Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Denon AVR 1804

Texte și mesaje funny pe sit...

Recomandari carti non-fictiune

Cat costa un pui la rotisor?
 cum leg firele de la o pompa subm...

PC Voltage +3.3V Red!

Cum conectez la net o centrala Fe...

w11 nu mentine profil power proce...
 DIGI se lanseaza in Belgia cu ser...

Setari XMP ram pentru 5900x - BSO...

Iphone 13, 14 sau 15?

Dune: Prophecy (2024 _ ...)
 DMSS problema

Montare parchet in balcon

Exista doar ... si restul

Instagram - sunt eu batran, sau...
 

Pisica agresiva cu sotul meu dupa sterilizare

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
71 replies to this topic

#1
Floriiia

Floriiia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 26.12.2013
Buna ziua! Am o pisica de 4.5 ani; am sterilizat pisica fix acum o luna, s-a recuperat excelent si nici nu se mai vede unde a avut taietura. Dupa 3 saptamani de la sterilizare a avut o criza de agresivitate extrema, s-a infipt in sotul meu din senin, l-a muscat si zgariat foarte tare, in asa fel incat ii curgea sangele continuu, i-a lasat rani adanci si vanatai acolo unde au fost muscaturile. Au trecut cateva zile, timp in care am lasat-o singura acasa si am si pierdut-o intre timp (a scapat din cusca atunci cand mergeam la veterinar). Am gasit-o dupa 3 zile si parea ca tot are ceva cu el, nu se mai ducea la el sau se ducea cu miscari bruste. Are niste reactii si miscari mai bruste decat de obicei. Din pacate, atat el, cat si eu suntem terifiati dupa acest eveniment si nu am mai putut dormi cu ea in casa. Am dus-o la tara la ai mei, unde momentan sta in casa, singura in camera si se mai duce mama din cand in cand sa o mangaie si sa ii dea sa manance, apa,etc.
Eu sufar teribil dupa ea si speram sa o putem lasa acolo o perioada si cand ne mutam la doua camere sa o putem lua inapoi. Momentan sotul meu scoate din discutie acest lucru, ii e frica sa nu sara pe el in somn. Repet, a fost de o agresivitate extrema, eu m-am speriat foarte tare si am facut chiar un atac de panica.
Ea il iubea teribil inainte, se ducea la el, era cea mai fericita cand venea acasa si se urca pe pieptul lui sa o mangaie. Nu mai spun ca atunci cand era in calduri si ii auzea vocea miorlaia si ridica coada ca toate cele, iar la mine nu avea nicio reactie. Cred ca il simtea ca era barbat, iar acum dupa sterilizare cred ca i s-au schimbat hormonii si il simte si  miroase altfel.
Veterinarii nu stiu nici ei ce sa zica, au zis ca singura solutie e sa o duc la tara si ca au mai fost cazuri de pisici foarte agresive, dar nu au spus ca neaparat dupa sterilizare. Ea a fost o pisica foarte blanda si ne mai musca si zgaria din cand in cand, insa usor si in joaca, asa cum fac toate pisicile.

Nu stiu ce sa fac, am avut niste zile de cosmar, am plans continuu, ma gandesc sa ii e greu fara mine, ii e greu sa stea singura acolo si urmeaza sa vina si frigul. Cu mine e destul de normala,desi si pe mine a vrut sa ma bata zilele trecute, cand era inca acasa. Am fost nevoita sa o tai afara de frica ce-mi era si am lasat-o singura. Dupa a fost ok cu mine, am si dormit cu ea o noapte cand am dus-o la ai mei, a stat sub patura cu mine si mama, ca sa se obisnuiasca cu mirosul si prezenta ei. Azi-noapte a ramas mama cu ea, insa nu s-a bagat in patura cu ea, ci a stat doar pe pat langa ea. Ba chiar a si marait putin la ea si a zgariat-o putin cand mama a vrut sa o bage in patura cu ea, insa sper ca a fost din cauza faptului ca era speriata si nu trebuie fortata in acest sens.  Daca nu il accepta pe fratele meu, va trebui sa stea singura intr-o camera in care nu se face focul pe timp de iarna pentru ca nu locuieste nimeni si va trebui sa stea singura sub patura de frig. Sa o dea afara nu ar fi o solutie, tot ar fi frig si e foarte speriata de tot ce e afara, nu a mai fost scoasa niciodata pana acum.

Ati mai intalnit astfel de cazuri? Ce sa fac? Va rog din suflet, ajutati-ma cu raspunsuri serioase, sunt disperata, pentru mine e ca si copilul meu, am crescut-o de mica-mica pana la aproape 5 ani si mi-e teribil de greu fara ea.
O sa ii trimit zilele urmatoare si un spray Feliway si Calmatonine pastile pentru a o ajuta sa se adapteze mai usor si sa-i reduce anxietatea.

Edited by Floriiia, 01 October 2019 - 13:20.


#2
silverflower

silverflower

    Anti-dogmatic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,828
  • Înscris: 04.05.2008
- Am observat și la mine că una din pisicile femele a devenit mai agresivă după sterilizare, dar numai cu alte pisici. Poate e un fel de gelozie teritorială, iar soțul poate a alintat o altă femelă (pisică, desigur) și-i simțea mirosul. Ajută compania, adică lăsată să stea prin bucătărie cînd se face mîncare, de exemplu, vorbit cu ea blînd și mîngîiată moderat (peste o limită devine surescitată).

Edited by silverflower, 01 October 2019 - 13:29.


#3
claz

claz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,861
  • Înscris: 10.06.2005
Titlul e destul de ambiguu, nu e foarte clar cine a fost sterilizat.

Avem o catelusa care, dupa sterilizare, imi tavalea cainele. Ea e un pic mai mare in talie decat el.
Explicatia veterinarului a fost ca nemaiavand caracteristicile de femela, vrea sa domine haita, si de-aia-l calarea.
Ma speriasem... i-a scos ce trebuia si ma gandeam ca i-a montat o pereche de oo. :D

#4
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,537
  • Înscris: 05.06.2009
pacat ca la noi nu exista un specialist in comportamentul pisicilor, cum este jackson galaxy din reality-show-ul "my cat from hell"...ar fi stiut sa-ti dea sfaturile necesare, identificand corect si rapid cauza agresivitatii pisicii tale.
aminteste-ti, ce facea sotul tau in momentul in care a fost atacat de pisica ? a interactionat cu ea, a lovit-o din greseala/joaca la locul incizei, a facut ceva anume care ar fi putut s-o provoace ?
dupa operatie, i-ai schimbat ceva in alimentatie, ii dai alta marca/tip de mancare uscata/umeda ?

#5
arab

arab

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,586
  • Înscris: 12.03.2006
De ce ati sterilizat-o?Posted Image Va umplea de pui sau ce? E dereglata hormonal acum. Banuiesc ca ati schimbat si hrana cu una speciala.

Edited by arab, 01 October 2019 - 13:59.


#6
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
Daca sotul a dus-o la sterilizat e normala reactia pisicii .Oricum n-o sa-l mai inghita veci ..

#7
Rhesus

Rhesus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,884
  • Înscris: 22.04.2014
Pentru initiatoare: Este exact cum ar intra la menopauza. Pisica....

Nu stiu cat mai poate trai ... sotul.

#8
daniMMM

daniMMM

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,605
  • Înscris: 18.05.2008
Nu i-a convenit ceva, dar ii va trece, nu cred ca are legatura cu sterilizarea. Is capricioase si fara stapan, la fel ca muierile.

#9
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010

 baribalu, on 01 octombrie 2019 - 13:47, said:

Cine a dus-o la sterilizat? Sotul?
Asta e intrebarea. Si eu am avut probleme cu una din pisici dupa sterilizare. Eu am dus-o la veterinar si dupa operatie a fost multa vreme suparata pe mine. Dar nu m-a atacat niciodata. Cand o chemam, imi Ă®ntorcea sfidator spatele si se ducea in brate la altcineva din familie sau ma pândea si cum ma vedea ca ma scol de pe fotoliu, urina pe locul pe care stătusem. Dar i-a trecut dupa o vreme. Alta pisicuta pe care am sterilizat-o recent a devenit agresiva cu celelalte pisici. Poate ar fi bine sa dai cu felliway prin casa si s-o aduci inapoi iar sotul sa o trateze cu indiferenta.

Edited by Freddy12, 01 October 2019 - 14:14.


#10
daniMMM

daniMMM

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,605
  • Înscris: 18.05.2008

 ldpe, on 01 octombrie 2019 - 14:14, said:

Sotul are amanta iar pisica l-a mirosit , atentie !
Sau e Dr. Dolittle si a injurat-o...
Sau sa nu fi murit in timpul operatiei iar veterinarul sa o fi ingropat in "cimitirul animalelor"...

Edited by daniMMM, 01 October 2019 - 14:26.


#11
Floriiia

Floriiia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 26.12.2013

 Freddy12, on 01 octombrie 2019 - 14:14, said:

Asta e intrebarea. Si eu am avut probleme cu una din pisici dupa sterilizare. Eu am dus-o la veterinar si dupa operatie a fost multa vreme suparata pe mine. Dar nu m-a atacat niciodata. Cand o chemam, imi ĂŽntorcea sfidator spatele si se ducea in brate la altcineva din familie sau ma pândea si cum ma vedea ca ma scol de pe fotoliu, urina pe locul pe care stătusem. Dar i-a trecut dupa o vreme. Alta pisicuta pe care am sterilizat-o recent a devenit agresiva cu celelalte pisici. Poate ar fi bine sa dai cu felliway prin casa si s-o aduci inapoi iar sotul sa o trateze cu indiferenta.

Eu am dus-o la sterilizat :) Tot eu am dus-o si la tratament si toate cele. El a mers cu mine o singura data, cand i-am scos firele, dar nu a tinut-o el la veterinar, ci asistentii de acolo.

#12
Floriiia

Floriiia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 26.12.2013

 arab, on 01 octombrie 2019 - 13:58, said:

De ce ati sterilizat-o?Posted Image Va umplea de pui sau ce? E dereglata hormonal acum. Banuiesc ca ati schimbat si hrana cu una speciala.

Am sterilizat-o ca sa nu mai intre in calduri si pentru a nu-i mai da tot timpul cate o pastiluta de Nonovulin ca sa-i treaca caldurile. Toata lumea spune ca nu-s bune, ca face cancer, tumori mamare, piometru de la pastile si de fiecare data cand intra in calduri stateam cu frica sa nu pateasca ceva. Na ca a patit-o acum si nu de la pastile.
Da, i-am schimbat hrana cu una pentru pisici sterilizate, dar a mai mancat asa ceva si inainte si n-a avut nimic.

#13
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
Greseala ta a fost ca ai amanat extrem de mult sterilizarea . Trebuia facuta dupa primul ciclu de calduri .

Catelusa mea , dupa sterilizare a devenit si mai iubareata si mai activa si mai mancacioasa ca oricand ,
Concluzia : ia un catelus si lasa pisicile Posted Image

Edited by Baxon, 01 October 2019 - 14:29.


#14
Floriiia

Floriiia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 26.12.2013

 corinadaniela, on 01 octombrie 2019 - 13:45, said:

pacat ca la noi nu exista un specialist in comportamentul pisicilor, cum este jackson galaxy din reality-show-ul "my cat from hell"...ar fi stiut sa-ti dea sfaturile necesare, identificand corect si rapid cauza agresivitatii pisicii tale.
aminteste-ti, ce facea sotul tau in momentul in care a fost atacat de pisica ? a interactionat cu ea, a lovit-o din greseala/joaca la locul incizei, a facut ceva anume care ar fi putut s-o provoace ?
dupa operatie, i-ai schimbat ceva in alimentatie, ii dai alta marca/tip de mancare uscata/umeda ?

Dupa sterilizare a fost ok o perioada, insa in ultima saptamana, din cate imi amintesc, nu se mai ducea la el la fel de des sa o mangaie. Nu pot sa-mi dau seama exact, dar el asa parca stie. Totusi, nu a fost ceva saritor la ochi. S-au jucat inainte, apoi a inceput sa maraie brusc. L-a atacat abia 15-20min mai tarziu si din senin, dupa ce il tot mirosea si ii dadea tarcoale. Nu am schimbat nimic in casa, nu am schimbat parfumul, mancarea e pentru pisici sterilizate, insa a mai mancat asa ceva si inainte. El a vizitat-o pe mama lui care are un motan tot sterilizat, insa fusese acolo si cu cateva zile in urma si pisica nu a reactionat in vreun fel. Cand l-a atacat nu purta hainele cu care fusese la motan, ci haine normale, de casa, facandu-si dus inainte. Eu zic ca se dusese mirosul motanului de pe hainele si pielea lui. Din pacate, si-a mentinut comportamentul si cateva zile mai tarziu.
Intr-una din zile, cand am aruncat un tricou de-al lui pe jos, pisica a devenit foarte agresiva din nou si a sarit pe tricou, apoi venea la mine de parca ar fi vrut sa-mi traga doua si mie.
Nu stiu ce sa mai cred, nimeni nu stie exact ce s-a intamplat cu ea Posted Image

#15
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
Antirabic-ul e la zi ? Sa nu faca sotu tau ceva infectie si sa ....

#16
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,897
  • Înscris: 06.10.2003

 Baxon, on 01 octombrie 2019 - 14:01, said:

Daca sotul a dus-o la sterilizat e normala reactia pisicii .Oricum n-o sa-l mai inghita veci ..

Sau nu. La noi zăoanu' le-a dus pe ambele și tot e BFF-ul motanului chit că l-a lăsat fără uouă. Iar mâța ne capsează (light) dacă n-are chef de mângâieri.

Cert e că închisul ei într-o cameră, fără interacțiune cu oamenii, nu-i face bine. Din contră, se sălbăticește. Puteți s-o aduceți în casă și să o țineți în cușcă peste noapte. Totuși, nu cred că veți mai avea încredere în ea .. poate să-i găsiți alt stăpân, la curte?

De ce ați așteptat 4 ani s-o sterilizați!?!

#17
JustARandomGuy

JustARandomGuy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 563
  • Înscris: 13.02.2018
"zaoanu' ". mor. Posted Image
Eu cred ca e doar o coincidenta. Pisica avea un comportament discutabil si inainte de sterilizare, mai mult ca sigur. Intamplarea a facut sa nu aiba un "episod" mai intens.
Si eu spun ca izolarea nu e cea mai buna solutie, chiar dimpotriva.
Dar nici eu nu as mai fi de acord sa stau in casa cu ea. Invat-o cu mama ta, iar voi reprofilati-va...

#18
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,987
  • Înscris: 23.03.2018

 Floriiia, on 01 octombrie 2019 - 13:19, said:

Nu stiu ce sa fac, am avut niste zile de cosmar, am plans continuu, ma gandesc sa ii e greu fara mine, ii e greu sa stea singura acolo si urmeaza sa vina si frigul. Cu mine e destul de normala,desi si pe mine a vrut sa ma bata zilele trecute, cand era inca acasa. Am fost nevoita sa o tai afara de frica ce-mi era si am lasat-o singura.
MUHAHAHAH !!!!!!!!!!!
Tare asta !
Daca nu vrei "s-o lasi singur ala tara" (muuuhhhhaaaaaaaaa), atunci du-o la un hotel de animale (da, exista, e scump) sau la un adapost de animale (da, exista, nu se stie exact ce se intimpla cu ea acolo).
Da' serios, tu chiar ai chef de zgirieturi / muscaturi / rani / infectii ???????????

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate