Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Diferenta ATS generator si PV

La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar

Contestare amenda politia locala
 PC se restarteaza cu erori ecran ...

Mercedes atego 815 oprire motor

Ce contine Creion rani dupa ras?

Filtru sedimente inainte de pompa?
 Paște fericit!

electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...

Ce reprezinta in chimie abrevieri...
 Google pay ma taxeaza in timp ce ...

Kia Picanto 2022 - Problema motor?

Durere umar AC Joint

Care este cea mai sanatoasa paine?
 

Cea mai buna reteta de slabit

- - - - -
  • Please log in to reply
1776 replies to this topic

#253
InPhatos

InPhatos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 10.06.2009
nadis am facut un calcul rapid si mi-a iesit circa 700kcal +/- 100kcal. Cand mananci atat de putine calorii nici nu m-ai conteaza din ce provin (ma refer STRICT la a slabi, nu la sanatate). Poti manca o ciocolata jumate (aceleasi calorii) pe zi si tot slabesti.

Ma incanta faptul ca nu este clasicul, "fara grasimi". Pe termen lung, nu o recomand in nici un caz. Ai nevoie de anumite vitamine si minerale pe care nu le poti lua numai din iaurt si carne fiarta de pui sau vita. Nu stiu exact ce varsta ai, dar ma indoiesc ca rata metabolica a scazut asa mult si activitatea fizica e asa redusa, incat sa ai nevoie numai de 700kcal pe zi.

Cat crezi ca mai rezisti sa o tii? si nu ma refer numai la plictiseala.. aceleasi mancaruri etc. Ci si la viata sociala..

O regula pe care o sa o mai spun de cate ori va mai fi nevoie: Pentru a slabi si a ramane la greutatea dorita, trebuie sa faci o schimbare definitiva in stilul de viata, in caz contrar, kilogramele vor reveni cu siguranta...

Incepi cu ce vrei tu. "De maine, nu mai consum X (sucuri acidulate)". Dupa care, cand te simti in stare... "De maine, nu mai mananc X (hamburgeri)"

Nu trebuie sa fie o "dieta". Trebuie sa fie un mod de viata. Ca mai bei o data pe luna un suc, sau mai mananci o pizza, e infim. Trebuie sa fii psihic pregatit pentru o schimbare, nu, sa vezi ca nu iti mai vin pantalonii si gata.. "De maine incep dieta", un search rapid pe google "slabeste X kg in Y timp", sau mai stiu eu ce...

Multa bafta! ;)

#254
nadis

nadis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,403
  • Înscris: 20.05.2006
Uau, excelent comentariu, InPhatos! Nici nu stiu ce sa adaug, iar sa te "combat" - nici nu se pune problema!  :inlove:
Absolut de acord la chestia cu modul de viata - dar daca mi-ar fi reusit treaba asta (e clar, trebuie sa mai lucrez!), n-as mai fi tinut regimul "meu" de mai multe ori in ultimii 20 de ani... Chiar m-am mirat ca nu m-a intrebat nimeni: "Daca-i atat de bun, de ce a trebuit sa-l tii de atatea ori?"
Raspunsul corect: "De nesimtita, normal!"  :lol:

Nu am stat sa detaliez aici, si nici n-as mai fi fost un bun exemplu, ca sa zic asa, daca as fi spus ca eu, de fapt, n-am stat sa cantaresc acea carne de fiecare data - asa ca, or fi fost 100 g, or fi fost poate 150 - sau mai mult? Marul o fi fost mic, mare? Cat o fi fost portia de salata?, ca io am mancat cat mi-a facut-o mama - si deh, ca mamele, "sa aiba mai mult copilu', sa nu se anemieze"  :D  
Eu am apreciat ca a fost, in medie, ca la 1000 kcal/zi. Mdah, miscare cred ca fac foarte putina - din pacate... Cat despre viata sociala - care viata sociala? :P

Cat priveste situatia de acum, eh, meniul e oricum mai lejer, ca nu mai am vreo "apasare": in loc de mar mananc uneori piersici sau caise sau cirese; pieptul de pui devine uneori copan de pui (si nici n-am bunul-simt sa scot pielea); branza de vaci se poate metamorfoza intr-o mana de migdale sau fistic, vad ca acum se gasesc si cranberries confiate, nu par sa aiba zahar adaugat... Dar, in fine, ce bag e de la "ceaslovul" cu alimentatia sanatoasa, nicidecum mancaruri cu faina, sau paine, cartofi, sucuri, prajituri si snackuri.
Etc.

#255
Micriki

Micriki

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 11.07.2009

View PostBogdan2901, on 22nd May 2009, 17:41, said:

Buna ziua!

As vrea si eu sa stiu cum se poate slabi usor. Sunt inca tanar (13 ani), deci nu pun chiar asa de mult pe mine. Insa, am un metabolism foaarte lent, deci tot ce mananc se pune pe mine. Seara, cand mananc ceva (destul de mult) ma doare apoi burta si am burta foarte mult crescuta. Inainte aveam un apetit extraordinar, acum mi l`am mai calmat. Mananc dimineata niste cascaval, lapte cu cereale ceva, mananc in pauza cornul pe care il primim, mai mananc acasa cand ajung, de cele mai multe ori piuree, iar uneori cartofi prajiti :( cu maioneza/ketchup . Eventual, daca nu mereu, mananc si seara cu parintii niste branza, cartofi, cascaval, etc (nu in acelasi timp!)
Daca s`ar face un raport, nu as sta prea bine : 1.65m (cam asa) si 61kg. . Am un ritm de inaltare urias: Intr`a 5`a aveam cam 1.53 (acum sunt a 6`a)
Sport.....la orele de la scoala, cam o ora de alergat intens pe saptmana ( sau mai putin cand ma pune arbitru la handbal :lol: ) , jucand fotbal, handbal si mai nou baschet :) ...... In ultima perioasa joc cam in fiecare zi bachet, defapt aruncari la cos..... Am auzit ca chiar te ajuta la inaltare, e adevarat ?
Cu apa...maxim 1l pe zi..... Deoarece pur si simplu uit ca mi`am propus sa beau 2l, asa ca beau doar cand mi`e sete, iar daca beau prea mult imi simt burta plina :) . Miscare, nu prea fac, decat cand ma mai plimb si eu cand n`am ce face..... Ar mai fi o problema uriasa: Sunt dependent de PC, mai ales de triburile. Adica: Imi zic in minte: "Hai mai sa extind si eu o cladire si apoi plec" . Pe naiba :lol: , ca nu mai pot pleca 2-3 ore......Se poate gasi o rezolvare si la asta ? Cred ca singurul lucru care m`ar putea scapa de asta, ar fi biliardul, dar nu am mereu chef sa ma duc la bar.

Sper ca ati avut rabdare sa cititi pana aici si va rog mult sa`mi spuneti si mie un regim, dieta, programe de exercitii fizice, sporturi,etc pentru slabit, adecvate unui pusti de 13 ani :) ...Multumesc! ;)

Bogdan,
Corpul tau va fi in continua crestere pana la 18-19-20 de ani, deci o dieta/regim de slabire nu trebuie puse in discutie acum. Un doctor, respectiv un nutritionist este cel mai in masura sa iti explice mai mult ca sa ai o dezvoltare optima si sa te indrume spre un stil de nutritie echilibrat la maturitate.
Am observat din descrierea pe care o faci despre mesele tale ca nu mentionezi legume/fructe, sunt foarte importante, nu degeaba se zice ca un mar pe zi tine doctorul departe de casa; la fel si sportul, incearca sa identifici o activitate fizica care te-ar putea motiva, eventual impreuna cu unul sau mai multi prieteni, pe care o puteti practica; nu doar basketul, ci sportul in general este indicat in aceasta perioada de crestere, ajuta la dezvoltarea fizica armonioasa (armonioasa suna ca pe vremea bunicii, dar nu gasesc un sinonim la ora asta!).
Nu sunt experta in nutritie, dar cartofii prajiti cu maioneza suna nociv pentru organism la orice varsta.
Cel mai bun sfat pe care ti-l poate da cineva este sa consulti un nutritionist. Daca nu ai posibilitatea sa contactezi unul in orasul tau (nu am verificat locatia ta), incearca cu doctorul de familie; si profesorul de sport poate sa iti dea sfaturi folositoare in acest sens.

#256
Micriki

Micriki

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 11.07.2009

View Postclara_spiele, on 30th January 2009, 11:13, said:

Cum am slabit eu:
1. Dimineata: doua felii de paine integrala sau cereale, 200 de grame branza slaba, un iaurt;
2. 11h: fructe; orice in afara de banane. Prefer fructele romanesti, de sezon. Mor dupa mere (golden si ionatane). Recomandabile insa fructele mai acrisoare.
3. Pranz: pui/peste/vita (200 de grame), legume asortate (predomina fasolea verde, brocoli, conopida, morcovii), 2 felii de paine.
4. 4 pm: masa de fructe; excluse bananele,
5. Seara (pana in ora 6, hai 7 pm): doua felii de paine ori cereale, un iaurt, branza slaba sau carne/peste.

Vineri tin post. Evit pateul/salamul/branza vegetala, cartofii in cantitate mare, fasolea uscata. La fel, prajelile, grasimile, fainoasele in cantitate mare, prajituri, sucuri. Ma axez pe legume la tava, cereale, fructe, salate.

Revin, cu tabelul de calorii. Bineinteles, ca reper, nu obsesiv. Dar trebuie sa stii cate calorii intra in organismul tau.

Tin sa subliniez ca, in primele trei saptamani, nu vezi nici un efect. Abia dupa o luna incepi sa slabesti.
Nu se dau repede kilogramele jos. Total contraindicat pentru sanatate. In mod normal, slabesti cam 3-4 kg lunar.

De tinut o viata intreaga un regim cumpatat. Nu trebuie sa te infometezi, dar nu uita ca
Mananci pentru a trai, nu traiesti pentru a manca!

PS Sportul, miscarea. Normal ca nu trasul de fiare cu toate tampeniile de suplimente.


Bineinteles, multe chestii dubioase si dupa ureche. Pari o fata rationala, cu bun-simt.
Daca ai impresia ca mananci putin si totusi te ingrasi, este normal sa-ti faci un control endocrinologic, ca toata lumea informata. Nu sa te apuci de nus tiu ce regim aberant din folclor. In mod normal, pentru a slabi, trebuie sa arzi mai multe calorii decat intra in organism.
Si: internetul nu inlocuieste nutritionistul. Eu cred ca orice persoana ar trebuie sa aiba un nutritionist asa cum este inscris la un medic de familie.

110% de acord cu tine.
Am mai gasit cateva opinii rationale citind aici, dar m-am si ingrozit de altele... nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar cum poate crede cineva ca poti sa iti faci organismul sa dea jos X kg in cateva zile mancand un singur aliment, respectiv o singura grupa de alimente/etc??? Nu ai pus cele X kg doar in cateva zile!! Trebuie sa identifici cauza care te-a dus la ingrasat, si sa o rectifici. Daca tratezi doar simptomele, de genul " beau ceai/supa de varza X zile si dupa cateva luni o iau de la capat cu pizza/nemancat pana dupa-amiaza si dupa ravagii in frigider" (doar un exemplu, exagerat sa serveasca receptia mesajului, nu dati cu pietre ) nu are cum sa functioneze pe lunga durata.

Regimul meu este similar cu al tau, cu cateva mici modificari; evident, pentru ca regimul trebuie facut cu cap si personalizat dupa nevoile individuale ale organismului, facut dupa vizita la doctor si un set de teste standard pentru a evita alte probleme (tensiune, glicemie, tiroida, etc.), si un program personalizat la nutritionist.

Micile diferente din regimul meu fata de al tau:
paine integrala doar dimineata
carne/peste doar la pranz si nu in fiecare zi, ciupercile proaspete inlocuiesc cu succes (am toleranta redusa la proteinele din carne, in cantitati mari);
seara supa, lapte/iaurt.
Mananc si banana, cartof, morcov dar nu in fiecare zi.

Orice activitate fizica ajuta, cand nu ai timp de sport (lasa liftul, ia scarile, etc.).
Pana acum am -13 kg in 3 luni, (castigate in 08  intr-o perioada oarba de stres la munca, nemancat dimineata si pranz, mancat prost seara/noaptea si direct somn - mi-am invatat lectia, si a propos, nu mi-au facut statuie la munca inca...)

Slabiti inteligent, motivatiile cele mai bune sunt sanatatea si cei dragi.
O zi de " trisat", adica sa va faceti o pofta, la 2-3 saptamani  sau la ocazie speciala nu va va afecta regimul, dimpotriva va va ajuta moral. Oameni suntem!
Folositi subiectul forumului pentru suport moral, nu pentru sfaturi de dieta, acestea trebuie sa le luati de la nutritionist face-to-face.
Succes!

#257
adybmw

adybmw

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,288
  • Înscris: 22.03.2007
ichimoto san, bea tu 10 zile apa cu palmieri si sa ne spui rezultatul.
Pana atunci...kenzen!
Sayonara!

#258
clara_spiele

clara_spiele

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,523
  • Înscris: 04.02.2008
Micriki, intre timp mi-am schimbat regimul (in fine, nu pot sa-l numesc regim pentru ca nu este propriu-zis regim): predomina lactatele (lapte batut, branzeturile), pestele, legumele de cand am constatat ca n-am toleranta la carne. Consum carne, bineinteles, dar nu sunt carnivora.
N-am o dieta fixa, dar mananc preponderent cereale (si putina paine integrala), legume variate, crude si gatite, fibre, fructe, iaurt, lapte batut, telemea, peste, oua, pui, ceaiuri, miere (ponderat). Destul de multe supe si ciorbe (100% de casa), mamaliga, porumb. Mai rar vita, porc, oaie/miel. De regula, nu depasesc ora 19-20 seara. In rest, am mai spus, am redus painea si ma abtin de la dulcele fainos. Ocolesc pizzele, shaormele, produsele de fastfood, grasimile in exces, conservele, dulciurile din comert, chipsurile, snacksurile si alte minunatii de genula acesta.
De acord,  regimul trebuie facut cu cap si personalizat, dupa o vizita la medic, analize (inclusiv endocrine), terminand cu consultul unui nutritionist.

N-am fost la medic pentru ca nu pot sa spun ca tin regim. Mananc ce imi place, fara excese. Am o inclinatie pentru lactate. N-am eliminat nici un aliment de baza, greutatea este momentan in limite normale si totul e ok. Pentru cei care insa nu slabesc mancand rational, e musai sa-si faca analize amanuntite.

#259
alxuca

alxuca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 217
  • Înscris: 22.08.2007
Si eu am avut o perioada destul de trista:din cauza unei probleme hormonale,pe care am descoperit-o dupa ce am trecut pe la n medici si a catorva obiceiuri alimentare proaste am ajuns dela 53 la 65,5 kg.Cand am ajuns la ultimul medic,acesta mi-a spus ca sa fac si un tsh pe langa alte analize.Cand a venit tsh-ul era 0,04(limita inferioara normala fiind de 0,30) si doctorul mi-a spus ca trebuie sa intru pe substitutie hormonala toata viata.
Vecina mea ia de vreo 12 ani pastile pentru tiroida si cand mi-a spus ca s-a saturat de ele m-am gandit serios.Ca sa scurtez problema dupa o noua vizita la medic am hotarat,impreuna cu el,sa facem un experiment pentru 3 luni:o dieta hipocalorica si renuntarea la multe prostii(paine,suc acidulat,produse din carne procesate,dulciuri,ulei,etc) si dupa 3 luni tsh-ul era 0,55.Iar acum,dupa 6 luni am 51 de kg.,ma simt excelent,nu mai am dureri de cap,am chef de viata si nu mai pot sa vad suc,dulciuri,paine nu mai mananc decat maxim 2 felii pe saptamana.

#260
nadis

nadis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,403
  • Înscris: 20.05.2006

View Postalxuca, on 22nd July 2009, 20:20, said:

Si eu am avut o perioada destul de trista:din cauza unei probleme hormonale,pe care am descoperit-o dupa ce am trecut pe la n medici si a catorva obiceiuri alimentare proaste am ajuns dela 53 la 65,5 kg.Cand am ajuns la ultimul medic,acesta mi-a spus ca sa fac si un tsh pe langa alte analize.Cand a venit tsh-ul era 0,04(limita inferioara normala fiind de 0,30) si doctorul mi-a spus ca trebuie sa intru pe substitutie hormonala toata viata.
Vecina mea ia de vreo 12 ani pastile pentru tiroida si cand mi-a spus ca s-a saturat de ele m-am gandit serios.Ca sa scurtez problema dupa o noua vizita la medic am hotarat,impreuna cu el,sa facem un experiment pentru 3 luni:o dieta hipocalorica si renuntarea la multe prostii(paine,suc acidulat,produse din carne procesate,dulciuri,ulei,etc) si dupa 3 luni tsh-ul era 0,55.Iar acum,dupa 6 luni am 51 de kg.,ma simt excelent,nu mai am dureri de cap,am chef de viata si nu mai pot sa vad suc,dulciuri,paine nu mai mananc decat maxim 2 felii pe saptamana.

Sunt niste chestii medicale pe care nu le inteleg aici - ce imi scapa?
1. Un TSH atat de mic indica hipertiroidie (nu hipo) - caz in care ar fi trebuit sa slabesti, in general, nu sa te ingrasi; 2. La hipertiroidie, nu cred ca un eventual tratament s-ar numi "substitutie hormonala". 3. Nu vad cum influenteaza modul de alimentatie TSH-ul (la mine n-a fost cazul niciodata; eu am hipotiroidie, iar TSH-ul e in jur de 5-6, in ciuda tratamentului sau a vreunui regim alimentar, oricare ar fi el).
Ma rog, poate nu ma pricep...

#261
mikaell21

mikaell21

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 05.10.2005
Am citit despre mai multe metode de slabit dar ce a functionat la mine (fara sa planific asta) a fost reducerea la zero a produselor lactate corelat cu un consum de dulciuri mai moderat. In doua luni s-au dus 5 kg.

Cele mai eficiente metode ar fi fara discutie postul intermitent si low carb - practicat si de unii culturisti pentru definire musculara. (pentru cine are chef de slabit)

#262
alxuca

alxuca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 217
  • Înscris: 22.08.2007
Nadis:eu nu sunt doctor,asa mi-a spus doctorul,iar analizele le-am vazut cu ochii mei.Spun sincer ca analizele mi s-au imbunatatit simtitor,iar chestia cu "substitutia hormonala"tot doctorul mi-a spus-o.Cred ca ai dreptate in ceea ce ai spus,dar asta mi s-a intamplat cu adevarat,nu am nici un motiv sa mint.Acum sunt la a doua tura de analize si tsh-ul tot bine mi-a iesit.Iti dai seama ca pentru mine cel mai important lucru este ca ma simt f.bine si ca acum nu mai am nici una dintre probleme care le aveam.

#263
nadis

nadis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,403
  • Înscris: 20.05.2006
Alxuca, bineinteles: cel mai important e ca te simti tu bine, fara doar si poate!!!  :kisstogether:
Eu intrebam intr-o doara, poate se nimerea vreun doctor prin zona si ne dumiream si noi, novicii... Oricum, cazul tau pare sa fi fost unul foarte simplu, medical vorbind, fiindca niste probleme reale legate de tiroida se rezolva in zeci de ani (sau nu se rezolva deloc, cel mult le tii sub control; hipotiroidia mea o am din adolescenta, tratamentul e non-stop, si e "pe viata").

#264
Ayra

Ayra

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 334
  • Înscris: 09.08.2006
Sunt noua pe aici, dar mi s-ar parea de ajutor sa va zic si dieta mea. Am slabit 16 kg, de la 66 la 50 cam in 2 luni de zile strict pe ideea de infometare si multe tigari intr-adevar, cand aveam 17 ani. Pe ideea ca dupa ce am fost la 5 medici nutritionisti, urmand regimurile cu strictete, nu aveam niciun rezultat, ba mai mult, ma ingrasam. Sport nu se pune problema: faceam sport undeva 2 ore pe zi de minim 4 ori pe saptamana. Nu mancam McDonald's, KFC samd.

Am pornit pe ideea sa elimin tot ce inseamna mancare gatita in casa. Si nici acum, mai mult de salate nu mananc. Nu am renuntat la paine, ca mi se pare si acum sfanta. Adica cam tot ce mancam pe zi erau doua felii de paine, cu sunca, cascaval, doua felii de rosii si .. atat. Dar oricum, luam suplimente de vitamine si nu Vitamax: din fiecare cate putin; vitamina A, E, fier, calciu, magneziu, zinc samd. N-am avut o cadere de calciu, nu mi-am simtit organismul obosit niciun moment, nu nimic. Daca mi-era foame, beam apa. Si m-am mentinut lejer timp de aproape doi ani de zile, la aproximativ aceeasi greutate, manancand la fel, pentru ca dupa aproape o luna de zile orgasnismul ti se obisnuieste cu acest stil si este totul ok. S-au mai adaugat vreo 3 kg datorita faptului ca am inceput sa fac sport aproape zilnic si am mai pus niste masa musculara pe mine. Dar de prin martie si pana acum am mai pus 3 kg pe mine din cauza lipsei de miscare, am avut 3 admiteri la facultate, BAC, mult stres si asa mai departe.

Ideea era ca vorbind cu un internist pe tema asta, trebuie sa iti dai seama ce regim ti se potriveste. Si tu trebuie sa decizi cum faci excesele, cand si in ce masura. Sunt oameni care nu au probleme cu greutatea, au arderile rapide, cum este tatal meu, dar sunt si oameni mai lenti, ca mine. Nu inseamna ca daca o dieta a fost buna pentru X, este si pentru mine. Dupa ce am tinut regimul drastic, pe care il tin si in continuare, nu am avut o carenta de vreo vitamina. Pur si simplu asa a functionat la mine. Intr-adevar, am un regim de <700 de calorii pe zi, care mie imi furnizeaza maximul de energie.

Iar cu chestia cu un regim de viata cu low carb - sunt si nu sunt de acord. Eu nu mananc deloc carne, decat sunca de praga. Iar peste de 2 ori pe luna. Am nevoie de energie, pe care mi-o dau carbohidratii. Cand mi-a dat cineva un regim low carb - fara orez, fara lapte cu 3,5 % grasime si asa mai departe, am crezut ca pic din picioare din a doua zi.

Si cand mi se mai face foame, rontaim guma, covrigei, ce am pe la indemana. Conditie impusa de medic :) Si fructe :D

Edited by Ayra, 29 July 2009 - 00:34.


#265
bogdan3214

bogdan3214

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 278
  • Înscris: 07.03.2009

View PostAyra, on 29th July 2009, 01:33, said:

... Eu nu mananc deloc carne, decat sunca de praga. ...


o alegere f buna :rolleyes:

#266
nadis

nadis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,403
  • Înscris: 20.05.2006

View PostAyra, on 29th July 2009, 01:33, said:

Dupa ce am tinut regimul drastic, pe care il tin si in continuare, nu am avut o carenta de vreo vitamina. [...]
Eu nu mananc deloc carne, decat sunca de praga. Iar peste de 2 ori pe luna. [...]
Si cand mi se mai face foame, rontaim guma, covrigei, ce am pe la indemana. Conditie impusa de medic :) Si fructe :D

- Nu prea vad cum poti sa stii precis ca nu ai carente de vitamine - ce analize ai facut in sensul asta?

- Mai, zau asa!, de ce sa mananci sunca de Praga, in care nu stii exact ce s-a bagat, care are sare, conservanti si alte prostii, cand poti sa cumperi niste carne cinstita si s-o prepari ca oamenii, in casa?; macar stii exact ce mananci.
Imi pare ca regimul asta iti este, de fapt, foarte comod, iti faci un sandvici si ai ispravit...

- Ce mancare e aia "guma"? :lol: Umple stomacul cu ceva, in afara de saliva chioara? Chiar asta sa fi zis medicul? Mai bine mai bei niste apa, daca e vorba de diluat sucurile gastrice...

Altfel, n-am ce comenta: la varsta ta (probabil 19 ani) se poate cam orice!

#267
Ayra

Ayra

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 334
  • Înscris: 09.08.2006

View Postnadis, on 29th July 2009, 15:33, said:

- Nu prea vad cum poti sa stii precis ca nu ai carente de vitamine - ce analize ai facut in sensul asta?

- Mai, zau asa!, de ce sa mananci sunca de Praga, in care nu stii exact ce s-a bagat, care are sare, conservanti si alte prostii, cand poti sa cumperi niste carne cinstita si s-o prepari ca oamenii, in casa?; macar stii exact ce mananci.
Imi pare ca regimul asta iti este, de fapt, foarte comod, iti faci un sandvici si ai ispravit...

- Ce mancare e aia "guma"? :lol: Umple stomacul cu ceva, in afara de saliva chioara? Chiar asta sa fi zis medicul? Mai bine mai bei niste apa, daca e vorba de diluat sucurile gastrice...

Altfel, n-am ce comenta: la varsta ta (probabil 19 ani) se poate cam orice!

Nu prea am voie sa mananc carne :) pentru ca am o oarecare sensibilitate la orice fel de carne. Pe scurt, la vreo jumatate de ora dupa ce mananc carne, de orice tip, mai putin peste, ma doare stomacul de innebunesc si trece numai cu pastile. Si cand am fost la nutritionist, tocmai el mi-a recomandat sa renunt definitiv la carne si s-o inlocuiesc cu sunca de Praga, pentru ca este foarte slaba si surprinzator, o digera stomacul. Dar iarasi, e luata dintr-un singur magazin, unde lucreaza o ruda, asa ca stiu destul de exact ce s-a bagat in ea.

Iar legat de analize: la 6 luni de zile imi fac analizele de sange complete, pentru toate vitaminele incluse in corp, ca sa vad daca totul e ok. Si in afara de prea mult calciu, care se datoreaza faptului ca beau aproximativ 1 litru si ceva de lapte pe zi, nu am altceva. Si chiar respect analizele, pentru ca am niste parinti cu probleme de sanatate, si mereu trebuie sa verific sa nu cumva sa patesc ceva ... dar aici e un pic mai complicat.

Guma era pentru cand nu pot sa fumez si mi se face foame si nu pot sa beau apa in nestire. Dar altfel, da, iti dau dreptate, apa este sfanta la casa omului.

Si regimul nu imi este foarte comod, pentru ca nici mie nu imi convine ca dupa 16 ore de stat la liceu si de muncit si de dus la sala sa ajung acasa si sa incep sa imi fac salate sau niste legume la cuptor. Ideea cu painea nu era de sandvici, ci ca am nevoie, si nu mi se pare ca trebuie eliminata total din dieta. Cel putin nu a fost asa in cazul meu.

Pe de alta parte, laptele nu il beau din comert, ci mi-l aduce cineva de la "mama vaca", cascavalul, branza la fel. Legumele sunt luate numai de la tarani, mici intreprinzatori, si nu de la oameni care le aduc in camioane si le dau cuiva sa le vanda, in special vreunei "batranice", ca sa para ceva autentic. Iar problema cu mancarea gatita la mine este ca eu nu suport acel ulei din legume, carne sau de orice alta origine. Mai mult psihic probabil, dar pur si simplu nu imi place sa il vad, sa il simt pe buze samd. Deci se reduce drastic oferta de mancare gatita :))

Altfel, mananc sare in mancare cand simti nevoia. Beau cafeaua cu minim 2 lingurite de zahar si nu cu zaharina. Niciodata nu am renuntat la ele, pentru ca mi se pare o prostie. Adica trebuie sa ai un echilibru in toate. Mai ales ca sunt oameni care tin regim si mananc spanac sau legume congelate etc.

Cel putin mie una asta mi s-a potrivit. Si e frustrant sa schimbi nutritionistii si sa respecti regulile lor si sa constati ca nu s-a intamplat nimic. Iar la mine nu e problema de moft, dar daca ma ingras cumva, incep sa am probleme si mai grave cu coloana, si atunci trebuie sa trag un semnal de alarma :)

#268
InPhatos

InPhatos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 10.06.2009
In ceea ce privesc retetele de slabit, trebuie ca fiecare sa inteleaga un lucru. ORICE dieta te poate ajuta sa slabesti, atata timp cat consumi mai putine calorii decat consumi.ORICE dieta, indiferent ca scazi carbohidratii sau grasimile.

Problema se ridica altfel.. ce slabesti? Apa, muschi sau grasime?? Aici se face diferenta intre diete. Majoritatea dietelor clasice, iti impun o anumita restrictionare calorica, omul slabeste prima data apa 2-3-4kg, este foarte fericit, multumit, satisfacut. Apoi observa ca nu mai slabeste, se supara si taie caloriile si mai mult (problema cu metabolismul) + prin infometare, a doua sursa de energie nu sunt grasimile, sunt muschii! De aici vine "skinny-fat" Esti slab, dar "pufos" si fara structura.. La sfarsit, inevitabil, te enervezi si mai tare, te saturi, renunti, si revii de unde ai plecat...


Vis-a-vis de sanatate.. ei bine.. you know where I stand..

#269
nadis

nadis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,403
  • Înscris: 20.05.2006

View PostInPhatos, on 2nd August 2009, 00:07, said:

[...] a doua sursa de energie nu sunt grasimile, sunt muschii! [...]

Asa am tot citit si eu - si totusi sunt sceptica; poti detalia putin?
Multumesc.

#270
costin2

costin2

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 02.08.2009
Am incercat sa slabesc cu diverse diete - de 10 ani de zile.
Incet incet am dezvoltat rezistenta psihica la diete, si am inceput sa iau pastile.

Problema de rezolvat la mine este mancatul seara. Si dorinta de a face sport. Dulciurile nu ma tenteaza, produse de patiserie nu mananc.


Ca pastile am incercat Super slim prietena mea care este medic mi-a zis de el- este eficient daca rezistati fara somn mult timp fara sa delirati - taie apetitul si produce insomnii majore.
Am incercat Elite si Elite night - foarte eficient, am slabit cand l-am luat, insa a fost scos de pe piata datorita efectelor adverse asupra organelor interne. M-am reingrasat in 2 luni, fara sa am nici un fel de excese culinare.

Herbalife a fost pionieratul meu intr-ale prafurilor si medicamentelor  - am cheltuit 20 de milioane in 3 luni, am slabit 4 -5 kg dar dupa ce am terminat mi-am reluat obiceiul de a manca seara.  Normal ca am pus la loc. 5....+4 kg De ce? Eu cred ca organismul s-a obisnuit cu arderile intense dar si cu asimilare de nutrienti, deoareceare nevoie sa compenseze arderile.

De 1 luna iau ceai verde chinezesc care e ieftin in compar. cu ce am facut pana acum- in fiecare seara si uneori dimineata si vad ca face mai rapid tranzitul intestinal fara a da efecte adverse - ma simt bine. Ideea e ca nu are rezultate rapide - Farmacista mi-a zis ca trebuie luat 4 luni timp in care slabesti 3-5 kg si asta pentru ca grasimile si glucidele nu au timp sa se absoarba toate - tranzitul e relativ rapid. Nu sunt deloc slabit, a simt purificat si echilibrat. E ok avand in vedere ca ma kinui de 10 ani fara rezultat.

Dar cum procesul e prea incet - asa cum am senzatia mereu - nu mi-au ajuns lectiile chimice de pana acum. Am cumparat acest produs care abia azi am aflat ca este cel mai cancerigen dintre tot ce a fost pe piata pana acum - si e aprobat cu veselie academica de Uniunea Nenoropeana - estre esential pentru sanatatea noastra sa stim sa-l evitam, -  ALLI , reduce absorbtia elementelor esentiale (vitamine, minerale, calciu) cu 50% sau mai mult si pe 70% din subectii testati a produs cancer. A costat 270 RON -1 flacon. In plus faci diaree fara a putea controla asta si fara sa-ti dai seama. Adica faci pe tine.

Vedeti in link-urile acestea detalii esentiale:

http://www.ziua.ro/d...05-30&id=253877
http://www.pro-sanat...tile-de-slabit/


Bunul simt imi spune ca trebuie sa respect reguli simple dar de lunga durata.
- [list]

[*] Multa apa cu lamaie,
[*] ceai verde care regleaza tranzitul intestinal si nu da voie grasimilor sa se absoarba,
[*] multe salate,
[*] o zi pe saptamana mancati numai fructe - cateva luni

Pt slabire rapida 2 kg in 3 zile - cura cu pepene verde 3-4 kg pe zi.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate