii oameni lucreaza in in ture sau de noapte. Ce fac aia acare incep de ex la 02h00.. Pleaca nemincati la lucru ? A, ca exista nechibzuiti care maninca noaptea a proasta, asta e partea a doua. |
#257
Publicat: 24 octombrie 2020 - 05:43
MinettoMatoi, on 23 octombrie 2020 - 18:45, said: Pai ptr mine are gustul care-l vreau din fericire si zaharina si stevia, am mai spus, deci asta taiem de pe lista. Beau Fanta e portocale fara zahar si este foarte buna ca si cealalta, si chiar nu ingrasa ca am testat timp de 6 saptamani atent cate Kcal as fi avut in plus daca beam din aia normala. Beam cam 1 L pe zi, deci as fi avut un 430-450 Kcal/zi surplus cu cea normala, asa acel litru avea doar 20. Adica am mancat cam 2280/zi ca, cu alea 20 sa fie 2300 cat ard. Daca erau 430, se puneau 410/zi si as fi luat in cele 6 saptamani 2,5 Kg cam. Asa ca sa ma mai lase mincinosii aia cum ca si astea ingrasa fara zahar, chiar am vrut sa verific....... Problema este mult mai complexa, deoarece cea mai mare parte din procesele din corpul uman se produc automat, adică, de ex., respiram pur și simplu, nu ne concentram ca să respirăm, când mâncăm mâncarea se digera pur și simplu, nu trebuie sa facem ceva ca mâncarea sa se digere. In aceste condiții chiar dacă acea substanță îndulcitoare nu conține calorii, este dulce, iar corpul o percepe că fiind similară zahărului, deci va creste insulina mai mult decât dacă am bea apa sau am manca un cartof fiert, să zicem. Dacă insulina creste mult, după o perioadă de câteva zeci de minute sau cateva ore, depinde de persoana, va scădea mult - ei, atunci când insulina scade brusc ne e foame, senzația de foame fiind cu atât mai mare cu cât scăderea a fost mai brusca. Când ne este foame tare avem tendința de a manca orice ne vine la îndemână, adică este mult mai probabil sa cumpărăm vreo gogoașă sau o plăcintă cu branza de la un chiosc ori vreo punga cu alune decât să mergem la un restaurant să dăm comanda de friptura pe grătar - iar așa este foarte ușor să depășim necesarul zilnic de calorii. Astfel, chiar daca îndulcitorul din suc nu are calorii, faptul că bem ceva dulce creează un mecanism care favorizează îngrășarea - deci calea pentru a fi mai slabi este sa nu consumam nici zahar și nici alți înlocuitori, pentru că cea mai mare parte a oamenilor mănâncă pur și simplu, nu își calculează fiecare calorie Editat de spider8, 24 octombrie 2020 - 05:45. |
#259
Publicat: 24 octombrie 2020 - 10:18
canarel, on 23 octombrie 2020 - 18:28, said:
poate daca as citi niste studii bine argumentate si pe care sa le si inteleg, as fi de-acord cu afirmatia asta. Pai si te opresc eu sa le citesti sau cum? A, si ai pretentia sa le si intelegi nefiind familiarizata cu chimia, bilogia si tot ce presupune domeniul? Logica (ta) si ce vezi tu in jurul tau nu are nicio relevanta atat timp cat intra in contradictie cu cercetarea stiintifica. Nu exista adictie de zahar, exista adictie de dulce. Editat de audiofidell, 24 octombrie 2020 - 10:26. |
#261
Publicat: 24 octombrie 2020 - 13:44
Daca reusiti sa-i gasiti si o fata cu mai multa inteligenta emotionala o sa-l mai completeze si o sa-l mai tempereze, va face mai rar depresii si tratamentul va fi mai usor iar dereglarile astea de apetit probabil se vor atenua. In plus probabil se va simti jignita daca el la pranz va manca nutella cu paine...
Deci, unde-i gasim o fata ok lui Matoi? |
#264
Publicat: 24 octombrie 2020 - 15:03
spider8, on 24 octombrie 2020 - 05:43, said:
Problema este mult mai complexa, deoarece cea mai mare parte din procesele din corpul uman se produc automat, adică, de ex., respiram pur și simplu, nu ne concentram ca să respirăm, când mâncăm mâncarea se digera pur și simplu, nu trebuie sa facem ceva ca mâncarea sa se digere. In aceste condiții chiar dacă acea substanță îndulcitoare nu conține calorii, este dulce, iar corpul o percepe că fiind similară zahărului, deci va creste insulina mai mult decât dacă am bea apa sau am manca un cartof fiert, să zicem. Dacă insulina creste mult, după o perioadă de câteva zeci de minute sau cateva ore, depinde de persoana, va scădea mult - ei, atunci când insulina scade brusc ne e foame, senzația de foame fiind cu atât mai mare cu cât scăderea a fost mai brusca. Când ne este foame tare avem tendința de a manca orice ne vine la îndemână, adică este mult mai probabil sa cumpărăm vreo gogoașă sau o plăcintă cu branza de la un chiosc ori vreo punga cu alune decât să mergem la un restaurant să dăm comanda de friptura pe grătar - iar așa este foarte ușor să depășim necesarul zilnic de calorii. Astfel, chiar daca îndulcitorul din suc nu are calorii, faptul că bem ceva dulce creează un mecanism care favorizează îngrășarea - deci calea pentru a fi mai slabi este sa nu consumam nici zahar și nici alți înlocuitori, pentru că cea mai mare parte a oamenilor mănâncă pur și simplu, nu își calculează fiecare calorie Chiar vroiam sa stiu ! Nivelul de insulina bazal comparativ cu la 30-60 si 120 minute de la 500 ml Fanta de lamaie fara zahar, era cam acelasi, fluctua f putin, dar aia e normal, glicemia la fel, fluctua in limite normale ptr cand nu mancasei. Secretia de insulina urca doar cand apar molecule de glucoza !!! Nu la gustul dulce. Cand apare glucoza atunci da drumu la insulina ca sa ti-o ia din sange si sa o duca unde trebuie. Si nici nu ar avea cum sa urce insulinemia de la indulcitori, ca ai intra in coma hipoglicemica sau ai suferi de hipoglicemie, ca ti-ar scade glicemia aia si asa mica de dinainte. Ca dovada ca dupa 500 ml Fanta cu zahar, la 30 si 60 de minute glicemia era mai mare si secretia de insulina la fel, la 120 mi revenise aproape la normal ca inainte de a bea, deci a reactionat imediat la zahar. Asa ca sa nu mai ne luam dupa ce citim pana nu probam. Nu ai cum sa te ingrasi daca nu bagi mai multe Kcal decat arzi, fizica e fizica, nu schimbi tu acuma legile fizicii. De aia nici nu m-am ingrasat de la ele calculand cam cat trebuia sa pun pe mine daca beam cu zahar. Eu am ramas slab band fara zahar destul, desi daca beam cu zahar ma ingrasam ptr ca saream de kcal arse. Cand am bagat mai multe Kcal, abia atunci am inceput sa pun pe mine. Praftica ne omoara, nu ce citim. Bine, multe sunt corecte ce se spun, dar si unele nu. Fane, on 24 octombrie 2020 - 09:21, said:
Voiai sa spui ca dupa cresterea nivelului insulinei urmeaza o scadere a nivelului glicemiei, probabil. Glicemia cine o urca ? Glucoza, sau glucoza in urma scindarii zaharului, amidonului, si cand urca glicemia, urca si insulinemia ca sa coboare glicemia. Dar daca nu urca glicemia, de ce ar urca insulina ? E non sens demonstrat practic. Fructoza nu are glucoza, nici un indulcitor n-are, asa ce aia e. Bine, colegul stie ce a citit, ca nu probase, si e normal sa-i creada pe astia si cu explicatiile lor nefondate. Si inca o dovada, sucurile fara zahar de aia au fost facute, sa nu ingrase si ptr diabetici, daca ingrasau si mai urcau si glicemia (ca sa urce insulina apoi), dispareau de pe piata, mai ales ca-s mai scumpe ca celelalte. Fane, on 24 octombrie 2020 - 11:31, said:
Eu sunt de parere ca trebuie sa-l insurati pe Matoi si rezolvati multe dintre probleme. MinettoMatoi, on 24 octombrie 2020 - 15:01, said:
Nu, am testat eu la laborator tocmai ca mi se parea tembelie ca, corpul sa urce insulina de la indulcitori, am auzit porcaria asta de n ori. Chiar vroiam sa stiu ! Nivelul de insulina bazal comparativ cu la 30-60 si 120 minute de la 500 ml Fanta de lamaie fara zahar, era cam acelasi, fluctua f putin, dar aia e normal, glicemia la fel, fluctua in limite normale ptr cand nu mancasei. Secretia de insulina urca doar cand apar molecule de glucoza !!! Nu la gustul dulce. Cand apare glucoza atunci da drumu la insulina ca sa ti-o ia din sange si sa o duca unde trebuie. Si nici nu ar avea cum sa urce insulinemia de la indulcitori, ca ai intra in coma hipoglicemica sau ai suferi de hipoglicemie, ca ti-ar scade glicemia aia si asa mica de dinainte. Ca dovada ca dupa 500 ml Fanta cu zahar, la 30 si 60 de minute glicemia era mai mare si secretia de insulina la fel, la 120 mi revenise aproape la normal ca inainte de a bea, deci a reactionat imediat la zahar. Asa ca sa nu mai ne luam dupa ce citim pana nu probam. Nu ai cum sa te ingrasi daca nu bagi mai multe Kcal decat arzi, fizica e fizica, nu schimbi tu acuma legile fizicii. De aia nici nu m-am ingrasat de la ele calculand cam cat trebuia sa pun pe mine daca beam cu zahar. Eu am ramas slab band fara zahar destul, desi daca beam cu zahar ma ingrasam ptr ca saream de kcal arse. Cand am bagat mai multe Kcal, abia atunci am inceput sa pun pe mine. Praftica ne omoara, nu ce citim. Bine, multe sunt corecte ce se spun, dar si unele nu. Nivelul insulinei nu urca daca nu ai glucoza in sange, nu conteaza ca mananci dulce cum zice colegul, dar i-am explicat ca am si probat la laborator. Nu urca nici daca mananci fructoza decat f putin, chiar si s-a zis ca fructoza nu are nev de insulina ptr a fi metabolizata, de se si da la diabetici, ca nu prea urca glicemia, deci nici nivelul de insulina decat putin. Glicemia cine o urca ? Glucoza, sau glucoza in urma scindarii zaharului, amidonului, si cand urca glicemia, urca si insulinemia ca sa coboare glicemia. Dar daca nu urca glicemia, de ce ar urca insulina ? E non sens demonstrat practic. Fructoza nu are glucoza, nici un indulcitor n-are, asa ce aia e. Bine, colegul stie ce a citit, ca nu probase, si e normal sa-i creada pe astia si cu explicatiile lor nefondate. Si inca o dovada, sucurile fara zahar de aia au fost facute, sa nu ingrase si ptr diabetici, daca ingrasau si mai urcau si glicemia (ca sa urce insulina apoi), dispareau de pe piata, mai ales ca-s mai scumpe ca celelalte. Aaaaa NUUUU, nu vreaau insuratoare, doamne fereste. Sau una sa manance si ea Nutela cu paine, hahahaha, dar tot nu insuratoare, asa gagicareala. Ca daca e una sa ma bata la cap m-ar enerva. Chestia cu temperatul trebuie sa vina din noi insine, ala e normalul, sa vina de la sine, sa nu ai tenta catre aceste dereglari in mod natural. Editat de MinettoMatoi, 24 octombrie 2020 - 15:01. |
#266
Publicat: 24 octombrie 2020 - 15:34
#267
Publicat: 24 octombrie 2020 - 17:07
audiofidell, on 24 octombrie 2020 - 10:18, said: Pai si te opresc eu sa le citesti sau cum? A, si ai pretentia sa le si intelegi nefiind familiarizata cu chimia, bilogia si tot ce presupune domeniul? Logica (ta) si ce vezi tu in jurul tau nu are nicio relevanta atat timp cat intra in contradictie cu cercetarea stiintifica. Nu exista adictie de zahar, exista adictie de dulce. Mai usor cu pianul pe scari, ca nu ma cunosti! Ai o atitudine agresiva care-mi displace total. Ti s-a mai spus ca te iei prea in serios, asa-i? |
|
#268
Publicat: 24 octombrie 2020 - 18:35
petit_christian, on 24 octombrie 2020 - 15:10, said:
Ai scris pe alt topic ca bei 1 l de Fanta zilnic. Cu sau fara zahar n am inteles de ce faci lucrul asta. N ai niciun avantaj, doar dezavantaje. Sunt o multitudine de surse de gust dulce mult mai sanatoase si mai gustoase. Fane, on 24 octombrie 2020 - 15:34, said:
Mineto, esti tu sigur ca ai descifrat si cele mai subtile mecanisme care actioneaza in corpul uman? Ok, ramai la ce faceai si pana acuma. Deci la sucurile fara zahar nu urca glicemia, ca urmare nu urca insulinemia, nu ingrasa intrucat nu ai Kcal in plus, pe testate. Nu e vorba ca-s sanatoase sau nesanatoase, ca aia e alt discutie, ca si alea cu zahar is la fel. Kcal ai 20 pe litru in loc de 430, dar am considerat ca 20 e f putin, si daca arzi 2300 si mananci 2280, nu conteaza ca ai alea 20 pe zi in plus, sau 40 daca bei 2 L. Bine, fluctuatii de glicemie o sa ai si fara sa mananci ceva, ca nu sta fixa, poate fi 85-88-84-89-86, si insulinemia la fel fluctueaza dar foarte putin, nu urca specific intrarii glucozei in sistem. Aparatul de masurat glicemia, ce masoara ? Nivelul glucozei din sange, altfel nu...reactioneaza, deci unei cifre mai mari corespunde un nivel de glucoza mai mare. Cu insuratoarea mai bine asea decat sa vina una "aaa iara dormi ? AAA iti place sa stai prin casa mai mult, iar mananci placinta, aaa iara vorbesti cu prietenu 2 ore de politica, iara te joci la calculator, iara stai la documentarele tale de hitler", nu asa. Editat de MinettoMatoi, 24 octombrie 2020 - 18:37. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi